Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Impinsul din culcat pentru dezvoltarea pectoralilor


de muscularyou la: 10/11/2012 09:52:11
rezumat: Impinsul din culcat pentru dezvoltarea pectoralilor
voteaza:
Impinsul din culcat pentru dezvoltarea pectoralilor

Impinsul din culcat cu haltera este considerat unul din cele mai eficiente exercitii pentru partea superioara a corpului. Acest exercitiu de baza este de obicei utilizat pentru dezvoltarea pectoralilor, cu toate ca in miscare sunt implicate si alte grupe de muschi (triceps, deltoid anterior). In anumite situatii unele persoane care fac acest exercitiu se plang ca "nu simt" pectoralii - greutatea de lucru progreaseaza cu timpul, ei devin mai puternici in aceasta miscare, insa acest lucru nu se rasfrange nicicum asupra hipertrofiei pectoralilor. Cauza e tehnica de executie a exercitiului.
Impinsul din culcat are mai multe variatii ceea ce tine de tehnica de executie, powerlifter-ii au tehnicile lor (care pot implica si muschii spatelui), culturistii - ale lor. Din punctul de vedere al sportului de care vorbim - scopul principal al oricarui exercitiu este hipertrofia muschiului lucrat, spre deosebire de (de ex.) powerlifteri - unde scopul principal este deplasarea greutatii maximale din punctul A in punctul B, indiferent de muschii antrenati in miscare. Astfel executand impinsul cu haltera din culcat, ar trebui sa stimulam in primul rand muschii pectorali, iar daca aceasta nu se intampla - cauza e executia incorecta.
Pentru inceput trebuie sa intelegem care e functia muschilor pectorali. Functia de baza (pe langa altele cateva minore) este sa deplaseze partea superioara a bratului (humerusul) transversal corpului catre mijloc. Astfel executand impinsul din culcat puteti observa cum humerusul se apropie spre mijloc asemenea miscarii in aparatul pec-dec sau fluturarilor cu ganterele din culcat. Unica diferenta este miscarea de dezdoire/indoire care are loc in articulatia coatelor. Acest moment de fapt si dezorienteaza persoanele cel mai mult, deoarece se creeaza o percepere a exercitiului drept doar de "impingere" de la corp din contul dezdoirii bratelor, ceea ce include in miscare primordial tricepsul si deltoidul anterior, lasand pectoralii minim implicati. Pentru a implica pectoralii este necesar de a se concentra pe miscare transversala (si nu dezdoire) a bratului in timp ce se impinge haltera. Aceasta trebuie sa aiba loc in timp ce faceti doua lucruri: dezdoiti (indreptati) bratul si mentineti omoplatii retractati in acelasi timp. Mentinerea omoplatilor retractati e foarte importanta, deoarece imediat ce partea de sus a spatelui se va rotunji - implicarea pectoralilor va fi minima si miscarea va fi executata din contul deltoidului anterior si a tricepsului.


Observati si in imaginea de mai jos diferenta in pozitia umerilor (care e similara pozitiei finale in impinsul din culcat). Trebuie sa tindeti sa mentineti umerii (omoplatii) la fel ca in imaginea din dreapta.

http://muscularyou.blogspot.com/2012/08/impinsul-din-culcat-pentru-dezvoltarea_27.html
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (4):


ma ajuta ? - de paula_vs la: 11/11/2012 07:59:58
sa-mi maresc sanii,oricum ii am mari dar vreau si mai si ))))
#636206 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
desigur ca ajuta - de beatlemaniacul la: 12/11/2012 04:41:19
Asta vara am fost cu baiatul meu la INSULA MISTERIOASA si actorul la un moment dat misca misto din pectorali ... am incercat si eu in oglinda cum am ajuns acasa si mi-a iesit aproape aceeasi miscare, cu toate ca nu sunt halterofil inrait ... deci ca sa inchei, impinsul din culcat ajuta la dezvoltarea pectoralilor ... chiar daca folosesti femeia pe post de greutate
#636233 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
paula - de beatlemaniacul la: 12/11/2012 04:41:41
de ce ma provoci?
#636234 (raspuns la: #636206) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Suplimente pentru masa musculara - de silviudragos la: 16/01/2017 14:44:36
Poate sa-mi recomande cineva un produs pentru masa musculara care sa ma ajute sa imi cresc masa musculara.
#655202 (raspuns la: #636234) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...