Pentru a accesa aceasta pagina trebuie sa fii conectat

Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Timpul


de sami_paris74 la: 10/05/2013 07:24:06
rezumat: despre viteza
taguri: sami Cutia_cu_litere 
voteaza:

O altă săptămână se scurse, poate două.De ce să mai numărăm zilele? Nu cred că mai are sens să mai numărăm zilele pe pământ. Eu cred că timpul are posibilitatea să se reîntoarcă înapoi. Dacă un timp se scurge, atunci de ce rămâne un alt timp ca să-l numărăm? Timpul pierdut se contopeşte cu timpul rămas. Timpul care trece este timpul care fuge de noi şi cred eu că timpul trecător este campionul vitezei. Nimic nu poate să îl întreacă şi cred eu că până acum ,cea mai mare viteză cunoscută este « viteza luminii ». Cei care rămânem în urma timpului ne contopim cu un alt timp care vine şi el către noi putin mai incet ,dându-ne uneori impresia că acest timp trece putin mai incet ca primul, pentru că timpul este legat de conştiinţa noastră. Timpul şi spaţiul este legat de matematica creierului. Alergăm să scăpăm de singurătatea iniţială. Mi se pare că timpul nu este altceva decât o magică iluzie a vieţii. Cu cât înaintam în vârstă începem să ne fie teamă de timpul rămas.
Şi ce dacă!, zic eu.
Timpul care ne-a rămas este o altă dimensiune, o dimensiune pe care creierul nostru începe să o calculeze din ce în ce mai intens. Oare cât timp ne-a mai rămas ca să ne urâm? Oare cât timp ne-a mai rămas să cântăm ori să dansăm? Poţi fi fericit numai atunci când vei reuşi să depăşeşti cercul timpului. Timpul este singurul care a reuşit să facă să dispară toate generaţiile anterioare. Tot timpul ne desparte uneori de cei dragi.
Timpul te face să înţelegi că nu eşti singur, să nu uiţi că trebuie să iubeşti. Cel mai urât moment din viaţa omului este « secunda « care te face să înţelegi că nu eşti iubit. Cred eu că este cel mai cumplit moment, fiind în acelaşi timp cea mai cumplită pedeapsă pe care « secundă » ne obligă să o suportăm. Tot timpul a reuşit să zdruncine viaţa umană, însă tot el, ne-a apropiat de creatorul timpului; adică de Dumnezeu.
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (1):


mi-ai dat de gandit - de beatlemaniacul la: 12/05/2013 01:22:31
foarte frumos scris, parca a vorbit un personaj din Eliade
#645350 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: