-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Pina si Plesu scrie despre ciini, e subiectu' zilei


de Victorian Silă la: 09/09/2013 16:39:59
rezumat: fragment din Vinatorul de Iluzii
taguri: Cutia_cu_litere 
voteaza:
Bătea un vînt călduţ. În intersecţie, maşinile încă se claxonau cu o furie mai reţinută. O florăreasă începuse să-şi strîngă garoafele din faţa gheretei. Un bătrîn cocîrjat încerca să prindă tramvaiul 40. Nu mai putea să-şi întindă ca lumea genunchii anchilozaţi. Picioarele îi pluteau în nişte pantaloni care-i rămăseseră mari, ca nişte şalvări. De la distanţă, tentativa asta de alergare, cu capul aplecat, ochii în pămînt şi faţa chinuită, aducea cu o căutare disperată după un obiect important, pierdut mai devreme pe trotuar. Vatmanul poate chiar asta a şi crezut, pentru că nu l-a aşteptat. A închis uşile şi a plecat. Bătrînul s-a oprit nedumerit şi mînios, de parcă pierduse un tren. Gîfîia tare. Transpiraţia i se prelingea pe frunte. L-am lăsat în urmă, în staţie, iar eu m-am afundat pe străduţele întunecate, pe care nu circulau nici tramvaie, nici autobuze. Ziua trec maşini, dar noaptea nici ele nu se aventurează, pe străzile prost luminate, pline de gropi. Am mărit pasul, grăbit de întuneric cu toate că traversam arhicunoscutul traseu: staţie de metrou – bloc 15C. Mult timp n-am întîlnit pe nimeni, pînă ce am auzit ceva în spate. Un scîrţîit, şi pe lîngă mine a trecut un biciclist. La cîţiva metri în urmă, prietena lui încerca să se ţină după el.
“Las-o mai încet pe aici, că sînt cîini!” l-a somat ea.
“Ce sînt?”
“Sînt mulţi cîini pe la blocurile astea.”
Mai mult ca sigur că erau în trecere sau poate că se mutaseră de curînd, pentru că altfel ar fi ştiut măcar două reguli generale ale mersului pe bicicletă prin fundătura asta de Dristor. Dacă e noapte, cel mai bine este să te dai jos cînd treci pe lîngă scara doi de la 11B, ghena de gunoi pe lîngă D1, la fel în apropierea gardului din spatele şcolii, la centrala electrică de lîngă părculeţ, printre boschetii aleii dinspre aprozar, pe lîngă şirurile de maşini parcate pe Răcari colţ cu Lugojana – pe sub care ei stau lungiţi uneori – şi multe alte zone, pe care noi de mici le avem marcate pe creier într-un fel de hartă a fricii.
Apoi nu uita nici să-ţi ungi lanţul şi pinioanele, pentru că zgomotul îi scoate dintr-ale lor. Mirosul străin, vocea necunoscută, bicicleta neunsă, toate astea-i irită; e de ajuns ca unul dintre ei să devină suspicios şi să mîrîie, pentru ca ceilalţi să-şi ridice ameninţător capetele. E o adunătură de trupuri costelive, de-un gri murdar, care latră şi atacă la unison. După cum a spus Yoghinul odată, fiecare cartier are cîinii pe care şi-i merită. Adică există cîini vagabonţi peste tot, dar este mizeria cartierului şi cruzimea copiilor sau a oamenilor în general, care i-a transformat în fiare. Bătuţi de pui, asmuţiţi să se sfîşie între ei, legaţi cu lanţul de gît în spatele vreunei bodegi, să păzească lăzi… pînă ce vreunul scapă... Sălbăticit, mergînd împleticit printre maşini, cu ochii turbaţi de prea multă lumină, aruncînd priviri hămesite spre ghenele de gunoi, care duhnesc a carne putredă şi a zeamă scursă din tomberon. Secole şi milenii în urmă, cîinele era cel mai bun prieten al omului, fidel pînă la moarte şi apărător al gospodăriei, dar acum, în cartier, întreaga gloată pestriţă a devenit un singur stăpîn bezmetic, cu zeci de guri, sute de ochi şi mii de comenzi contradictorii.
Lîngă prima bicicletă apare o umbră. E înşelător de apatic, jumulit şi murdar ca un dezertor. Aşteaptă pînă e depăşit, apoi atacă. Încearcă să agaţe manşeta pantalonilor cu dinţii. Clănţăne în gol fără să reuşească şi asta îl scoate din minţi. Acum atacă mai furios. Latră şi se înnecă. Furia e cea care îl înneacă – nu poate decît să gîfîie şi să spumege. Tipul de pe bicicletă şi-a săltat picioarele de pe pedale, cît mai departe de fălcile cîinelui. De frică, aproape că a pierdut controlul direcţiei, dar o redresează la timp. Apar alţi trei, de sub maşini. Sînt mai puternici şi mai siguri pe ei: nu-şi pierd energia lătrînd, doar mîrîie şi atacă, din ambele părţi. Rămîn în urmă, se schimbă de pe stînga pe dreapta şi iarăşi înapoi cu o rapiditate de animal care a mai pus oameni jos şi ştie gustul cărnii de om. Da, a cărnii de om. Poate erau din cei care devoraseră nou-născutul lepădat peste gard, în curtea spitalului. Nu aşa au spus la ştiri? Şi eu, şi fata, sîntem convinşi acum. Cîinii pot mînca oameni. Cel puţin ăştia din faţa noastră, cît ai zice peşte, pot sfîşia părţile fragede din biciclist dacă nu facem ceva… dar sîntem prea speriaţi ca să ştim ce să facem şi totul se întîmplă prea repede. Într-un acces de turbare, prima jigodie se pune în faţa roţii, manevră care l-ar fi schilodit, dacă biciclistul nu l-ar fi evitat în ultima clipă. I-a fost groază să treacă peste animal sau a fost terorizat la gîndul că asta o să-l facă să-şi piardă echilibrul, trîntindu-l pe caldarîm unde s-ar fi aflat la cheremul haitei? Pentru că din alte părţi ţîşniseră alte umbre, încă patru sau cinci. De unde apăruseră? De unde altundeva decît din întuneric! Tot ce ştiu e că devenise o hăită. Fata se oprise cu mîinile la gură şi privea. Eu doar am rămas aşa, cu picioarele înţepenite. Drumul făcea o mică pantă şi din cauza asta bicicleta continua să meargă la vale cu toate că nu mai dădea nimeni la pedale. Biciclistul, cu picioarele lui ridicate mult în laterale, arăta ca un clovn de la circ, dar numărul ăsta nu era cu animale dresate. Şi totuşi atunci s-a întîmplat. Dintr-o scară de bloc a ieşit un puşti. Îmbrăcat în negru, c-un lanţ prins între o gaică a pantalonului şi-un buzunar lateral. Ras în cap, purta un hanorac cu glugă. În mînă, o cravaşă, sau poate că doar o nuia, pe care o vîjîia ameninţător prin aer. Cînd a fluierat, au răsunat blocurile, iar cîinii au ciulit urechile.
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (110):


adicătelea... - de monte_oro la: 11/09/2013 12:32:44
..si prin urmare, asta e textul tau...despre căţei.. Paradoxal..sau nu.. e genul ce subiect ce poate sa para minor, tocmai prin intrarea lui intr-un soi de traditie a neajunsurilor romanesti, dar care, cu un declic potrivit, de tipul mortii acelui copil, poate da peste cap...agende politice si chiar oameni politici, cu totul.. in ciuda tuturor proiectelor fanteziste...irealizabile, Oprescu, de exemplu, ramanea un tip cu „lipici” la votanti.. Inca un mandat de primar parea o bagatela de realizat, ba chiar era infipt.. din nou..ca prezidentiabil cu sanse..Acu, insa, isi numara ouale... lipsa ori sparte... de taifunul problemei cainilor..
#647625 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de pescadorul la: 11/09/2013 12:44:50
Pana si eu am scris despre caini dar n-am reusit sa impresionez nici un confirmat pana intr-atat cat sa apese cu degetul si atunci am sters mazgaliturile. Bine n-ar fi nici prima data dar cel mai probabil ca ultima. Pentru un comentariu s-o gasi unul mai bun la suflet.
#647626 (raspuns la: #647625) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
pesca - de monte_oro la: 11/09/2013 13:29:57
uite, c-ai avut bafta chioară şi m-ai nimerit pe mine, suflet mare şi caritabil..
#647627 (raspuns la: #647626) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Când.. - de monte_oro la: 11/09/2013 13:34:34
..o sa-mi explice cineva... logic si logistic.. cum şi cînd vor putea fi adunati 65.000 de câini (un numar total aproximativ si, cel mai probabil, mult inferior realitatii), cu doar 8 oameni si 3 maşini...e, hai... plusez... cu 80 de oameni şi 13 maşini... whatever.. atunci voi înţelege şi marele popor chinez... cînd se dedulceşte la cărniţă de chow-chow şi alte delicatese cîineşti..
#647628 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
N-om fi noi - de Tot Areal la: 11/09/2013 14:07:41
in Bucuresti, ci in provincie, dar avem si noi maidanezii nostri si stiti cati hingheri?
UNUL!
Chinezul care are lantul de restaurante ce servesc caini, asa la misto, spunea ca toti cainii din Romania i-ar ajunge doar o spaptamana...
Sa nu-mi spuneti ca sunt nostalgic, dar pe vremea lui Ceasca, nu erau caini maidanezi decat foarte putini, pe ei ii adunau hingherii, insa purtam pantofi de piele Guban si Timisoareana, ba mai si exportam...
#647629 (raspuns la: #647628) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de rumm la: 11/09/2013 14:33:52
cetateanul roman lipsit de scrupule care incaseaza banii pentru "sterilizare", aplica frumusel eticheta pe urechea dreapta-stanga femelei; dupa nici juma' de an aceasta din urma alapteaza 6-7 puisori, frumusei foc, cat sunt mici...viitori vanatori pe aleile intunecoase si intunericite ale unei tari degradate...la maxim.

cainii n-au vina.
#647631 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de pescadorul la: 11/09/2013 15:08:54
"Sa nu-mi spuneti ca sunt nostalgic, dar pe vremea lui Ceasca, nu erau caini maidanezi decat foarte putini, pe ei ii adunau hingherii..."

Tinand cont ca tot ceasca i-a creat caci cainii comunitari sunt urmasii celor care au ramas fara stapan, cu miile, la demolarile masive facute atunci, n-as zice ca este un exemplu chiar de subliniat ci mai tare de blamat.
Oricum nu cainii sunt de vina ca au ajuns sa ne inunde ci cei care de ani de zile s-au imogatit mimand tot felul de proiecte care ar fi trebuit sa amelioreze problema in mare parte. Banii s-au mancat, nu de caini, ei au fost doar lasati de capul lor si acum scosi tapi ispasitori.
O parctica intalnita in orice domeniu de activitate in care sunt implicati bani de la buget. Banii dispar in vilele si huzurul excrocilor ce ocupa functiile publice si treaba se face de mantuiala.
Dar daca o bordura sau o panseluta nu sunt periculoase desi si ele au imbogatit si imbogatesc in continuare, un caine iata ca poate deveni.
#647633 (raspuns la: #647631) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de pescadorul la: 11/09/2013 15:14:57
"cetateanul roman lipsit de scrupule care incaseaza banii pentru "sterilizare"...

Nu cetateanul roman ca nu el trebuie sa faca sterilizarile ci functionarul roman este lipsit de scrupule. Cetateanul roman doar suporta consecintele lipsei de scrupule a acestui stat corupt inclusiv platind cu viata.
#647634 (raspuns la: #647631) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de rumm la: 11/09/2013 15:27:53
cetateanul-functionar. ok?
#647635 (raspuns la: #647634) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de pescadorul la: 11/09/2013 15:38:07
Pai cam asa sunt blamati unii sau altii la gramada pentru faptele unor dobitoci. Americanii fac si dreg si in mare parte multi americani tocmai ca protesteaza pentru ce fac si dreg unii dintre ei, romanii sunt cum sunt desi doar o parte chiar sunt.
