Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Playlistul domnisoarei Nothomb


de Ilayna la: 01/12/2012 21:16:49
modificat la: 02/12/2012 21:51:09 arata originalul
voteaza:
Era noapte .Bineinteles ca era noapte , e ca si cum as mentiona ca Marlyn e blonda.
Pe fotoliul alb perlat ma asezasem incomoda , incercam sa imi controlez tendinta de a ma misca la fiecare 4 minute si de a-mi aranja parul .Bretonul imi statea groaznic , sunt sigura de asta .
O prezenta impunatoare se indreapta spre mine cu pasi de pisica , scriitoare consacrata de origine belgiana , cunoscatoare a 5 limbi , cu vreo 6 bestselluri la activ si cu imaginea de doamna a misterului ,sofisticata si cam cum ar trebui sa fie o scriitoare ca sa dea bine in mass media .Dar ce stiam eu atunci ?
In timp ce ea se imdrepta spre mine imbracata intr-un kimono negru (s-a nascut in Kobe) eu imi aranjam in disperare bluza subtire crem , care se pare ca am varsat putin vin pe manseta .
Se apleaca ceremonios in fata mea , eu o salut si o scutesc pe menjera scriitoarei de a vedea spertacolul facut de mine intr-o posibila inclinare care m-ar fi facut sa par absolut ridicola.
Imi scot carnetelul negru din geanta sport si incep sa notez raspunsurile la intrebari, dintre care subliniez "citesc ,scriu ,respir doar noaptea , eu nu ma hranesc prin fotosinteza vieti citadine ,sursa mea e insasi cosmosul ".Dupa cateva raspunsuri de genul acesta care m-au zapacit si din care nu am inteles nimic am facut un tur al casei.
Peste tot aceasi ordine plina de sobrietate , flori de lotus asezate peste tot , pereti mai albi decat parul bunicii mele , usi glisante in still japonez , fotoliul pe care am fost eu asezata era singurul din casa peste tot pernute cu floricele numite "sakura" dupa cum mi-a fost explicat .Imi pareau cunoscute , se pare ca erau flori de cires.
Templul gandiri , cum spunea ea ...camera de creatie cu un altar budist pentru rugaciuni dedicat lui Thomas Mann si Kamo no Chōme.
Intr-o dezordine prielnica as spune eu pergamente de bambus scrijelite de pensule cu vopsea negra , am facut o poza la un pergament pe care era scris un singur cuvant.Mai tarziu la redactie am aflat ca literele grandios desenata insemnau "minciuna".
Nu am reusit sa "scot" prea multe de la ea , doar fraze abstrace si zambete amabile pline de superioriate , eram un intrus in casa ei , cu siguranta ducea un trai auster iar eu un reprezentant al lumii agitate si mecanizate vin sa o iau la intrebari la sfatul editorului ei .
Am plecat oarecum dezamagita , eram mustrata de puritatea florilor de lotus si verdele crud al bonsailor luminat de faclia din curte .Menajera ma conduce pana la poarta , fac cativa pasi dupa care un gand ma loveste brusc , imi uitasem geanta ...stau vreo 5 minute in nedumerire certandu-ma cum am putut sa imi uit o poseta atat de gigantica, apoi ma intorc spre casa domnisoarei Nothomb fara sa mai strig la poarta , stiam ca lasasem geanta pe veranda .Planul era sa imi iau poseta si sa plec fara alte explicatii.
Ajunsa pe veranda aud un sunet strident , stau putin cu urechile ciulite era Psy -gangnam style...si articolul meu s-ai schimbat titlul , se numeste "Playlistul domnisoarei Nothomb''.
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (4):


*** - de Daniel Racovitan la: 02/12/2012 11:56:17
dacă te referi la domnișoara Amélie, atunci din cate știu o cheamă Nothomb nu NothoUmb.
#636569 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
:) - de Ilayna la: 02/12/2012 17:49:52
Greseala mea , data viitoare o sa fiu mai atenta :).
#636580 (raspuns la: #636569) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de Daniel Racovitan la: 02/12/2012 18:18:11 Modificat la: 02/12/2012 18:18:29
... si e Gangnam nu Gangam.

bffff
#636581 (raspuns la: #636580) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
... - de Ilayna la: 02/12/2012 21:48:56
...google e un mincinos
#636585 (raspuns la: #636581) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...