-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

De ce NU i-au vrut ungurii(din UNGARIA)pe cei din Romania?


de viasat la: 12/12/2004 04:12:00
modificat la: 12/12/2004 17:50:17
voteaza:
Oare de ce NU ia-u vrut ungurii (din UNGARIA) pe cei din Romania, la referendumul din 05 decembrie 2004?
Oare de ce n-au fost de acord, sa li se acorde cetatenia dubla?
Daca aveti vreo idee/buna sau rea/referitor la cele de mai sus,astept comentariile voastre!
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (20):


ALex - de (anonim) la: 12/12/2004 20:30:20
Oare de ce NU ia-u vrut ungurii (din UNGARIA) pe cei din Romania, la referendumul din 05 decembrie 2004?
Räspunsul este simplu si clar. Cä unguri au ei destui, dar ce n-au este Transilvania si aia vor ei:-))))
#31484 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului .
Simplu - de kradu la: 13/12/2004 09:01:52
Ungaria apartine Europei nu manipulariilor PCR-iste si PeSeDe-riste ori securuste, iar Ungaria e tara unde hoardele rusesti au intrat cu tancuri si carimbi in 1956! Acolo a curs singele siroaie!
........................................................................................
Ungaria s-a de'balkanizat total, in timp, iar Romania e intr-un proces
continuu de auto'balkanizare si turcificare (manelele) pentru a nu amintii de popularele injuraturi tiganesti specifice unor locuitori de pe ambele maluri ale dimbovitei!
Sloganurile "vin rusii" si "ungurii vor Ardealul" i-au imbogatit pe toti
Vadimii, i-au consolidat pe Iliesti si au lasat vechia structura securist-o comunista in controlul puterii si al manipularii generale!
Revolutia a fost furata, si procesul de intimidare al democrtiei plapinde de pe dimbovita a fost perturbat in mod catrastofal de intrarea minerilor lui Ion Iliescu!
Putem vorbi azi de o oarecare democratie pe dimbovita dar acesta democratie e atit de balkanika.
Ungurii acepta mai usor westul si de aceea s-au si integrat atit de repede. Crezi ca le pasa mult de Transilvania?! Poate in m'intea bolnava a lui Vadim, si foarte putin in mintea ungurului!
O data cind locuiam in Brasov si mergeam des la alimentara de "strada de Mijoc, colt cu Morii"! Se vorbea curent, si fluent in germana, maghiara, si romana! Cit de frumoasa e diversitatea si cit de minunat e ca nu suntem identici! Asa ne putem bucura de o palinka, de o polka, de un gulas, o baklava' si binenteles de multe multe sarmale si mamaliga! In fapt de o armonie pe care civilizatia o poate crea!
Nu acelasi lucru se poate spune despre dimbovita balkanizata, unde fiecare uraste pe cel ce e cit de cit diferit! Se poate spune ca la 14 ani tatal isi intreaba fiul: -Tu pe cine urasti? Fa bine si gaseste repede pe cineva si apuca-te de treaba! Nu, asta nu e o scorneala, asta e un exemplu de balkanism!
S-auzim numai de bine!


"K".

#31500 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Maine este departe - de homeless la: 13/12/2004 10:06:33
Cred ca este acelasi motiv pentru care noi nu-i dorim, de fapt, pe românii din Moldova - saracia lor fata de "bogatia" noastra, amenintarea pe care o reprezinta pentru anumite locuri de munca. Un referendum pe tema Moldova ar avea un rezultat similar.
Si ei doresc Transilvania, si noi dorim Moldova, dar acest "mâine" este departe, se atinge greu prin metoda dublei cetatenii (desi istoria cunoaste destule cazuri), iar perioada de tranzitie este greu de suportat.
#31501 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
homeless - de Simeon Dascalul la: 13/12/2004 17:29:07
Nu poti alatura Transilvania si Basarabia. Amandoua din punct de vedere istoric si majoritar etnic sumt romanesti.
#31548 (raspuns la: #31501) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Ungurii - de (anonim) la: 14/12/2004 00:40:17
Ungurii din romania sant inainte de toate cetateni ai Romaniei,o experenta trista avem cu minoritatea germana care primind s-au nu cetatenia Germana ne-au parasit.Din pacate si Evreii au facut acelasi lucru.Personal nu doresc decat inpreuna cu toate minoritatile de pe teritoriul tarii sa constituim o natiune demna de secolul in care traim.
#31586 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului .
De ce? - de Adrian Marchidann la: 14/12/2004 07:23:20
Ca sa nu il aleaga pe Marko presedintele Ungariei.
#31597 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Maine e ACUM homelost - de kradu la: 14/12/2004 08:01:47
Tu poate nu-i doresti pe Romanii de peste Prut, dar ei ne apartin asa cum noi le apartinem!
Amenintarea cu locurile alea de munca e complet aiurea si de asemenea sarcia lor care e de fapt a noastra!
Daca e vorba de un referendum atunci e vorba de un proces de divort! Un referendum ar fii cu adevarat stupid!
Restul cu dorinta "si cu nedorinta si cu ziua, si fara ziua, care ziua e, asa de departe, cind e aproape, si are o cetatenie dubla ,cind e de fapt o cetatenie simpla", E CU ADEVARAT INCURCAT SI si aruncat cu elan in tranzitia greu de suportat???? De cine?
Care tranzitie?
Ordinea si logica ideilor lipseste! Haos expres!
"K".


#31601 (raspuns la: #31501) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Simeon - de homeless la: 14/12/2004 08:41:13
> Nu poti alatura Transilvania si Basarabia

