Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Dezvăluiri despre romanul "nymphette_dark99" în revista Tabu


de morgothya la: 03/07/2013 09:23:53
rezumat: interviu Cristina Nemerovschi
voteaza:
Un interviu in revista Tabu, in care Cristina Nemerovschi vorbeste despre noul sau roman, "nymphette_dark99", dar si despre intamplari amuzante ale adolescentei sale, precum si despre viata de scriitor in Romania de azi, poate fi lecturat aici: http://www.tabu.ro/cristina-nemerovschi-mama-a-urecheat-pe-cine-nu-trebuia/

Un fragment:

"TABU: Ce-l împiedică pe scriitorul român să aibă glamour-ul celui străin?

Cristina Nemerovschi: Păi, depinde. Sunt multe motive. Ţin atât de scriitor, cât și de public. Luăm cazul scriitorului care ar merita să fie alergat de paparazzi și fani. Acel artist care chiar are originalitate, carismă, autenticitate în ce scrie, scriitorul care propune o viziune inedită, simțită, trăită, gândită, nu cazul lui Gicu Stratulat care ne povestește patetic și penibil cum răsare soarele peste inima lui răpusă de iubirea neîmplinită în timp ce cocorii se pierd în zare. Mulți scriitori români buni cad pradă unei reticențe când vine vorba de a se adapta la cerințele și așteptările publicului de azi. Încă mai există scriitori care refuză să aibă o lansare de carte sau să dea un interviu, de teama de-a nu se “expune”. Pe de altă parte, e și vina unui anumit tip de public, care nu dă pe dinafară de nerăbdarea de a acorda o șansă scriitorului. Genul de public care a dat dintr-un ghinion absolut peste o plicticoșenie veritabilă de la Cartea Românească, și automat asumă că toți scriitorii români sunt niște expirați penibili, retezându-le astfel din start șansa de a cuceri publicul. Genul ăsta de public n-o să pună niciodată pe aceeași treaptă un solist de muzică rock cu un scriitor. Apoi, mai este și vina sistemului, care duce mai departe prejudecata că un scriitor adevărat e un moșulică cu pantofii scâlciați care adoarme la lansări. E greu să inoculezi ideea că autorul poate fi supercool!


TABU: Ştiai de la bun început că vrei să fii un autor supercool?

Cristina Nemerovschi: N-aveam nici cea mai vagă idee despre ce autor aș vrea să fiu. Nici măcar nu realizam că sunt autor sau ce înseamnă să fii autor. Nu știam mai nimic despre piața de carte din România, despre public, despre criticii literari, despre premii, prejudecăți răspândite sau tot soiul de nepotisme grețoase. Mi-ar fi plăcut să nu fi aflat multe din lucrurile astea… Dar, pe total, nu mă pot plânge. am un public alături de care simt cum cresc, cum evoluez de la o carte la alta. Un public foarte deschis, care cred că va accepta și ideea ca eu să-mi schimb la un moment dat direcția și stilul, dacă așa voi simți. Pe de altă parte, eu ca scriitor am fost încă de la început la fel de sinceră cum sunt și ca om – nu aș fi putut fi altfel. Dacă cineva se gândește la mine ca la un autor “cool”, de vină este numai această sinceritate a mea.

TABU: Pe la ce vârstă ai început să scrii?

Cristina Nemerovschi: Pe la 11-12 ani. Am început să scriu povestioare, proză scurtă, chiar și unele încercări de poezie. Tot cam pe atunci am început să țin un jurnal, chestie care a durat până spre finalul liceului – scris zi de zi, uneori cu deliruri de 30 de pagini pe noapte. Am renunțat la jurnal în momentul în care mi-am dat seama că e citit de persoane apropiate mie și am realizat că scriu cu totul diferit având conștiința că există o persoană care îl citește. Asta e o chestie interesantă. Scrisul cu finalitate, scrisul pentru cititor, e esențial diferit de scrisul pentru tine."

Continuarea: http://www.tabu.ro/cristina-nemerovschi-mama-a-urecheat-pe-cine-nu-trebuia/
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (0):

Nu exista comentarii

Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...