-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Gandind in perspective


de mony13 la: 15/10/2012 15:20:52
modificat la: 17/10/2012 13:38:25 arata originalul
rezumat: -
taguri: Diverse etc ganduri idei 
voteaza:
Este pentru prima dată în viaţa mea când îmi doresc să împart cu voi gândurile mele. Sper să vă placă..Mereu mi-a plăcut să analizez oamenii şi să înţeleg etapele vieţii prin care toţi trebuie să trecem, mai devreme sau mai târziu. Mereu am încercat să privesc viaţa prin ochii altora pentru a putea diferenţia modurile de gândire. Normal că nu sunt singura, dar am considerat că am ceva diferit din moment ce încă de la o vârstă foarte fragedă, când poate alţii se jucau prin faţa blocului, eu stăteam şi îmi puneam întrebări care normal ar fi trebuit să mi le pun cu mult mai târziu.Şi acele întrebări nu îmi dădeau pace. Mereu mă întrebam de ce sunt aici, pentru ce am venit, trebuie să plătesc cumva ceva, ce am de învăţat şi aşa mai departe.

Când părinţii mă luau cu ei în vizită la rude sau chiar prieteni de familie, mereu îmi plăcea să analizez tot.De la stările sufleteşti, până la cele mai mici activităţi pe care acele persoane le aveau şi aşa reuşeam să extrag acele concluzii care îmi foloseau pentru a face diferenţe dintre bine şi rău, fericire şi nefericire şi toate acele stări şi sentimente care defineau umanitatea.

Poate vă gândiţi că sunt puţin obsedată sau cam nebună, dar nu. Am avut şi eu aceleaşi întrebări unde credeam că am înnebunit dea binelea, dar am ajuns la concluzia că aveam nevoie să aflu toate aceste diferenţe Sufletul îmi cerea. Era o stare de plăcere amestecată cu puţină curiozitate deoarece nu înţelegeam de ce mă simt atât de diferit faţă de restul oamenilor.

Ceea ce încerc eu să spun este că am încercat să caut în sufletul meu acel răspuns la întrebarea: "de ce suntem atât de diferiţi între noi"? Unele persoane încearcă să îşi trăiască viaţa după propriul ritm. Altele adoră rolul de victime. Altele pur şi simple acceptă orice numai de dragul banilor etc... Alţii nici măcar nu încearcă să schimbe acel "ceva" care nu le este deloc pe plac.

Se pune prea mult accentul pe material şi altceva nu mai contează. Nu mai au timp să vadă realitatea care ar trebui să o perceapă cu totul diferit decât le este prezentată.

Sistemul încearcă să îţi spele creierul ca mai apoi să te înrobească dea binelea fără să le pese câtuşi de puţin. Nu contează cum te simţi atâta timp cât eşti pe post de idiot care lucrează 25 de ore din 24. Contează ca afacerile să le meargă mereu, profitul să fie la cote maxime (normal doar pentru ei, nu şi pentru tine) şi pe deasupra mai trebuie să fii şi pe post de marionetă.

Adevărata misiunea pe acest pământ nu este să devii sclav într-o societate înalta unde eşti învăţat câte lanţuri de aur să porţi sau că fără haine de firmă eşti un NIMENI.

Lumea banilor nu este reală. Este inventată de noi şi alţii se nasc şi cad precum muştele în această societate în care nici măcar un simplu drept la replică nu mai ai.

Şi dacă te duci şi protestezi, mai mănânci şi bătaie, nu rezolvi chiar nimic şi mai eşti şi marginalizat dublu decât ai fost când te-ai apucat să îţi verşi amarul asupra lor.

Şi? Care este soluţia?

Suntem născuţi într-o societate bolnavă unde nici măcar purecele nu mai are vindecare.

Normal că nu sunt singura care a ţipat în faţa realităţii cum că ar trebui să fim toţi înafară de toate astea şi să nu ne lăsăm mâncaţi precum leii îşi devorează victimele.

Nu este corect şi niciodată nu a fost, dar toate astea se întâmplă pentru că nu ştim să fim UNIŢI şi să nu ne lăsăm călcaţi în picioare şi pentru că nu vrem să ne schimbăm puţin mentalitatea. Ne conformăm cu orice ne vine în cale şi gata.

Nimănui nu îi place acest sistem şi aproape nimeni un face ceea ce şi-ar dori cu adevărat să facă în această viaţă.

Oameni buni, avem doar o viaţă nu 9. Nu suntem pisici.

Niciodată nu am auzit pe cineva să spună:" ador sistemul în care trăiesc, mi-aş da şi viaţa pentru câte îmi oferă".

Şi-au dat viaţa pentru câte MĂGARII le-a oferit sistemul, pentru că nu au mai suportat bieţii oameni.Credem că deţinem adevărul suprem, dar habar nu avem că suntem un punct aproape invizibil în acest Univers şi că nimeni şi nimic nu a distrus mai rău această planetă ca noi oamenii.

Nimeni nu te învaţă la şcolă despre jungla în care trăim. Te trezeşti şi îţi dai seama că nici dacă vrei nu mai poţi să schimbi ceva.

Priviţi puţin în jurul vostru. Priviţi animalele şi păsările cărora le este frică să se apropie de noi deoarece ne simt energia. O energie distructivă, nicidecum una constructivă.

Încercam să îmblânzim animalele, jupuindu-le pieile şi făcându-ne haine de firmă ca să strălucim cât mai bine. Nu ne dăm seama că suntem mai animale decât ele.

Nu ne dăm seama că în loc să evoluăm, INVOLUĂM. Nu ne dăm seama că folosim tehnologia prost în loc să o folosim pentru ceva constructiv.Am nevoie să respir, simt că mă sufoc în această societate în care copiilor le este frică şi de o muscă, pentru că părinţii nu mai au timp să îşi educe copii şi să îi facă să iubească natura.

Văd mame care pun coca cola în biberonul noilor născuţi, doar ca să îi facă să adoarmă cât mai repede pentru că, le stresează că nu îşi pot vedea telenovela în linişte sau că nu îşi pot termina de mâzgălit unghiile lor preţioase.

Habar nu au că această băutură este otravă curată pentru tot omul, nu numai pentru un nou născut.

Coca cola este folosită la desfăcutul pieselor unui motor şi totodată descompune osul uman.Ceea ce încerc să subliniez este faptul că este prea mult dezinteres faţă de semenii noştri şi prea multă lume nefericită din cauza egoismului, snobismului, a formei în care gândesc şi a lipsei de sinceritate cu ei însuşi.

Când încercam să abordez subiecte de acest gen, oamenii îmi demonstrau că nu au timp de aşa ceva. Aveam explicaţii plauzibile în care şi ei credeau şi erau uimiţi cât de bine ştiu să îşi justifice timpul lor preţios. Că doar timpul costă bani. Erau prea ocupaţi în a face bani. Încercam să le explic despre liberul arbitru şi despre legile Universului şi se uitau la mine ca la nebuni.

Cel mai mare capital pe care omul îl are, nu este banul ci TIMPUL.Nu sunt nici limuzinele, nici aurul, nici pantofii de firmă sau mai ştiu eu ce alte blănuri de valoare. Cel mai de preţ lucru este timpul şi dragostea adevărată.

Nimeni nu ştie cât timp mai are la dispoziţie pentru a trăi şi când îşi dau seama că li se scurge timpul încep să se căiască. De ce trebuie să se ajungă în acel stadiu de forţă majoră? De ce nu se gândesc înainte, cât ÎNCĂ mai au timp?...Este o artă să ştii să conştientizezi toate aceste gânduri şi să lupţi pentru a schimba răul în bine. Dar de la A VREA şi până la A FACE este cale lungă.Când văd ce văd şi aud ce aud, gândesc cum gândesc.
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (15):


*** - de Baby Mititelu la: 16/10/2012 14:04:06
Ai dreptate...si ai si dreptul sa vezi cu ochii tai, sa gandesti cu creierul tau si sa simti viata cu propria inima! Eu un privilegiu sa fii fiinta umana-dar multi inca nu au aflat...Continua! Si daca poti schimba ceva, schimba! Din rau in bine, of course...
#635696 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
mony13 - de zaraza sc la: 16/10/2012 14:53:50
Citez ce mi-a placut, adica ce denota ca incepi sa te orientezi cum trebuie in lumea asta:
"Mereu am încercat să privesc viaţa prin ochii altora pentru a putea diferenţia modurile de gândire. "
"am considerat că am ceva diferit din moment ce încă de la o vârstă foarte fragedă[...]"
"Sufletul îmi cerea"
"Se pune prea mult accentul pe material şi altceva nu mai contează."
"Sistemul încearcă să îţi spele creierul ca mai apoi să te înrobească dea binelea fără să le pese câtuşi de puţin. Nu contează cum te simţi atâta timp cât eşti pe post de idiot care lucrează 24 de ore din 48."
"Lumea banilor nu este reală."
"pentru că nu ştim să fim UNIŢI "
"O energie distructivă, nicidecum una constructivă."
"Am nevoie să respir, simt că mă sufoc în această societate în care copiilor le este frică şi de o muscă, pentru că părinţii nu mai au timp să îşi educe copii şi să îi facă să iubească natura."

Iti voi trimite un mesaj privat cat de repede posibil.

#635697 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
- - de mony13 la: 17/10/2012 13:33:11 Modificat la: 18/10/2012 15:49:01
Va multumesc pentru pareri.
#635698 (raspuns la: #635697) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de zaraza la: 17/10/2012 13:59:37
Văd mame care pun coca cola în biberonul noilor născuţi, doar ca să îi facă să adoarmă cât mai repede

dar prin ce cercuri te invarti draga? eu n-am intalnit pe nimeni pana acuma care sa nu stie ca coca-cola contine cofeina, deci e un energizant.

in rest, grow up si mai lasa patetismele de 3 lei si teoria conspiratiei.
#635699 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
zaraza - de zaraza sc la: 19/10/2012 09:21:36
Nu ma mai mir de nimic... Pai daca acum sute de ani se folosea macul in aceleasi scopuri, care e un drog, halucinogen, cine stie ce efect o fi avand si coca-cola la varsta lor?? Incearca cineva o contra-demonstratie?! :D

#635715 (raspuns la: #635699) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
mony-ca - de om la: 19/10/2012 16:55:20 Modificat la: 19/10/2012 17:05:52
hai sa-mi termin ziua omului cu confa ta;)

Coca cola este folosită la desfăcutul pieselor unui motor şi totodată descompune osul uman. = amu' inteleg de ce atunci cand i-am dat coca, nu-i mai mergea motorul cum trebuie...cam datea rateuri pierzand ritmul, am vrut sa spun timpii de lucru ai pistoanelor de atata desfacere in figuri.

Despre descompunerea oaselor...taci mai fatuco si nu mai spune cu voce tare tehnica gansterilor de a scapa de corpuri...ii dizolva in coca cola :(((
Conform teoriei cospiratiei, datorita gansterilor de la condurece, compania coca cola nu-si publica secretul retetei de fabricatie numita...omerta !

Amu' ii timpul sa-ti spun o poveste ca sa adormi devreme ca-ti face bine la ten (comoara ta cea mai pretioasa)...o sa incep cu povestea drobului de sare ;)

PS super tare: Suntem născuţi într-o societate bolnavă unde nici măcar purecele nu mai are vindecare. = asa'i trebuie daca ne suge sanJEle de coca cola, il dizolva si pe puricos ce mama naibii :)))

#635725 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
banul nu e real? - de donquijote la: 21/10/2012 11:05:45 Modificat la: 21/10/2012 11:40:38
"Lumea banilor nu este reală."
gresit
lumea banilor e foarte reala.
ideea de baza e imaginara.
intradevar banii sunt o conventie, nascuta din imaginatia umana si bazata 'incredere' nu pe fenomene naturale si independente ca evolutia, sau vremea ci mai degraba asemanatoare religiilor sau ideologiilor care sunt si ele creatii umane bazate pe idei imaginare.
doar ca, spre deosebire de religiile bazate pe forte supranaturele (crestinism, islam, budism, iudaism, etc.)sau si ideologii(nationalism, socialism, umanism) , religia banului e universal acceptata, poate exista in paralel cu celelate religii, si mai ales isi atinge idealulrile propuse: nivel de trai normal, progres, chiar fericire.
la urma urmei religia capitalista e mult, mult mai realista decat celelate religii: nimeni nu a inviat din morti, nimeni nu s-a intors din rai, egalitatea comunismului s-a dovedit ca fiind o gogorita, in schimb capitalismul combinat cu liberalismul (politic) macar dau o sansa celor dotati sa-si depaseasca statutul socio-economic sau sa se afirme pe plan politic.
PS - definitia largita a 'religiei' care include toate 'ism'-ele, ca fiind un sistem de legi si conventii bazata pe un sistem de idei imaginare, acceptate de un numar mai mic sau mai mare de indivizi, nu-mi apartine dar mi-a placut pentru ca e cuprinzatoare si explica multe...
#635756 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
- - de mony13 la: 21/10/2012 13:14:03
Corect. Totul pleacă de la o idee imaginară.Şi ideile mele expuse aici tot imaginare au fost şi le-am pus în practică. Ce am dorit să subliniez a fost doar că, acea idee imaginară care astăzi este BANUL nu face decât să distrugă vieţi. Banul nu aduce fericirea. Dacă cineva este fericit cu atât de puţin, doar pentru faptul că ţine în mână simple hârtii cu care ´´îşi cumpără´´ fericirea, eu nu pot decât să îi felicit pe cei care sunt atât de fericiţi.
#635761 (raspuns la: #635756) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de donquijote la: 21/10/2012 13:30:35 Modificat la: 21/10/2012 13:32:39
banul, ca de "entitate de schimb", cumpara orice "valoare"...
era o vorba: banii n-aduc fericirea dar o intretin.
intrebarea urmatoare e: ce inseamana fericirea?

daca definim fericirea ca satisfacerea nevoilor existentiale plus satisfacerea placerilor (fizice si intelectuale) e clar ca intr-o societate bazata pe bani ai nevoie de ei.

daca te multumesti cu foarte putin pt existanta diurna, pragul de excitatie (fizica sau intelectuala) care defineste 'fericirea' e mai jos si necesita mai putini bani.
unii au foarte multi si nu sunt fericiti...

practic cu cat conceptul personal de placere si pragul de satisfacere e mai realist, cu atat esti mai fericit (de la meciul castigat de echipa locala la bobocul de trandafir din fata casei vecinului, raza de soare intr-o zi ploioasa sau zambetul unui copil).

pe de alta parte, sa fim realisti: nu mai poti trai ca omul preistoric care n-avea nevoie de bani...
#635763 (raspuns la: #635761) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
- - de mony13 la: 21/10/2012 14:10:28
Ok, nu mai poţi trăi fără bani din păcate. Eu doar am vrut să subliniez tristeţea realităţii în care trăim. Este o luptă mult mai grea decât cea din timpul preistoric.La început, oamenii au trăit la fel ca animalele, în grupuri formate pe baza legăturilor din părinţi în urmaşi şi care funcţionau pe temeiul unor nevoi pentru a trăi: hrană, apă, apărarea de pericole.La început, în lipsa unor criterii, proprietatea asupra bunurilor aparţinea, în egală măsură, tuturor membrilor. Azi totul este pentru propriul interes şi se face rău cu bună ştiinţă.
Subiectul este vast şi cred că nu ne-ar ajunge o lună să îl terminăm.

Cât despre fericire, fiecare o percepe în felul său la fel ca şi adevărata iubire.
Nu există o definiţie şi nu cred că va exista vreodată.
#635765 (raspuns la: #635763) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de trestiafatala la: 22/10/2012 01:07:37
prea zen.
#635773 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
donquijote - de zaraza sc la: 22/10/2012 09:17:27
"Lumea banilor nu este reală."
gresit
lumea banilor e foarte reala.
ideea de baza e imaginara.


Buna, Don, nu am mai conversat de ceva vreme!... :)

Si daca e adevarat ca "Omul nu e o fiinta umana ce are experiente spirituale, ci o fiinta spirituala ce are o experienta umana"?
Cu alte cuvinte, ceea ce e fundamentul acestei lumi, a universului, este spiritul, mentalul, gandurile si nu materia. Mentalul este cel care pune in miscare materia. Materia este plastilina creata de univers pentru exercitiile noastre creatoare.

Argument: nu oricine are bani este fericit, dar oricine este detasat de valorile materiale este fericit! Atasamentul de valorile materiale ne "coboara" intr-o lume care nu ne asigura satisfactia. Cine isi culege placerea din placeri trupesti si/sau materiale devine dependent de ele, vrea mereu si mereu, fara sa se poata opri (decat cu mari eforturi, adesea de dragul sanatatii).

Ideea de baza este imaginara
Totul este la inceput idee, imaginatie! (la inceput a fost cuvantul?)

#635775 (raspuns la: #635756) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
z-sc - de donquijote la: 22/10/2012 12:12:58
Si daca e adevarat ca "Omul nu e o fiinta umana ce are experiente spirituale, ci o fiinta spirituala ce are o experienta umana"?
Cu alte cuvinte, ceea ce e fundamentul acestei lumi, a universului, este spiritul, mentalul, gandurile si nu materia. Mentalul este cel care pune in miscare materia. Materia este plastilina creata de univers pentru exercitiile noastre creatoare.


conceptie platonica-aristotelica care a tinut omenirea pe loc cam 2000 de ani.

spiritul e o emanatie a materiei. dovada: spiritul nu exista in afara corpului, bolile spirituale (mentale ....) sunt ereditare si 'spiritul' poate fi influentat de chimia care actioneaza asupra corpului fizic (tutun, alcol, parfum, etc...)

ideile nu pot modifica legile naturale (ale universului); oamenii, prin gandire stiintifica (observatie obiectiva, experienta repetata, formularea de teorii - ca opuse 'spiritualitatii' irationale) le pot folosii in favoarea lor pe masura ce le cunosc si stapanesc.intrucat banii nu cresc in copaci, inseamana ca au la baza o idee...
:)
#635793 (raspuns la: #635775) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de Intruder la: 22/10/2012 12:14:25
"de ce suntem atât de diferiţi între noi"? Unele persoane încearcă să îşi trăiască viaţa după propriul ritm. Altele adoră rolul de victime. Altele pur şi simple acceptă orice numai de dragul banilor etc... Alţii nici măcar nu încearcă să schimbe acel "ceva" care nu le este deloc pe plac.

numai pe tine nu te analizezi concret.
altfel...e bine ca "suntem atat de diferiti intre noi". foarte bine!
#635794 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
donquijote - de zaraza sc la: 22/10/2012 13:05:25
a tinut omenirea pe loc cam 2000 de ani

De parca Platon si Aristotel au fost marii ganditori ai lumii... Ei au fost niste filosofi. Au facut observatii asupra lumii, dar nu mi se pare ca a urmat o era platonician-aristoteliana. Dupa ei a inceput era crestinismului, care a marcat civilizatiile dezvoltate ale omenirii din perioada care a urmat. Crestinismul este o dogma care ne impune sa ne vedem ca pacatosi. Ceea ce e adevarat in crestinism a fost abil camuflat de anumite interese. Probabil omenirea n-a avut alta cale, n-a vazut alta cale, decat sa se indrepte spre materialism, etapa care a inceput prin secolul 18-19, odata cu descoperirea puterii aburului (sa zicem). Am fost atat de incantati de aceste descoperiri, incat spiritul a ramas rapid in urma, interesul pentru suflet a scazut dramatic si acum se vad "roadele", o criza generala in care tinerilor le lipseste o viziune asupra viitorului. Luand-o pe partea materialista, numai cand ma gandesc la cati bani si marfuri sunt blocate in magazine, se ridica un semn de intrebare...

spiritul e o emanatie a materiei. dovada: spiritul nu exista in afara corpului, bolile spirituale (mentale ....) sunt ereditare si 'spiritul' poate fi influentat de chimia care actioneaza asupra corpului fizic (tutun, alcol, parfum, etc...)
Inca n-a ajuns stiinta sa il separe si sa demonstreze ca sucomba dincolo de corp...
Tot ceea ce "credem" capata realitate. O chestie nostima - cercetatorii care fac experimente si isi argumenteaza astfel ipotezele, totdeauna cred in ceea ce fac. Ia sa vad pe unul ca demonstreaza o ipoteza in care nu crede!!

ideile nu pot modifica legile naturale (ale universului); oamenii, prin gandire stiintifica (observatie obiectiva, experienta repetata, formularea de teorii - ca opuse 'spiritualitatii' irationale) le pot folosi in favoarea lor pe masura ce le cunosc si stapanesc.

Realizezi ce mici suntem fatza de universul infinit? Ne-am pus noi singuri limite in toate directiile, cum sa reusim sa modificam legile naturale? Putem depasi aceasta realitate pamanteasca in anumite conditii, exista o armonie in univers in care trebuie sa ne incadram.

Daca banii cresteau in copaci, atunci se chema troc. Banii au aparut ca o necesitate a schimbului mai usor de bunuri. deci, gandul...

#635803 (raspuns la: #635793) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...