Just, nici nu intentionam asta! Nu dreptul istoric in sine era in discutie, ci diferenta intre grija pentru bunastarea imediata si aceea pentru atingerea unui obiectiv major, dar cu efect indepartat.
#31604 (raspuns la: #31548) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
acelasi - de (anonim) la: 18/12/2004 08:33:01
ai dreptate,
asa este si ca sa nu o mai lungim , pe aici (Europa) toti sunt de parere ca Unguriii (Ungaria) au visat si viseaza din totdeauna la o Ungarie mare.
Acum ca sunt in EU sunt fericiti ca si-au indeplinit visul!
Considera ca EU s-a alipit Ungariei!!!!!!
LA MULTI ANI 2005
horia
#31901 (raspuns la: #31484) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului .
Dubla cetatenie - de (anonim) la: 18/12/2004 16:35:53
Problema nu e de ce nu i-au vrut ci mai ales ce inseamna aceasta dubla cetatenie care se acorda unor cetateni romani de catre un alt stat?Exista in Europa multe tari ai caror cetateni au dubla cetatenie?Eu cred ca e un joc destul de periculos....Oare nu exista nici o posibilitate de a inceta cu pretentii exagerate...?
Nu cred ca acestea ar putea contribui in vre-un fel la stabilirea in sfirsit a unei atmosfere linistite in aceasta parte de Europa.
Oare toti cetatenii de origine maghiara din Serbia,Croatia,Slovacia si Ucraina o duc tot asa de "rau" ca si cei din Romania?
#31917 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului .
Societatea multinationala - de (anonim) la: 18/12/2004 16:47:28
Ai dreptate,era frumos.....dar era peste tot asa?
Ti s-a intimplat sa mergi la Sfintu Gheorghe,ca in fiecare an dealtfel,sa intri in magazinul de piine de viz-a viz de parc si sa vrei sa cumperi 1/2 de piine si sa nu te poti intelege cu vinzatoarea?De fapt era inca pe vremea lui Ceau si piinea se dadea pe cartele iar cei care erau in trecere puteau cumpara cu buletinul in mina 1/2 de piine....Nu mi-a dat,nu m-a inteles,eu nu am inteles,eu nu am stiut nici o vorba ungureste....Totul s-a schimbat cind am tras citeva injuraturi pe romaneste si....m-a inteles si mi-a dat si piine!
#31918 (raspuns la: #31500) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului .
alt Alex - de (anonim) la: 21/12/2004 21:16:13
Cred ca multi, prea multi sunt inca tributari gandirii feudaliste. "Ungurii vor Ardealul" una dintre cele mai mari anacronisme posibile. Oamenii care cred ca a poseda teritoriu inseamna un avantaj sunt ramasi in urma cu sute de ani. Am avut ocazia sa vizitez cateva foste colonii britanice. La sfarsitul secolului 20 britanicii au acordat libertate acestor colonii pentru ca nu mai renta sa le aibe. Mai mari erau cheltuielile decat castigul. Si asta intr-o lume a capitalului, in care eficienta primeaza. Nimeni nu vrea sa castige teritoriu. Toata lumea vrea sa castige PIATA. De ce se tinde spre Europa Unita?! O piata libera unita este un deziderat al unei economii capitaliste dezvoltate, nu se pune problema suprematiei teritoriale. Astea-s de pe vremea lu' Stefan Cel Mare...
#32091 (raspuns la: #31484) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului .
Ungurii - de (anonim) la: 15/01/2005 08:30:48
aici la noi s-au intamplat lucruri si mai rele decat ungurii si tot nu ne-am speriat. Ce vor defapt ungurii? Ce vor sa faca si ce vor sa demonstreze lumii ? - Au incercat sa modifice istoria Europei si istoria lor chiar. Nu le-a mers si acum ca vezi doamne printr-o eroare a istoriei au ramas in Europa si vor acum iarasi pe orice cai sa impuna limba magiara la toate popoarele vecine.E rusinos si umilitor ce isi doresc.Au fost tolerati in decursul istoriei pentru ca s-au subordonat Austriei dar au facut mai mult rau decat bine.Acum se cred nedreptatiti de soarta.Au ramas aceeasi primitivi ca si acum o mie de ani.Politica lor nu are viitor si in cazul ca nu se vor potoli vor risca o conflagratie in centrul Europei care ai v-a costa isasi existenta ca si natiune.Ei vor numai razbunare si asta ai va duce la pieire.
#33452 (raspuns la: #31586) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului .
Filozofie de provincie! - de kradu la: 21/01/2005 01:09:56
Daca am continua rationamentul, sa zicem si un exemplu:
-Un Roman a furat in micutul Paris!
TOTI ROMANII SUNT HOTI! Ceea ce nu e adevarat!
Daca am judeca fiecare caz in particular vom gasii sovini si la EI si la noi!
Cum de multe ori cei mai ofensati sunt cei venitii din CAPITALA in PROVINCIE, sii reactiile lor sint pe masura marelui oras in care au acces la idei noi, arta, cultura...etc. In acelasi timp sunt foarte exigenti cu cei din Sf. Gheorghe care nu traiesc in buricul tarii si nu au acces la marea "CULTURA" a capitalei si se pare ca au trecut nesimtitori pe linga un computer pe care l-au gasit asemanator unui TV-set!
M-a intreb insa ce vom cistiga daca sovinismul lor ne irita si mahalaua din noi va rabufnii sub narile umflate?
#34038 (raspuns la: #31918) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
un pasaport FOARTE PERICULOS! - de kradu la: 04/02/2005 18:40:08
Cind cetateanul SOVIETIC Iliescu a venit in Roamnia dupa INALTELE sale studii in IMPERIUL DIAVOLULUI (URSS) S_A devenit o adevarata mana cereasca! Romanii l-au ales de 3 ori presedinte! Alt record extraordinar pentru dictatura proletariatului! Cu eficienta, Iliescu a pus la punct un sistem in care au fost asasinati 1500 de Romani in citeva zile , cifra care depaseste numarul soldatilor Americani morti in doi ani de razboi in IRAK!
A amenintat cu moartea elita firava a Roaniei: "10 intelectuali care ar trebui sa moara pentru a fii liniste in Romania" a chemet minerii in repetate rinduri provocind alte crime, si creind starea de terore in Bucuresti!
Oare s-au intimplat toate aceste lucruri in Romania pentru ca Iliescu e fiul tradatorului Alecu, ori pentru ca e cetatean al imperiului diavolului?
Cred ca ar trebui sa-l intrebam direct pe individ despre lucrurile astea!
Asa se va lamurii chestiunea aceasta a dublei cetatenii!
#35398 (raspuns la: #31917) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
corect - de zozo la: 25/07/2007 09:21:36
Sunt nou pe site si scriu din Nashua, NH.
Am tot citit stiri si diverse articole din presa romana in ultima vreme referitoare la tot felul de "genialitati" al maghiarilor din tara in privinta autonomiei, Babes-Bolyai, placutele bilingve, conflicte pe tema Ardeal. Nu-s genul care se afirma pe forumuri dar astazi am citit un articol despre incendierea unei biserici romanesti in Ungaria si nu m-am putut abtine sa nu ma "revars" la adresa "fratilor" mei unguri.
Mai fratilor mai...dar cand o sa se termine si circul asta odata? Chiar n-am putut invata nimic di istoria asta nenorocita? Atitudinea asta de popor "mare" si "razboinic" nu-si mai rostul. S-a terminat. Si-i bine asa. Ce sa faca secuii cu autonomia? Sunteti normali bai? E patetica situatia. Romanii care fac comentarii cu subiect Harghita sau Covasna...nu stiu ca si ungurii sunt priviti la fel de catre secui. Ei(secuii) fac o diferentiere clara intre unguri si secui. Daca am ajuns la pumni in cap cu unul dintre ei (secui) pe tema asta, la ce va asteptati? Nu putem trai cu istoria in carca pentru ca ar fi 1-0 pentru romani. Un lucru uitat de toti maghiarii este "prietenia" ce au oferit-o pe parcursul istoriei romanilor. Brutalitatile comise de ei nu sunt uitate de multi nici in ziua de azi. Are cineva de comentat pe tema asta? Mai bine ar tacea si poate multe natii di Europa actuala nu si-ar aminti de macelul comis "ori de cate ori era nevoie" de catre triburi. Asta e. Game Over. E deja obositor. Ce sa-i zic prietenului meu roman de ziua lui de nastere: Pai...la multi ani ...da' sa stii ca noi am fost primii aici? Si chiar credeti ca prostiile cu Autonomia&Co sunt specifice tuturor maghiarilor? Hai sa fim seriosi. Eu cred ca in tara aia sunt multi romani, unguri, germani (din pacate mai putini), de valoare care pot face o diferenta. Daca nu ...o sa ajunga o alta gluma istorica, intre multe altele. Extremisti i sunt peste tot si motivele difera. Ori ca a fost prea calda supa, ori ca a fost prea rece inghetata. Sute de mii de oameni mor in fiecare zi ucisi, rapusi de foamete si de boli de care nici nu stiam ca exista. Poaten daca vorbesti cu unul dintre ei iti dai seama ca inafara de teritorii si placute bilingve exista o viata simpla si brutala care nu asteapta sa-ti vina mintea la cap...pur si simplu este...si trece. Asta e. Pace.

#219099 (raspuns la: #33452) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
zozo - de Intruder la: 25/07/2007 09:34:09
Asta e. Pace.

aham...asta ziceam si eu!
pacea noastra, nu pacea lor...neh!?
#219101 (raspuns la: #219099) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Intruder - de zozo la: 25/07/2007 10:21:37
"aham...asta ziceam si eu!
pacea noastra, nu pacea lor...neh!? "

Chiar ca as bea o bere la ora asta. Pace iarasi.
#219119 (raspuns la: #219101) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
zozo - de Intruder la: 25/07/2007 10:41:23
pai vezi? lasa-i incolo de unguri si adu-mi si mie o bere! :)))
#219139 (raspuns la: #219119) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Bereeee - de zozo la: 25/07/2007 10:45:11
Budwiser rules. O spun cu jena da' e adevarat. Face in lacrimi multe beri din Europa. La mai multi!
#219146 (raspuns la: #219139) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...