Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Dragostea pe timpul “crizei”


de sfaturiindoi la: 22/01/2013 09:03:40
voteaza:
Sa ne intelegem de la bun inceput, nu vorbim aici despre criza financiara, economica, globala, materiala … nu …nu pentru ca toate astea nu ar fi avut un impact considerabil in relatiile amoroase, doar ca abordam acum un alt gen de “criza”… Criza sufletelor ratacite.

Si acum dupa modelul alcoolici anonimi sa facem prezentarile: numele meu este Crina si sunt o ratacita :) nice to meet you! Ai ai ai si ce n-as da acum sa stiu cati sunteti in sala :) . Sa purcedem la drum cu suprema afirmatie: rutina ne mananca zilele! Cliseu adevarat! Cotidianul cu preocuparile lui necesare si iminente supravietuirii ne peticeste sufletul incetul cu incetul.

In jurul nostru roiesc zilnic zeci, sute, mii de oameni care mai de care mai preocupati de materialul inevitabil, a venit intretinerea, s-a scumpit benzina, ce mancam azi, s-a stricat frigideru, “s-a f***t butonul” si pt Esca:).

Nu contesta nimeni faptul ca toate astea sunt indispensabile vietii, problema este ca ne axam cu o asa incrancenare sa le rezolvam day by day incat nu mai avem timp si resurse energice sa ne cunoastem sufletele.

Se intalneste el cu ea in momentul x al vietii lor fiecare ducand in spate “bagajul” individual, al trairilor, acumulat de-a lungul anilor, un el si-o ea reticenti, tematori de ce urmeaza sa “indese” iar in “ghiozdan”,unii nu trec de 2 intalniri, altii rezista cateva luni, cei mai trainici bat recorduri de 2,5,7 ani … si pot sa pun pariu ca noi astia tineri cand vom ajunge la varsta de 60 de ani daca o sa auzim de-o casnicie durabila de 15-20 de ani (nu indraznesc sa zic mai mult) o sa ni se para ceva “photoshopat” :) ) wtf? No way…crazy motherfuckers :) .

Ratacim de la unul la altul ca intr-un bordel ofertant de iluzii, ne sunt sufletele flamande de modestie, sinceritate, iubire “speciala” si noi le ignoram, suntem surzi la tipetele lor de nevoie… Gasim la unul ce n-are altul si-l vrem si nu-l vrem, si-l adoram si-l ignoram pana nu mai stim de capul nostru, plecam buimaci si trecem la altul … same story … or not! Cautam “ceva-ul” nostru nedefinit, neclar, nesigur sau dimpotriva foarte bine conturat dar de negasit, de neatins.

Traim intr-o lume haotica in care factori otravitori ne sunt : rutina, aviditatea, nerabdarea, frica, abandonul, tentatiile s.a.m.d.

Toti cautam o cale sa razbatem lesne luptele aprige ale vietii noastre de muritori … unii zic ca au gasit “adevarul suprem”, altii se lasa purtati fara cautare, unii cauta la nesfarsit.

Gata ca ma pierd in idei si nu e bine :) .

Drept concluzie zic sa incercam sa ne eliberam sufletele de sub “captivitatea zilnica” ceva mai des, sa ne lasam sufletele sa vorbeasca si sa le urmam, sa copilarim, sa plangem, sa radem mult, sa ne descatusam, sa cutreieram padurile lui Eminescu pana coboara Luceafarul pe pamant :) .


http://www.sfaturiindoi.ro/dragostea-pe-timpul-crizei/
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (5):


*** - de Baby Mititelu la: 22/01/2013 09:47:48
Se leaga de confa despre identitate.
Casniciile dureaza din ce in ce mai putin semn ca oamenii sunt in cautari -mai mereu au fost dar mai pasiv, mai blocati in clisee, prejudecati samd. Se cauta peste tot, in toate si in toti. Intrebarea e: se si gaseste ce se cauta?
#639580 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
... - de sfaturiindoi la: 22/01/2013 09:51:30
depinde de fiecare ce cauta si cu cat se multumeste...nu prea pot sa ma pronunt in legatura cu casatoria ca nu am ajuns pana acolo momentan :)
#639582 (raspuns la: #639580) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de Baby Mititelu la: 22/01/2013 09:55:19
Bun. Cand vei ajunge -chiar si la 60 de ani, de ex- fa-o cum trebuie! Casatoria e lucru serios. Sau ar trebui sa fie...
#639584 (raspuns la: #639582) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
:) - de sfaturiindoi la: 22/01/2013 10:04:12
Nici nu ma grabesc sa iau decizia asta :P
#639587 (raspuns la: #639584) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
sfaturi, am gasit ceva fain, cititi! - de Baby Mititelu la: 22/01/2013 12:41:59
Adevărul este că poţi să fii tot atât de fericit cu o altă persoană, pe cât poţi să fii cu tine însuţi. Dacă ţie îţi place cine eşti, a fi cu o altă persoană poate fi o prelungire a fericirii tale. Dar, dacă nu te placi, a fi cu o altă persoană nu poate decât să ţi exacerbeze nefericirea.

Decizia ta de a intra într-un parteneriat nu ar trebui să se bazeze pe dorinţa de a evita să te priveşti pe tine însuţi, ci pe dorinţa de a te privi şi mai intens. Atunci când trăieşti împreună cu alţi oameni, e posibil să le declanşezi rănile nevindecate şi e posibil ca ei să ţi le declanşeze pe ale tale. A deveni conştient de părţile nevindecate din tine nu este nici plăcut, nici uşor. Şi totuşi, acest lucru este o parte necesară a călătoriei către întregirea sufletească.

Relaţia este ca o lamă uriaşă de plug. Ea străpunge straturile superficiale ale conştiinţei şi îţi scoate la iveală cele mai adânci temeri şi nesiguranţe. Dacă nu eşti dispus să priveşti la aceste lucruri în profunzime, poate că ar trebui să-ţi pui sub semnul întrebării dorinţa de a te afla într o relaţie intimă.

Nu te poţi apropia de o persoană – fără să ajungi faţă în faţă cu tine însuţi!
(Paul Ferrini)
#639595 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...