Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Gura de lup.


de sami_paris74 la: 24/01/2013 21:42:54
modificat la: 25/01/2013 10:30:06 arata originalul
rezumat: VOL 5
taguri: Cutia_cu_litere sami 
voteaza:
Gura de lup.

Cannes.

24/01/2013

Nici eu nu ştiu prea bine cum să vă explic. E un obiect din metal, o rangă mai mică cu capete îndoite, unul din capete este ascuţit şi are formă de limbă. Datorită acestei forme, partea ascuţită se poate introduce în toate încheieturile unei uşi ori unei ferestre, fie ea din metal ori din lemn.
E un dar ciudat, fiecare dintre noi are un loc al lui în societate, un loc pe care îl cauţi începând încă de la naştere, puţin mai târziu ai să-l găseşti, pentru că locul acela este locul care ţi-a fost scris şi care te aştepta.
Pardailean stinse ţigarea strivind-o cu necaz, afundând-o în pământul grădinii, pân ce-o înfundă definitiv în pământul moale.
- Aşa e şi cu viaţa; gândi el filozofând îngândurat, suntem ca o ţigare, un fum, apoi ce rămâne din noi se transformă în pământ.
- Foarte bine, să spunem aşa, făcu el, să spunem că fiecare dintre noi are un destin, aşa cum îl trage aţa, până când ajunge acolo la locul care i se potriveşte.
Introduse partea ascuţită a « Gurii de Lup » într-o încheietură şi cu o mică apăsare, fereastra se deschise cu uşurinţă, după ce se strecură în dormitorul casei, se aşeză pe un scaun vechi, care scârţai, scoţând un sunet asemănător cu chiţăitul uni şoricel.
Îşi împreună mâinile, lăsă capul în jos şi încercă să şi-o imagineze pe preuteasă.La puşcărie, cel care îi vânduse pontul, făcuse remarca că nevasta preotului este foarte frumoasă. Ridică capul şi se uită la fotografiile lipite adunate într-un tablou.
Era sigur că nu aveau copii, veste bună, pentru că avea de gând să se ascundă sub patul lor câteva zile, şi de-acolo va afla toate secretele comorii lor.. .
Era miezul nopţii ; luna strălucea plină şi toată grădina casei era luminată ; uriaşa oglindă îşi schimbă ca prin farmec culoarea asemănătoare cu « piatra lunii ». Norul ajunse în dreptul ei, încât părea despărţită în patru. Farmecul acestui fenomen, se asemăna cu un cioban şi o turmă de oi care dispărură şi grădina casei fu din nou luminată, încât florile şi copacii din întunericul nopţii căpătaseră culori argintii.
Pardailean îşi înfipse căciula de astrahan mai bine pe cap şi spre dimineaţă adormi. Sigur, mai mult ca sigur că sunt placaţi la vreo petrecere; îşi zise el şi adormi.
Le auzi paşii pentru prima oară, fără-ndoială că-şi simţi inima zvâcnind. Îşi opri pentru câteva secunde respiraţia. Linişte deplină.

Preuteasa se dezbrăcă repede, avea nişte sâni uriaşi faţă de corpul ei mic şi firav. Popa o prinse lacom în braţe, o culcă pe spate, apoi se băgă între picioarele ei şi îşi aşeză barba şi mustaţa uriaşă cu grijă, ca să poată să scoată limba fără efort şi fără să simtă dezagreabilul păr între buze.Se lăsă cu toată greutatea peste ea, tălpile picioarelor ajungeau până aproape de capul lui. Ea ţipă de plăcere, el se zbătea de parcă ar fi dorit să între definitiv în interiorul ei.


comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (4):


mda - de Victorian Silă la: 25/01/2013 06:13:16
Pai cel mai bine e sa ne spui speraclu si s-a inteles, explicatiile alea nu-si au rostul.

"Pardailean strivi ţigarea strivind-o cu necaz"
- strivi de doua ori.

"Introduse partea ascuţită a « Gurii de Lup » într-o încheietură a ferestrei şi cu o mică apăsare, fereastra se deschise cu uşurinţă, după ce se strecură în dormitorul casei, se aşeză pe un scaun vechi, care scârţai, scoţând un sunet asemănător cu chiţăitul uni şoricel."

Mai elegant:

Viri speraclul intr-un colt al ferestrei pe care o forta printr-o usoara apasare. Se strecura intr-o camera care parea sa fie dormitorul si se aseza pe un scaun vechi care scoase un zgomot atit de ascutit incit lui Pardailean ii paru ca se asezase pe-un sac plic cu soareci.

Ma asteptam ca dupa ce ai spus ca textul meu are o multime de greseli o sa vii cu ceva cu care cit de cit sa ma impresionezi...
#639933 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de pescadorul la: 25/01/2013 10:48:03
Si iata cum s-a mai nascut o prietenie sincera. Domnilor este destul loc in cafenea pentru a nu va "ciocni" talentul si un pic din orgolii. Ar fi pacat sa escaladati aceasta panta care nu duce nicaieri.
#639939 (raspuns la: #639933) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de Baby Mititelu la: 25/01/2013 11:51:47
Ce destin au unii, domle! Sa nimereasca in comorile preotesti...:)))...
#639942 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
pescadorul - de Victorian Silă la: 25/01/2013 16:47:57
Eu niciodata nu atac, doar ripostez :)

Pescadorule, stii ce se zice despre scriitori:
cei care publica mult se cred un fel de zei, cei care publica si ei cite ceva se cred extraordinari iar cei care nu sint publicati niciodata, ei bine, astia chiar se cred niste genii neintelese.

Am si eu orgoliile mele, de ce sa ma las calcat in picioare? :) :)

Sint un tip prietenos de fel, dar nu stiu ce se intimpla cu mine cind scriu, ma transform intr-un monstru...
#639966 (raspuns la: #639939) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: