Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Reîncarnare cu je t'aime si alte diversiuni...


de adynet1 la: 15/04/2013 20:45:32
modificat la: 15/04/2013 20:49:21 arata originalul
taguri: Cutia_cu_litere 
voteaza:
Mi-am luat tălpăşiţa de pe lumea asta nu pentru că mi se urâse de viaţa ci pentru că uitandu-mă în oglinda retrovizoare am ratat frâna celuia din faţa mea. Atât de banal încât dacă aş mai fi fost materie mi-aş fi dat două palme de ciudă…
N-am apucat să mă despart de viaţă că la carte, adică printr-o boală lungă, invadat de nostalgie şi priviri compătimitoare. Nici măcar n-am apucat să-mi fac un bilanţ, dar după viteza cu care mă îndreptam spre cer, înţeleg că mai bine de 50% din faptele mele fuseseră pozitive.
La dracu'! Toată existenţa mea de ateu se făcea pulbere...Te pomeneşti că-l voi întâlni şi pe Moşu...Ar fi culmea!
Ce mă fac dacă mă trimite înapoi sub o altă încarnare? O muscă de pildă sau un gândac de bucătărie...Las'că nu-mi face el figura asta. Ar fi o reîncarnare scurtă, răpusă de un flit sau de un bocanc sadic.
Îmi voi cere drepturile. Da, nu mă voi lasa fraierit! Am fost un cetăţean corect, am respectat legea, am iubit până în ultima clipă. S-o întrebe şi pe aia din oglinda retrovizoare...Mi-am sacrificat viaţa pentru părul ei platinat şi faţa palidă încadrată de ochelarii aceia imenşi de soare.
Părea tristă şi m-am îndrăgostit pe loc. Mor după acea clipă în care am certitudinea că pot aduce fericirea unei femei. "Mor…" Îmi vine să şi râd acum.
Mai murisem eu în viaţa mea: de dor, de foame, de necaz … Dar aşa? Total? Fără drept de apel? Visam la schimbări în viaţă, dar nici chiar atât de capitale. Acum ce naiba mă fac? Las'că acolo sus mă voi lămuri. Sper…


Mi se făcuse deja frig, sau cel puţin aşa aveam impresia bazat pe un suflu psihosomatic care mă înconjura în zborul acesta nebun. Cerul de un azur feeric se întuneca cu cât mă depărtam de faza precedentă în care-mi petrecusem mai bine de patruzeci de ani.
Negrul cosmic mă îngrozea. Eram un om al soarelui, al luminii. Acum o căutam în punctele strălucitoare ale unor alte lumi care nu reuşeau să-mi arate drumul.
Mă gândeam la pragmatismul cu care-mi dirijasem viaţa şi la acele clipe de repaus ale creierului în care permiteam inimii să bată puternic în căutare de inedit romantic.
Ciudat că din toate aspectele existenţei mele trecute, palpitaţiile romantice ale inimii mă preocupau obsesiv, acum. Senzaţia nu purta amprente fizice ci ţinea de o stare de spirit pe care o puteam dirija.
Imaginele vieţii succedau într-o viteză nebună. Trebuia doar să aleg o secvenţă pentru a mă transpune în trecut cu o clarviziune de nedescris. Simţeam că am puterea de a o face şi căutam disperat modul de a declanşa acest proces. Vedeam cu ochii spiritului pe Oana, fata de care mă îndrăgostisem la şaptesprezece ani, alături de Mireille, franţuzoaica de care mă despărţisem nu demult...Suprarealistă imagine!
Oana...deci, Oana
Caruselul imaginilor se opri brusc. Deci acesta era mecanismul. O şoaptă a gândului şi iată: noi doi pe banca de lângă Mecet…

OANA
Tăceam... Nu era nimic deosebit în asta la noi. Tăcerea îşi făcea apariţia de fiecare dată când ne împotmoleam. Era o exprimare puerilă a intimităţii pe care nu reuşeam să o dezvoltăm. În acele clipe o priveam cu ochii iceţosati de emoţie căutând disperat o formă de apropiere.
Ochii aceia migdalaţi cu care mă privea în tăcere erau cea mai frumoasă declaraţie de dragoste pe care o întâlnisem. Normal, era doar prima... Aş putea s-o sărut, sau cel puţin să încerc. Şi dacă mă refuză? Voi rămâne împietrit şi mă voi simţi caraghios lovit crunt în ego. Poate-i spun doar cât îmi e de draga şi să vedem cum se vor desfăşura lucrurile.
Cu o dezinvoltură specifică nouă bărbaţilor, am alunecat spre ea pe bancă fixind cu privirea mâna ei delicată. O voi atinge uşor şi…
"Cred că n-are vreo intenţie...Mi-e mai comodă situaţia asta platonică între noi".
Am tresărit brusc şi i-am privit buzele. Erau nemişcate...puteam să jur că îi auzisem vocea.
"L-am ales pentru că era diferit de ceilalţi. Timiditatea îi şedea bine şi mă amuza. Să nu-i vină vreo idee..."
Inima îmi bătea cu putere. Îi auzeam gândurile. Drace! Poate visez...
-Ai spus ceva?
-Nu,mă gândeam...
-Puteam să jur că ţi-am auzit vocea.
-Te pomeneşti că-mi auzi gândurile, zise zâmbind făcandu-mi cu ochiul
-Poate…Adică, nu…doar că…mă bâlbâii fixând un muc de ţigară de pe trotuar.
Ochii ei mă cercetau de parcă mă vedea pentru prima oară. Mi-era teamă de gândurile ei la care aveam acces ca un intrus nedorit. Trebuia să pun capăt situaţiei acestea nesigure:
-Ne vedem şi diseară? semnalai că e timpul să ne desparţim.
-Nu pot diseară...Soră-mea m-a invitat la ea. Vine şi prietenul ei..."Doar n-am să-i spun că Radu m-a invitat la el s-auzim Phoenix"
Simţeam că cerul se prăbuşise peste mine. Deci totul era fals...Fata pe care-o iubeam se vedea cu tipul acela solid care făcea furori la fetele din liceu. Ce şansă avea un slăbănog că mine lângă bicepşi lui pe care-i sălta involuntar fanilor şi voluntar invidioşilor ca mine?
Valuri de ură înlocuiau candoarea cu care o privisem până nu demult.
-Deci, Phoenix...
-Ce? tresări Oana roşind.
-Nimic, mi-a venit în cap de Phoenix…Am auzit că Radu Munte de la "D" a făcut rost de placă. Stau la rând la el gagicile s-o asculte, cică… continuai s-o tachinez.
-Trebuie să plec, spuse Oana ridicandu-se brusc.
-Dar ce s-a întâmplat? Pări tulburată, deodată.
-Trebuie…"E o simplă coincidentă. Nu putea şti de vizita la Radu…doar coincidenţă" încercă Oana să se liniştească, răsuflând greu, cu conştiinţa pătată…
"Am pierdut-o" mă gândii şi… "doar nu pot fi o prizonieră a firii lui posesive" mă însoţi gândul ei.

Reintoarcerea spre cer dură o secundă. Aş fi putut pronunţa numele Oanei şi să mă trezesc iar în preajma ei. Nu mai avea însă farmec zbuciumul din cei doi ani care-au urmat. De fapt, doream să las în negură acea primă încercare sentimentală cu toate semnele de întrebare pe care le-am cultivat de-atunci. Probabil ca şi Radu când Oana a hotărât să-l aleagă pe Mihai…
Și mai era foamea aceea de inedit pe care noul mecanism al minții mi-l oferea. Habar n-aveam cât timp aveam la dispoziție, așa că mai bine să mă grăbesc. Era timpul s-o vizitez pe Lili, deci...€

LILI

Lili avea un nume de curva, ca Mimi, Fufi, Lola ș.a...O întâlnisem ƒ tocmai bine când hormonii dădeau năvală ca niște descreierați otrăvindu-mi manierele de băiat de casă bună.
O cunoșteam de o săptămâna. Ne-am ciocnit la un colț de stradă în modul cel mai stupid posibil: ea cu ochii pe jos iar eu cu capul întors spre un Trabant care scârțâia și fumega. Mi-am pierdut echilibrul și-am plonjat peste ea trântind-o pe trotuar. Am dat să mă ridic însă ca un făcut am recăzut peste ea. Situație penibilă dar... moale și parfumată. Am bâiguit ceva de scuză. Hohotele ei de râs îmi sugerau că deja mă scuzase. Am ajutat-o să se scoale scuturându-i de zor bluza prăfuită. Degetele îi atingeau sânii proeminenți și ar fi continuat o veșnicie dacă ea nu le-ar fi oprit cu un zâmbet ștrengar.
-Haide, haide, să nu exageram.
Apoi își reluă mersul întorcând capul spre mine o dată, destul pentru a mă face să înțeleg că ceva s-a aprins în ea. Eram prea buimac pentru a iniția ceva, așa că am petrecut-o cu privirea până ce dispăru după colț.

Iar acum, sprijinit de-un stâlp, stăteam în stația lui 84, ronțăind arahide sărate.
-Stai, nu te mișca! Să nu mă trezesc iar pe jos...Durdulie, cu un mini cam îndrăzneț pentru formele ei pline, Lili se înființă în fața mea, toată zâmbet…
-Nu în fiecare zi e sărbătoare...
"Uite ce șmecher e, iar eu îl credeam un puști neajutorat"
-Hai nu o făcea pe grozavul! continuă să mă incite. Sunt sigură că n-ai mai atins o femeie. Da' așa vă place vouă masculilor să bravați cu aventuri imaginare.
"Daca intră in joc il duc la mine".
Vulgaritatea lui Lili mă dezgusta dar senzorii din capătul degetelor mele vorbeau o altă limbă. Nu-mi plăcea să fiu condus, dar faptul că-i citeam gândurile îmi acorda un mare avantaj.
-Arahidele alea nu-s prea sărate? Eu stau doi metri de-aici. Urcăm la mine, bei un suc și...mai vedem noi. Maică-mea nu-i acasă, îmi făcu cu ochiul și-o luă la drum fără să-mi aștepte răspunsul, convinsă c-o urmez.
Nici nu mai știu dacă mi-am potolit setea cu sucul promis. Cert este că mă agitam peste ea, pe patul ale cărui arcuri gemeau crunt luîndu-se la întrecere cu Lili.
-Stai bă că nu dau năvală tătarii...încerca Lili să mă potolească.
Nu tătarii, ci mama ei deschizând ușa brusc.
-Hai mamă, da' nu bați la ușă?
-Rușine să va fie! Și să ști că fata mea era virgină...aruncă în direcția mea, închizând ușa. " Dacă să rămână borțoasă, cel puțin de la ăsta că pare băiat bun. M-am săturat de țiganii pe care mi-i aduce-n casă" adaugムgăndul ei, sonor pentru urechile mele.
Sângele meu fierbinte se transformă în țurțuri de ghiață.
Am zbughit-o pe jumătate dezbrăcat pe scări și-apoi spre cer, scârbit, căutându-mi refugiu în rafinamentul femeilor ce-au urmat. Aș fi dorit ƒ să simt parfumul blondei platinate care mi-a curmat viața, dar n-avea nume s-o strig.
In schimb, Marga avea...

(va urma) €
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (21):


*** - de sandtrout la: 16/04/2013 09:45:56
nu stiu ce anume m-a prins, da' m-a prins foarte fain povestea. astept continuarea:)
#644932 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de pescadorul la: 16/04/2013 09:58:28
Si eu sunt placut surprins de naratiune mai ales ca exista multa doza de originalitate in a prezenta faptele "altfel" si umor ceea ce ma incanta peste masura.
#644933 (raspuns la: #644932) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de pescadorul la: 16/04/2013 10:03:44
Am ramas placut surprins de naratiune scrisa cu originalitate, "altfel" decat ne-am obisnuit iar umorul a pus capac.
#644934 (raspuns la: #644932) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de pescadorul la: 16/04/2013 10:07:46
Nu stiu ce se intampla dar dispare comentariul in eter obligandu-ma sa repet mesajul aproximativ la fel ca nu retineam exact cuvintele anterioare. Vad ca nu se pierde iar eu apar in rol de papagal repetand ca tembelul.... ;)))))
#644935 (raspuns la: #644933) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de pescadorul la: 16/04/2013 10:10:40
In consecinta v-as ruga sa stergeti ultimile 2 interventii, dublura comntariului facut si explicatia de rigoare si normal, prezenta.
#644936 (raspuns la: #644933) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
:)) - de sandtrout la: 16/04/2013 10:15:19
si neste mazline:D
#644937 (raspuns la: #644936) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de zaraza sc la: 16/04/2013 10:19:51
Si mie mi-a placut, povestirea curge de la sine, spontan, are umor, are si un "nu-stiu-ce" care la mine poate se cheama afinitati cu ce ma intereseaza pe mine in ultima vreme. ;) Se pare ca fiecare este atins in mod placut, fiecaruia ii atinge o coarda sensibila! :)

#644938 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
pescadorul - de zaraza sc la: 16/04/2013 10:24:53
Ce stiu e ca am intentionat sa moderez comentariile, erau doua, ale tale, unul mai complet. Si atunci l-am moderat pe cel de al doilea, complet, pe primul l-am lasat admin-ului, ca alta solutie nu era. Eventual puteam sa le dau drumul la amandoua. Dupa cat mi se pare mie, a aparut primul comentariu, ala incomplet. Poate fi ceva bug la site. Trebuie anuntat admin-ul si n-ar fi rau daca te-ar confirma! :D

#644939 (raspuns la: #644935) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
pescadorule - de adynet1 la: 16/04/2013 15:03:05
repeta mei, repeta, ca ma unge pe suflet...:)
Multzam mult!
#644958 (raspuns la: #644935) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
sandtrout - de adynet1 la: 16/04/2013 15:06:37
Fain ca te-a prins! Imi da curaj sa continui. Multumesc!
#644959 (raspuns la: #644932) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
zaraza sc - de adynet1 la: 16/04/2013 15:10:21
Dupa o atat de lunga pauza la scris, ma simt onorat citindu-ti comentariul. Multumesc!
#644960 (raspuns la: #644938) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
ady - de munteanu rodica la: 16/04/2013 15:55:33
să faci bine să nu mai faci pauze :)
nici la scris, nici la pozat.
#644963 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Rodica, sa inteleg... - de adynet1 la: 16/04/2013 20:04:39
ca ai citit? Ti-a placut?
#644973 (raspuns la: #644963) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Ady - de munteanu rodica la: 17/04/2013 06:42:26
sigur ca am citit.
Si mai mult ca sigur ca mi-a placut :)
#644986 (raspuns la: #644973) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
sdynet1 - de cher la: 18/04/2013 12:15:08
O idee si un inceput foarte interesant. Imi place.
Imi place si tonul cu care scrii.
#644996 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
ady - de Intruder la: 18/04/2013 20:03:16
inca nu stiu daca imi place, dar e interesant. astept urmarea...:)
#645007 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
cher - de adynet1 la: 22/04/2013 12:35:15
Idea, inceputul si tonul...de fapt, esenta scriiturii. Multumesc!
#645065 (raspuns la: #644996) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Intrudere... - de adynet1 la: 22/04/2013 12:38:04
pai nu sti daca-ti place si ma pui la lucru?????...:)
#645066 (raspuns la: #645007) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
si mie - de adina.petre la: 08/05/2013 01:46:47
mi-a facut placere sa te recitesc.

mai ales mi-a placut faptul ca iar m-ai prins si te-am citit fara suflare, nici nu mi-am dat seama cand a trecut scrierea si-am ajuns la final. :)

mai scrie!
#645295 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Bun (re)venit - de adynet1 la: 09/05/2013 10:24:36
pe proza mea...lucrez printre picaturi la capitolele 2 si 3.
Merci mult si...pe curand!
#645310 (raspuns la: #645295) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
adynet - de zaraza sc la: 09/05/2013 10:53:39
Printre picaturi... de care? De roua, de transpiratie, de esente parfumate? :)

Spor la lucru! Fie ca picaturile sa fie inspiratoare, ori de care-or fi! ;)

#645314 (raspuns la: #645310) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...