-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Alegeri Parlamentare 2012 Colegiul 4 Diaspora


de Alex9 la: 14/11/2012 11:07:19
taguri: Diverse 
voteaza:
Salut.
Nu sunt de aici si nu vreau sa pozez in ceea ce nu sunt. Sunt din Romania si fac parte din echipa de campanie a lui Ovidiu, un tip tanar, care vrea sa reprezinte si zona voastra in Parlament din partea USL. Problema pe care eu vreau sa o ridic e asta: legea electorala romaneasca e atat de proasta, incat, daca un candidat NU ia peste 50% in colegiul Africa-Israel-Orientul Mijlociu, atunci colegiul va intra in hazardul redistriburii catre candidatul clasat pe locul 3 sau pe locul 4. Un candidat de umplutura, de la UDMR, PPDD, PPPDDD. In anul 2008, la precedentul vot uninominal, Colegiul 4 Diaspora, in care veti vota, a fost castigat cu... 34 de voturi, prin redistribuire, de un reprezentant al comunitatii maghiare, voturile pentru PNL (circa 500), PDL (peste 500) si PSD+PC (circa 350) fiind pur si simplu irosite. Iar tipul de la UDMR nici ca a fost vazut in zona pe urma… Cu alte cuvinte, trebuie pariat pe unul din primii doi candidati si ales cat mai unitar, ca voturile sa nu se disperseze: Ovidiu Raetchi (USL), care pleaca teoretic cu un vot politic de 55% sau Cristina Baturi (PDL), care pleaca cu un vot politic de 18%. Tertium non datur, ceea ce e destul de aiurea, dar asta e adevarul. Aflati mai multe pe ovidiuraetchi.ro si pe Facebook https://www.facebook.com/colegiulpatru.diaspora
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (5):


cam asa sta treaba: - de 1brasovean la: 14/11/2012 19:02:47
"Bă, tu-l votezi pe X ca să-l fuţi pe Y. Da’ amândoi candidează ca să te futa pe tine."

sursa: http://moshemordechai.ro/nea-stere-colectie-de-intelepciuni/
#636302 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de Alex9 la: 16/11/2012 14:17:05
Nu neaparat. Astia din noua generatie chiar pot schimba ceva in bine.
http://moshemordechai.ro/cine-are-dreptate/
#636339 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de Alex9 la: 16/11/2012 14:49:59
Ovidiu Alexandru Raetchi, candidatul USL pentru colegiul 4 Diaspora, vrea sa faca cunoscute povestile de succes ale romanilor care au ales sa isi construiasca o viata in Israel, Orientul Mijlociu sau Africa. Va invit sa va alaturati demersului sau si sa acceptati un scurt inteviu cu echipa acestuia. Interviurile vor aparea pe ovidiuraetchi.ro si in diferite medii din Romania. Scrieti la deputat@ovidiuraetchi.ro daca ati dori sa faceti parte din acest proiect. O zi buna!
#636340 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de 1brasovean la: 23/11/2012 12:31:31
sa stii ca am intrat pe site-ul cetateanului, de curiozitate (ca nu-i in colegiul meu).

sincer?
e slab. la obiective isi propune cam prea multe balarii (seminarii, conferinte, vrajeli de ong-ist - d`astea) si prea putine lucruri concrete, sustenabile, cu perspectiva.
posibil ca o sa fie un bun parlamentar - se va plimba cu succesuri pe bani publici, mai mananca si el un piscot, o acadea - lucruri normale de tanar fripturist in politica.
#636398 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de Alex9 la: 26/11/2012 10:01:03
Cateva ganduri esentiale legate de proiectul parlamentar al lui Ovidiu Alexandru Raetchi (candidat USL) pentru colegiul 4 Diaspora (Africa - Israel - Orientul Mijlociu):
"E o eroare sa mergi spre romanii din Orientul Mijlociu, din Israel sau din Africa cu teme politice. Aici, in Diaspora, e nevoie mai degraba de un “primar” care sa rezolve eficient probleme care treneaza de 20 de ani.
E totusi cinstit sa spui clar cine esti din punct de vedere politic, ce te defineste. Din acest punct de vedere, eu am de spus doua lucruri. In primul rand, sunt un USL-ist convins. Am participat efectiv, practic, in calitate de technocrat la formarea USL inca de la momentul in care se cauta un nume pentru Uniune. Trebuie sa stiti, de exemplu, ca una dintre cele mai mari contributii la structurarea tehnica a Uniunii a avut-o Mihai Voicu, cu care am inceput discutiile pe data de 21 decembrie 2010. Si mai trebuie sa stiti ca momentul cheie – din punct de vedere emotional – in care s-a decis formarea USL a fost cel in care Adrian Sobaru s-a aruncat in gol de la balconul Parlamentului. In al doilea rand, trebuie sa stiti despre mine – chiar daca nu este o tema foarte populara in Diaspora – ca il consider pe Traian Basescu un politician toxic pentru destinul Romaniei.
La nivel parlamentar, Romania nu a facut nimic pentru cetatenii sai din Colegiul meu. Si acest lucru mi se pare dincolo de orice intelegere, pentru ca vorbim de zone cu actori globali, cu Mari Puteri, cu oameni extrem de educati si de influenti. Sa performezi in Colegiul 4 nu ar trebui sa fie o “datorie” sau o “obligatie profesionala”, ci o forma de inteligenta si normalitate.
Colegiul 4 are nevoie de doua Cabinete Parlamentare: unul in Tel Aviv, altul in Dubai. Unul singur e insuficient.
Lucrurile care se cer facute grabnic sunt doua: un sistem eficient de comunicare Cabinet Parlamentar – Ambasada/Consulat. Daca in relatia cu diplomatul apare o problema, parlamentarul intervine. Diplomatul este in primul rand reprezentantul statului, parlamentarul este reprezentantul cetatenilor. Vorbim despre o constructie constitutionala, conceptuala, care a fost luata probabil in calcul de legiuitor in anul 2008, dar care in practica nu a produs efecte. Trebuie sa le produca. In al doilea rand, e nevoie de un sistem centralizat de comunicare cu birocratia din Romania, care e inca indolenta si insuficient de moderna. E nevoie de petitionare on-line (http://facias.org/?p=1623), de posibilitatea de a urmari din Diaspora evolutia unei cereri adresate statului roman. E nevoie de o relatie cu Casa de Pensii, de pilda, pe subiectul retinerilor CASS.
Cred – si o spun cu sinceritate – ca exista o anumita ruptura in cadrul comunitatilor romanesti din Diaspora: un exces de “concurenta” in dauna unitatii eficiente. Mai cred ca, din acest punct de vedere, un Cabinet Parlamentar puternic si functional va avea o functie catalizatoare, va uni comunitatile in jurul unor proiecte practice, care depasesc simpla agitatiune politica."
#636416 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: