Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

cainele coco si azorel


de sami_paris74 la: 18/01/2013 08:48:45
rezumat: sfirsitul vol 4
taguri: sami Cutia_cu_litere 
voteaza:
Magrebina-Eu ştiu ce gândiţi voi, începu Potcovaru să povestească: interlocutorul vostru este drogat ; în România şi în Occident, adevărat vă spun, adevărul adevărat, să moară fraţii mei, adevărat vă spun, că arabii fac ravagii peste tot.
- Ce fel de ravagii?
-Doamne Dumnezeule, ce întrebare naivă mi-aţi pus scumpe bulibaşă ! Pe noi ţiganii ne izgonesc de peste tot, pentru că aşa este politica asta occidentală, mai ales că suntem şi noi în UE, dar e absurd, e absurd pentru că avem dreptul de circulaţie în toată Europa, Sarkoaza şi ministrul hăla nazist Brice Hortefeox, ne trimite mereu împachetaţi în România, da nu se uită la cei peste douăzeci de milioane de arabi care distrug occidentul şi religia noastră de creştini.
Uite! Am să vă povestesc puţin despre femeile arabe şi despre politica lor de integrare.
În primul rând pe mine, să nu mă consideraţi că sunt drogat şi nu mai ştiu ce vorbesc... Femeile arabe, mă refer la cele din triada Algeria, Tunisia şi Maroc, majoritatea se căsătoresc cu francezi.
-Spun asta pentru că în ultimul deceniu, au început să ne caute şi pe noi ţiganii pentru căsătorie, pentru că începând din anul 2000 au aflat că suntem şi noi integraţi în Comunitatea hasta Europeană, deci caută să ne converteşte şi pe noi la Islam.Şi pe deasupra femeile marocane, sunt cele mai periculoase din Heuropa, femeile astea ne otrăveşte cu tot felul de hafrodisiace ca să ne corupe să ne căsătorim cu ele.
- Pffff! Să nu prind marocană, mai ales din halea învelite cu negru, aici în pădure ori şatra mea, că vă biciuiesc pe toţi!!!
- Păi nu le vedem nici nasul mărite bulibaşă! De multe ori sub sutana lor se ascund chiar şi bărbaţi.Ori noi nu este din hăia homosexuali.
-Aţi înţeles?
În primul rând, vă spune Potcovaru, adevărul adevărat, să nu credeţi că vă vând castraveţi, marocancele sunt cele mai periculoase femei din Europa. Toată lumea ştie că politica asta cu căsătoria este o manevră, pentru că fiecare femeie caută să-şi integreze în primul rând părinţii şi apoi toată familia. Folosesc şmecheria asta de foarte mult timp şi apoi cer alocaţii şi ajutoare financiare şi medicale, Doamne Dumnezeule, şi când te gândeşti că s-au amestecat cu autohtonii francezi, care în acest moment sunt pe cale de disparition!!!
- Autohtonii! Care autohtoni? Eu n-am auzit în viaţa mea de numele ăsta!
Marylin îl privi o clipă pătrunzător, parcă ar fi încercat, cu un suprem efort, să ghicească esenţa cuvântului, apoi îşi întoarse privirea spre bărbatul ei Pardailean şi zâmbi, melancolic.
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (20):


partea dui (adica doi) - de sami_paris74 la: 18/01/2013 08:51:00
-Autohtonii ăştia francezi sunt pe cale de dispariţie! asta să fie clar... Păcat că m-ai întrerupt Marylino, spuse Potcovaru, coborând glasul, ca şi cum şi-ar fi vorbit sieşi. Eram inspirat, simţeam că voi pronunţa acelaşi cuvânt ca şi tine, cuvântul ăsta « autohton » este extraordinar.
Observaţi Parisul şi oraşele din vecinătate.
- Nu ştiu dacă mai vedeţi faţă curată de francezi pe stradă, peste tot numai coloraţi, şi dacă mai vezi câte un francez pe ici pe colo, şi ăsta, e pe cale de dispariţie, din această cauză majoritatea francezilor şi mai ales al franţuzoaicelor au devenit cei mai mari consumatori de anti-depresoare de pe planetă.
- Ce este bă ăla anti-depresor?
- Anti-depresorul este un medicament sub formă de pastile care se consumă cu apă de robinet de toţi cei care sunt cu nervii la pământ, nu pentru cei ca noi, ei nu trăiesc în libertate deplină ca noi ţiganii; zise Potcovaru, ridicând vocea.
Femeile arabe sunt adevărate vrăjitoare, ţigăncile noastre cu ghiocul şi cărţile lor de joc, sunt în urmă cu un secol faţă de vrăjitoarele harabe.
- Nu nu nu se-se zi-i ce ha-ha harabe; se -se -se zi-zice « arabe » intră în vorbă Streke.
- Lasă gălăgia Streke! La noi nu-i nevoie de gramatică ca să înţelegem istoria! Zise bulibaşa Frişcă.Ce eşti drogat?
- Mai, m-ai vre-vre-au o o o linie!
- Gata lasă vrăjeala Streke; lasă-l pe Potcovaru să vorbeşte.
- Vrem să ştim tot; absolut tot despre femeile arabe; asta să fie clar, puseră problema toţi ce patru bulibaşi. Noi nu facem politică, dar o să încercăm să ne ferim de duşmani.
- Doamne Dumnezeule, zise Potcovaru; viaţa noastră în natură este cea mai frumoasă libertate. Dacă noi vrem să facem dragoste, nu avem nevoie de hafrodisiace, nici morcoave şi ţelini nu mâncăm, noi avem tradiţia noastră fraţilor.
- Trăiască libertatea!
- Trăiască libertatea fraţilor, trăiască ţiganii din toate ţările hastea drogate mânca-v-aş carul vostru de bohemi.
Se înserase, Potcovarul respiră aerul curat, îl trase adânc în piept, apucă un alt cărbune aprins şi îşi aprinse din nou o ţigare.
-Uite ,să vă spun ce s-a întâmplat cu mine când lucram pe bulevardul hăla mare, pe Champs Elisse.
Odată ,stăteam aşa cu ochii închişi, era o zi foarte călduroasă, eram toropit de căldură pentru că nu bătea nici o adiere de vânt , şi stând eu aşa cu ochii închişi, mă pomenesc cu o femeie brunetă, o brunetă cu părul tuns scurt şi cu nasul ascuţit ,ca a lui Pinochio
#639359 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
partea trin (adica trei) - de sami_paris74 la: 18/01/2013 08:52:11
Simt că mă trage de mâna şi-mi zice într-o franceză cu accent magrebian.
-Vrei să mănânci ceva cald împreună cu mine? La început am deschis doar un singur ochi, îi vedem doar o parte din picioare, l-am deschis şi pe cel de-al doilea ochi şi atunci am văzut-o pe magrebina în toată splendoarea ei.
Doamne Dumnezeule ce şucară era magrebina ! că mi-a căzut paharul de plastic din mâna ,iar pe jos s-au împrăştiat toate centimele.În clipa aia n-am mai văzut centimele,puţin îmi mai pasa de ele, le-am lăsat acolo şi-am încercat să mă ridic,simţeam că mi-au amorţit picioarele ,parcă eram paralizat.
- Ridică-te cerşetorule! De azi o să trăieşti lângă mine. Eşti căsătorit?
- Sunt văduv, mi-a murit nevasta acum zece ani.
M-a privit şi s-a apropiat de mine şi m-a sărutat direct pe ochi, mirosea a Cannel nr. 5, că eu în fiecare dimineaţa înainte de a mă instala la cerşit, intram într-o parfumerie unde mă parfumam de fiecare dată cu parfumul ăsta care era doar « testor » şi era gratuit
taf –taful,nu şi sticla de parfum !
Şefa magazinului îmi luase seama ,mă cunoştea de câţiva ani că mă parfumam în fiecare zi în magazinul ei, nu zicea nimic, intram un minut, făceam de trei ori ,taf, taf, taf şi ieşeam afară; la ieşire îi arătam mânecile de la haină, ca să vadă că eu nu am obiceiul să fur.
- Eu nu fur madame! Eu e om cuminte... toată viaţa mea am topit metale , am topit atât de multe metale că din cauza mea s-au schimbat polii magnetici ai pământului !Niciodată metalele n-au mirosit aşa de bine ca parfumul ăsta Chanel nr. 5 !!!
Am crezut că înţelegea româneşte, că de fiecare dată când treceam spre ieşire mă privea zâmbind.
Îmi plăcea la nebunie parfumul doamnei Chanel,că de la ea i se trage numele.
Şi dacă vreţi voi să ştiţi mai ţiganilor analfabeţi,că pe cucoana asta Chanel, o mai chema şi Coco, Coco fiind căţelul ei pe care îl iubea foarte mult,aşa că tot ceea ce a creat ea mă refer la îmbrăcăminte ,era semnat cu numele căţelului şi numele ei « Coco Chanel ».

-Je m’apelle Potcovaru! Coco,Coco,Coco…nr cinq .
Magrebina avea nişte sâni perfecţi ,m-a lăsat să o sărut acolo direct în stradă, şi din cauza emoţiei am uitat să-mi iau pătura şi valiza mea cu căţelul. Căţelul meu se numea Azorel, a rămas şi cred eu ,că nu rămas singurel,pentru că aproape toţi francezii aduceau zilnic bunătăţi pentru el. Aşa că, mai mult ca sigur că l-a luat cineva cu inimă bună.
Începând cu ziua aia, toată viaţa mea s-a schimbat în bine.

Locuiam împreună cu magrebina la un hotel de săraci, undeva la Porte de Clichy, ea se ducea toată noaptea la produs pe Champs, era frumoasă şi era solicitată de turiştii saudieni şi de unii arabi din Dubai.
În fiecare dimineaţă venea cu câteva mii de euro.
#639360 (raspuns la: #639359) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
partea star (patru) - de sami_paris74 la: 18/01/2013 08:53:24
Ce să vă spun? Saudienii plătesc cu o mie de euro o noapte de sex, alţii plătesc mai mult, alţii nu plătesc nimic, pentru că se prefac că sunt saudieni.
-Sunt şi ţigani saudieni ! să mor eu. Mare lucru să-ţi pui un turban pe cap şi să vorbeşti o altă limbă în locul limbii noastre ţigăneşti ?
–Da,aşa este ,afirmă bulibaşa Frişcă.
Nu mai trebuia să cerşesc, şi mi-am zis eu într-o bună zi, că asta a fost cea mai urâtă meserie din viaţa mea. Mai bine cerşetor decât peşte!
Nu ştiu ce dracu îmi punea în fiecare dimineaţă în cafea? Că începusem să umblu după ea ca un căţel, adică vreau să spun că umblam după ea, exact ca Azorel al meu mânca-l-ar taica să-l mănânce! Îmi e dor după el, zise Potcovaru ştergându-şi cu o batistă roşie lacrimile de pe obraz.
- Ce îţi punea în cafea? Întrebă Marghioala curioasă.
- Păi ce să pună? Punea pe o bucăţică de zahăr ovule şi spermă de la ultimul bărbat cu care făcuse dragoste. Începusem să aiurez şi ziua şi noaptea, nu mai aveam somn, o doream în fiecare clipă, când pleca de la hotel, o aşteptam zi şi noapte privind pe fereastră. Aşa făcea şi cu alţi bărbaţi, la mulţi le punea în mâncare ovule cu spermă şi în câteva zile bărbaţii se curăţau de toţi banii. Eu slăbisem atât de mult încât mi se adânciseră ochii în orbite, devenisem un schelet ambulant.
Într-o perioadă de doi ani de zile şi-a adus în Franţa toată familia. Familia ei era compusă din cinci surori şi patru fraţi, apoi a divorţat de mine şi mi-a pasat-o pe soră-sa Hajiba. Mi-a zis:
-Bagă divorţul la amiabile şi însoară-te cu soră-mea. Sor-sa era şi mai periculoasă pentru că Hajiba îmi punea în cafea o doză dublă de ovule.
Doamne Dumnezeule, îţi mulţumesc că mi-ai lăsat viaţa, că sor-sa Hajiba, era să mă omoare cu zile.
Hajiba făcea dragoste cu mine toată noaptea.
M-a întrebat într-o bună zi, ce am lucrat eu în tinereţe, iar eu i-am răspuns că am fost fierar, i-am spus că făceam porcoave pentru căi, şi iertat să fiu, n-am reuşit să-mi profesez meseria de potcovar până acum în zilele noastre din cauză că acum în loc de potcoave se fabrică roţi din oţel pentru Ferrari şi Mercedes. A avut totuşi o replică frumoasă Hajiba că n-am s-o uit în viaţa mea, mi-a zis :
- Potcovare scula ta seamănă cu o bucată de fier înroşită! Ştiţi la ce fac aluzie, începu Potcovaru, aşa a fost afirmaţia ei, întocmai aşa cum ea a spus, aşa vă spun şi eu vouă.Mă aflam într-o situaţie fără ieşire, că imediat am trântit-o pe pat şi i-am rupt membrana, a ţipat, a ţipat aşa de tare că un vecin a venit şi a bătut la uşa noastră crezând că îmi bat nevasta.
- Chiar nu a murit nimeni?
- Nu domnule, nu a murit nimeni! Între timp Hajiba
i-a tras o palmă de s-a auzit până la parter.Altă dată să nu mai vi să ne deranjezi... urâtule.
Şi după cum vă spuneam, în acest fel milioane de arabii au invadat occidentul.
#639361 (raspuns la: #639360) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
panci v - de sami_paris74 la: 18/01/2013 08:58:12
Ce să vă spun? Saudienii plătesc cu o mie de euro o noapte de sex, alţii plătesc mai mult, alţii nu plătesc nimic, pentru că se prefac că sunt saudieni.
-Sunt şi ţigani saudieni ! să mor eu. Mare lucru să-ţi pui un turban pe cap şi să vorbeşti o altă limbă în locul limbii noastre ţigăneşti ?
–Da,aşa este ,afirmă bulibaşa Frişcă.
Nu mai trebuia să cerşesc, şi mi-am zis eu într-o bună zi, că asta a fost cea mai urâtă meserie din viaţa mea. Mai bine cerşetor decât peşte!
Nu ştiu ce dracu îmi punea în fiecare dimineaţă în cafea? Că începusem să umblu după ea ca un căţel, adică vreau să spun că umblam după ea, exact ca Azorel al meu mânca-l-ar taica să-l mănânce! Îmi e dor după el, zise Potcovaru ştergându-şi cu o batistă roşie lacrimile de pe obraz.
- Ce îţi punea în cafea? Întrebă Marghioala curioasă.
- Păi ce să pună? Punea pe o bucăţică de zahăr ovule şi spermă de la ultimul bărbat cu care făcuse dragoste. Începusem să aiurez şi ziua şi noaptea, nu mai aveam somn, o doream în fiecare clipă, când pleca de la hotel, o aşteptam zi şi noapte privind pe fereastră. Aşa făcea şi cu alţi bărbaţi, la mulţi le punea în mâncare ovule cu spermă şi în câteva zile bărbaţii se curăţau de toţi banii. Eu slăbisem atât de mult încât mi se adânciseră ochii în orbite, devenisem un schelet ambulant.
Într-o perioadă de doi ani de zile şi-a adus în Franţa toată familia. Familia ei era compusă din cinci surori şi patru fraţi, apoi a divorţat de mine şi mi-a pasat-o pe soră-sa Hajiba. Mi-a zis:
-Bagă divorţul la amiabile şi însoară-te cu soră-mea. Sor-sa era şi mai periculoasă pentru că Hajiba îmi punea în cafea o doză dublă de ovule.
Doamne Dumnezeule, îţi mulţumesc că mi-ai lăsat viaţa, că sor-sa Hajiba, era să mă omoare cu zile.
Hajiba făcea dragoste cu mine toată noaptea.
M-a întrebat într-o bună zi, ce am lucrat eu în tinereţe, iar eu i-am răspuns că am fost fierar, i-am spus că făceam porcoave pentru căi, şi iertat să fiu, n-am reuşit să-mi profesez meseria de potcovar până acum în zilele noastre din cauză că acum în loc de potcoave se fabrică roţi din oţel pentru Ferrari şi Mercedes. A avut totuşi o replică frumoasă Hajiba că n-am s-o uit în viaţa mea, mi-a zis :
- Potcovare scula ta seamănă cu o bucată de fier înroşită! Ştiţi la ce fac aluzie, începu Potcovaru, aşa a fost afirmaţia ei, întocmai aşa cum ea a spus, aşa vă spun şi eu vouă.Mă aflam într-o situaţie fără ieşire, că imediat am trântit-o pe pat şi i-am rupt membrana, a ţipat, a ţipat aşa de tare că un vecin a venit şi a bătut la uşa noastră crezând că îmi bat nevasta.
- Chiar nu a murit nimeni?
- Nu domnule, nu a murit nimeni! Între timp Hajiba
i-a tras o palmă de s-a auzit până la parter.Altă dată să nu mai vi să ne deranjezi... urâtule.
Şi după cum vă spuneam, în acest fel milioane de arabii au invadat occidentul.
#639362 (raspuns la: #639361) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
:) - de Baby Mititelu la: 18/01/2013 09:53:29
Sami, drept sa-ti spun pe mine ma plictisesc sentintele astea: tiganii sunt pericol, evreii sunt pericol, arabii sunt pericol, chinezii sunt pericol.
Marocanele hastea poate ca se casatoresc cu occidentali ca sa scape de saracie, islam, sa se realizeze deci si ele. Am cunoscut doua, maritate cu italieni, nu am vazut nimic suspect in casniciile lor. Sunt vrednice, serioase, tacute, isi vad de casa, barbat, copii, munca. Nu si-au carat rubedeniile...
Pune-ti si intrebarea pe dos: de ce se casatoresc occidentalii cu marocanele hastea? Francezii...Chiar crezi in hafrodisiace? :)
#639363 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de Baby Mititelu la: 18/01/2013 09:56:22
Scrii delicios. Sunt curioasa de femeia asta bruneta...nu m-ar mira sa fie marocana...
#639364 (raspuns la: #639359) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Hmmm... - de Baby Mititelu la: 18/01/2013 10:00:17
Eu nu prea cred in farmece, mai Sami...
#639365 (raspuns la: #639361) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de Baby Mititelu la: 18/01/2013 10:07:51
Stiu ca esti om serios si scrii serios dar daca tu pui invazia arabilor pe seama ovulelor cu sperma in cafele occidentale...:)))...
In alta ordine de idei, spune-mi te rog ce inseamna candriu! Vorba aia din cantec suflet candriu de papugiu...E cuvant tiganesc?
#639366 (raspuns la: #639365) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de pescadorul la: 18/01/2013 10:22:34
Sami ma bucur ca te vad revenit in "tiganie", ca sa-i mai zici "cafenea" mai greu... ;)))))
#639371 (raspuns la: #639366) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
pesca - de Baby Mititelu la: 18/01/2013 11:19:33
Il jignesti pe Sami, puiule...:)...Il prefer pe Sami, cu tigania lui, cu tot, grupului respectiv- vorba unui prieten, cafegiu si el, mereu aceiasi si mereu in grup.
#639377 (raspuns la: #639371) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
pescadorul - de sami_paris74 la: 18/01/2013 16:28:04
multumesc pentru trecere Pesca,pentru mine nu sunt tigani aici pe cafenea,eu as fi singurul si poate mai sunt si altii,dar nu vor sa recunosca...
#639416 (raspuns la: #639371) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Baby - de sami_paris74 la: 18/01/2013 16:35:01
De fapt n-ai cum sa-i cunosti tu pe arabi,poate datorita faptului ca esti putin izolata in vre-un orasel prin Italia,acolo unde traiesc comunitati mici de arabi,in comunitatile mici,arabii se poarta ca niste mielusei,dar in marile orase fac ravagii,poate n-ai auzit de atentatele lor si de femeile marocane! ,vinzarile de droguri si de arme in occident,crime ,nenorociri si alte minuni...

Multumesc pentru trecere.

In ceea ce priveste chimia ,in chimia din povestirea mea nu exista vrajitorie.
#639417 (raspuns la: #639366) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Sami - de Baby Mititelu la: 18/01/2013 16:44:52
Nu-s izolata! Dar, da, nu pot afirma ca am cunostinte profunde despre lumea lor...
Ia da-mi si mie o formula chimica de dragoste! :)
#639419 (raspuns la: #639417) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de pescadorul la: 18/01/2013 18:33:21
"multumesc pentru trecere Pesca,pentru mine nu sunt tigani aici pe cafenea,eu as fi singurul si poate mai sunt si altii,dar nu vor sa recunosca..."

Sami stii si tu ca nu la oameni m-am referit, ei pot fi si chinezi si tatari si canadieni sau olandezi, tot oameni sunt. Ma refeream la "atmosfera" care in multe cazuri ajunge cam la fel ca sub coviltir.
#639425 (raspuns la: #639419) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
pescadorul - de sami_paris74 la: 18/01/2013 19:47:44
batrine eu nu-s suparat pentru comentariul tau;nici macar n-am bagat de seama aluzia ta,eu sunt tare mindru de mine ca sunt tigan,aici unde sunt eu am fost avansat la gradul de bulibasa tiganilor de pe intreaga regiune Alpii Maritimi,incepind de la Touluse si terminind cu Menton,si am fost onorot si cu teritoriul Monaco.

Hailoviu pralea Pescadoru.
#639429 (raspuns la: #639425) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
baby - de sami_paris74 la: 18/01/2013 19:49:34
cea mai tare formula de dragoste este sa ai in permanenta pe cineva in bratele tale.

Multa fericire iti doresc.
#639430 (raspuns la: #639419) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de Baby Mititelu la: 18/01/2013 20:05:05
Si eu tie, Sami, si eu tie!
#639432 (raspuns la: #639430) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de pescadorul la: 18/01/2013 20:12:48
Sami in mod sigur nici tu dar nici eu nu suntem vinovati ca "tiganie" a capatat un sens peiortiv, eu l-am preluat pur si simplu.
#639434 (raspuns la: #639430) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de admin la: 20/01/2013 20:50:35
sami_paris74 are 3 zile de reflexie pentru remarci rasiste la comentariul #639417
#639534 (raspuns la: #639417) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului .
Sami - de Baby Mititelu la: 22/01/2013 11:05:18
Revenind la textul tau cu niste ganduri pe care le-am avut imediat ce l-am citit dar care au ramas neexprimate...
In felul tau sugubat de (bun) povestitor abordezi teme importante: emigrarea, globalizarea, saracia-bogatia, libertatea, dragostea, credinta etc si e superok pana aici.
Dar uneori, dupa parerea mea, dai mesaje gresite. Dau doua exemple.
1. Depresia este o boala foarte grava. Nu e "nervii la pamant", cum zici. Nu o cunosti si NU-ti doresc sa o cunosti! E legata de moartea sufletului, de identitate ravasita si cauza nu e occidentul, viata occidentala. Poate ca femeile din occident sunt cele mai mari consumatoare de antidepresive, nu stiu, e irelevant. Depresia e boala grava si poate si trebuie sa fie tratata!
2. Religia crestina si "pericolul" convertirii la islam- datorat, cum zici tu, invaziei nationalitatilor arabe...Am auzit si eu de crestini ce trec la islam (si de trecerea inversa, mai rara cumva). Sunt alegeri ca toate alegerile vietii, schimbari ca toate schimbarile vietii...Sunt mereu responsabile ambele parti, cel convertit si cel ce converteste- daca responsabilitatea e asumata eu nu vad unde ar fi problema...
#639591 (raspuns la: #639362) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: