-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Oglinda.


de sami_paris74 la: 15/09/2012 14:20:30
rezumat: Despre o alta imagine.
taguri: sami Cutia_cu_litere 
voteaza:

Ţiganul, este o fiinţă care consumă timp şi spaţiu, aşa cum spui despre un avion care zboară şi care consumă kerosen.
Este un om aparte, frumos şi neaşteptat de inteligent. Adică atunci când stă de vorbă cu tine, te lasă mască. Te ucide din priviri şi dacă încerci să-i faci o anchetă mai amănunţită, îi vei spune mai mult ca sigur, că îl deteşti, iar el îţi va răspunde categoric « tedestest eşti tu » mai urâtule, bocciule.
M-am săturat să tot cer la prieteni şi la rude, să mă primească să mai dorm o noapte ori o săptămână, să cer bani ori alimente, de fiecare dată găseam câte o scuză deosebită; a murit mama, e bolnavă sora, trebuie să dau blat la medici, sunt în şomaj, mi-au tăiat alocaţia şi de fiecare dată aveam o groază de argumente ca să obţin bani nemunciţi.
Mi-am dat seama că în faţa oamenilor nu mai am nicio şansă şi dintr-o dată mi-a venit în minte un gând, un gând deosebit, şi-atunci am zis: ce rost are să cer mereu la prieteni şi la rude, când eu sunt un om deosebit, un om aparte, frumos, un adevărat » bisnisman » om de faceri, că doar nu degeaba arăt bine de tot, când mă uit în oglindă eu ma vad un alt om

Se mai uită o dată cu atenţie, se apropie aproape de oglindă, mai să o atingă cu fruntea şi sparse coşul din partea dreaptă a nasului. Locul unde apăsase cu unghiile se roşise, chiar acolo unde existase coşul înainte şi se transformase într-un crater plin cu sânge.
Ţigane, mai ţigane! Îşi zise el emoţionat.
- Vine criza financiară?, una barie, mai mare ca asta... repetă el mecanic de câteva ori, apoi scoase limba şi se strâmbă.
Dar de ce mă mir?
Asta o ştie toată lumea. Azi mâine, într-un an, în doi, vine altul la putere... că e rasist gagiul ăsta, că doar nu e ţara făcută numai din Băsescu.La televizor se vorbeşte numai de Băsescu! În ziare tot despre el se vorbeşte.
Trăiască Băsescu, hai Băsescu... să trăiţi bine domnule Băsescu.
- Pentru el este mai rău, pentru că va pierde alegerile... pfff, pe timpul ăsta de caniculă; cine-ar mai fi crezut că nu-l mai vrea nimeni la putere!
- Dar dumneavoastră de unde ştiţi? Îşi întrebă el imaginea, ridicându-şi brusc capul şi privindu-se fix în ochi.
Îşi scoase haina de pe umeri şi o aşeză cu grijă pe agăţătorul de pe uşă. Îşi roti privirile în jur şi făcu câţiva paşi în formă de cerc, apoi se aşeză pe marginea căzii.
Îşi aprinse o ţigare Kent, trase un fum adânc în piept şi apoi expiră fumul spre oglindă. Auzi mă, ? Mă auzi! Tu eşti un fum.
Întinse pachetul spre imaginea din oglindă.
- Vrei o ţigară şmechere?
- Nu mulţumesc, nu mai fumez de mult, auzi? Când eram eu mai tânăr fumăm la pipa.
- Ştii pe vremea când eram eu marinar, subalternul lui Băsescu.
- Păi ce? Pe timpurile alea erau şi ţigani marinari!
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (3):


oglinda 2 - de sami_paris74 la: 15/09/2012 14:22:47 Modificat la: 15/09/2012 14:24:23
După ce a ajuns Basescu preşedintele României, eu am devenit paznic pe un vapor eşuat. Am vândut trei sferturi din vapor la fiare vechi, până când am făcut tetanos la o mână, din cauză că m-am tăiat într-o tablă de oţel ascuţită ca o lamă de bărbierit.
Cinci ani am lucrat acolo. I-am scris timp de cinci ani să mă ajute şi pe mine, că sunt amărât, că nu mai am servici de câteva luni şi aş dori şi eu să fac puţină politică.
Doamne! Doamne, dacă nu era Băsescu ăsta şi nu îmi pierdeam braţul în accidentul ăla de muncă!. Înainte de al cunoaşte pe Băsescu eu eram un mare iluzionist, adică iluzionist profesionist.
« - Dar cum ai făcut domnule ţigan? Îl întrebă curioasă imaginea lui din oglindă”
- Ca să fiu iluzionist am făcut o şcoală, o şcoală în Ferentari, întrebă şi tu ţiganii care m-au cunoscut, ţiganii din Constanţa şi din Eforie Nord şi Sud. Nu mai spun de cei din Bucureşti şi din toată ţara. Întreabă şi tu pe Angelica a lu Icomir din Bolintin, prima mea gagică.
Doamne dacă ai fi văzut-o cum arata Angelica în 1989 pe 22 decembrie la revoluţie! Sus pe baricadă, ziceai că-i Ana Ipătescu « să mor eu « era frumoasă ca o zână din poveşti, ca o zeiţă din Atena. Era Venus din Milo.
Avea părul blond că era vopsită cioara, doar ce se vopsise la Gioni coaforul de pe strada Vântului nr 11-bis. Avea păru ăla şucar în bucle blonde, care-i cadeau delicat pe umerii goi -, avea pieptul crescut şi pietros de nu-ţi puteai lua ochii de la ei.Şi buzele ei cărnoase şi roşii ca trandafirii, şi privirea ochilor blândă şi ademenitoare.
Auzi mă cioroiaşule?
Mă făcea să tremur şi mi se ridica nivelul politic în pantaloni, că mă speriam şi eu uneori de el, dar ea?
Dar ce folos că îţi spusei despre ea... Angelica era foarte periculoasă la pat.
- Vere! « să mă vezi mort » eram poate un iluzionist internaţional.
**
O dată eram la puşcărie, uite o puşcărie ca toate puşcăriile, mâncam, dormeam, mâncam şi alteori jucam barbut cu gardienii.
Gardianul şef Bombonel de la Jilava, câştiga toţi banii.Îl lăsam ca să câştige pentru că ne mai făcea şi nouă câte o favoare; o măslină, o scobitoare, o ţigare, intrate toate pe uşa din spate, apoi când era câte o « domnişoară » nouă, adică un condamnat recent, deschidea uşa şi mă lasa să intru acolo noaptea şi era mult mai bine decât o labă.
Era unu care avea 22 de ani, o blondă, pardon nu era o blondă, era un blond care se îmbraca ca o grecoaică, că ştia că mie îmi plac grecoaicele. Nu ştiu de unde pizda mamii lui îşi făcuse rost de ojă roşie, că îşi făcea unghiile cu ojă din aia roşie şi ţinea şi degetul mic puţin crăcănat faţă de celelalte degete, de ziceai că e grecoaică de la mama ei. Avea o batistă, o batistă de culoare albă, pe care o ţinea în permanenţă la ochi, pentru că se prefăcea că plânge. Da eu; să mor eu, dacă am văzut măcar o singură lacrimă.
Avea aere de miliardară, că zicea că este rudă cu Onasis. Toţi puşcăriaşi din penitenciar trebuia ca să plătească 50 de lei ca să între la ea. A intrat până la urmă şi gardianul şef, i s-a dus vestea grecoaicei că e mare curvă.
Până la urmă Băsescu a aflat că sunt la Jilava şi mi-a trimis un radiator, un radiator cu patru elemenţi, făcea căldură nu glumă.
Grecoaica a aflat şi ea radiator şi la rugat pe gardianul şef, să îl lase se mute la mine în cameră. Ceva mai târziu ne-am căsătorit, am divorţat imediat ce m-am liberat de la puscalie... (pardon de la puşcărie) vă dau cuvântul meu de onoale că niciodată nu a lămanea glecoaica asta glavidă cu mine.
- Nu mai scoate limba când vorbeşti, că poate te trezeşti cu o palmă !
- Scuze vericule, scuzele mele.Sunt putin peltic.
Îmi vine să mă ucid singur, adică să mă sinucid... Poţi să mă ajuţi?
- Eu? Eu nu pot face asta! - Mai bine du-te la Băsescu, poate el, este mai curajos ca tine.
- Eu fur un portofel, ori un salam în Mall, da el vericule, el fură de stinge, am auzit că ar fi furat flota României.
- Ei şi! Ce erau în asta?
- Aici toată lumea fură!
Dumnezeule, Doamne mă iartă... Crezi tu că aşa ceva este normal?
- Şi ce, eu n-am voie să fac politică?
Nu! Tu nu ai voie pentru că eşti ţigan şi în plus, în plus fă puţină atenţie, că te ridică garda.
- Ce vrăjeală ai mai ţigane! Care gardă, că şi aia trebuie să mănâncă gura lor un peaşte prăjite, că doar e prins de flota lui Băsescu.
Sunt mulţi marinari în jurul lui?
Mamă, mamă, dacă-ai ştii tu, sunt mai mulţi marinari decât senatori.
Acum mă comport ca un mic rentier, că am închiriat casa cu 250 pe lună şi aştept răspunsul la cele aproape 100 de scrisori pe care i le-am trimis recomandat cu aviz de confirmare.
La Constanţa
#635379 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
oglinda 3 - de sami_paris74 la: 15/09/2012 14:26:09 Modificat la: 15/09/2012 14:48:41
La Constanţa se pescuieşte, pescuiesc şi eu, ce erau în asta? Doar că n-am permis.
- Şi crezi că o să-mi răspundă?
- La ce să-ţi răspundă?
- Păi la scrisori! Că doar le-am scris în timp de 100 de zile, adică ziua şi scrisoarea.
- Ce e mă ţigane!, ce te uiţi aşa la mine?
- Nici eu nu ştiu prea bine cum să-ţi explic. E un dar de la Dumnezeu ochii ăştia verzi-albăstrii.
#635380 (raspuns la: #635379) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Sam - de cher la: 30/09/2012 19:54:33
Desi numele de Basescu apare putin cam obsesiv, ( mi-ar fi placut mai mult apelativul de "Domnul Presedinte" - e mai general, mai aluziv )- tot ce ai scris mi se pare plin de humor si prospetime. Mie imi place.
Gaseste-i si o poanta pentru sfarsit si rezulta o lucrare interesanta.
#635519 (raspuns la: #635380) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...