Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

RK_21....din peripetiile Capitanului Roman_partea 1


de Emma Brad la: 09/12/2004 21:51:00
modificat la: 16/12/2004 22:17:41
taguri: Proza_scurta 
voteaza:
In seara aceea, dupa ani de asteptare si dezinteres din partea unora, proiectul a fost aprobat. Mi-au fost date instructiuni stricte, care cereau a fi respectate intocmai.
Am acceptat fara prea multe cuvinte dupa care m-am retras in anticamera alaturata. Cinci minute mai tarziu, ofiterul de serviciu imi punea pe birou lista celor disponibili.
Pe scurt, aveam doua saptamani la dispozitie sa formez echipa.
In acel moment usa se deschise iar in cadrul ei aparu silueta robusta a generalului. Acesta se retrase intr-o parte, anuntand astfel vizita unei persoane importante. Presedintele.
- In primul rand, incepu generalul trecand direct la subiect, cred ca ideal si absolut necesar este sa va incredeti unul in celalalt. Pe scurt, " toti pentru unul, unul pentru toti ".
Am raspuns ca evident aceasta era si dorinta mea. Am incheiat adaugnd ca imi voi face dorinta auzita de intreg echipajul si voi participa la inchegarea ei.
- Sa nu uit, spuse generalul inainte de a disparea in dosul usii. Include-l pe Georgescu pe lista ta. E baiat bun si a participat la multe misiuni importante.

Indata ce usa se inchise in urma lor, m-am asezat in fotoliu.
- Presimt ca intentionezi sa faci unele mici investigati cu privire la Georgescu.
M-am ridicat brusc. Vocea imi suna cunoscuta, dar parca venea de undeva din trecut. Un hohot de ris imi rasuna strident in urechi. M-am intors. Nu mi-am putut stapini uimirea si am gesticulat ceva ca semn de intrebare. Eram mut de uimire. Pana sa ma dezmeticesc, aceiasi voce continua.
- Nu merita deranjul. Georgescu este unul din turnatori. Nu exista misiune importanta la care el sa nu fi luat parte. Orice abatere de la regulament, oricat de ne-insemnata ar parea, in raportul lui Georgescu , neoficial bineinteles, v-a parea o grozavie. Iar consecintele vor fi pe masura.
- Explica-te, am reusit eu sa ingan.
- Incepand de la banala amenda prevazuta de lege pana la diabolica misiune sinucigasa.
- Banuiesc ca nu glumesti , zic eu in spirit de gluma. Din moment ce tu insuti tocmai te-ai intors din morti.
- Nu, nu este chiar asa, zise incercind sa schiteze un zambet. Partea asta a vieti mele , este o poveste lunga. Poate intr-o zi iti voi explica cu lux de amanunte. Pina una alta include-ma pe lista ta. Ma numesc Botezatu. Botezatu Calin.
Cu aceste cuvinte, disparu in spatele usi, lasandu-ma perplex.

Mai erau exact doua zile pana la marea finala, iar eu ma aflam, cum era si firesc, in biroul generalului Pompiliu.
- Vad ca ti-ai format echipajul. Ma bucur ca mi-ai urmat sfatul in ce-l priveste pe Georgescu. Este baiat bun si saritor. Te poti increde in el.
In timp ce il ascultam, ma intrebam din ce motiv imi fusese pus in carca un spion.
Am clatinat din cap, in semn de multumire pentru omul de " nadejde" pe care avusese amabilitatea de a mi-l plasa.
- Este ceva ce nu inteleg, continua el. De ce l-ai inclus in lista pe locotenentul Botezatu. Il cunosti?
Simteam cum mi-se taie respiratia, dar incercind sa par stapan pe situatie, am raspuns pe un ton calm, calculat.
- Nu, domnule general. Nu am avut placerea sa-l cunosc pe locotenent Botezatu.
- Atunci cum l-ai ales. Dupa ce criterii?
- Aceleasi ca in cazul tuturor. I-am citit dosarul si m-a incantat faptul ca participase si la alte misiuni. Intelegeti d-le general. Am nevoie de oamenii de incredere dar si de cei cu experienta, argumentez eu neputandu-ma abtine.
- Hmm, mirai el in barba stufoasa. Ai dreptate. Inca odata iti aduc la cunostinta ca este musai ca instructiunile sa fie respectate intocmai. Orice abatere de la reguli poate provoca probleme serioase, adevarate catastrofe. Si acum la treaba. Succes.

Am avut intotdeauna o slabiciune fata de Radu Manea, fost coleg si bun camarad. Am trecut impreuna prin diverse necazuri pe care le depaseam de fiecare data. Apoi intr-o zi, comandantul ne-a adunat pe toti, si cu vocea sugrumata de emotii, a spus : " Domnilor...imi revine neplacuta sarcina de a va aduce la cunostinta, pierderea unui bun soldat si prieten de incredere. D-lor, ofiterul Radu Manea, ne-a parasit pentru totdeauna. El a plecat intr-o lume mai buna, acolo unde imaginatia noastra sfideaza necunoscutul. El , ofiterul Radu Manea..."

Nu vreau sa inchei acest capitol, fara sa recunosc ca tocmai el declansase ideea proiectului meu. In amintirea lui, am supus atentiei acest proiect. Sa pot cerceta aceasta planeta unde el trecuse in nefiinta.
Acum cand sansa era de partea mea, scumpul meu camarad, se arata mai viu ca niciodata. Si ca sa nu omit nimic, avea chiar si o noua identitate. Botezatu Calin.
Toate par bune si frumoase, dar lipseste veriga cheie, iar eu sunt hotarit sa o descopar.

VA URMA
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (0):

Nu exista comentarii

Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...