Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

1. Acoperișul. Casa. Grădina - urmarea


de adina.petre la: 07/03/2013 15:25:10
modificat la: 11/03/2013 23:48:37 arata originalul
rezumat: n-avem
voteaza:
-probabila urmare-

Acoperisul - continuare

Nu am apucat să termin a fantaza la grădina minunată, că liniștea mi-a fost întreruptă de sunetul unei balamale ruginite și zgomot de fereastră forțată. La jumătate de metru de scaunul meu strategic instalat insular printre toate obiectele aduse din casă, se deschide podeaua-acoperiș de sticlă, și un soi de pălărie neagră iese cercetând împrejurimile meticulos.
În cele câteva secunde în care s-a rotit până a dat cu ochii de mine, am sărit în picioare și pentru nu știu ce motiv stupid, am încercat să ascund țigara. Figura lui era inițial confuză, apoi surprinsă, culminând cu un zâmbet confuz.

'Am crezut că s-au întors veverițele.' A spus ca și cum lăsasem conversația suspendată când plecasem în casă.

'A..aam ieșit puțin la soare..Doar ce m-am mutat acolo', am spus arătând vag cu mâna în direcția ferestrei mele deschise.
'Da, văd că ți-ai făcut un locușor foarte comod în tufișurile de ferigi.'

M-am uitat cu mirare în spatele meu, întrebându-mă dacă ratasem vreo plantă de acoperiș printr-un ghiveci ascuns metodic în decor. Se referea la vitraliul de sub picioarele mele. Abia atunci observasem că tot acoperișul era de fapt un puzzle de piese care privite în perspectivă alcătuiau un peisaj cu plante.

'Mișto nu?' Spunea el în timp ce se ridica pe acoperiș. Foarte lin, se ridicase cu ajutorul brațelor și se așezase pe marginea €˜trapei€™.
'A fost făcut pe comandă, după designul proprietarului. Era pictor și avea un prieten la fabrica de sticlă. Se presupune că l-ar fi costat echivalentul unei mașini la vremea aia, prin anii '€™30 când au pus acoperișul de sticlă.'

'Nu știam că se poate deschide', am bâjbâit eu în timp ce ezitam între a mă da un pas înapoi și a mă așeza cuminte pe scaun, sau a înainta și a mă prezenta. Simțeam o oarecare stânjeneală, dar în același timp voiam să îl cunosc pe curiosul meu vecin care purta haine negre în zile toride de vară. Cămașa, pantalonii, pălăria, până și șnurul ăla - cravată modernă cică -€“ din jurul gâtului era negru. Era puțin șifonat, dar se vedea că are grijă de el, era curat, asortat nu mai zic. M-am întrebat fugar dacă n-o veni de la vreo înmormântare. Aproape că mă bușea un zâmbet la propriile-mi gânduri.

'Da, a fost ideea soției lui. Ea doar desena ca un hobby, de fapt nu a avut niciodată o meserie. A motivat că vrea să fie direct inspirată de natură, îi plăcea să privească ploaia, și hei, aici asta nu e niciodată o problemă! S-a apucat târziu de chestia cu asistenta medicală... La petreceri și mai ales de Anul Nou tavanul ăsta era senzația serii. Imaginează-ți cum e să vezi artificiile din sufragerie, din fața șemineului. Pe vremea aia duduia casa asta de petreceri. Mai târziu, era chestia preferată a copilelor, să deschidă acoperișul vara, mai ales noaptea, când se puteau vedea stelele.'

'Oh wow, sună ca-n povești chestia asta', m-am trezit răbufnind, cu un soi de gelozie pe toată imaginea pe care o construia.
Avea un stil de vorbi, ca un povestitor de profesie sau ceva om de radio. În același timp avea o voce profundă, și după accent mi-am dat seama imediat că fie e vorbitor nativ de engleză, dacă nu chiar irlandez, fie a studiat mult prin zona aia. Avea totuși un păr cam negru și des, și deși era bărbierit, se vedea clar un contur de barbă generoasă, plină, ca a unui arab mai degrabă.

'Din păcate nu-ți mai pot arăta, mecanismul s-a defectat în urmă cu vreo patru ani, la scurt timp după ce m-am mutat eu. Făcea un zgomot îngrozitor și dura până la o oră să se deschidă complet. Apoi la închidere, trebuia să te urci și să finalizezi treaba manual, mecanismul era defectat...in fine, s-a stricat.'
Începuse să zâmbească, stânjenit de propriile-i vorbe, ca și cum abia acum realiza că vorbea cu mine cam de multicel, foarte dezinvolt.

Se ridicase în sfârșit în picioare și părea că încearcă să-și facă curaj să vină spre mine. Am făcut cunoștință cu Jack, și ne-am continuat conversația nestânjeniți până ne-am dat seama că se face prea cald.

Am decis să mergem în grădină.

-alta urmare-
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (4):


aaa...deci n-ai cazut! :(( - de Intruder la: 07/03/2013 20:23:24
aveam alte asteptari, mah.
oricum, sa urmeze povestea, poate-poate...:)))
#643325 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de Victorian Silă la: 10/03/2013 04:15:02
Ei, acum sa vedem ce o sa se intimple in gradina! :)
Asteptam
#643464 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Intrus - de adina.petre la: 10/03/2013 13:52:23
scrierea-i la persoana intai, nu-i fila de jurnal bre. :)))

merci ca ai rabdare sa-mi citesti mazgalelile. :)
#643483 (raspuns la: #643325) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Victorian - de adina.petre la: 10/03/2013 13:53:51
mai vine, vine si de prin gradina. :)
#643484 (raspuns la: #643464) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...