-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Nu M-ati inteles.


de Baby Mititelu la: 05/06/2012 09:54:12
rezumat: despre intelesuri si neintelesuri...
taguri: Salonul 
voteaza:


Va propun acest filmulet! Iar din el sa reflectam un pic la vorbele astea: Nu M-ati inteles. Intrebat ce ar spune Dumnezeu daca ar aparea printre noi, omul din film asa raspunde. Intrebarile sunt multe!
Dumnezeu se vrea inteles?
Daca da, ne si ajuta sa-L intelegem?
Daca nu, ce vrea exact de la noi?
Ce vrem noi de la Dumnezeu?
Coborand printre oameni, ce asteptari avem de la ei? Sa ne inteleaga, sa-i intelegem? Si de ce, practic si teoretic, nu ne prea intelegem?
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (11):


*** - de Baby Mititelu la: 05/06/2012 10:00:26
Isaia 55:9 Şi cât de departe sunt cerurile de la pământ, aşa de departe sunt căile Mele de căile voastre şi cugetele Mele de cugetele voastre.
adrianbady

adrianbady,tot biblia din care ai citat mai spune si ca adevarata imparatie a lui Dumnezeu este inlauntrul nostru ! Deci ,ce tot spui tu de cale indepartata ? biblia se contrazice !

Am ales si acest schimb de replici ca sa-l comentam. Biblia se contrazice?
#632941 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Baby - de zaraza sc la: 02/08/2012 19:15:20
Nu stiu cu ce sa incep. Aleg sa incep sa raspund la acest comentariu.
Trebuie sa intelegem ca Dumnezeu e peste tot, deci si in noi. Mai trebuie inteles ca suntem puncte de constiinta intr-un ocean infinit de constiinta. Si in sfarsit, ca noi, ca oameni, cu liber arbitru, nu avem acces automat la constiinta universala. Noi ne jucam pe Pamant, traim intr-un univers tridimensional, in anumite circumstante de timp si spatiu. Am uitat ca suntem parte din constiinta infinita tocmai ca sa putem experimenta limitari de timp, spatiu, viata. Aceste limitari au creat viata pe Pamant, cu o infinitate de experiente.

Revenim la Biblie. E adevarat ca acele Cai divine sunt departe de caile noastre, deoarece limitarile noastre sunt destul de mari. Spre deosebire de infinitul Constiintei Universale. Cugetele Lui sunt departe de cugetele noastre, deoarece noi experimentam o extrem de mica parte din posibilitati. Dar este foarte adevarat ca adevarata imparatie a lui Dumnezeu este inauntrul nostru, caci este vorba de Mental. Prima lege a Kybalionului: universul este mental. Tot ce face omul incepe cu o idee. Universul gandurilor noastre este extrem de divers. Avem o singura realitate fizica si n realitati mentale, cate una pentru fiecare om care a existat, exista si va exista.

Nu stiu de unde l-ai luat pe adrianbady asta... :)

#634424 (raspuns la: #632941) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Baby - de zaraza sc la: 02/08/2012 19:21:10
Cred ca asta e filmul prin care am facut cunostinta cu Neale Donald Walsch. L-am vazut acum circa 3-4 ani.

Mda, fireste ca Dumnezeu nu a fost inteles. Se spune ca pana la el te mananca sfintii. De fapt ne mananca interesele egoiste.

Dumnezeu nu se vrea inteles. El nu vrea decat sa se cunoasca pe sine. El este si atat.

De ce ne-ar ajuta? Noi il cuprindem pe el... Trebuie doar sa trecem prin atatea experiente pe Pamant, pana incepem sa deschidem ochii, sa il vedem.

#634425 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Zaraza - de Baby Mititelu la: 03/08/2012 10:11:45
Pe adrianbady asta l-am facut copy paste de la comentariile de pe youtube...mi s-a parut semnificativ...
E paradoxala existenta noastra, nu gasesti? Traim limitat si nelimitat in acelasi timp. Numai Dumnezeu intelege asta...:)...
#634437 (raspuns la: #634424) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Zaraza - de Baby Mititelu la: 03/08/2012 10:14:32
Dumnezeu este egoist? Nu se vrea inteles. OK. Dar cum se vrea, ce se vrea, Cine se vrea? Eu Il iau ca pe un Tata. Eu cred ca un tata se vrea inteles de copiii lui. Deci si un Tata...Sau bat campii cu gratie? :)
#634438 (raspuns la: #634425) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Multumesc - de ampop la: 03/08/2012 10:42:25
Multumesc. Acum am dat peste subiectul tau. Multumesc si Dumnezeu sa te binecuvanteze! :)
#634443 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Cu mare placere! :) - de Baby Mititelu la: 03/08/2012 11:05:18
Pe toti, Mario, pe toti sa ne binecuvanteze!
#634452 (raspuns la: #634443) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Baby - de zaraza sc la: 07/08/2012 07:46:45
Hmm, hai sa luam de buna premisa ca Dumnezeu e un camp de constiinta inteligenta si sa vedem unde scartaie (daca scartaie).
Sa il vezi pe Dumnezeu ca pe un tata mi se pare usor perimat, cata vreme stiinta se apropie din ce in ce de "adevarurile ultime". Dumnezeu "nu se mai poate ascunde" prea mult... nu pentru ca s-a ascuns pana acum, ci pentru ca noi capatam abilitatea intelectuala de a-l detecta. Pe de alta parte si maestrii spirituali vin cu argumente in favoarea "imaginii" unui Dumnezeu mult mai accesibil, chiar daca noi nu putem sa il cunoastem decat daca ne dorim asta. - cu mici exceptii... poate totusi nu stiu eu totul.

Premisa: universul (sau multiversul) este un ocean infinit de inteligenta. Aceasta inteligenta nu se poate cunoaste pe sine decat creand niste fiinte cu anumite atribute care vietuiesc in niste legi fizice/chimice si ce-or mai fi, caracteristice unui univers din acel multivers.
Ne aflam intr-un astfel de univers, fiinte umane de data asta, care experimenteaza aceasta viata. Conditia obligatorie este sa uitam complet cine suntem si de unde venim, pentru a putea trai e-fec-tiv in legile acestea, altfel le-am da dracului, daca am sti ca putem fi instantaneu oriunde-oricand. "Din pacate" trebuie sa admitem ca premisa ca traim mai multe vieti, ne reincarnam, astfel constiinta elevandu-se de la o viata la alta. Dupa nu stiu cate vieti reusim sa intrezarim adevarul, stim de unde venim, dar ne luptam cu ceea ce ni s-a impregnat de-a lungul vietilor si in perioada de copilarie cu "credinte" ce le-am luat de bune, neavand altceva. Suntem convinsi pana in maduva oaselor ca trebuie sa lucram ca sa avem ce manca, suntem convinsi ca fara mancare si apa murim in nu stiu cate zile etc etc.

Avand in vedere aceste premise, mi se pare dificil sa vorbim despre egoismul acestei inteligente. Noi suntem vesnici. Nu mai are importanta daca si cum murim. Scopul nostru este sa acumulam experienta acestei vieti si intr-un final sa ne elevam constiinta si sa ne intoarcem, sa ne dizolvam in constiinta universala. Apoi vom juca alte jocuri, in alte universuri.


#634598 (raspuns la: #634438) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Buna dimi, Zaraza! - de Baby Mititelu la: 07/08/2012 08:54:38
M-ai luat cu chestiuni megaserioase de dimineata...:)...Ocean de constiinta, de inteligenta...reincarnari si evolutii...ok, clar. As zice ca pe mine ma intereseaza mai mult INIMA lui Dumnezeu, sufletul, suflul, trairea, anima.
A FI-ul asta ce e? A fi constient? A fi inteligent? A fi evoluat?
Am zis ca-L vad Tata pentru "simplu" motiv ca exista un Cristos viu, aici, acum iar Cristos e Fiul, imi este mai drag si mai usor sa ma lipesc de Fiu ca sa pot cat de cat trai mai bine pe Pamant.
Ce zici?
#634599 (raspuns la: #634598) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Buna! spre dupa-masa, Baby :) - de zaraza sc la: 07/08/2012 14:31:22
Inima lui Dumnezeu... Este exact esenta lui, Iubirea. Dumnezeu este Iubire, adica atunci cand simti IUBIREA, il simti exact pe Dumnezeu. E vorba de iubire ca stare, sa fii iubire indiferent de situatie.

A FI. Eu am zis asta? E vorba in orice caz de acel EU SUNT atribuit lui Dumnezeu. El nu face nimic, el este. Noi, cand facem ceva in mod obisnuit, purtam un fel de masca. Jucam rolul sotiei, al angajatului, al vecinului mai mult sau mai putin bun etc. Dar nu suntem noi. Am uitat cine suntem, aici ne jucam niste roluri.

A fi constient ca esti farama din inteligenta universala, ca ai posibilitatea sa poti mult mai multe decat am fost obisnuiti sa credem ca putem. A fi constient ca joci doar un rol, ca tot ce credeam important nu sunt decat notiuni create ca sa ne jucam.
Daca esti constient, inteligenta vine de la sine.
Evolutia vine de la sine, dar in mai multe sau mai putine vieti. Depinde de efortul nostru de a privi dincolo de aparente, de a indrazni sa parasim sabloanele. De mii de ani ni se spune ca e bine sa meditam. A facut cuiva rau meditatia? De mii de ani vedem ca puterea orbeste. Desigur sunt voci care ne mentin in lumea aparentelor, dar trebuie sa fim atenti, trebuie sa intram in rolul de observator. Apoi treptat mastile cad.

Cristos este numele dat pentru o energie numita cristica. Trebuia sa poarte un nume... oricum i-am zice, e o energie benefica, ce aduce cu ea cam ce a adus Isus.
Asta a si vrut biserica, sa ne lipim de Fiul ca sa ne dezlipim de altele. Sa nu vedem padurea din cauza copacilor. Oamenii bisericii sunt fie bine intentionati, prostiti si ei de altii, fie cu buna stiinta perpetueaza dogma.
Intr-un anume sens si eu mentin o societate bolnava, mergand la vot. Unde iti tii atentia, acolo furnizezi energie si dai viata la orice.

Nu zic sa te dezlipesti de Isus, ci sa vezi exact ce este. O cale de a deveni constienti.


#634640 (raspuns la: #634599) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
:) - de Baby Mititelu la: 07/08/2012 14:49:52
Cum le zici tu...Nu m-am poticnit in nici o vorba de-a ta!
#634643 (raspuns la: #634640) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...