-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Câini si pisici


de sami_paris74 la: 30/03/2013 12:04:07
modificat la: 30/03/2013 13:55:17 arata originalul
rezumat: Inceput de capitol
taguri: Cutia_cu_litere sami 
voteaza:
Câini si pisici.
Fait a Cannes le 30 /03/2013Peste aşezarea lor se lăsase seara, era o seară liniştită. Cei şaptesprezece români se întorceau de la cules de cartofi. Trecură ceva mai departe de teritoriul caravanelor din pădurea de la Srasbourg.Se intinira cu bulibasa Frisca.
Noroc bulibaşă! Aruncă unul o vorbă şoptită.
- Noroc!
- Da pe noi nu ne saluţi bă? Că şi noi suntem bulibaşi!
-Vă salutăm pe toţi, ca doar toţi vorbim româneşte şi ţigăneşte şi franţuzeşte, mai sunt o parte dintre noi care vorbesc în plus germană şi italiană. Cel mai desteptulo este Ştefan, care vorbeşte şi ruseşte. Noi suntem uniţi, nu ne despărţim niciodată, muncim împreună la cules de legume şi fructe şi să ştiţi boierilor că de furat, noi nu furăm! Să ne moară familia dacă nu vă spun adevărul adevărat.
- În afară de cules, noi ne mai ocupăm şi cu creşterea animalelor.
- Ce fel de animale?
- Creştem şi dresăm câini şi pisici.
Ştefan, ţiganul înalt de doi metri, era îmbrăcat cu o haină groasă, cu guler de blană şi o glugă aşezată bine îndesată pe cap. Mijlocul şi-l subţiase şi mai mult într-o curea lată de piele, din piele de « anaconda » îi plăcea lui să se laude. Ţiganii aprinseră un foc uriaş, cele două grupuri de ţigani se împrieteniră foarte repede. Şedeau şi se priveau veseli încălzindu-şi fiecare mâinile la căldura focului. Cerul se întunecă. Butucii de lemn şi jarul scânteiau parcă din ce în ce mai tare, o dată cu lăsarea întunericului. Fumul înecăcios se împrăştie dintr-o dată, o dată cu trecerea unei pale de vânt. O parte dintre ei se dezbrăcară de hainele groase. Mulţi dintre ei aveau tatuaje pe braţe şi pe piept, îşi perpeleau palmele întoarse invers la căldura focului.
Lângă grupul de ţigani erau aşezaţi zeci de câini, unii dintre ei erau mari cât nişte oi, flocoşi şi cuminţi. Nici un câine nu lătra, se repeziră cu toţi fără să mârâi la bucăţile de carne prăjită, pe care Ştefan le scoase calm dintr-un sac. Mâncară liniştiţi şi se aşezară la loc.
- Avem şi doisprezece pisici.

Ţiganul uriaş ţinea o nevastă pitică, abia dacă îi ajungea până la centura din piele de anaconda , vorbea rar şi şoptit, de parcă era mut, se bâlbâia puţin ca şi Streke, avea o vorbă bună de fiecare dată, zâmbea cu gura lui mare, de parcă soarele dădea să-i iasă din gură. Crescuse o grămadă de câini aduşi ilegal din România.
- Cred că cea mai fericită femeie din Frenţia hasta e Brigitte Bardot, că n-am lăsat câinii hastia să-i heustanizeze în Rumânia!
He-he-he ce vremuri bune au fost! Au fost zile când vindeam un câine cu 1000 de euro. S-a umplut piaţă la Paris, acum am o comandă serioasă la Lion şi Marsilia. Până acum eram în avantaj că trebuia să aduc şi ceva cocaină ca să-i droghez, pentru că cerşetorii doreau să aibe câinii drogaţi în timpul programului la cerşit.
- Bă zmeule! Să nu îndrăzneşti să ne furi câinii noştrii de-aici, că te tai în felioare subţiri de se vede Bucureştiul prin tine! Zise Frişcă.
Hacsunes moşule? (ai înţeles)
Ţiganul uriaş, se sculă în picioare câte era de lung, de parcă nu se mai termină. Îşi apropie călcâiele şi salută cu mina milităreşte.
Să trăieşte bu-bu-bulibaşa nostru. Eu nu fu-fu-ră câini, eu adun câinii de pe stradă. Adică câinii vagabonzi! Nici unul nu se aseamănă cu altul, unul e mai mic, altul e mai mare, am întâlnit o dată un câine bariu (mare) de ziceai că-i vi-vi-viţel! Că ştiţi cum e în România noştri. A-a-acolo e câini pe toati drumurili naţionale, în fiecare parcare vin câini vagabonzi du-du-pă mâncare. Apoi m-am gândit eu că se poate face bani cu câinii noştrii aici în ţara lui Bri-brigidde Bardot hasta. Dumnezeu să mă iartă stăpâne bulibaşă, noi nu facem păgubi acolo unde suntem găzduit cu milă şi înţelegere.
Să ştiţi mărite bulibaşă, că mai hezista şi tragedii, da, pagubili se recuperează repede, că în Rumenia e câini pe toate strazili.
Am găsit noi câini şi pe timp de ploaie şi pe timp de ninsoare.

O dată un ţigan din Paris l-a omorât în bătaie pe Azorel, un câine frumos şi jucăuş ,hezact ca un copil de cinci ani. Acum câţiva ani o femeie cu inimă bună i-a pus cerşetorului pe farfurioară o bancnotă de 200 de euro, cainele a sărit din valiză de unde îi era locul, a apucat bancnota în gură şi s-a jucat cu ea până a făcut-o praf. Adormise ţiganul din cauza zăpuşelii, când s-a trezit a găsit biletul de 200 rupt în zeci de bucăţele mărunte, la bătut pe Azorel până la omorât.
Mai am un client mărite bulibasha care fură cu pisica !.
Hasta nu e tigan ,e gagiu,nu un gagio obisnuit,are gesturi haristocratice, pentru el am adus o pisică siameză, uite hasta este!
Când şuteşte la metrou se apropie de fraieră cu siameza în braţe şi o aşează la ştho lângă pieptul fraierei, chiar deasupra genţii, apoi o serveşte liniştit. Vedeţi mărite bulibaşă că hanimalele sunt de folos? Că au şi ele suflet ca noi!
- Mda; zise Frişcă îngândurat, noi nu ne ocupăm cu aşa ceva! Aşa că vă puteţi duce mai departe liniştiţi.
- Unde să ne ducem stăpâne? E noapte şi ne rătăcim în pădurea hasta.
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (5):


sami - de ionbarb la: 30/03/2013 19:06:08
frumuşică povestioara ta dar ţin să spun şi io o poveste adevărată despre câini şi pisici. am avut şi io doi motani la ţară. numai că unul din ei prinsese gustul cărnii de porumbel. aşa că în mai puţin de câteva luni a reuşit să reducă la doar câţiva numărul de porumbei pe care îi avea vecinul. a încercat vecinul să-l prindă şi să-l omoare dar n-a reuşit. aşa că ai mei s-au decis să-l bage-n sac şi să-l transporte cu maşina la celălalt capăt al satului la vreo câţiva kilometri de casă. dar motanul a reuşit să se orienteze în spaţiu şi la câteva zile s-a întors acasă după care şi-a reluat vechea "ocupaţie" de împuţinare a porumbeilor vecinului. de data asta vecinul s-a supărat pe ai mei. aşa că ai mei au băgat din nou motanul în maşină şi l-au abandonat într-un alt sat situat la vreo douăzeci de kilometri depărtare. şi de atunci motanul nu s-a mai întors acasă...tot aşa procedăm şi cu câinii care se încumetă să mănânce de vii puii de găină. nu-i omorâm ci îi abandonăm în alte locuri îndepărtate. despre câinii vagabonzi care flămânziţi atacă în haită trecători singuratici ce pot să spun? cred că e o soluţie bună exportul lor:)
#644377 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Ionbarb - de sami_paris74 la: 30/03/2013 20:43:18
Mulţumesc pentru citire, îmi pare rău de porumbeii vecinului. Eu să fi fost în locul părinţilor tăi n-aş fi abandonat niciodată bietul pisicuţ, ci l-aş fi pedepsit exemplar; adică l-aş fi trecut la un regim special de legume fructe.

O seară bună vă doresc.


#644380 (raspuns la: #644377) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de Victorian Silă la: 31/03/2013 17:28:03
si mie imi plac povestile despre ciini :)
#644410 (raspuns la: #644377) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Victorian Sila. - de sami_paris74 la: 31/03/2013 18:07:13
numai unui om fara inima nu i-ar putea fi mila de animale! chiar si cu mila n-ar iesi mare lucru ,daca n-ar exista iubirea pentru ele.

Multumesc Victor.

#644411 (raspuns la: #644410) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de pescadorul la: 02/04/2013 18:14:34
Despre mie Sami cred ca stii ca ma aflu in "simbioza" cu animalu. Daca unul imi zice "mai animalule" eu ma simt in al 9-lea cer... ;)))))
Dar pe langa dragostea pentru animale ramane povestea care te poarta prin padurea de langa Strasbourg si-ti incalzeste ciolanele la foc. Si este asa placut...
#644512 (raspuns la: #644411) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: