-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Emotiile vacii...


de pescadorul la: 16/05/2012 12:50:59
taguri: Salonul 
voteaza:
Probabil ca intr-o viata anterioara am fost bou, de sunt asa de interesat de femela acestei specii... ba unii ar aprecia, cu mult entuziasm, ca si in prezent... sunt la fel... :))))
S-a lansat teoria ca vaca nu are emotii si nici sentimente. E clar ca un animal este coordonat de instincte dar instinctele la rundul lor se declanseaza in functie de diferiti stimuli. Instinctul de supravietuire de exemplu este declansat in momentul cand prin stomac bate vantul si se instaleaza "foamea" ce anunta vita ca trebuie sa viziteze de urgenta o pasune ca sa umple matul. Acelasi instinct de supravietuire stimulat de frica, de data asta, va pune vaca in garda si in functie de cum evolueaza situatia va evolua si reactia ei. Daca intri in grajd si nu te cunoaste, va fi initial nelinistita si daca insisti si te apropii, vei face repede cunostinta cu copita personajului. Buuuun, dar ce este frica? N-o fi o stare emotionala negativa? Pai si daca actioneaza si asupra vacii nu inseamna ca si dansa are emotii?
Are vaca sentimente? Bine nu in sensul de a vedea o vaca cum se priveste gales, ochi in ochi, cu taurul comunal si-si incovriga cozile cu pasiune. Dar apropo de faptul ca face deosebirea dintre stapan in prezenta caruia nu este stresata si un strain fata de care reactioneaza ca atare. Atasamentul fata de stapan nu e un sentiment? Un sentiment specific in relatia dintre om si animal, nu o dragoste in adevaratul sens al cuvantului. Sau mai evident ar fi la caine ale carui dovezi de "dragoste" sunt absolut evidente fata de cei pe care-i "cunoaste" si impresionante ca manifestare fata de stapan.
O fi emotie, o fi sentiment la animal?
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (34):


*** - de Baby Mititelu la: 16/05/2012 13:25:43
Eu iti inteleg dragostea pentru animale dar nu cred ca ele pot avea emotii si sentimente cum nu au ratiune si inteligenta. Au un instinct particular care "imita" emotii, sentimente, inteligenta, ratiune...
#632565 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de pescadorul la: 16/05/2012 14:13:15
Tinand cont ca un caine sau un cal se poate dresa, nu este cam desuet sa le socotim chiar lipsite de inteligenta. Deja exista formulari de specialitate de genul delfinul ar fi unul dintre cele mai inteligente animale. Si nu o spune un neica nimeni ca mine ci biologii care folosesc acest termen referindu-se si la alte animale.
Faptul ca un caine, cel al lui Pavlov a putut asocia lumina becului cu haleala, nu un proces de "gandire"?
Pai poti sa aprinzi lumina unei rame de 1 milion de ori ca nu va fi in stare sa o asocieze cu nimic. nu o duce capul sau coada ca nu stii care cum sunt.
Dar exista animale "superioare" avand un creier absolut identic cu al omului ca alcatuire si ca functionare. Ca nu ajunge un caine sa scrie chiar daca se naste in biblioteca asta este altceva, dar a spune ca nu poseda inteligenta mi se pare cam radical. Din instinct manaca, se inmulteste, fuge, ataca dar faptul ca se ataseaza de stapan, ca invata niste comenzi nu mai tine de instinct, e ceva mai mult de atat.
Nici memoria elefantului nu tine de instinct ci de un grad superior de "inteligenta". Si toate aceste insusiri sunt direct legate de marimea creierului. Cu cat creierul e mai mare proportional cu corpul, animalul este mai inteligent, ca instinctele sunt aceleasi la toate.
Instinctiv se declanseaza foamea la un leu dar mamaica lui il invata cum sa si-o potoleasca. E foarte clar acest lucru fiind evident la animalele crescute in captivitate. Eliberate in salbaticie au foarte putine sanse sa supravietuiasca. Daca ar fi vorba doar de instinct, adica ceva innascut n-ar trebui sa fie probleme. Tot ce invata ulterior nu mai tine de instinct, acestea nu se invata, exista in bagajul genetic.
Tot "inteligente" sunt si alte specii cum ar fi caracatita.
Nu putem vorbi de ratiune la animale dar de inteligenta in mod sigur da.
Si de aici si emotii si chiar ceva ce seamana cu sentimentele.
#632567 (raspuns la: #632565) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
bou? - de RSI la: 16/05/2012 14:23:18
"Probabil ca intr-o viata anterioara am fost bou, de sunt asa de interesat de femela specii... "
no, poate numa' taur ! ;))
#632568 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
RSI - de pescadorul la: 16/05/2012 14:27:44
Este adevarat dar cand ii spui unuia, bai nene esti un taure nu are aceleasi valente peiorative cu boul si am dorit sa dau satisfactie "admiratorilor"... :))))
#632569 (raspuns la: #632568) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
:) - de PROUDFRECKLED la: 16/05/2012 14:38:43 Modificat la: 16/05/2012 14:40:18
Faptul ca un caine, cel al lui Pavlov a putut asocia lumina becului cu haleala, nu un proces de "gandire"?

ma, ce naiba!? nu-i un reflex conditionat, asociat cu salivarea?! Pana la gandire cale luuuuuunga. Nu avem in vocabular termen ca sa definim ce se petrece in creierul animalelor. Pentru simplul motiv ca nu stim, putem doar presupune deocamdata. Asocierile le facem pe baza vocabularului sarac, propriu rasei umane, de unde si confuzia.

#632570 (raspuns la: #632567) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de pescadorul la: 16/05/2012 14:53:16
Reflexul conditionat de a saliva este conditionat de hrana. Faptul ca-l asociaza ulterior si cu becul (haleala) nu inseamna ca creierul lui are o capacitate ce se poate numi inteligenta?
Tocmai capacitatea asta de a asocia lumina cu hrana si implicit reflexul de a saliva.
Eu nu vorbesc din inchipuiri, sunt un pasionat privitor de documentare "animaliere". Tocmai cei care se ocupa de ele, le studiaza comportamentul, fac tot felul de experiente in domeniu, vorbesc de inteligenta. Un elefant nu tine minte din relex. Are un creier ce-i permite sa stocheze ori in acest caz se poate spune ca este mai inteligent decat antilopa care are o capacitate de memorie de pana in 20-30 de minute.
Ca instincte stau la fel, diferenta o face marimea creierului cei permite unuia niste performante. E diferenta de reflex aici sau memoria este cumva instinct?
#632572 (raspuns la: #632570) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de PROUDFRECKLED la: 16/05/2012 15:05:13
doar speculatii. Cum, ti-am scris degeaba ma ispitesti cu intrebari folosind termene ca inteligenta , memorie etc...

ce este memoria in primul rand. In cate feluri este stocata si unde? In cate feluri si cum se propaga peste generatii.
#632573 (raspuns la: #632572) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Proud - de pescadorul la: 16/05/2012 15:06:22
Hai sa luam memoria elefantului. Acesta nu retine cu trompa ca sa putem spune ca el e tampit dar are trompa si de aceea tine minte. Un om cu o memorie buna este socotit inteligent, fiind peste medie cu o capacitate a creierului deosebita. Atunci elefantul cum e? Mai inteligent decat capra. In rest se comporta la fel ca si instincte, cum la fel se comporta si omul si el fiind tot un "animal".
#632574 (raspuns la: #632570) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
pescadorul - de sami_paris74 la: 16/05/2012 15:10:44
Frumos subiect ai abordat, părerea mea este că toate fiinţele care trăiesc pe pământ au o inteligenţă anume şi memorie, astfel cum îţi explici că peştii au un circuit anume în mări şi oceane, balena de - asemeni, câinele când te recunoaşte, te recunoaşte pentru că are acele simţuri, care se numesc sentimente şi memorie. Vieţuitoarele toate care trăiesc pe pământ sunt create din aceiaşi materie ca şi noi oamenii, doar că noi am evoluat tot din ele, însă cu un destin şi o şansă mult mai deosebită.
Dacă încerci să creşti nişte bobocei de raţă din ziua din care ies din găoace, cum îţi explici că ei te consideră mamă lor şi se ţin după tine chiar şi în camera unde dormi.De ce unele animale carnivore când te simt că îţi este frică, te atacă şi te papă! Şi de ce atunci când le vorbeşti cu îndrăzneală şi fără frică, nu te atacă ?

De ce o cioara când treci nepăsător pe lângă ea, nu fuge, şi când te faci că arunci cu o piatră în ea, îşi i-a zborul, chiar dacă nu ai o piatră ca sa o lovesti ,ea observa doar gestul tau si are intuitia de frica ?

#632575 (raspuns la: #632569) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
mai pescadorul! - de PROUDFRECKLED la: 16/05/2012 15:17:18
hai sa vezi cam cum gandesc eu ce scrii tu in comm.#632574

niciodata n-as fi putut compila intr-un comentariu cantitatea de inteligenta a doi oameni si cantitatea de "ce o fi ea" dintre un elefant si o capra. de asta nici nu pot gandi in directia pe care o indici. Poate nu intelegi ce spun din cauza exprimarii ... oricum, nici nu are asa mare importanta. :)

#632577 (raspuns la: #632574) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Sami - de pescadorul la: 16/05/2012 15:31:40
De aia te iubesc ca gandesti... la fel ca mine... :))))
Intre un mamifer si un om nu exista nici o diferenta ca alcatuire si functionare a organismului. Singura deosebire este capacitatea creierului ajunsa prin evolutie la om la un nivel mult peste cea a mamiferelor.
Asta nu inseamna neparat ca doar omul poate fi inteligent. Apropo de cioara, care este socotita si ea printre marii "ganditori" din lumea animala, poate folosi chiar unelte pentru a-si atinge scopul si nu este singura.
Avem acelasi organ creierul care ne coordoneaza viata. Al nostru este mai "antrenat" similar cu muschii unui culturist. Cum as arata eu fata de un astfel de sportiv incordat pentru poza de concurs. Cam la fel, pardon nu e buna comparatie... )))
Fata de un ins obisnuit care n-a ridicat in viata lui mai mult de 2 litri, cat are capacitate un plastic cu bere. Culturistul ridica 200 de kile, alalaltul da ochii peste cap cu 10 kile in brate. Pai cam asta ar fi si diferenta la creiere... :)))
#632578 (raspuns la: #632575) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
:) - de PROUDFRECKLED la: 16/05/2012 15:37:21
#632579 (raspuns la: #632578) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Proud - de pescadorul la: 16/05/2012 15:37:28
Dar ca sa faci diferenta dintre 2 oamnei trebuie sa faci obligatoriu intre 2 elefanti. Poti face comparatii de genul, cine este mai inteligent fata de om, boul sau elefantul. Rezulta elefantul caci are in plus fata de bou, memoria cu care se apropie mai mult de inteligenta omului.
Asta daca intelegi ce vreau sa spun... :))))
#632580 (raspuns la: #632577) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
ntz! :) - de PROUDFRECKLED la: 16/05/2012 15:39:12
n-am capacitate sa te inteleg! :)
#632581 (raspuns la: #632580) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Proud - de pescadorul la: 16/05/2012 15:52:55
Ilustrezi exact ce am spus mai sus despre cioara. Atunci ce te mai impierdica sa folosesti termenul de "inteligenta" vis-a-vis de animale?

Si apropo de vantoare, a considera acum (nu tu Proud, decat daca ai pusca), cand ai la dispozitie o multitudine de mijloace de informare, ca animalele nu sunt decat niste dobitoace fara "simtire" si ca urmare sa le tratezi ca atare, mi se pare ca esti un om "depasit" si asta fiind un termen fortat nesemnificativ fata de ce cuvant as folosi in realitate.
#632582 (raspuns la: #632579) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
pescador, - de anadaria la: 16/05/2012 16:49:11
faci un talmes balmes.
Uite doua precizari care sper sa-ti foloseasca.
Inteligenta nu-i tot una cu memoria. Inteligenta e capaitatea de a opera cu notiuni abstracte, de a analiza si sintetiza, de a realiza un echilibru intre asimilari si acomodari.
Memoria e capacitatea de a stoca informatie.

Frica e afect. Afectele sunt emotii primare. De-alea au si animalele.
Setimentele-s emotii complexe. Afla diferenta dintre ele. Si poate te mai lamuresti.
#632586 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
anadaria - de pescadorul la: 16/05/2012 17:32:11
Foarte bune precizari, dar eu n-am afirmat ca vaca are emotii complexe. E clar ca nu o sa ramana inmarmurita in fata lu Monalisa cazand in extaz.
Ca sunt emotii primare dar le au, ca si omul. Atasamentul cainelui fata de stapan nu poate fi trecut si ala tot la "primare", ca ceva iubire exista, sai zicem sentimente primare?
Nu poti opera cu notiuni abstracte, sa faci analize, asimilari.... fara memorie. Probabil ca e parte din inteligenta atat timp cat fara ea nu poti face nimic din insiruirile alea din definitie.
Ce face cioara aia pe acoperis? Pai analizeaza si sintetizeaza ajungand la concluzia corecta ca se poate da la vale doar pe portiunea cu zapada avand mare grija de saniuta... :))))
E clar ca inteligenta exista la un animal avand capacitatea de a asimila niste informatii si a face corelatii intre ele.
Daca era doar tampita cioara aia aluneca o data, absolut intamplator si gata... :))))
Explica-mi si mie cum se numeste capacitatea unei ciori de a indoi o sarma la capat, a loa-o in cioc si bagand-o intr-o sticla sa scoata un vierme de acolo, dupa cateva incercari esuate de a-l apuca direct cu ciocul din sticla prea adanca? Pai numai sa invete toate operatiile, daca o sa-mi spui ca este dresaj si tot ii trebuie creier "inteligent".
Probabil ca o putem numi inteligenta primara... :))))
#632587 (raspuns la: #632586) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
pescadoare - de munteanu rodica la: 16/05/2012 19:28:48
eu,am convingerea ca ai fost in ultimele doua conferinte înţeles total gresit sau deloc.Nu voi despica firul in patru pentru a explica de ce cred eu asa, cu toate ca doar facind-o as putea sa-mi sustin punctul de vedere.
Dar, singurul vinovat esti tu.
Pentru ca NU vorbesti niciodata clar, la obiect si deschis, alegînd insinuările şi lăsînd asfel fiecăruia posibilitatea sa inteleaga cum poate.Cred ca acestă metoda se potriveste mai mult anumitor genuri de scrieri unde nu trebuie sa porti responsabilitatea fiecarui cuvint.
Ai mult orz în orzărie si-l împrastii cu generozitate.
Sincer îmi pare rau,dar nu-mi permit sa discut alegerile nimanui.
#632588 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Rodi - de pescadorul la: 16/05/2012 20:11:12
Eu imi scriu opinia, acum fiecare intelege ce poate, inclusiv sa ramana cu impresia ca subiectele sunt "cetoase".
Dar dupa cum vezi insa, unii au inteles.

#632589 (raspuns la: #632588) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de bybya la: 16/05/2012 20:37:13
saraca vaca, nici n-ar fi crezut vreodata ca ajunge subiect de discutie cu ...un oarecare iz....
#632590 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de rumm la: 16/05/2012 21:25:34
"Inteligenta nu-i tot una cu memoria."

memoria este o DOVADA de inteligenta.
#632592 (raspuns la: #632586) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
pescadorul - de rumm la: 16/05/2012 21:43:50
cioara este un animal supeinteligent vis-a-vis de proportiile de care dispune...

sa zicem ca unul din motive ar fi ca traieste destul incat sa inmagazineze pe parcursul vietii informatii utile, deci uzeaza bine farama aia de cervel. a propos de asta, incearca sa iei prin surprindere o cioara... nu vei reusi :)))

cred ca si vecinatatea cu fiinte superioare (omul) contribuie la nivelul de inteligenta de care dispune.

mi se pare interesant subiectul tau.

personal cred ca un caine, de exemplu, ar dobandi un nivel de inteligenta net superior daca ar trai in preajma omului cel putin 50 de ani. sa nu mai vorbim de un bonobo sau un delfin.

#632593 (raspuns la: #632587) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
pescador - de Intruder la: 16/05/2012 22:45:33
vaca nu are sentimente fata de stapan dar instinctul ii spune ca-i dependenta de acesta...adica ii da sa manance, o adapa, o curata, o adaposteste de frig si ploi si canicula si ninsori si OZN-uri...
#632594 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Intr - de pescadorul la: 16/05/2012 23:42:54
Probabil, daca zici tu?
Eu zic ca instinctiv are doar senzatia de foame, ce urmneaza dupa aia tine de asocierile pe care le face cu creierasul ala mic al ei ce nu mai tin de instinct.
Pai sa luam omul ca sa nu mai fie dubii, ii zice lui instinctul sexual cu cine trebuie sa se culce sau ca e dependent de sotie ca sa-si satisfaca poftele animalice? Se rezuma doar sa anunte centri din creieras ca e rost de babardeala si ca ar face bine sa reuseasca o erectie pe cinste ca altfel ii ia mama dracu. Cam atat face instinctul. Ce face vaca sau omul ca sa satisfaca nevoile odata starnite nu mai e treaba lu instinctu.
N-am auzit pana acum ca vre-o faptura sa devina dependenta din instinct. Orice fiinta se naste libera, ce soarta o asteapta ulterior depinde de norcul fiecareia. Instinctiv se activeaza doar niste functii existand niste centrii de comanda specializati in creieras.
E ca si cum ai sustine ca instinctul ii spune omului sa fumeze. E absurd. E vorba de o dependenta capatata, instincte nu mai capeti, cu ele te nasti. La fel e si la vaca, nu in sensul ca fumeaza.
#632597 (raspuns la: #632594) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
ja genau! :) - de PROUDFRECKLED la: 17/05/2012 00:18:53
ilustrez exact ce spui tu.

Ce exiba cioara, nu are nici in clin nici in maneca cu 'inteligenta umana', asta spun eu.
#632598 (raspuns la: #632582) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Proud - de pescadorul la: 17/05/2012 00:40:17
Perfect si care este problema? Ai decoperit tu pe undeva ca te-ar contrazice cineva?
#632599 (raspuns la: #632598) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
:) - de PROUDFRECKLED la: 17/05/2012 00:47:58
nu ma contrazice nimeni? Asta-i foarte fain! chiar excelent!
#632600 (raspuns la: #632599) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Proud - de pescadorul la: 17/05/2012 01:00:19
Te rog sa te concentrezi 5 minute. Ai inteles despre ce este vorba in acest subiect? Nu ti se pare ca sunt folosite cuvinte "iresponsabile" ba mai mult nu simti nici un iz oarecare cand citesti?
Sa stii ca sunt pregatit sa-mi spui adevarul curat oricat de greu imi va fi sa-l privesc in fata.
O fi mai bine sa scriu pe silabe ca sa inteleaga toata lumea? Tu ce ma sfatuiesti?
#632601 (raspuns la: #632600) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
acuma nu - de PROUDFRECKLED la: 17/05/2012 01:40:44
ma pot concentra. maine dimineata. sorry!
#632602 (raspuns la: #632601) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
gicule, - de Intruder la: 17/05/2012 09:14:03 Modificat la: 17/05/2012 09:14:24
N-am auzit pana acum ca vre-o faptura sa devina dependenta din instinct. Orice fiinta se naste libera, ce soarta o asteapta ulterior depinde de norcul fiecareia. Instinctiv se activeaza doar niste functii existand niste centrii de comanda specializati in creieras.
E ca si cum ai sustine ca instinctul ii spune omului sa fumeze. E absurd. E vorba de o dependenta capatata, instincte nu mai capeti, cu ele te nasti. La fel e si la vaca, nu in sensul ca fumeaza.


ne nastem liberi, dar instinctele noastre nu ne priveaza de libertate, ci din contra.
instinctele sunt ansambluri de impulsuri innascute, deci neconditionate.
instinctul de supravietuire e cel mai important si a aparut primul pe scara evolutiei. Freud a impartit instinctele in 2 grupe - de viata si de moarte (eros, thanatos)
in situatii fortuite, comportamentul uman (ca si al celorlalte mamifere) se reduce strict la impulsul de supravietuire, pe sistemul fight or flight.
fumatul nu este instinct, nu inteleg comparatia ta absurda. incurci obisnuinta pe care-o capatam pe parcursul vietii cu impulsul!!
senzatia de foame e tot foame, gicule!
instinctul sexual la rasa umana a evoluat din instinctul de reproducere al regnului animal si instinctul matern la fel.
la multe femei, instinctul matern e trezit abia dupa nasterea copilului; la unele femei instinctul matern ramane mort si dupa...sau e deviat.
in confa precedenta ti-am dat sa fumezi niste linkuri, mdeh.

"pofte animalice"...bleax, semeni cu preoteasa satului.
#632608 (raspuns la: #632597) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Intr - de pescadorul la: 17/05/2012 10:59:24
Dupa ce ai scris prapastiile alea despre instinct care vorbeste cu vaca si ii prezinta de cine este ea dependenta, ai dat buzna pe Google ca sa faci si tu cunsotiinta cu instinctul. Dupa care ma citezi si-mi confirmi spusele cu materialul ala cules cu grija. Multumesc dar nu era nevoie chiar sa te contrazici singur, o facuse-m eu deja de ieri.
Stimati colegi priviti ce spun eu despre tutun si ce comenteaza el.

Apoi urmeaza apogeul in stil kantian pur:
"senzatia de foame e tot foame, gicule!"
Ravasitor, de vreo 20 de ani ma tot chinui sa ajung la aceasta concluzie.
Hai sa-ti explic, foamea este o senzatie. Ce faci, te convingi singura ca foamea este tot foame?
Va rog sa trageti aer in piept:
"Instinctul sexual la rasa umana a evoluat din instinctul de reproducere al regnului animal si instinctul matern la fel."
Mama ce cugetari adanci, poti sa faci furori cu ele la clasa pregatitoare.
Nu pe bune, ai catel? Pare ca ne-avand ce face si prinzand liber la calculator a scris textul ala.
#632611 (raspuns la: #632608) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
pescadorule, - de Intruder la: 17/05/2012 12:42:58
ai dat buzna pe Google ca sa faci si tu cunsotiinta cu instinctul. Dupa care ma citezi si-mi confirmi spusele cu materialul ala cules cu grija.

daca imi argumentezi c-am dat buzna pe google sau alt motor, iti donez catelul meu.
daca imi argumentezi ca m-am contrazis, iti donez si pisica.

apogeul in stil kantian pur:
"senzatia de foame e tot foame, gicule!"

nu stiam ca e kantian, da' te cred daca tu zici. io-s ciocanar si nu le am cu astea. credeam, fraeru' de mine, ca senzatia respectiva e cauzata de starea fiziologica ...pfft.

Mama ce cugetari adanci, poti sa faci furori cu ele la clasa pregatitoare.
fleojk!
ia, atansion:
instinctele la rundul lor se declanseaza in functie de diferiti stimuli.
Instinctul de supravietuire de exemplu este declansat in momentul cand prin stomac bate vantul ...
Faptul ca un caine, cel al lui Pavlov a putut asocia lumina becului cu haleala, nu un proces de "gandire"?
Pai poti sa aprinzi lumina unei rame de 1 milion de ori ca nu va fi in stare sa o asocieze cu nimic.
(comparatie cretina intre un mamifer si un nevertebrat)
...etc.

baga-mi-as rama sub bec, ma predau.
#632613 (raspuns la: #632611) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
pescadorul, - de PROUDFRECKLED la: 17/05/2012 13:41:55 Modificat la: 17/05/2012 13:57:29
Te rog sa te concentrezi 5 minute. Ai inteles despre ce este vorba in acest subiect? Nu ti se pare ca sunt folosite cuvinte "iresponsabile" ba mai mult nu simti nici un iz oarecare cand citesti?
Sa stii ca sunt pregatit sa-mi spui adevarul curat oricat de greu imi va fi sa-l privesc in fata.
O fi mai bine sa scriu pe silabe ca sa inteleaga toata lumea? Tu ce ma sfatuiesti?


iata este dimineata la mine. Am fugit la colt sa-mi iau tigari sa ma pot concentra. :)

io nu-s sfatoasa de felul meu. N-ai observat pana acum?

ai scris atat de stufos, iar lucrurile s-au complicat apoi atat de mult, incat imi este tare dificil sa fac slalom printre presupuneri, izuri si dublu sensuri. Daca esti cu adevarat interesat de parerea mea intr-o chestie oarecare, zi-mi scurt si-ti raspund.

ps am zis scurt si la obiect, fara divagatii adica.
#632616 (raspuns la: #632601) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de ynna la: 17/05/2012 17:31:56
Nu dau decat un exemplu:cine nu a vazut,sa se uite la "Hchiko, dog's story".Este o dovada de iubire care nu poate fi contestata.Zilele trecute am citit cartea lui Dan Puric-"FII DEMN!",povesteste acolo un fapt real,petrecut in Franta,pe timpul lui Carol al V-lea,cand un om traversa padurea de langa Montargis impreuna cu cainele sau.Un talhar ia viata omului,singurul martor fiind cainele.Acesta il pazeste cateva zile si apoi se intoarce in sat urland si agitand lumea pana cand acestia se hotarasc sa-l urmeze in padure,unde gasesc trupul neinsufletit al omului.La mult timp dupa asta,un strain trecu din intamplare pe langa casa omului unde statea acum cainele si acesta il ataca ca din senin.lucrurl asta se repeta in fiecare zi cand strainul trecea prin sat,pana cand locuitorii au inceput sa aiba suspiciuni,iar strainul si-a recunoscut fapta,era criminalul care luase viata stapanului cainelui cu mult timp in urma.Astfel de czuri si de povesti sunt peste tot in lume numai ca noi nu stim de ele,sunt multe dovezi prin care animalele isi arata nu numai iubirea,devotamentul,ci si inteligenta.
#632620 (raspuns la: #632616) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: