Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Diamantul de 13 karate.


de sami_paris74 la: 24/09/2012 21:38:59
modificat la: 24/09/2012 22:54:44 arata originalul
rezumat: tot despre Frisca
taguri: Salonul sami 
voteaza:
Diamantul de 13 karate.

Intră una din asistentele spitalului zâmbind amabilă şi cu o oarecare teamă. O văzu de când deschise uşa, fără să facă nici cel mai mic zgomot. Avea un mers ciudat, el o privea pe sub gene simulând că doarme, aproape că i se oprise respiraţia. Asistenta se apropie de el, oprindu-se si privind stăruitor la chipul lui .
Se aplecă către buzele lui şi îl sărută.
Crezând că doarme, îi băgă mâna între picioare şi rămase uimită de ce găsi acolo..
- Te iubesc mă nebunule; şopti ea lângă urechea lui. Lingându-i în acelaşi timp buzele şi nasul, cu limba-i enorma,lacoma sa-i simta gustul, pe care o plimbă până sus pe frunte.
- Şi eu te iubesc, dezleagă-mă şi ai să vezi de ce sunt in stare.
- Ştiam eu că nu eşti nebun, injecţiile pe care ţi le-am făcut sunt substanţe halucinogene şi calmate pentru sistemul nevors, de trei zile dormi.
- Ai visat nu-i aşa?.
- Am visat zi de zi, l-am visat pe Băsescu preşedintele României, am visat că sunt general în Vietnamul de Sud.
- Te-aş ruga să-mi spui adevărul; Unde mă aflu? În Franţa ori în România? Pentru că aici nu se vorbeşte franceza, toată lumea vorbeşte româneşte!
Asistenta îl privi cu insistenţă în ochi şi dacă îţi spun unde te afli, ce-mi dai?
Dezleagă-mă şi-am să-ţi dau tot ce doreşti!
- Cum te cheamă?
- Manuela, mă numesc Manuela! Dar tu?
- Pe mine mă cheamă Frişcă.
Unde mă aflu?
- Te afli într-un spital de nebuni! spitalul de nebuni de la Podari.
Eu mă aflu într-un spital de dilimandrosi? O să mă răzbun pentru ceea ce-mi faceţi voi aici! Eu nu-am fost bolnav în viaţa mea, nici măcar o răceală n-am avut!
Podari!
- Nu, « să mă vezi mort », n-am auzit niciodată de el!
- Cum am ajuns aici?
Fraţii tăi ţiganii, te-au adus în România, cu avionul ai venit, că scrie în fişa ta. Da, acum îmi aduc aminte, ai plecat cu avionul de la Beauvais Paris până la Timişoara. la Filiaşi te-au adus cu o maşină şi de la Filiaşi la spital cu o salvare care aparţine spitalului nr 1 din Craiova. Ei spun că te-au adus din Franţa pentru că ai înnebunit.
- Unde este nevasta mea Marylin? Este la Filiaşi acasă la voi, am auzit că a cumpărat acolo o casă care se aseamănă cu un castel cu patru turnuri.

- Am bani Manuela, am bani , aur şi diamante, aş putea să te îmbrac ca pe o prinţesă, dă-mi drumul şi vei fi o femeie bogată.
Eu îţi dau drumul cu o singură condiţie.
Vreau un diamant, diamantul ala 13 karate ,care a fost furat din Paris în anul 2006, din informaţiile mele diamantul a rămas la tine.
- Dacă-mi dai drumul imediat, îţi dau diamantul acum, îl am aici, trebuie doar să desfaci sărăciile astea de centuri ;ma string rau saraciile astea !
- Trebuie să-ţi mai fac o injecţie, într-o oră o să vină o comisie împreună cu directorul spitalului.

*

Frişcă, nu se putea lupta cu asistentele şi cu doctorii, îl urmăriseră timp de cinci ani, exact de la nunta lui cu Marylin, un spion trimis de interpol, a fost întrodus subtil în satara de ţigani, părea un om simplu şi inofensiv, cu un aspect de cerşetor handicapat.
În noaptea nunţii, spionul a reuşit să pună un drog foarte puternic în paharul cu vin . Asumându-şi în acelaşi timp un mare risc, pentru că Frişcă era puţin nebun din naştere şi extrem de periculos.
Scopul era să pună mâna pe diamant , acelaşi diamant pe care corbul lui Frişcă îl furase cu patru ani în urmă de pe bulevardul Haussman din Paris.
Şatra era urmărită, se zvonise în toată Europa ca şatra de ţigani de la Strasbourg, deţinea o însemnată cantitate de aur şi pietre preţioase.
Drogul introdus în paharul lui Frişcă în timpul nunţii, se numea « Mescalina »; Mescalina nu era altceva decât un drog foarte puternic obţinut în laborator si asociat cu o ciupercă halucinogenă, care o dată absorbit în sânge, provoacă efecte halucinante, în care « călătoriile în timp şi spaţiu » pot fi foarte intense.
Efectele drogului asupra lui Frişcă a fost benefic, benefic spun eu, pentru că el era aproape analfabet în momentul când a fost drogat pentru prima oară. Ceva s-a declanşat în subconştientul lui, pentru că într-o perioadă de patru ani a reuşit să înveţe alfabetul, să scrie şi să citească zeci de cărţi ai mărilor scriitori şi filozofi.În acelaşi timp învăţase două limbi străine. Toată şatra era uimită de progresele lui Frişcă. Considerând că progresul lui într-o perioadă aşa de scurtă seamănă cu o minune venită de la Dumnezeu.
Mescalina a declanşat ceva în creierul lui, poate că a declanşat exact acea parte de 70 %, despre care se spune că până la moarte rămâne neînregistrată.
În memoria lui Frişcă se întâmplă-se un fenomen, într-o perioadă de patru ani un proces foarte complex, care comportă trei faze: învăţarea, stocarea informaţiei, apoi, restituirea şi recunoaşterea ei. Aceste fenomene nu se află sub dependenţa unei regiuni precise şi specializate a creierului, ele se derulează atât la nivelul centrilor nervoşi, cât şi la nivelul fibrelor nervoase care leagă cei trei centri, care nu durează mai mult de câteva minute.
Pe această bază memoria şi capacitatea de înregistrare a lui Frişcă era una foarte puternică. Fiecare injecţie îi producea stări de somnolenţă şi vise, producând în acelaşi timp o stare de desprindere de realitate. Supra - doza duce la inconştienţă şi la dependenţa.
După fiecare injectare, imaginaţia lui Frişcă devenea un depozit de fapte, stăpânit de visele sale şi de realitatea vieţii lui din prima personalitate
Drogurile injectate, o dată absorbite au devenit otrava viselor lui, fără aceste narcotice viaţa lui Frişcă devenise imposibilă.
Băgat încă în cămaşa de forţă încercă să se răsucească, însă mişcarea îi produse dureri, îşi roti ochii în jurul lui şi o observă pe asistentă.
- Îţi spun unde este diamantul, te rog, mai fă-mi o injecţie.
- Unde este?
Frişcă tăcu şi se liniştii imediat după ce i se făcu injecţia.
- Unde este diamantul?
- Diamantul este aici în braţul unde faci tu injecţia, după ce-mi revin o să ţi-l dau, în acelaşi timp se prefăcu că închide ochii.
Asistenta, sigură că drogul îşi făcuse efectul, ieşi afară din cameră şi se duse direct la directorul spitalului.
- Domnule director, am aflat unde se află diamantul de 13 karate.
- Unde se află?
- Mi-a zis că se află ascuns în braţul lui drept, a mai zis că acolo în şatră si –a crestat braţul şi după o lună de zile rana s-a închis aşa de bine că nici el nu mai ştie exact locul.
- Este adormit?
- Trebuie să-i tăiem braţul, îl omorâm şi-l ducem la crematoriu, aşa că o să scăpăm de el fără să lăsăm urme.
Intrară în cameră, directorul se apropie cu puţină teamă de capul lui şi îi puse degetele pe artera din dreapta gâtului.
- Mda, doarme, are pulsul foarte mic, înainte de -al omorî trebuie să-l scoateţi din cămaşa de forţă şi să-i verificăm braţul drept, trebuie să ştim exact dacă diamantul se află acolo.
- Eu sunt sigură că a spus adevărul şefule!
- Dezlegaţii cămaşa de forţă.
Sub cămaşa de forţă, Frişcă apăru dezbrăcat, mare le-a fost mirarea când au observat că Frişcă, de şi era un om foarte slab, era înzestrat cu muschi puternici si un corp de o mare frumuseţe.
- Adu-mi trusa de chirurgie. Una din asistente împinse uşor masa rulantă pe care erau aşezate doua truse de bisturie şi foarfeci foarte bine ascuţite.

- Staţi, staţi aşa ! Să nu ne grăbim, prima dată trebuie să-i administrăm o doză de anestezic foarte puternică, trebuie să i-o facem doar în mâna dreaptă.Cu doza asta nici un elefant n-ar mai avea dureri, chiar dacă l-am decupa în felii.
Directorul pregătii injecţia, însă în momentul când se hotărî să-l înţepe, se trezi prins de gât. Frişcă îl strânse ca într-un cleşte, toate venele i se umflaseră pe braţe, pe gât şi la tâmple.Cu mâna stângă apucă un bisturiu şi îl înfipse rapid în spatele directorului, exact în coloana vertebrală.
- N-ai să mori gagiule! Ai să rămâi doar paralizat pe viaţă!
Tu urât-o care mi-ai făcut injecţiile alea cu duşmănie, primeşte de la mine un cadou, ca să nu mai mă vezi toată viaţa ta.
În acelaşi timp una din cele două asistente primi un pumn în frunte, exact între ochi, căzu pe spate, alunecând de parcă era filmată cu încetinitorul. Tu Manuela! Aşează-te liniştită aici, lângă tovarăşul director, aşa, uite aici să-ţi simtă parfumul în timp ce ţi-o trag. Îi tăie chiloţii şi sutienul cu bisturiul, se înfipse între picioarele ei şi în acelaşi timp îi aşeză cuţitul la gât.
- Hai bagă mare, mişcă şerpoaico, miscaaaaaaaaaaaaaaa, Frişcă o să-ţi facă zece gemeni!
Dacă vrei să mai trăieşti, trebuie să-mi spui unde sunt drogurile.
- Sunt în birou la director, le ţine închise în seif; mai apucă să spună ea, în acelaşi timp Frişcă îi înfipse în ac între umeri şi gât, un loc secret, pe care îl învăţase de la fratele lui de cruce, Contele de Futilac.
Adio Manuela! N-ai să mori iubire, dar ai să dormi câţiva ani într-un somn adânc şi când ai să te trezeşti n-ai să-ţi mai aduci aminte de mine.
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (1):


hailoviu Manuela. - de sami_paris74 la: 24/09/2012 21:45:41
Aşa la ştolves
#635427 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...