-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

9 reguli pentru a reuși la Bac la matematică


de Daniel Racovitan la: 01/07/2013 14:28:50
taguri: Salonul 
voteaza:
Articol preluat de pe Prepa.ro - cursuri si teste de matematica online.
De citit și de dat mai departe:

1. Folosiți toate cele 3 ore acordate rezolvării problemelor (nu vă faceți un titlu de glorie din faptul că ați terminat în două ore!)

2. Folosiți ciornele doar pentru a schița rezolvarea. Nu se dau puncte suplimentare pentru frumusețea lucrării - totul este să scrieți citeț. Eventualele greșeli se pot corecta tăind cu o linie rândurile greșite.

3. Citiți cu atenție textul problemei pentru a ține seama de toate datele problemei, copiați corect expresiile și răspundeți exact cerinței (nu vi se punctează probleme rezolvate corect, dar care datele au fost copiate puțin diferit, pentru că de fapt ați rezolvat o altă problemă)

4. Nu presupuneți că se dau și alte elemente în afară de cele din text. Toate datele de care aveți nevoie în rezolvare se găsesc în textul problemei. Folosiți în rezolvate toate datele din problemă. Dacă rămân date nefolosite, ceva nu este în regulă!

5. Problemele se rezolvă o dată și bine! Este de preferat să se rezolve exercițiile mai încet, dar cu maximă atenție, deoarece este foarte dificil să găsești propriile greșeli. De fiecare dată vei spune că 3x4=18. Verificările se fac imediat după rezolvarea problemei, de regulă pe alte căi decât rezolvarea. Nu mergeți pe ideea că la sfârșit veți reveni pentru a face verificări.

6. Rezolvați problemele în ordinea dificultății pe care o percepeți dumneavoastră, adică mai întâi cele pe care le știți și credeți că le rezolvați în mai puțin timp și apoi celelalte. Nu contează ordinea în care le rezolvați, doar trebuie să scrieți clar ce anume problemă rezolvați.

7. Atenție! Se punctează și rezolvări parțiale (formule adecvate, problemă dusă până la un punct, etc.)

8. Nu învățați în noaptea de dinaintea examenului. Un somn bun este ceea ce trebuie înainte de examen.

9. Nu copiați. Nu se merită.

Bafta!
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (0):

Nu exista comentarii

-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...