Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Scrisoare deschisa adresata lui Crin Antonescu


de adina.petre la: 21/02/2013 22:35:00
rezumat: de-ale politichiei
taguri: adinisme Salonul 
voteaza:
redau doar un fragment...: "Noi, membrii fondatori ai Alianţei Naţionale pentru Restaurarea Monarhiei, mişcare născută din Piaţa Universităţii 2012, precum şi din protestele ce au avut loc şi în alte oraşe, care am reuşit să reunim marea majoritate a persoanelor şi asociaţiilor susţinătoare ale monarhiei ca singura formă legitimă de guvernământ din această ţară, considerăm că România are în acest an şansa istorică de a realiza întoarcerea la normalitate şi eliberarea naţiunii noastre de racilele acumulate în ultimii 65 de ani." ...cel de debut. restul se gaseste (cineva sa-mi reaminsteasca cum se baga "aici" si linkul atasat cuvantului sa mearga direct la click, c-am uitat) ...well aici: http://www.dcnews.ro/2013/02/monarhistii-ii-dau-sah-lui-antonescu-la-congres-pnl-sa-sustina-revenirea-regelui/

E prea tarziu pentru monarhisti, sau are avea ceva temei dac-ar avea cu cine?
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (73):


om, aici ai impact international - de dideee la: 02/03/2013 00:36:35
http://stirileprotv.ro/stiri/international/regele-mihai-invitat-la-toate-evenimentele-cheie-organizate-de-regina-angliei-in-ultimii-75-de-ani.html
http://www.youtube.com/watch?v=OqVIapMD60M
si aici un exceptional documentar olandez, interviurile sunt in limba engleza: http://www.youtube.com/watch?v=nDrAV2eFjM8
si inca multe altele, timp sa aveti sa cautati, ca titlu informativ, desigur.
#643001 (raspuns la: #642993) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
didee - de om la: 04/03/2013 14:25:34
exact asa cum am scris mai sus: impact (benefic) numai pt cateva persoane!

am vazut link-ul al-II-lea si zau ca mi-a trezit un sentiment de mila pr ex-ul. NU vorbesc de faptul ca un ex-rege este primit de o "n" spita de la carura (nu regina, nu primul ministru, doar un "primar" ;)...ca o comparatie: un presedinte de stat primit de un subsecretar de stat;).

Revenind la mila, mai voi chiar nu vedeti ca este batranel folosit, lasati-l sa-si vada de senilitatile inerente vartei...nu stiu daca stie ex-ul engleza, dar parea asa lost in space acolo incat pana la urma s-a lasat naibii eticheta si l-a apucat de mana ca sa-l opresca pe ex-ul care arata ca nu prea stie ce cauta acolo :((

Dpmdv, linkul ales de tine pt promovarea monarhiei face un deserviciu. Voi ar trebui sa aratati ca monarhia este viguroasa, activa pt binele tarii si sa nu aratati un batranel care o sa traga aghioase in sala tronului :((
Voi ar trebui sa va adresati tinerilor activi din Ro, tineri care poarta progresul tarii si sa nu va focalizati pe melancolii de pensionari care, in prezent, traiesc "pe gratis" cam cum face casa asta regala ;)...ca deh, cine se aseamana se aduna :)
#643097 (raspuns la: #643001) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
om - de RSI la: 04/03/2013 23:51:38
o sa fii surprins de numarul de tineri actividin Ro care poarta progresul tarii si care sunt simpatizanti ai monarhiei. Si asta o stiu first-hand.
In rest, tot comul tau este o obisnuita mistocareala fara fond si fara legatura cu subiectul.
#643111 (raspuns la: #643097) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
rsi - de om la: 05/03/2013 03:58:08
o sa fiu surprins cand o sa spui un numar ;)

in rest, commul tau este de agatare sau de luni dupa un WE prost :(
#643115 (raspuns la: #643111) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Scrisoare deschisa adresata lui Crin Antonescu - de Intruder la: 05/03/2013 10:33:23
o citeste toata lumea, numai adrisantul nu. :)))
#643130 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
om - de RSI la: 06/03/2013 12:16:42
intamplator sunt in legatura atat profesionala cat si sociala cu un numar destul de mare de tineri intelectuali (si nu numai intelectuali) romani.
Am ramas surprins sa constat cat de multi dintre ei (60-80%) isi doresc restaurarea monarhiei, desi nu cunosc subiectul decat din auzite.
Asta este experienta mea personala, chiar daca o sa zici ca poate nu este relevanta decat pentru un grup mic si nu foarte reprezentativ. Totusi eu zic ca este indicativ.
Si sa nu-mi spui tu mie ca nu faci misto de dideee... ;P
#643146 (raspuns la: #643115) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
RSI - de om la: 06/03/2013 14:08:30
te roaga moi, nu ma stressa pe notiuni vagi, gen "multi/putini", ci pe numere !

Si sa nu-mi spui tu mie ca nu faci misto de dideee... ;P = ar fi fraiera daca gandeste asa :((
Dpmdv, progresul nu este stimulat de pupincuristi ca ...deh...ajungem iar "stima noastra si mandria, Mihai de Romania" :))
#643155 (raspuns la: #643146) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
om - de RSI la: 06/03/2013 14:19:49
ntz, nu se potriveste...monarhul constitutional poate acorda doar titluri si tinichele. Asa ca daca il pupa, il pupa degeaba! (poate doar din obisnuinta, stiu si eu...)
#643158 (raspuns la: #643155) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
RSI - de dideee la: 10/03/2013 10:17:01
Ai foarte mare dreptate. Am venit in contact cu acesti cu tineri intelectuali (cu 4 ani in urma) prin Marilena Rotaru si Camelia Csiki, realizatoarele "Orei Regelui". Acesti tineri nu numai ca sunt simpatizanti ai monarhiei ci se si organizeaza cu seriozitate, in toata tara. M-a surprins foarte placut acest fapt, nu pentru ca isi doresc monarhie ci pentru ca prin monarhie ei vad o alta reprezentare a Romaniei, demna, distinsa, diplomatica etc. Un exemplu minor (ca tot ai facut aluzie la mistocareala lui om): Regele nu a folosit niciodata "mistoul" si divagatii suparatoare in discursurile si interviurile date iar tinerii intelectuali sunt subtili, nu mai gusta mistocareala gratuita si deloc nepotrivita in politica, mai ales cea internationala, ei au nevoie de un exemplu pozitiv, de seriozitate, obiectivitate, speranta in viitorul lor si al copiilor lor. Tinerii vor continuitate, privesc la viitor mai realist si mai pragmatic decat decat cei (multi dintre noi) educati in comunism.
Tinerii realizeaza ca sefia statului continua si in zilele noastre sa fie un motiv de discordie si tradare a intereselor tarii, dovada timpul si banii pierduti cu referendumul prost organizat din vara - care a stirbit prestigiul Romaniei si a dus la stagnare economica. Dar chiar daca ne-am uita la unele personalitati, dintre cele care au sanse sa ajunga acum presedinti, Oprescu sau Antonescu, nici unul nu li se mai pare demn de a reprezenta o tara europeana cu demnitate si intelepciune, dar'mi'te sa fie capabili sa detina puterea prezidentiala asa cum este ea conceputa acum. De aceea, o monarhie contitutionala, reprezentativa, cu rol de arbitru intre puterile statului li se pare cea mai potrivita pentru o tara care nu stie sa-si aleaga reprezentantii.
#643479 (raspuns la: #643146) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
om - de dideee la: 10/03/2013 10:38:26
"ar fi fraiera daca gandeste asa"...Atata timp cat t-am luat in serios (in ciuda tonului mistocaresc) si ti-am raspuns (in limita puterii mele de perceptie si a disponibilitatii cognitive), e evident ca n-am gandit asa.
Si intradevar, nu se poate ajunge la ceva tip "conducatorul iubit, stima si...." deoarece in jurul Regelui dispare nepotismul sau avantaje personale ca rezultat al pupincurismului. O data, nici cea mai apropiata persoana a Regelui nu si-ar permite sa ceara favoruri si onoruri, iar cel mai important deoarece: "Astăzi, monarhiile constituționale sunt combinate cu o democrație reprezentativă, care reprezintă teoriile suveranității populare care plasează suveranitatea în mâinele poporului, și cele care consideră important rolul tradiției în guvernământ. Cu toate că regele sau regina pot fi considerați șeful statului, prim Ministrul, a cărui putere provine direct sau indirect în urma alegerilor, este Șeful guvernului."
#643480 (raspuns la: #643155) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
didee - de om la: 11/03/2013 15:45:13
deoarece in jurul Regelui dispare (i) nepotismul sau (ii) avantaje personale ca rezultat al pupincurismului. = ma ramane sa spuneti "alo Huston, avem o problema" ...voi pe ce lume traiti???

(i) cel mai tare banc, dispare nepotismul intr-o societate cu mentalitatea ca "plodu' " vine direct la conducere :))))) Pai tocmai astia incurajeaza nepotismul :(((

(ii) zau ca sunteti ET goes home :) In toate tarile civilizate, democratice si ce mai vrei tu, orice "amarat" de parlamentar/senator care nu da nici macar medalii are super influenta care poate da 1001 de avantaje anturajului!

hai ca'i tare haioasa fraza asta imbarligata:)
"Astăzi, monarhiile constituționale sunt combinate cu o democrație reprezentativă, care reprezintă teoriile suveranității populare care plasează suveranitatea în mâinele poporului, și cele care consideră important rolul tradiției în guvernământ."
#643533 (raspuns la: #643480) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
didee - de adina.petre la: 31/03/2013 12:02:03
imi cer scuze c-am revenit asa tarziu pe subiect.

multumesc de interventii si informatii, sa mai pui! :)
#644394 (raspuns la: #642895) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
didee - de adina.petre la: 31/03/2013 12:04:44
nu eram in Romania la vremea respectiva, asa ca am apucat sa-mi fac niste pareri fracturate de ce vedeam online...

Chiar crezi ca (oportunistii ce roiesc chiar si in jurul casei regale) au posibilitatea sa compromita ideea de monarhie?
#644395 (raspuns la: #642924) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...