Pentru a accesa aceasta pagina trebuie sa fii conectat

Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Despre lucrurile pe care nu le vedem


de Bianca25 la: 21/03/2012 17:43:06
rezumat: Faptele e bine să le ţii minte în mare parte, dar nu şi senzaţiile de durere, pentru că săraca noastră conştiinţă are avea prea mult de muncă şi nu ar face faţă.
voteaza:
Uitarea e bună. Sunt sigură de asta, pentru că dacă nu am avea aşa ceva, ne-am împovăra cu tot ce am acumulat de-a lungul timpului, amintiri bune şi rele. Faptele e bine să le ţii minte în mare parte, dar nu şi senzaţiile de durere, pentru că săraca noastră conştiinţă are avea prea mult de muncă şi nu ar face faţă.
Dacă faci ceva rău vine Supra Eul şi zice: gata, trebuie să faci bine acum, că eşti un idiot!
Este Conştiinţa la fel în toţi oamenii? Cineva mi-a spus că da, indiferent de cum este persoana, unde s-a născut şi ce face. Toţi suntem la fel şi cu toate acestea, reacţionăm foarte diferit la ce ni se întâmplă în jur. Experienţa de viaţă, formele pe care le ia ispita sunt extraordinare, încât anulează orice gând şi act al conştiinţei noastre.
Iar dacă judecătorul suprem, Supra Eul, este şi el săracul derutat, ce radar de conduită ne mai rămâne?
Suntem nişte orbi care pipăie lumea pe măsură ce înaintează în viaţă şi speră să facă bine, dar sunt prea orgolioşi să-l facă tot timpul, pentru că răul are un farmec de nedescris.
Multă filozofie, nu? Lucrurile sunt foarte simple, întotdeauna ai două alegeri şi consecinţele acelei acţiuni se pot simţi şi peste zeci de ani de zile. Dacă noi am sta şi am gândi bine ceea ce întreprindem zilnic, poate că ne-am panica văzând câtă responsabilitate zace în fiecare faptă.
Uitarea nu e doar bună, este necesară, ca apa şi mâncarea şi aerul pe care-l respirăm o dată la câteva secunde pentru a putea exista.
Sunt conştientă parţial de ce este în jur… uit des şi sper să inhalez bine…
http://rusbianca.wordpress.com/2012/01/21/despre-lucrurile-pe-care-nu-le-vedem/
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (1):


*** - de pescadorul la: 21/03/2012 20:01:27
Sunt un idiot pentru ca aaaa, ce dracu voiam sa spun, am uitat. Aha da m-a zis Eul ceva dar nu mai stiu ce draci mi-a zis. Intre timp mi-am luat un baston alb, o frumusete, bine eu nu l-am vazut ca sunt orb dar asa mi-a zis vanzatoarea. Merg prin viata pipaind, pai asta am tot facut ca-mi aduc aminte totusi cum le bulaneam pe colege cand eram la scoala. Asta o fi amintire buna sau rea de mi-a ramas asa infipta in creieri? Bine da si creierul asta e cam bulangiu ca-si aduce aminte doar ce vrea muschii lui. De obicei ce este de bine ca daca am tine minte toate neneorcirile s-ar darama sandramaua si la balamuc stau aia deja cate 3 in pat. Oricum e simplu, daca i-ai dat la unul in cap recuperezi imediat ajutand o baba sa treaca strada si ai obtinut remiza.
Uitarea este buna dar nu trebuie sa-ti lasi totusi buletinul acasa ca daca uiti cum te chiama ai acolo sau nu mai stii unde sa te intorci si pac, citesti in buletn. Mai nasol este cand te-ai mutat si nu ti-ai facut mutatia si-n acte si te duci grabit "acasa" ca faci pe tine. Nu intelegi de ce nu merge cheia dar bati cu pumnii in usa si cand se deschide dai buzna spre toalaeta. O gasesti in ultima clipa ca parca nu era acolo dar in fine, cu cat de descarci simti cum urci spre al 9-lea cer. Cand iesi o vezi pe una cu te priveste ingrozita cu parul valvoi si zice, iti dau tot da nu ma omori. Ce dracu cauta nebuna asta la tine in casa? Pana sa apara politia sa te umfle incepi sa-ti pui niste intrebari.
Asta in fericitul caz cand nu te-ai mutat in alta localitate ca atunci esti nevoit sa intri la WC in gara, inainte sa pleci cu trenul. In WC ca la Louvre zac pe pereti tot felul de gravuri parca rupte din Kama Sutra si toate executate cu aceeasi pasta maronie in diferite nuante, in functie de vechime. Mai sunt si anunturi, tot felul de oferte atractive desi unii si-o baga chiar pe unde nu te astepti. In sfarsit ai iesit. Poti sa respiri... Da de ce am venit la gara? Scoti buletinul si verifici. Trenul tau pleaca de pe peronul 3 si fugi intr-acolo ca tocmai s-a pus in miscare.
#630882 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: