-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Trenule, masina mica...


de pescadorul la: 28/04/2012 12:46:10
taguri: Salonul 
voteaza:
Ma revolta pur si simplu platitudinea cu care este privita jefuirea cailor ferate FUNTIONALE. Deci nu e vorba de niste trasee scoase din uz, linii uitate de vreme care probabil ca nici nu mai exista de mult. Vedeam la stiri cum sunt jefuite componentele ce asigura buna functionare si inclusiv sina de cale ferata este furata. Si se da din umeri a neputinta, n-avem ce face spunea un angajat aratand urmele vandalizarii unei portiuni de cale ferata ramasa fara semnalizare.
Da de ce nu avem ce face, suntem in jungla? Se asteapta ca sa deraieze un tren, eventual de calatori si sa existe niste victime ca sa incepem sa gandim, sa luam masuri?
Din cate spune reporterul, se dau pedepse minime celor prinsi pentru ca se considera ca infractiunea nu are urmari periculoase. Deci nu e mare problema sa moara cateva zeci de oameni daca se petrece vreo catastrofa feroviara. Pai sa se infiinteze un birou notarial in fiecare gara in care calatorii sa-si lase testamentul de fiecare data cand se urca in tren ca sa nu mai fie probleme succesorale ulterior, sa se ia urmasii la omor.
Exista o politie a cailor ferate, exista un ocean de someri sau e mai rentabil sa tot inlocuiasca furturile ca sa aiba baietii ce sa mai jefuiasca?
Probabil o hotarare prin care Caile Ferate sa fie trecute la siguranta nationala, daca n-or fi deja si orice actiune in detrimentul acestora, un atac la siguranta nationala si in lipsa pedepsei cu moartea, macar o inchisoare pe viata. Plus niste masuri specifice de supraveghere macar pana se constientizeza si baietii ca e groasa si risca cam tare sa vina la gara ca la ei in batatura.
Sau mai bine le lasam asa, frate ai luat trenul o faci pe raspunderea ta si in loc de "la revedere" mai degraba "adio draga Nelo"...
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (6):


pescadorul, - de PROUDFRECKLED la: 28/04/2012 14:17:23
Da de ce nu avem ce face, suntem in jungla?

DA. cum ziceam ...

iata solutia romanului nemanjit! " Pai sa se infiinteze un birou notarial in fiecare gara in care calatorii sa-si lase testamentul de fiecare data cand se urca in tren ca sa nu mai fie probleme succesorale ulterior, sa se ia urmasii la omor. "

Bine.
#632112 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
pesca - de RSI la: 29/04/2012 14:06:38
ma dezamagesti! Eu inteleg ca ai scris impulsionat de un val de manie justificata, pe care dealtfel o simt si eu fata de acest subiect si de "seninatatea" cu care autoritatile si cetatenii reactioneaza fata de acest pericol iminent.
Totusi, asta nu justifica:
"Ma revolta pur si simplu platitudinea cu care este privita jefuirea cailor ferate ..."
Sper ca voiai sa zici placiditatea. Ca doar suntem intelectuali, ce c... meu! ;)
#632134 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de pescadorul la: 29/04/2012 16:52:49
Depinde ce vrem ca sa spunem. Ma refeream la platitudine ca fiind o atitudine absolut indiferenta fata de un fenomen socotit banal, fara importanta daca dam din umeri si socotim ca nu reprezinta un pericol public. Daca tu vrei sa folosesti acel termen n-ai decat dar nu cred ca sunt obligat sa-l folosesc si eu ca sa par intelectual atata timp cat exista si alte solutii... ce coa... mele, ca tot suntem telectuali... :)))
#632136 (raspuns la: #632134) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de RSI la: 29/04/2012 20:04:49
just tovarase! l))
#632137 (raspuns la: #632136) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de 1brasovean la: 29/04/2012 21:10:41
"... crede ca sectorul cailor ferate este crucial pentru cresterea viitoare a economiei americane si ca acest sector va creste odata cu relansarea economiei."
http://renne.ro/economie/warren-buffett-imprumuta-8-miliarde-de-dolari-de-la-jp-morgan-si-wells-fargo/234

Or fi si pe la noi Buffett-i, dar mai timizi si cu ... alte metode!
#632139 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de pescadorul la: 30/04/2012 00:28:56
Exista un nou concept pentru un viitor relativ apropiat ce va incerca sa descongestioneze autostrazile din ce in ce mai aglumerate peste tot in lume. Transferarea grosului de marfa pe calea ferata inclusiv a calatorilor care probabil ca vor prefera conditiile civilizate ce le au la dispozitie si viteza de deplasare superioara macar pentru niste calatorii mai lungi si obositoare, unui drum efectuat cu propria masina in conditiile din ce in ce mai stresante de pe autostrada.
Probabil insa ca pana atunci, in ritmul in care au fost abandonate tronsoane intregi de cale ferata in Romania si la felul cum sunt intretinute, vor disparea cu totul... la fier vechi.
#632141 (raspuns la: #632139) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: