Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Efectul Ceausescu


de Roman Haduch la: 31/07/2012 15:42:30
rezumat: PCR - un partid in care nu am fost membru intrucat tovarasii nu m-au putut gasi treaz
taguri: Capela - dezvaluiri Salonul 
voteaza:
am fost mandru cand am fost facut pionier , apoi , prin clasa a VII a am fost primit in UTC. am fost casier UTC pe intreprindere astfel ca strangeam cotizatiile de la camarazi. ( Am desfasurat activitati de mers la film cu utecista cea frumoasa)Imi amintesc o iesire in peisajul muncitoresc, cu tecisti si uteciste , undeva langa Bucuresti , la sortat cartofi..
Imi placea ideea cu omul nou insa in lumina partidului , acest om nou evolua din maimuta.Acum bag seama ca elementele dusmanoase s-au manifestat inca de la infiintarea PCR in masura in care existenta lui Dumnezeu era negata . Partidul Comunist Crestin si Democrat ar fi avut sanse mari sa consolideze o viata decenta insa prin mutilarea partidului de cuvantul CRESTIN mebriiacestuia au devenit maimute evoluate. Partidul e-n toate partidele ce au aparut dupa 1989. Ferma animalelor si 1984 au inceput sa fie interzise.
Asupra vietii noastre Dumnezeu doreste sa dispuna si sa ne binecuvanteze insa binecuvantarea Sa nu forteaza acordul tau. Noi suntem in postura de a alege un statut de demnitari, printi ai creatiunii ori un statut de evoluati din maimute . Exista Dumnezeu , si, desigur, exista Diavolul. Lady Gaga, cu intentie ori ba, si-a asumat rolul de Babau pentru tineri , prezenta sa in Romania , stimuland rugaciunile noastre in special Doamne ajuta, Doamne fereste, Doammne ai mila de noi. Intr- confa viitoare vom vorbi despre efectul Ceausescu si curentul potrivit caruia istoria il va reabilita pe acest sef de stat (mic la stat, mare la sfat )
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (15):


*** - de Daniel Racovitan la: 31/07/2012 16:20:31
Io n-m fost mandru ca m-a facut pionier.

Au avut grija probabil ai mei sa ma dez-indoctrineze, desi nu mai tin minte.
#634331 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de Roman Haduch la: 31/07/2012 17:03:05
cu respect, sunt surpins si ma mir . Pe mine m-au facut pionier in clasa a II a, insa in clasa a VIII-a am facut o afirmatie care , ulterior , s-a dovedit o propozitie adevarata. concret, profa de stiinte politice , a intrebat "In ce etapa se afla Republica Socilista Romania ?" am riodicat 2 degete si am simtit un gand in sensul sa nu spun vreo prostie. Roman raspunde! "tovarasa, Republica Socialista Romania se afla in etapa incheirii dezvoltarii societatii sociliste multilaterla dezvoltatea si pasirii ei in CAPITALISM ," Eram minor,astfel ca nu am fost arestat , insa , dupa cativa ani, asa s-a intamplat.
#634332 (raspuns la: #634331) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Ceausismul crestin - de ampop la: 01/08/2012 07:53:24
Draga Roman, de la inceput as vrea sa-ti spun ca acest concept contine o contadictie majora intrinseca. Dar mai bine s-o luam cu putin istoric. Ceausescu ca de altfel orice leader stalinist l-a urat din strafundurile sale pe Dumnezeu. Indiferent de denominatia religioasa, crestinii au avut de suferit. In timpurile sale Sistemul a acaparat biserica ortodoxa, inaltii ierarhi fiind de regula ofiteri acoperiti de securitate. Ceausescu a demolat biserici. Securitatea a penetrat biserica iar preotii erau colaboratori ai securitatii ori chiar ofiteri conspirati. Cultele neoprotestante erau lucrate informativ de securitate.Aici era mai greu caci nu exista sacrementul spovezii si nu puteau afla din taina spovedaniei informatiile. Biserica greco-catolica si-a trait si ea martiriul ceausist. Generalul Plesita incerca diverse variante de a supune credinciosii BRU, si asta ti-o pot spune din experienta personala, poate alta data, cu trimiteri bibliografice exacte.
Pe scurt, Ceausescu nu a fost in niciun caz "un om mic la stat mare la sfat" cum ni-l definesti, ci doar un criminal de duzina, inscaunat de catre Moscova in tronul comunist al Romaniei.
In ceea ce priveste diavlolul Lady Gaga, stii prea bine ca lumea aceasta nu este lumea lui Isus. Dar intre doi demoni, eu il prefer pe cel capitalist, celui ceausist. Nu mi-as dori sub nicio forma intoarcere la "vremurile bune" unde pionierii si utecistii cantau ode carmaciului, imbracati decent, cu cravate rosii la gat sau cu salopete muncitoresti. Prin anii 80, in alte locuri, de revelion vizionam la televiziunea maghiara un concert Queen. Cineva a schimbat canalul si m-a apostrofat :vezi ce frumosi sunt, sunt ai nostri! erau pionierii cu plugusorul la Ceausescu. Ei bine, il preferam pe Freddy Mercury homosexualul, "ascetului" Ceausescu. Intr-un fel pana canta Lady Gaga si sunt baze militare americane si la noi, cosmarul tineretii mele nu se va repeta. La buna vedere, Roman.
#634349 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
mda - de RSI la: 01/08/2012 11:08:56
fanatismele astea religioase sau ideologice...tot un "drac"!! ;))
#634356 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de INSULA ALTUIA la: 01/08/2012 21:56:57 Modificat la: 01/08/2012 21:59:42


Mai ales cind se calca oameni in picioare sa pupe moastele,nu zic citi bani s-au bagat in biserici si mai ales in cea a mantuirii neamului,vai noua:(

Scuze Romane:(
Doamne ajuta!
#634382 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
aici - de amari la: 01/08/2012 23:38:20
chiar il prinde culoarea,mai putin vesmantul. :))
#634386 (raspuns la: #634382) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
AMPOP - de Roman Haduch la: 02/08/2012 16:06:03
Sunt de acord cu tine, si eu doresc si ma rog sa nu revina totalitarismul ateu iar societatea in care suntem sa fie mai buna.
Am afirmat despre partidul comunist crestin si democrat, ca o reactie , ca un heeelp, fatza de zarva rusinoasa si buimacitoare a celoro ce isi spun politicieni si , unind stanga cu dreapta au malformat at omul democrat, astfel ca nu ma mira unele afirmatii despre "libertatea" cetatenilor de a se casatori unisexual ..
Sunt convins ca Dumnezeu ne-a binecuvantat, vindecandu-ne de "ciuma rosie" si ma bucur ca binecuvantarea Sa nu este un urmata de nici un rau . Suntem oameni liberi si de liberii ce suntem , multzi dintre noi ne-am lasat atrasi in latzul salariilro din viitor, in latzul creditelor, usor de obtinut si greu de rambursat, in latzul libertatilor, izvorate din "iarba" care transformata in hartie de cotidian ne prezinta pe prima foaie sarutul lung si patimas a doua tinere seuperve ( care se prefera insa una pe alta ) si fac sa se ridice in picioare un stadion intreg, in loc sa plangem si sa ne rugam , ovationam astfel de semnale ale incheierii istoriei omenirii in felul in care o cunoastem. As vrea sa ne fereasca Dumnezeu de perversiunile care, in numel libertatii terfelesc sufletele poate mai mult decat o faceau batjocoritorii atei care nu iti permiteau sa ai o opinie, decat daca acceptai ecusonul de baut - beat - betiv ori de nebun-nebun -sadea ( lasa-l ca-i beat, lasa-l ca-i nebun)
O spun, ca pe un promo la capela - psihanaliza, - ranile facute de societatea atee nu numai ca nu s-au vindecat insa uneori mai supureaza, fiind zgandarite si infectate cu de cozile de topor, aruncate la intamplare , peste spatii si timp, peste ani si ani, ( astfel secera si ciocanul aruncate de la linia de finish ( 1989), spre nevinovaĊ£ii din 2012, ne face sa umblam cu capul spart, cu ochii plansi , cu sufletele zdrelite , intrebandu-ne si intreband aiurea daca viata are vreun sens..
NU ma cuprinde disperarea, insa nu inseamna ca nu cochetez, uneori, rar, cu nirvana, ca o solutie de scurtcircuitare a torturilor ce strivesc visele , sugruma opinii si ne lasa mintea goala , jefuidu-ne-o de orice idee. Ampop , Dumnezeu sa te binecuvanteze, sa toarne dragostea SA in inima ta si, tu, ca om cu experiente, sa ne binecuvantazi pe noi, sarmani cafegii, spunandu-ne cate o poveste frumoasa . Imi place ancora ta cu privire la bazele americane care indeparteaza riscul revenirii "cosmarului tineretii tale" De Lady Gaga nu am suflat nici un cuvintel intrucat tare mult ma rog sa ii arate Dumnezeu ca nu este decat fata, o femeie , talentata si care poate sa isi exprime talentul intr-un mod placut cum la fel cred ca Parazitilor le va fi rusine intr-o buna zi, de obscenitatile rostite chiar daca le considera justificate in prezent.
#634406 (raspuns la: #634349) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Insula Altuia - de Roman Haduch la: 02/08/2012 16:08:10
Multumesc. super . Zic si eu impreuna cu tine: Doamne ajuta ! Doamne Dumnezeule te rugam frumos biencuvanteaza Romania, binecuvanteaza poporul roman.
#634407 (raspuns la: #634382) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Romane - de INSULA ALTUIA la: 02/08/2012 16:38:01 Modificat la: 02/08/2012 17:25:10
vad ca incepe sa-l binecuvinteze,sa-ti dea Dumnezeu sanatate si celor dragi,te imbratisez,e o zi mare azi,ciao:)

Oare nu-si da demisia?
#634412 (raspuns la: #634407) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de Baby Mititelu la: 02/08/2012 18:39:37
"Existenta lui Dumnezeu a fost negata." Cine a negat-o? Cum?
#634418 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Mario - de Baby Mititelu la: 02/08/2012 18:43:12
Romanii sunt cu mult mai nefericiti acum decat atunci, mai inraiti, mai saraci, mai dezbinati, mai confuzi. Eu prefer diavolul comunist celui capitalist...
#634419 (raspuns la: #634349) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
bABY M - de Roman Haduch la: 03/08/2012 13:23:23 Modificat la: 03/08/2012 13:24:32
"Eu prefer diavolul comunist celui capitalist..."
Eu insa nu pot sa inteleg de ce nu preferam mai degraba Cuvantul Sfintelor Scripturi: o viata noua, decenta, plina de realizari, cu examene dificile si cu nadejde continuua.
Intelegem oare ce inseamna a trai cu dragoste si a gusta bucuriile duhovnicesti care sunt la fel de proaspete, independent de varsta semenului?
Dumnezeu sa ne lumineze pe toti pentru ca, in Autoritatea SA, in viata noastra, sa strivim sub picioarele noastre , integral, puterile dracilor si , totodata, sa ne eliberam de dracoveniile acestora.
#634465 (raspuns la: #634419) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
RH - de Baby Mititelu la: 03/08/2012 13:26:03
Eu am vorbit de Cezar si nu de Dumnezeu. Dumnezeu e idealul, realul il jucam dupa cum ni se canta...
#634466 (raspuns la: #634465) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
ByM - de Roman Haduch la: 04/08/2012 11:46:33
"realul il jucam dupa cum ni se canta"
Ce bine ar fi sa avem ritm si "ureche muzicala" astfel incat sa nu ne mai calcam "pe bombeuri" ( te rog sa nu scoti l-ul de la calcam) unii pe altii, ci , cei care sunt mai isteti sa -i indrume si pe ceilalti in zona cea mai buna a scenei, in lumina, loc larg, destindere. Doamne ajuta-ne sa ne pese unii de altii. Amin!
#634488 (raspuns la: #634466) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Pentru citiva... - de Maxalama la: 02/10/2012 20:47:11
Dle Roman,
Ma surprinde cu cita usurinta folositi argumente lipsite de sens. Fara nici cea mai vaga intentie de-a va jigni, sa le luam pe rind:
1. "Partidul Comunist Crestin si Democrat ar fi avut sanse mari sa consolideze o viata decenta insa prin mutilarea partidului de cuvantul CRESTIN mebriiacestuia au devenit maimute evoluate."
- Va declarati impotriva societatii comuniste, totalitare, dar sustineti ca daca ar fi fost si "Crestin", PCR ar fi creat o Romanie de invidiat (!) Sper ca e o gluma.
2. "...eu doresc si ma rog sa nu revina totalitarismul ateu..."
- Care ar fi, dupa parerea dstra, diferenta intre totalitarismul ateu, si cel religios ? Insinuati ca cel religios, de genul Inchizitie, este benefic omenirii ?
3. "...si de liberi ce suntem , multzi dintre noi ne-am lasat atrasi in latzul salariilro din viitor, in latzul creditelor, usor de obtinut si greu de rambursat, in latzul libertatilor, izvorate din "iarba" care transformata in hartie de cotidian ne prezinta pe prima foaie sarutul lung si patimas a doua tinere seuperve ( care se prefera insa una pe alta ) si fac sa se ridice in picioare un stadion intreg, in loc sa plangem si sa ne rugam , ovationam astfel de semnale ale incheierii istoriei omenirii in felul in care o cunoastem..."
- Pai, societatea controlata a Romaniei comuniste nu ne permitea astfel de 'libertati'; de ce va mai plingeti de ea ? Nu sinteti consistent, de acea miezul ideii dstra se pierde in lamentabil.
4. "...dupa 1989. Ferma animalelor si 1984 au inceput sa fie interzise..."
- Absolut fals; confundati statul mafiot cu cel in care libertatile sint interzise.

Dle Racovitan,
Sustineti ca "Io n-m fost mandru ca m-a facut pionier" pe motiv ca parintii v-au 'dezintocsicat'... hmmm, fara suparare, dar nu stiu cita incredere sa va acord. Sigur, atita vreme cit habar am de 'hramul' parintilor dstra, e indecent din partea mea sa fac afirmatii cretine vis-a-vis de cauzele ce-au determinat o astfel de pozitie a parintilor... Singurul lucru pe care as vrea sa-l spun este ca la virsta la care eram facuti pionieri, nu prea intelegeam noi ce-si-cum merge prost in societatea in care traiam. Cravata era privita, cu mindrie, ca un semn al recunoasterii eforturilor pe care le depuneam in scoala. La virsta aia nu eram nici 'turnatori', si nici sacali care sa se bucure de hoiturile dimprejur.

Dle Ampop,
Ati spus: "Ceausescu ca de altfel orice leader stalinist l-a urat din strafundurile sale pe Dumnezeu".
- Cum poti uri pe cineva in care nu crezi, si a carui existenta o renegi ? V-ati grabit (!)
#635551 (raspuns la: #634406) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: