-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Rasaritul de soare.


de sami_paris74 la: 02/02/2013 01:10:48
rezumat: capitol vol 4
taguri: sami Salonul 
voteaza:
Răsăritul soarelui

Era noapte, maşina trecu pe sub palmierii de pe malul mării Mediterane, băncile din faţa casei lor erau ocupate de tineri îmbrăţişaţi, tăcuţi ca fluturii albaştri când fac dragoste: din când în când se auzeau valurile care loveau ţărmul şi paşii unor tineri care păşeau strivind pietrişul de pe alei.
Ajunşi acasă, apăsă pe telecomandă, poarta casei lor începu să se deschidă automat, parcară maşina şi urcară scările.
Începuse să se lumineze de ziuă, o lumină roşiatică îşi făcu apariţia la orizont, semn că încă odată timpul lor, timpul vieţii lor... le va oferi un nou răsărit de soare. Dormiră toată ziua şi jumătate din noapte, apoi se hotărâră să facă o plimbare pe ţărm. Pe toată plaja de-a lungul mării existau alei interminabile, stâlpii de oţel îşi etalau becurile electrice cu neon la distanţe egale, luminând în unele locuri chiar şi fondul întunecat al mării. În unele părţi lumina era reflectată de valurile mărunte, în alte părţi lumina stelelor se contrazicea cu lumina becurilor şi dădeau imagini noi, fantastice, vibrând parcă în ritmul acordurilor de muzică venite de la terasele restaurantelor. Zahra îl cuprinse pe după talie şi îşi băgă mâna sub centura de la pantaloni, îi simţi căldura, se sărutară şi intrară pe o plajă la câţiva km de casa lor. Aşteptară cu nerăbdare răsăritul soarelui. Dorin adormi cu capul pe genunchii iubitei, nu reuşi să doarmă prea bine, visa că cineva intrase în casa lor şi le furase toţi banii...
Tresări atunci când Zahra îl trezi.
- Dorin, Dorin... Je t’aime, Je t’aime mon amour, regarde le soleil comme il se léve, oh mon Dieu quelle merveille!!!
Se trezi brusc, adormise, deşi era răcoare corpul lui căpătase o rezistenţă deosebită în timpul lungilor antrenamente în legiunea străină.
Rămase buimac de frumuseţea răsăritului de soare, parcă era de mii şi mii de ori mai frumos decât atunci când îl văzuseră ultima oară. Se aşeză în genunchi, îşi împreună mâinile, se gândea că Dumnezeu este mereu lângă el, se gândea că părăsise România cu teama de a nu îmbătrâni în puşcărie; evadarea lui din ţară însemna libertate, şi de fapt ce-ar fi câştigat el în România după terminarea pedepsei? «De ce am părăsit cu toţii acele locuri, parcă blestemate, otrăvite de sărăcie şi ipocrizie? Cei rămaşi vor plăti mereu pentru prostia şi naivitatea celor care conduc ţara.»
Este doar o simplă naivitate? Numai atât? Cu toate vicisitudinile politice, doar cu o viaţă familiară bună, cu un anturaj foarte bun, într-un oraş ca Bucureşti ori Constanţa, ar fi reuşit mai mult ca sigur în viaţă. Toate visele frumoase s-au destrămat o dată cu moartea părinţilor lui. Ura viaţa şi ziua în care îi găsise împuşcaţi, Zahra simţi tristeţea şi văzu lacrimile din ochii lui, îl sărută şi îl mângâie cu afecţiune. Simţi o durere la spate, între coloana vertebrală şi bicepşi, o durere ascuţită, tuşi şi scuipă sânge. Zahra îl privi înspăimântată:
- Iubitule mâine mergem la medic să ştii!
- Nu e grav, cred că este o răceală puternică!
În orizont, soarele se dezlipise parcă definitiv de Marea Mediterană, părea un rubin uriaş, câţiva pescăruşi ţipau înfometaţi zburând deasupra valurilor. Cei doi, se scuturară de nisip şi făcură câte-un duş cu apă rece. Se deciseră să meargă împreună într-un cazinou din Aix en Provence.
- E ultimul cazinou Zahra, cu banii care-i avem ne mutăm la tine la Casablanca. Vindem casa, şi o să cumpăram o casă ca în poveşti şi în grădina casei noastre am să-ţi construiesc cu mâna mea, doar pentru tine o moschee, cu o cupolă frumoasă aurita cu aur, peretii din interior o sa-i imbrac în mozaic, acolo te vei ruga mereu pentru noi şi pentru fericirea noastră. Ascunzătoarea lor se umpluse cu bani, el propuse s-o schimbe şi să facă alta mai largă şi mai primitoare. Îşi numărară de trei ori banii, aveau 12 milioane de dolari şi 6 milioane de mărci. Lui îi plăcea la nebunie foşnetul banilor şi începuse să-i placă şi Zahrei. În Franţa şi Germania începuse să circule «Euro» noile bilete de banca din Comunitatea Europeană cu care europenii nu se vor obişnui prea uşor, nu vor uita niciodată banii lor, moneda lor naţională cu care erau obişnuiţi de-o viaţă. Tot în Germania şi Franţa şi chiar în România se dusese zvonul despre Dorin că ar fi devenit milionar. Panacotarii, şmenarii, escrocii, spărgătorii şi chiar unii oameni din politică puseseră ochii pe el. Dar ca să pui mâna pe Dorin era o adevărată catastrofă, pentru că el nu era un om simplu ca toţi oamenii, majoritatea ştiau că aveau o şansă în plus ca să trăiască, doar reuşind să-i fure banii direct din casă, decât să dea ochii faţă în faţă cu el. A doua zi, în loc să plece la Aix în Provence se duseră la un cabinet particular, medicul îi ascultă cu atenţie plămânii şi-l puse să respire adânc, îl puse să tragă mult aer în piept şi să expire. După o săptămână află că este bolnav de plămâni şi medicul îl sfătui să se interneze urgent într-un spital specializat în boli de TBC. Era diagnosticat cu o boală rară de plămâni.
Medicul specialist, îl calmă pe Dorin şi o strânse de braţ pe Zahra discret şi amabil, aproape cu un gest de subînţeles, gest care nu-i scăpă lui Dorin.
- Nu-i nimic grav. Un acces la vertebre cauzat de reumatism, durerile apar şi dispar.
- Nu se mai moare din aşa ceva!
El înţelese, însă, că prinsese o boală de plămâni foarte gravă şi bănuia că este o pneumonie galopantă. Un singur caz îl văzuse cu ochii lui, la puşcărie în România, se îmbolnăvise un coleg de cameră, făcuse febră mare şi l-au dus la infirmeria închisorii. După două zile a murit şi l-au îngropat într-o groapă adâncă de doi metri în cimitirul închisorii.
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (7):


*** - de pescadorul la: 02/02/2013 11:06:33
Je t’aime, quelle merveille!
#640361 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de Baby Mititelu la: 02/02/2013 11:46:02
Eu simt mereu tristete, Sami, in toate scrierile tale -mie imi place sa le numesc scrisori catre viata :)- multa bucurie, umor, optimism dar totul invaluit in multa tristete...Mi-a placut rasaritul tau de soare, al lui Dorin, al cui l-a privit vreodata...
#640363 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
pescadorul - de sami_paris74 la: 02/02/2013 17:58:12
sa ai o zi minunata Pesca! multumesc pentru citire.
#640376 (raspuns la: #640361) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Baby M - de sami_paris74 la: 02/02/2013 18:01:39
Oamenii din cartile mele au o viata zbuciumata,asa ca in viata lor exista si tristete.

Multumesc.
#640378 (raspuns la: #640363) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
sami - de ionbarb la: 02/02/2013 18:38:16
dacă nu mă-nşeală memoria, spuneai acum câteva luni că te vei muta la Cannes. dacă acolo ai scris bucata asta, atunci se pare că mutarea ţi-a adus un plus de inspiraţie.
#640379 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Ionbarb - de sami_paris74 la: 03/02/2013 21:06:14
Mulţumesc mult pentru citire, capitolul acesta Zahra şi Dorin este scris de mult timp, cu mult înainte de a mă muta la Cannes. Mutarea mea la Cannes a fost foarte dificilă, dificil de pătruns intro lume necunoscută, preţurile de-aici fiind aproape inaccesibile. Voi trimite poze şi voi scrie povestea mea de la Cannes.

Multă sănătate şi fericire vă doresc.
#640399 (raspuns la: #640379) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Sami - de Baby Mititelu la: 04/02/2013 12:50:46
Iata de unde vine tristetea pe care o percep in ultima vreme la tine...Astept povestea de la Cannes.
#640418 (raspuns la: #640399) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...