Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

CFR va asteapta iarna asta cu Sange satanic


de morgothya la: 05/11/2012 12:49:36
rezumat: carti gratis in trenuri
voteaza:
Pe toata durata acestei ierni, calatorii care vor alege ca mijloc de transport trenurile vor avea acces gratuit la cateva carti (atat clasice, cat si avangardiste) selectate de catre Bookland, carti ce vor fi amplasate in compartimente. Printre aceste carti se numara si controversatul Sange satanic.

Cartile oferite gratuit publicului spre lectura reprezinta un proiect marca Bookland, in colaborare cu CFR.

In toamna acestui an, exemplare din Sange satanic au poposit si in autobuz si metrou, in Bucuresti, ele fiind insa in numai cateva zile “confiscate” de calatorii (probabil) avizi de lecturi nonconformiste. Cu toate acestea, organizatorii proiectului au declarat ca nu se lasa descurajati si vor continua initiativa de mijlocire a accesului publicului la literatura actuala, atat autohtona cat si straina.

Proiectul este cu atat mai binevenit, cu cat se desfasoara in aceeasi perioada cu un viitor turneu de lansari al romanului Ani cu alcool si sex, semnat de Cristina Nemerovschi, roman ce reprezinta o continuare multasteptata la Sange satanic.

Ani cu alcool si sex reia nihilismul, mizantropia, ironia sficiuitoare, revolta împotriva societatii manelizate, reflectiile originale, scenele necenzurate si detaliate de sex si umorul spumos din Sange satanic. In centrul romanului sta ca narator tot carismaticul si controversatul M., care ne plimba cu firul epic prin diferite perioade ale vietii sale, viata celei “mai misto fiinte care a existat vreodata pe lume”. Scena intamplarilor este cand Bucurestiul, cu barurile si cluburile in mare parte disparute intre timp, cand Vama Veche, si nu numai. In jurul lui M. graviteaza atat personaje noi, la fel de memorabile, cat si, din nou, R., B., A. sau D. Romanul este strabatut de la prima pana la ultima pagina de nostalgie, de rafuiala cu timpul, de dorinta de a pastra intacte sentimente si fiinte.

Dur si extrem, dar si mai intunecat-romantic decat Sange satanic, Ani cu alcool si sex este atat un prequel, cat si un sequel, lasand cititorul avid în asteptarea cartii care va încheia trilogia unui nihilism actual, dezinhibat, inimitabil si adesea autoironic.

Despre Ani cu alcool si sex, romanul care va aparea in luna noiembrie la editura Herg Benet, autoarea Cristina Nemerovschi spune: “Ani cu alcool si sex, la fel ca Sange satanic, este un ghid artistic de supravietuire intr-o Romanie socant de imbecilizata si manelizata, o Romanie care depaseste orice distopie, oricat de pervers si minutios imaginata ar fi aceasta.”

*

Supranumită de critici “rebela literaturii române de azi”, Cristina Nemerovschi s-a născut la București. A urmat Facultatea de Filosofie și un master de filosofia matematicii, finalizat cu o dizertație centrată pe analiza lucrărilor lui L. Wittgenstein. De asemenea, este licențiată în Comunicare și Relații Publice.

Romanul său de debut, Sânge satanic, a apărut în 2010 la editura Herg Benet, fiind reeditat câteva luni mai târziu. Cartea a reprezentat atât un succes de critică dar mai ales de public, devenind, în numai un an, un adevărat fenomen social, consacrând un nou stil în literatura tânără și inspirând numeroase manifestări artistice: poezie, piese de teatru, visual art, muzică. Sânge satanic a primit referințe elogioase, fiind comparat cu opere-cult ale unor autori precum J. D. Salinger, Henry Miller, Irvine Welsh, Chuck Palahniuk, Bret Easton Ellis sau Anthony Burgess. Romanul a fost distins cu premiul Tiuk! pentru debut, cu titlul Cartea anului 2011, nominalizare la titlul Cartea anului 2010, ales printre finaliștii Premiers Romans En Lecture. Câteva traduceri sunt în pregătire.

Al doilea roman al Cristinei Nemerovschi, Pervertirea, a apărut în 2012 la editura Herg Benet. Cartea a fost supusă controverselor încă din primele luni, câteva lecturi fiind întrerupte, temele romanului fiind considerate “imorale, violente și indecente”. A doua ediție a cărții a fost anunțată pentru sfârșitul anului 2012.

Proza Cristinei Nemerovschi a fost inclusă în câteva antologii, atât din România, cât și internaționale.

Ani cu alcool și sex este continuarea romanului Sânge satanic.

www.morgothya.ro
www.sangesatanic.ro

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (6):


iar? - de beatlemaniacul la: 06/11/2012 04:59:36
iar ne baga pe gat cartea asta?
nici in tren nu mai scapam?
ce urmeaza, ne-o serveste si in forma de hartie igienica?
Incep sa cred ca e un complot ca sa ne dezvirgineze tamp la cerebel. Noroc ca eu ma aflu la 10 mii de kilometri distanta ...
#636113 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
si mai am o intrebare? - de beatlemaniacul la: 06/11/2012 05:02:06
de unde stie CFR-ul cat de depare mergem?
Daca megem nuami doua ore putem sa citim pe sarite, sau cum facem sa terminam cartea?
#636114 (raspuns la: #636113) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
beatle - de morgothya la: 06/11/2012 08:49:37
pentru doleante si nelamuriri de genul asta, iti sta la dispozitie http://www.cfrcalatori.ro/contact

sigur e cineva acolo care sa te ilumineze :)

"de unde stie CFR-ul cat de depare mergem? "
:))))
lolz
dar tu de ce crezi - asa, cu propria ta judecata - ca o LIBRARIE a initiat proiectul asta? :) cand afli raspunsul corect, sa ma anunti.
#636117 (raspuns la: #636114) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de beatlemaniacul la: 08/11/2012 00:00:55
nu. prefer sa tin pentru mine daca aflu ceva.
#636145 (raspuns la: #636117) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
beatle - de morgothya la: 08/11/2012 16:26:50
...e mai bine asa, pentru tine. inseamna ca ai - chiar daca nu foarte mult - ceva simt al ridicolului :)
#636156 (raspuns la: #636145) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
oh desigur ... - de beatlemaniacul la: 12/11/2012 04:47:56
... am un simt maricel ai ridicolului, poate cam de doua ori mai mult decat personajele tale din romane ... iar la mine am observat ca simtul ridicolului se manifesta indoit cand intra in cumetrie cu alte simturi, cum ar fi cele de penetrare. Atunci pot sa-ti spun sincer, cu mana pe ** (cenzurat) ca simtul ridicolului se ridica intreit.
#636235 (raspuns la: #636156) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...