Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

"Pervertirea" - lectura live in cadrul editiei LVI a Institutului Blecher, Bucuresti


de morgothya la: 28/04/2012 14:25:02
rezumat: lectura cenaclu
voteaza:
Institutul Blecher vă invită duminică, 29 aprilie 2012, de la ora 16:30, în Club El Comandante Primer (str. Sfântul Ștefan nr. 13 – Zona Izvorul Rece), la întâlnirea cu scriitorii Cristina Nemerovschi și Iulian Trandafir.

Eveniment organizat de Claudiu Komartin.

Cristina Nemerovschi va citi proza, iar Iulian Trandafir - poezie.

In cadrul cenaclului va fi prezentat pentru prima data romanul "Pervertirea", aparut la Herg Benet.


Stefana Atodiresei scrie despre "Pervertirea":

"Dupa debutul spectaculos in literatura cu Sange Satanic, Cristina Nemerovschi ne ofera spre lectura si cel de-al doilea roman al sau, Pervertirea, publicat chiar luna aceasta tot prin editura Herg benet. Romanul este si o radiografie deloc ingaduitoare a vietii bucurestene populata de tipologiile ei, oamenii-din-tramvai, de-pe-strada, din scara, din baruri, din cluburile de noapte etc.

Ulf, Corbu, Tara si Amalia sunt personajele care se "joaca" de-a PERVERTIREA. Sau de-a nemuritorii si paduchiutii. Cala, un fost parc de distractii de la marginea Bucurestiului, taiat perfect in jumatate de o sina de tren ce trece direct printr-o roata imensa, este terenul lor de joaca. "Joaca" s-a incheiat de mult aici, parcul a fost inlocuit de un abator, acum nici una nici alta, dar Ulf simte ca e singurul loc din care se poate intoarce intreg acasa. "Cala mi-a facut si bine si rau(...)acolo, in Cala m-am simtit cel mai mult eu. I-am zis Cala pentru ca, daca o priveai dintr-un anumit punct, dinspre marginea padurii, semana cu un cal."

Ulf este un scriitor blocat la a 6-a carte. Traieste un soi de criza manifestata prin pierderea interesului pentru majoritatea lucrurilor care odata ii placusera. Scrisul devine din placere absoluta si dependenta o joaca sterila, fara obiect si fara subiect. Plictisul ii rapeste activitatea care-l purtase prin lumile cele mai frumoase.

"Criza mea a venit pe nesimtite, pe furis, pas-pas. A inceput cu lucrurile banale. Mi-am pierdut interesul pentru locuri care altadata imi placeau. (...) Cu strazile s-a intamplat acelasi lucru. Au incetat sa-mi mai placa. Au devenit strazi-pe-care-nu-poti-sa-gandesti-in-timp-ce-mergi.(...) Au urmat bodegile. Aveam zeci de locuri preferate si fiecare insemna altceva pentru mine.(...) Dupa bodegi, boala s-a transferat la oameni. Toti aveau acelasi chip. Era ca si cum atunci cand intalneam un om, mi se inmanau si instructiunile lui de folosire." "

Articolul semnat de Stefana Atodiresei poate fi citit integral aici: http://www.altiasi.ro/carte/cala-sau-joaca-de-nemuritorii
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (1):


morgo - de om la: 28/04/2012 16:02:28
hai sa-ti bag confa la inaintare;)....daca era pervertirea live poate veneam :))
#632121 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...