-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

O noapte roșie


de Amma la: 01/08/2013 10:54:25
rezumat: început de poveste
taguri: Cutia_cu_litere 
voteaza:
1

Cu o mână își dă la o parte șuvițele de păr de pe față, iar cu cealaltă își strânge cât poate ea de tare tatăl de umăr. Chiar dacă în brațele tatălui ei este bine, Mia simte un gol în stomac. Îi e teamă și nu vrea să o părăsească iar pe mămica în clădirea asta oribilă și gri care miroase urât a medicamente și injecții.
Dan o ia de subsuori să o lase jos, dar ea se prinde și mai tare de el.
- Bine, atunci te ține tati în brațe. Hai să o luăm pe mami din mașină.
- Dar nu vreau ca mami să rămână aici.
- Mia, trebuie!
- De ce?
- Mia, n-ai înțeles până acum?! Pentru că este bolnavă, iar asta este bine pentru ea...și pentru noi.
Nu este prima dată când o aduc pe mami la spitalul de boli nervoase, dar Mia nu a înțeles niciodată de ce. Crizele de nervi când mami, sparge toate vasele din bucătărie și sfâșie toate perdelele și urlă și plânge nu o sperie așa de tare, mai ales că după câteva ore se calmează, își revine și o roagă să o ierte dacă s-a supărat pe ea. Mia nu se supără niciodată pe mama ei, dar Dan se teme pentru siguranța lor când soția lui are accesele de furie. Doctorii nu au putut să îi spună de ce suferă Laura, nici ea nu poate să își dea seama de ce își pierde așa ușor controlul uneori, de ce nu mai este ea însăși uneori, iar cei pe care îi iubește devin niște străini.
Acum, cu o seară înainte de a pleca în mult așteptata vacanță în Cipru, Dan iese din clinica unde a întocmit acte de internare pentru soția lui.
Parcarea este aproape goală, doar mașina lor verde sport și trei ale doctorilor sunt pe cimentul încins de soarele care apune. Cu fiecare pas înspre mașina unde Laura așteaptă liniștită acum, genunchii îi sunt tot mai moi, iar toate puterile parcă i se scurg, abia mai suportă greutatea fetiței. Dan o lasă jos pe Mia și se uită în spatele lui să îi vadă pe cei doi asistenți în costume albastre care îl urmează. Cei doi merg la mai puțin de un metru depărtare de el.
Dan, la cei 34 de ani ai lui, nu mai înțelege nici el de ce frumoasa lui soție trebuie să sufere de această ciudată boală care îi pune în pericol pe toți trei și pe care nimeni nu o poate trata definitiv, dar măcar de dragul Miei, trebuie să fie el cel puternic.
Laura, pe bancheta din spate, își ține capul plecat în piept, iar mâinile bronzate și subțiri pe lângă corp. Când soțul ei deschide portiera și o atinge pe braț, tresare, își șterge cu poalele bluzei rupte un firicel de salivă de pe barbă și își dă părul ciufulit pe spate.
- Dan, iartă-mă!
- Nu-i nimic, scumpa mea! Au venit și doi asistenți să te ajute.
- O.K. răspunde ea după ce coboară din mașină respingând mâna tremurătoare a soțului ei.
- Mami, te iubesc, șoptește Mia care a rămas pitită după tatăl ei în tot acest timp.
- Și eu te iubesc, face o pauză să tragă aer în piept, fetița mea. Ai grijă de ea, Dan. Acum să mergem, mi-ați pregătit camera cu tapet galben? Hihihi! le spune ea celor doi asistenți care stau acum lângă ea.
- Da, doamnă. Totul este în ordine. Să mergem.
Dan o ridică pe Mia în brațe, o sărută pe frunte și o urmărește pe soția lui condusă în clinică de cei doi. I se pare că Laura e prea slabă, așa de slabă încât părul creț și lung este prea mare pentru trupul ei slab, iar bluza albă de in, largă și sfâșiată în criza pe care a avut-o mai devreme flutură în vânt ca și cum ar fi purtată de o păpușă anorexică. O vede fragilă, dar merge hotărâtă și fără să ezite nicio secundă. Privește până când unul dintre asistenți închide ușa de sticlă în urma lor.

...
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (45):


*** - de anadaria la: 01/08/2013 20:13:17
Complet neverosimila!
#646623 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de pescadorul la: 01/08/2013 20:29:06
O poveste trista care sper sa fie doar rodul imaginatei altfel capata chiar accente dramatice. Din pacate este absolut verosimila.
#646626 (raspuns la: #646623) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de anadaria la: 01/08/2013 20:40:37
'Nu-i nimic, scumpa mea! Au venit și doi asistenți să te ajute.'

Ma lasi?
:)))
Am ales-o aproape la-ntamplare. Chestia:)
#646628 (raspuns la: #646626) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de pescadorul la: 01/08/2013 21:07:16
Scumpa mea sarita de pe fix te-am adus la balamuc si o sa vina doi flacai ca brazii ca sa-ti puna camasa de noapte de forta sa nu incepi dracu sa te tavalesti iar pe jos daca te apuca iar. Baieti saltati nebuna, pa draga noi plecam ca avem treaba.

Mult mai realist, nu?.... ;))))))
Depinde in ce stare se afla si cititorul ca daca a uitat sa-si ia pastila ca sa nu inceapa sa scrajneasca din dinti poate vede in alta perspectiva. Asta e gusturile nu se discuta, la unul ii place inghetata cu vanilie altuia aia cu caca... pardon, cacao... ;))))))
Ammo da-i tare inainte cu astfel de "neverosimiltati" ca ai inceput bine.
#646629 (raspuns la: #646628) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
verdict - de Victorian Silă la: 01/08/2013 21:33:23
Corect, dialogurile nu merg deloc, siar cind merg, sint previzibile.

Apoi, la descrieri, nu au voie sa apara fraze ca:

"Parcarea este aproape goală, doar mașina lor verde sport și trei ale doctorilor sunt pe cimentul încins de soarele care apune."

Cum citesti o fraza ca asta, fara cap si fara coada, esti un pic scos din dramatismul lecturii si incepe sa te ia un pic risul. Care la un text voit serios nu are voie sa se intimple, sau n-am dreptate?
#646632 (raspuns la: #646628) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Amma - de Victorian Silă la: 01/08/2013 21:39:26
Oricum, nu te panica, pentru inceput e ok. Cu scrisul, trebuie sa ai rabdare si mai ales sa citesti mult.
Cind citesti, nu citi ca oricare alt cititor, intotdeauna trebuie sa incerci sa te dedublezi intr-o alta persoana (scriitorul din tine) care inregistreaza lectura si din alta prisma.
In general, asta fura un pic din placerea lecturii, dar trebuie sa o faci, daca esti serioasa cu ideea ca vrei sa scrii mai bine.
#646633 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de pescadorul la: 01/08/2013 22:50:41
In Victorian poti sa ai incredere ca are cu ce si imbucurator ca nici nu ti-a trantit usa in nas din start. Pentru ca el chiar stie cu se manaca si cum poti sa faci meniul cat mai atragator. I-a convins pe cei de la Humanitas, bine aia sunt mai intelegatori ca mine... ;)))))
Daca aia cu furnica si gandacul a fost doar o relatare asta chiar este o povestire.
#646636 (raspuns la: #646633) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
pescadorul - de Victorian Silă la: 01/08/2013 23:06:53
Ah, ce-mi place!
Mai zi, mai zi! :)
#646638 (raspuns la: #646636) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de Amma la: 01/08/2013 23:23:30
citesc, citesc....și chiar încerc să mă detașez cumva de poveste și să văd construcții de frază și descrieri, iar uneori mă întorc la anumite pasaje, când mă fură prea tare peisajul :)
acum că mi-ai zis de dialoguri...mdea, sunt cam ....
vă mulțumesc și mai vreau sfaturi și opinii, dar cu argumentări și explicații

#646640 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de pescadorul la: 01/08/2013 23:55:32
Stai linistit ca nu te laud pe tine ca esti "cal batran" incerc sa-o conving pe fata ca n-a inceput rau, ca pana la urma si parcarea aia era aproape goala ca doar nu voiai sa puna masina in sant daca avea atata spatiu la dipozitie.
Dar exemplul personal este cel mai mobilizator. I-a zi tu cum s-ar fi putut exprima in cazul in care intr-o parcare sunt 3 masini si vii tu cu a 4-a. Dar asa cu cap si coada cum reclami, sa-ti dea lacrimile cand citesti.
In parcarea de 50 de locuri erau 3 masini dar parea tixita... ;))))))
#646642 (raspuns la: #646638) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
hai ca ma provoci: parcare 1 - de Victorian Silă la: 02/08/2013 01:35:56
Îşi lăsase o barbă studiată care-i dădea un aer interesant. Conducea un Volvo cam obosit faţă de cum credeam eu că merg treburile prin Suedia.
« Nu te uita la maşină! Asta o călăresc doar iarna, cînd împrăştie nenorociţii cu tona de sare. Pe urmă o scot pe aia bună. »
« Băi Păunică băi, tot calculat ai rămas… »
« Nu mă mai cheamă Păun. După căsătorie mi-am luat numele lui Karen. »
« De ce ?! »
« Ce să zic? Doar ţara asta este cea mai liberală posibil… Dar la început, tu nu ştii cum e… am avut nişte păreri preconcepute şi m-am gîndit că o să-mi fie mai uşor să mă integrez cu nume autohton. Faci orice să-ţi creşti şansele la un servici bun, îţi spun eu! »
« Eşti nebun! Şi cum te cheamă acum!? »
« Dan Olofsson. »
« Marcel Zisu, îmi pare bine! »
Am rîs cu toate că eram puţin nedumerit. Mi se părea absurd să-ţi schimbi numele de familie.
Stăteau într-un apartament super dichisit, ce mai, tot ce era în casa lor, inclusiv priveliştea luminată de la geam, arăta a occident curat. Parcarea plină de maşini noi. Ghene de gunoi imposibil de detectat. Nici un cîine vagabond. Exact cum îmi imaginasem, sau poate mai mult decît atît. După ce deschideai uşa, cea mai tare privelişte însă, rămînea cea spre interiorul frigiderului. Vreau să spun că nu-mi putusem imagina pînă atunci cum arată un frigider uriaş, plin ochi cu mîncare – nu mai văzusem niciodată. Chiar şi borcanul de Nutella de juma de kil reprezenta pentru mine o imagine a bunăstării pe care n-aveam cum s-o uit.
#646644 (raspuns la: #646642) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
parcare 2 - de Victorian Silă la: 02/08/2013 01:36:45
Am aflat că amîndoi munceau schimbul doi în dimineaţa următoare, cînd m-au anunţat pe ton de mare surpriză, că urma să mergem toţi trei în centrul oraşului. Săracii, chiar credeau că puteam fi interesat de istoria oraşului Gothenberg! Oricum, mi-am simulat interesul cît am putut de bine. Am luat masa la un restaurant din zona portului şi am continuat ieşirea cu o vizită la Muzeul Maritim. Apoi mi-au oferit o dovadă de încredere absolută. Mi-au oferit cheia apartamentului, ca să pot intra singur înapoi, odată ce-aş fi fost epuizat de plimbări. Ei s-ar fi întors de la serviciu după zece seara. De ce să nu recunosc, gestul lor m-a mişcat profund, mai ales că servea perfect planurilor mele. Îmi dădea timp să explorez singur împrejurimile pe perioada cît erau ei la servici. Fără muzee, expoziţii de pictură şi alte lucruri care nu puteau interesa un om în situaţia mea. Intrasem deja în pielea transfugului, cu toate că actele îmi erau încă în regulă.
La intrarea în schimb, l-am însoţit pe Dan pînă la sediul fabricii pe care scria mare VOLVO. În toată Suedia, ăsta a fost singurul cuvînt pe care l-am găsit scris în altă limbă decît suedeză. Volvo înseamnă „mă învîrtesc”, conjugat din latinul „volvere”. Suna ca un fel de deviză personală. Şi eu trebuia să „mă învîrtesc” cumva, cît să rămîn pe-acolo, prin zonă.
Parcarea fabricii era pe jumătate goală, pentru că Dan ajunsese cu jumătate de oră mai devreme. A parcat maşina tocmai în capăt, foarte departe de clădire.
« Locurile de parcare de lîngă clădire costă mai mult? »
« Nu, toată parcarea e gratis. »
« Păi atunci de ce parchezi aşa departe?! »
« Eu am ajuns astăzi devreme, deci am timp berechet chiar dacă o las aici, mai departe. Iar dacă cineva o să fie în întîrziere, cel puţin vor rămîne libere locurile astea de lîngă intrare. »
Era clar! Nu numai că-l cheama Olofsson, chiar se comporta ca un Olofsson! Lăsa de bună voie locurile bune unor eventuali întîrziaţi. Unor necunoscuţi! Hotărît, devenise de o sută de ori mai civilizat, dar din păcate pierduse mult la capitolul spontaneitate şi umor.
#646645 (raspuns la: #646642) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Amma - de zaraza sc la: 02/08/2013 10:29:01
Sa vedem intriga, sa intram mai adanc. Aspectul se poate imbunatati pe parcurs. Dureaza pana te lamuresti daca cineva are stofa de scriitor. La urma urmei, sunt scriitori care au ramas in istorie doar cu o carte. Dar celelalte nu trebuie sa bata campii prea tare, nici ca aspect, nici ca logica, nici gramatical.

Mie mi se pare plauzibil, n-am fost niciodata in situatii de asta, pe nicio parte a baricadei. ;) Textul asta ma intereseaza prin problematica ridicata, despre cum ajung oamenii sa isi piarda controlul si cum isi pot reveni. De aceea sunt curioasa mai ales daca ai prevazut ceva argumente mai tarziu, din aceasta perspectiva. :) Daca aici abordezi problema corect, jos palaria! Eu te pot urmari din punct de vedere gramatical, al punctuatiei, logic si psihologic. Dar sa nu fie texte prea lungi o data. :D Altfel aman prea mult citirea lor.

#646654 (raspuns la: #646640) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Victorian - de zaraza sc la: 02/08/2013 10:33:24
Asta e stilul tau si in primul rand ti-ai ales o atmosfera relaxata, ceea ce nu e cazul Ammei. Ok, era vorba doar de o parcare, dar hai vorbeste in asa fel incat sa simtim o atmosfera apasatoare si o criza la orizont... :)

#646655 (raspuns la: #646645) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Pesca, - de anadaria la: 02/08/2013 14:34:40
hai ca m-am dixtrat si io un pic de ce-ai scris. Da' acuma, vorbind serios si ultrarealist, am niste intrebari pentru tine, ca s-o ajutam pe autoare sa-nteleaga de ce textul ei (imi) pare sf.
1. Cati ani (aproximativ)are Mia?
2. Ce barbat normal ia cu el si copilul cand merge sa-si interneze sotia intr-o clinica de boli nervoase?
3. In ce clinica 'oribilă și gri care miroase urât' pacvientii comanda camera ca la hotel? ( Acum să mergem, mi-ați pregătit camera cu tapet galben?)
4. Ce doctori is aia care n-au reusit sa spuna de ce sufera o femeie care ,sparge toate vasele din bucătărie și sfâșie toate perdelele și urlă și plânge'? Si copilul, totusi nu se sperie așa de tare:) Iti spun io, si nu-s doctor: isterie;)
Dar daca 'cei pe care îi iubește devin niște străini' o dam deja pe schizo :)
5. De cand sotul isi poate interna sotia ('Dan iese din clinica unde a întocmit acte de internare pentru soția lui' ) in timp ce dansa sta-n masina? Legea sanatatii zice altceva. Tre' sa semneze pacientul. Sau medicul. Sau judecatorul.
6. De ce internam la dilii un om care sta linistit in masina?
7. Cand a ajuns copilul din bratele tatalui in ale mamei? ('iar toate puterile parcă i se scurg, abia mai suportă greutatea fetiței')
8. Unde-s asistentii aia draguti si serviabili? Vreau si io unu' :))

Despre panarama aia de dialog cu ' Dan iarta-ma' si 'si eu te iubesc fetita mea' nu mai zic nimic ca ma buseste plansul.
:)))

#646668 (raspuns la: #646629) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de pescadorul la: 02/08/2013 15:16:03
Ar fi ceva raspunsuri care sa mai indulceasca critica ce nu poate fi negata cum ar fi chiar "comanda ca la hotel" care tinand cont ca porneste din creierii pierduti ai unei paciente este absolut de inteles.
Baietii aia nu puteau sa se comporte ca in beciurile securitatii chiar acolo in parcare indiferent de cat ar fi dorit sa sara cu picioarele pe pacienta.
Pai un om care sta linistit in masina dupa ce in prealabil a spart si a facut prapad in mod repetat zic eu ca e chiar de preferat sa fie internat.
Povestirea se refera la faza terminala a procesului de internare in care toate conitiile anterioare or fi fost rezolvate, ca nu incepe naratiunea de cand s-a nascut Mia ci surprinde doar momentul internarii. Ca sa semneze nebunul ca e de acord sa intre la balamuc mai rar dar atata timp cat era asteptata se subantelege ca esau parcus etapele anterioare.
Faptul ca a fetita a ajuns din bratele unuia in ale celuilalt tine de aceeasi minune care a transformat vinul in bere, o scapare.
Una peste alta pentru prima manifestare literara, cel putin pe cafenea in situatia cand altii, multi, nu se descurca foarte lesne cu alfabetul n-ar trebui sa fie chiar o vina care sa ne indemne sa ne umplem buzunarele cu pietre.
E clar ca nu este chiar o lucrare cu care poti aspira sa fii primit in Academia romana sectia literatura dar pana la urma este un spatiu virtual fara mari standarde din acest punct de vedere, cel mai bun exemplu fiind ca inca mai sunt lasat sa scriu... )))))))
Daca in loc sa pui eticheta care ingheata sangele in vine autorului "neverosimil" ii expuneai in mare deranjurile tale ca acum si asa cum a facut Victorian parea o critica mai constructiva. Chiar asta dorea si Amma.
Pana la urma cu toate imperfectiunile ramane o poveste.
#646677 (raspuns la: #646668) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
draga Pesca, - de anadaria la: 02/08/2013 15:20:39
nu da nimeni cu pietre.
Io una ma distrez maxim. Pe cuvant:)

Iar Amma, daca vrea sa scrie despre dilii si ospicii ar face bine sa se duca sa vada ce si cum pe acolo. Pe bune:)
#646678 (raspuns la: #646677) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
anadaria - de Victorian Silă la: 02/08/2013 15:25:51
Deabia acum realizez eu ce cititor atent avem acilea! :)
Te rog din suflet sa-mi citesti textele. Mai imi scapa si mie cite ceva (cum a fost situatia bere/vin) si chiar apreciez orice fel de observatii.

Amma nu are de ce sa se supere, ce faci tu aici e critica constructiva (scuzati cacofonia).

Anna, sfatul meu:
Uneori, este mai bine cind starile sau caracterizarea personajului se face indirect, din dialog.
Deci daca vrei sa arati ca cineva e schizo, poti ca scriitor sa descrii in poveste.
Dar, poti sa bagi o replica din senin:
"Mama, mai stii enciclopedia aia pt copii din care iti citeam cind erai mica? Cum se numea vulturul ala care lasa oasele sa cada din inaltul cerului ca sa poata sa le ia maduva? Asa ma dor oasele, mama, de parca toate imi sint sparte si cu maduva pe afara!"

Bine, e o chestie care am scos-o spontan, poarte suna idiot, dar ai inteles ce vreau sa spun.
#646680 (raspuns la: #646668) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de pescadorul la: 02/08/2013 15:37:29
Deci stimata Amma ca sa scrii in mod viu despre un eveniment trebuie sa traiesti aevea. Daca vrei sa descrii un viol de exemplu intai iesi in strada, un pic despletita, un pic dezbracata, un pic atatatoere dezgolind generos zonele erogene si plimba-te pe langa baietii care par cat mai aproape de indivizii din copilaria omenirii macar ca aspect.
Dupa ce se rezolva problema si revii acasa rupta te apuci sa asterni pe hartie toata bogatia de simturi care te-au inundat descdriind deja profesional acum succesiunea faptelor. Numai asa poti atinge perfectiunea daca vrei sa scrii ceva cu adevarat.
Daca vrei sa continui cu tema de debut ma oblig sa te astept cu o masina, iau o fetita de la camin ca decor si te duc intr-o parcare aproape goala unde mai sunt parcate 3 masini. Acolo se vor prezenta 2 domni surazatori care te vor conduce in camera galbena cu liniute. Dupa un stagiu de 2-3 ani traiti la intensitatea curentului electric la care vei fi conectata ca tratament, abia atunci vei putea sa descrii in mod plauzibil astfel de scene dramatice.
Eu sugerez ca violul ar fi recaomandabil atat ca tema pentru cititori dar si pentru autoare pentru experientele unice traite... ;)))))))
#646683 (raspuns la: #646678) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Amma, - de Tot Areal la: 02/08/2013 15:42:39
Ma bucur pentru tine ca textele tale sunt macar citite si criticate ( este constructiv! ) pe cand ale mele sunt complet ignorate ( proaste sau nu! )
#646686 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de pescadorul la: 02/08/2013 15:48:35
Pana la urma ai dreptate la unii se face exces in timp ce altii sunt ignorati. Poate pentru ca ce scrii suna complet neverosimil... ;)))))
Areal nu te urca pe mine prietene dar nu ma pot abtine. Promit sa fiu mai atent de acum incolo dar te avertizez ca exista in farmacii pastile de inima. Fugi si ia 2-3 flacoane inainte sa incepi... ;))))))
#646687 (raspuns la: #646686) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
V.S., - de anadaria la: 02/08/2013 15:49:13 Modificat la: 02/08/2013 15:49:45
sa nu exageram. Nu-s critic. Sunt doar o parlita de cititoare care-si mai da, din cand in cand, in petec pe aici. Iar textele o sa ti le citesc pentru ca-mi plac.
Cel mai mult mi-a placut, pana acum, textul care se numeste ,Frastilor, in medie o sa fim ok'. Pe mine, daca ma emotionezi o data, m-ai castigat.
:)
#646688 (raspuns la: #646680) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de anadaria la: 02/08/2013 15:51:33
Mor.
:)))))
#646689 (raspuns la: #646683) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
anadaria - de zaraza sc la: 02/08/2013 21:44:25
7. Mai citeste o data. Reiese clar ca fetita a fost tot timpul in bratele tatalui, pana la un moment dat neprecizat cand a ramas in spatele lui. Tatal era cel care se simtea vlaguit...

#646712 (raspuns la: #646668) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Areal - de zaraza sc la: 02/08/2013 21:55:24
Cine vorbeste de texte ignorate... :P Lamureste-ma cum de nu imi raspunzi la cele trei comentarii ale mele de la "textul" tau, "Evadarea", si la mesajul privat trimis acum cateva zile! :)))

#646715 (raspuns la: #646686) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
anadaria - de Amma la: 02/08/2013 22:15:58
este doar un început, nu poți afla toate dedesubturile poveștii dintr-o pagină. unele lucruri nu au nicio importanță în ceea ce vreau să povestesc aici, altele se deduc că dacă le scriu eu și pe alea apoi vă plictisesc cu detaliile, iar dintr-un un exercițiu de scriere să fac un roman nu e chiar intenția mea.
îți poți imagina și tu că bărbatul care nu are cu cine să își lase copilul, îl târăște (sau nu ai pomenit cazuri din astea?) după el la clinică/spital, instituție care în ochii copilului de vreo 6 ani (că este cărat încă în brațe) este ceva urât.
de boli nevindecate nu ai mai auzit?
citește măcar cum trebuie și ai să înțelegi că Mia rămâne în brațele tatălui.
oricum, răspunsuri se găsesc la toate, dar...e mai ușor să faci pe deșteptul, nu?
așa că, Pârlită Cititoare (de forumuri doar?), de ce îți mai pierzi timpul citind panaramele mele de texte? ce zici de o carte adevărată?... dar vezi să nu fie vreun romb totuși!

#646716 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
oh, haide! - de zaraza la: 02/08/2013 22:41:29 Modificat la: 02/08/2013 22:44:35
anadaria are foarte multa dreptate in ceea ce spune.

si oricum, e penibil sa cersesti sfaturi, iar cand ti se dau - si sunt foarte pertinente - sa raspunzi asa cum o faci tu. realizezi ca nimeni n-o sa-ti mai spuna nimic de-acum incolo, da? oamenii care ar avea ceva de zis, n-or sa-si mai piarda vremea cu tine, caci time is money, baby! si tu nu pari genul care sa merite sacrificiul asta.
#646725 (raspuns la: #646716) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de pescadorul la: 02/08/2013 23:09:28
"așa că, Pârlită Cititoare (de forumuri doar?), de ce îți mai pierzi timpul citind panaramele mele de texte?"

Dar vad ca ai inceput tare pe felie. Zaraza are dreptate, desi ma dor ficatii dar trebuie sa recunosc.
Pana la urma tu ai cerut asistenta si impresii si probabil ca nu te asteptai ca toate sa porneasca de la superlativ in sus. Ca sa stie omul cum sa procedeze faci o nota explicativa "Va astept dragi cafegii cu impresii dar cu o singura rugaminte, daca nu va place ceva va ia mama dracu".
Vezi ca a mai indraznit unul sa carcoteasca, cel cu parcarea... ;))))))))
#646734 (raspuns la: #646725) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Amma - de monte_oro la: 02/08/2013 23:15:43 Modificat la: 02/08/2013 23:31:01
Scrisesem initial mai mult, dar pe urma m-am gandit ca nu merita efortul. Pe scurt, fata de "dorinta" ta initiala de a auzi pareri si critici, ai alunecat in impertinenta vanitoasa. Brusc, esti un Tolstoi in viata si imbecilii de-aici inca nu si-au dat seama.. cand te trimit ca indemn la un ospiciu, sa vezi pulsul real al unor situatii de viata. Is curios cine te va mai baga in seama, de-acu incolo.. Sigur, vor fi si exceptii, dar... dupa gustul meu... nesemnificative.
#646735 (raspuns la: #646716) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Zaraza - de Victorian Silă la: 02/08/2013 23:49:39
Eu, care ma stii ca sint fanul tau, pt ca esti echilibrata si de cele mai multe ori tii bine friiele dezbaterilor, nu aprob folosirea lui "cersesc", in rest, yeah, cam asa.
#646744 (raspuns la: #646725) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
adevarat - de zaraza la: 02/08/2013 23:56:30
cersit e impropriu, m-a luat valu', asta-i.
#646746 (raspuns la: #646744) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de Victorian Silă la: 02/08/2013 23:59:17
E ok :)

Auzi? Tu ai doua nume? zaraza si zaraza_sc?
Sau mi s-a parut?
#646749 (raspuns la: #646746) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
nu ti s-a parut - de zaraza la: 03/08/2013 00:07:39
dar zaraza_sc este o alta forumista. suntem 2 zaraze aici, tricky, he?
#646751 (raspuns la: #646749) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
zaraza - de Victorian Silă la: 03/08/2013 03:49:27
O-ho si eu care credeam ca esti tu!
Bine ca am intrebat ca, iti dai seama, puteam s-o iau pe fata la per tu, crezind ca esti tu si ma lua de golan :)
#646763 (raspuns la: #646751) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de munteanu rodica la: 03/08/2013 08:04:36
textul îmi aduce aminte de "Caietele doamnei Centanino" ...
#646765 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
zaraza_sc, - de anadaria la: 03/08/2013 09:34:46
da, asa e. Esti mai atenta decat mine:) Mea culpa!Faptul ca era vlaguit m-a indus in eroare. Da' acum inteleg de ce: a tinut in brate un copil de 6 ani, cu care probabil s-a perindat si cand a facut formele de internare. Ca altfel nu-mi explic de unde venea cand 'se uită în spatele lui să îi vadă pe cei doi asistenți în costume albastre care îl urmează'.
:)
#646772 (raspuns la: #646712) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Amma, - de anadaria la: 03/08/2013 09:41:43
cred ca te-a suparat mai tare faptul ca m-am distrat pe textul tau...
Da' tocmai m-am intors din concediu, am neuronul odihnit si sunt parlita si la propriu si la figurat:) De luni ma duc la job si ma mai distrez si io pana pot. Intelege si tu si n-o mai lua atat de personal:)

Exercitiile de scriere sunt bune, da' daca nu-s dublate de contactul direct cu 'zona' despre care scrii, raman doar exercitii.

#646774 (raspuns la: #646716) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de Amma la: 03/08/2013 09:45:57
Mda...să nu care cumva să zic ceva legat de comentariile impertinente, iar pârlită cititoare s-a numit singură, nu mă mai luați atâta la rost! Diferența dintre comentarii în bătaie de joc și comentarii realiste cred că o vedem cu toți, dar...
Cred că nimănui nu i-ar plăcea ca cineva să îi ia textele la mișto, oricât de proaste ar fi ele!
#646775 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de Amma la: 03/08/2013 09:49:24
oricum îmi cer scuze dacă am exagerat...
#646777 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Amma - de monte_oro la: 03/08/2013 09:50:31
si daca textele alea is proaste, cum ar trebui sa ti se transmita asta... "nu e rau, dar sigur poti mai mult?"... au preferi varianta.. "mah, e prost textul"..? Te-ar unge la inima mai cu mult unt si miere?.. De cate ori ai experimentat dialogul polemic cu altii incat sa fii convinsa ca stii exact cum se poate exprima o parere critica?
#646778 (raspuns la: #646775) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Amma - de monte_oro la: 03/08/2013 09:55:24
Stii ce-ar fi facut un om mai experimentat in ale polemicii cu altii?.. La ceea ce i s-ar fi parut ironie, ar fi raspuns tot c-o ironie, dar eleganta, in caz ca a aluilalt fu mai brutala. Si astfel, arata tuturor, ca a priceput schepsisul ironiei criticului, dar ca, la urma urmei, este deasupra celui care l-a criticat intr-un mod mai grosier(grosier, cel putin din punctul de vedere al autorului textului)...

Si astfel - chiar daca textul ar fi realmente prost... si-ar castiga respectul celorlalti, oricum, a unei majoritati cu neuroni, iar "criticul" ar inghiti in sec, fiind pus intr-o... inferioritate de eleganta umana.
#646780 (raspuns la: #646777) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de Amma la: 03/08/2013 10:13:02
hai mah, știu că sunt elegantă ca toporu', dar hai să ne împăcăm!!!
#646782 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Amma - de monte_oro la: 03/08/2013 10:18:14
:)))..pai, si de unde vrei sa stie ceilalalti ceea ce tu stii despre tine.. daca nu te prezinti mumos.."hai, salut! Mi-s Amma si-s croita din topor. nedumeriri, intrebari, observatii?".. Si-atunci era lumea dumirita si nu se mai mira cand crosetai cu barda..;))
#646783 (raspuns la: #646782) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Amma, - de anadaria la: 03/08/2013 10:56:17
io m-am impacat. Da' nici n-am fost suparata:))
#646792 (raspuns la: #646782) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de pescadorul la: 03/08/2013 12:16:37
Doamne iar amor unisex care se termina intr-o relatie voluptoasa. Bata-va sa va bata de nazdravane cum era sa va luati voi de par... de cel din cap.
Asa este cu personalitatile noastre efervescente care ne imping sa punem mana pe toporisca cand mai exista cate o mica nedumerire despre opera pe care am nascut-o si cum odrasla mea este cea mai frumoasa...
Simt eu ca un parlit de cafegiu ce sunt ca m-am bagat cam ca musca in partea de dinapoi a calului pe care si-o aeriseste cu coada dar asta mi-e soarta nu pot ca sa nu subliniez ca este bine ca exista totusi ratiune chiar si dupa ce tragi cu tunul.
#646799 (raspuns la: #646792) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...