Unii fac dar toti platesc... ;)
#647636 (raspuns la: #647635) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de Victorian Silă la: 11/09/2013 15:56:43
Da, e tot din romanul la care lucrez acum si in care atmosfera e pe alocuri, tenebroasa. Ciinii erau esentiali la cartea asta.
Ti-a placut?
#647637 (raspuns la: #647625) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de pescadorul la: 11/09/2013 16:08:42
Deci iata cum sunt deja personaje negative, malefice daca o atmosfera tenebroasa poate fi creata doar introducand cainele in peisaj... ;)
Dar cum arta cere sacrificii macar pe acest taram merge, mai nasol e cand auzi pe strada "Sa omoram cainilii" enuntata de cate unul care nu reuseste sa rationeze mai mult decat patrupedul invinuit. Si sunt destule javre pe doua picioare... ;)
Ramanand la tema chiar m-a introdus intr-o atmosfera pe alocuri tenebroasa, astept sa ma infricosezi de tot... :)
#647638 (raspuns la: #647637) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de anadaria la: 11/09/2013 16:26:23
De subjectu' cu cainii m-am saturat pana peste cap. Nu vreau sa stiu ce zice Plesu.
Da' daca tot am citit textul tau, permite-mi sa-ti spun urmatoarele:
1.daca vrei sa scrii in romana actuala, ar trebui sa te pui la curent cu noile reguli ortografice. Vezi aici:
http://ro.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Versiuni_de_ortografie_rom%C3%A2n%C4%83
2. 'aducea cu o căutare disperată după un obiect important' nu-i in romaneste
3. corect e înecă
4. sper ca nu te superi
5. mai scrie
:)
#647639 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
VS - de monte_oro la: 11/09/2013 16:32:22 Modificat la: 11/09/2013 16:37:19
Stii ca nu prea comentez proza... In mare, mi-a placut... desi am impresia ca la un moment dat schimbi..timpii... si de la senzatia de povestire despre ceva ce fuse... treci la cea de... relatare in direct.. Jtiu, jtiu... poate fi un frumos procedeu cu valente cinematografice, dar asa... pe uscat.. cand citesti pur si simplu, parca nu-ti iese pasienta.. Si-apoi... n-am inteles nici cum naibii... prin intunericul ala... pe strada aia abia palpainda... ti-ai dat seama ca tipu cu hanorac cu gluga... e ras in cap?..;)
#647640 (raspuns la: #647637) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Io repet...si ma repet - de monte_oro la: 11/09/2013 16:43:02
inainte de a decide... sigur, cu sobre competente si parti-pris-uri... daca sa-i eutanasiem, sa-i salvam ori sa ii trimitem pe Marte... sa-mi spuna, domnule, cineva...cum naibii se aduna (cel putin) 65 de mii... de mii... de caini intr-un timp util..asa de util incat nici macar legea cu eutanasierea nu se va prescrie..?.. Ca, ma gandesc io, ca sa vrei sa-i omori, trebuie sa-i si aduni... altfel n-ai ce omori.. Eu tind sa cred ca dupa primii 500... se va raporta cu satisfactie patriotica... starpirea fenomenului... Acum, nah.. cat sa prinda si opt oameni..hai 18..in opt ore de lucru...luni-vineri..ca in wk cred ca-i inchis la ecarisaj..
#647642 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
monte, lasa bre - de zaraza la: 11/09/2013 16:58:15
ca-contribuie si cetatenii de bine. ii mai otravesc, le mai taie gaturile, ii stranguleaza cu lantul, le mai dau foc... cat de putin ar face fiecare cetatean responsabil, se simte. sunt 2 milioane de bucuresteni la 65 000 de caini, o nimica toata.
#647645 (raspuns la: #647642) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
zara - de monte_oro la: 11/09/2013 17:07:05 Modificat la: 11/09/2013 17:08:12
mpai, tu ai o parere buna, inseamna, despre bucuresteni... de crezi ca-s toti in puterea varstei si apti sa alerge casapitori dupa catei... si-apoi... eutanasierea trebuie facuta in cadrul legal bine definit...altfel... intri la cruzime si rele tratamente aplicate animalelor.. Pe persoana fizica...
#647646 (raspuns la: #647645) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
monte - de pescadorul la: 11/09/2013 17:10:02
Nu s-a schimbat nimic inca, sunt aceeasi care de ani de zile s-au ocupat de caini. Chiar asa se va intampla, se vor aloca fonduri ca deja a devenit o problema prioritara in stat, vor disparea vreo 500 acolo asa ca sa vada poporul ca ei lucreaza la foc continuu, vor incasa fondurile isi vor termina vilele si cam asta a fost. Lasa cainii sa dospeasca ca daca dispar ei dispar dracu si fondurile si ei ce fac?
#647647 (raspuns la: #647645) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
monte - de zaraza la: 11/09/2013 17:50:21
eu eram ironica, mah! tin cu cainii, speram ca se vede
#647648 (raspuns la: #647646) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
pescadorule, - de Tot Areal la: 11/09/2013 18:49:27
cutremurul din 1977 a mutat pe multi la bloc si atunci au ramas multi caini pe strazi, dar pana in 1989 au fost starpiti marea parte!
eu te intreb de atunci, democratia cati a eradicat, ca sa nu mai facem judecati pentru vremuri pe care nu le-ai trait?
#647649 (raspuns la: #647633) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Areal - de pescadorul la: 11/09/2013 19:06:38
La cutremurul din 77 Ma aflam la Cinema Patria si nu eram in carut, eram cu o "gagica" asa ca nu vinde castraveti gradinarului.
Cat despre ce s-a facut in "democratie" cu urmasii cainilor de la demolari ce au fost facute in mare parte dupa cutremur si cainii din cartierele de case rase au ramas ai nimanui si intre timp au devenit maidanezi? Pai nimic.
Exact asta si spun sau derulat foarte multe programe legate de rezolvarea problemei cainilor in stil romanaesc adica su-au derulat doar banii. Daca se facaeu si-n realitate, eutanasieri, sterilizari, mutarea in adaposturi inca de cand erau de stapanit nu se ajungea la aceasta situatie
Prin 89 nu te loveai chiar asa de ei caci nu ajunsesera cata frunza cata iarba dar ei erau acolo si se inmulteau.
#647650 (raspuns la: #647649) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
anadaria - de Victorian Silă la: 11/09/2013 19:13:39
Pai eu scriu ca Lucian Dan Teodorovici si altii care am facut scoala cu vechile reguli (am terminat liceul in '91). N-ai citit Matei Brunul? E tiparit de Polirom cu vechile diactrice samd.
#647651 (raspuns la: #647639) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
c'mon Monte - de Victorian Silă la: 11/09/2013 19:16:05
Daca hanoracul e cu gluga, trebuie musai ca gluca sa-i fie trasa pe scafirlie?
#647652 (raspuns la: #647640) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
V.S., - de anadaria la: 12/09/2013 09:51:00
N-am citit-o. Nu ma atrage nici subiectul si nici stilul, iata. Si eu am facut scoala dupa vechile reguli - am terminat liceul in 93, fix in anul schimbarii. Stiu ca-i greu sa modifici deprinderile deja formate, da' de incerci vei fi si tu in rand cu lumea, nu ramas in 1992 toamna :)
#647655 (raspuns la: #647651) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
VS - de monte_oro la: 12/09/2013 10:26:55
Ai si tu dreptate.. Nu ma pricep la hanorace... da-n cartieru meu daca n-ai gluga trasa pe scafarlie, cand porti asa ceva, n-are niciun haz...
#647656 (raspuns la: #647652) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Zara - de monte_oro la: 12/09/2013 12:55:32
da, mah... m-am prins io... da-n fiece ironie e si un strop de adevar, la o adica..;)Apoi, cu cainii tin si io, dar, pe de alta parte, ceva... cumva... trebuie facut. Cu simpla constatare "nu e vina cainilor" sau "din cauza demolarilor lui Ceausescu e situatia asta" etc..etc.. nu se rezolva nimic concret. Si nu-mi pare nici o situatie win-win... deci, cineva tot trebuie sa planga...
#647658 (raspuns la: #647648) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
acuma daca tot - de proud la: 12/09/2013 13:04:20
a venit vorba, eu doresc sa-mi imbunatatesc exprimarea si scrierea. Cred ca nu se sfieste nimeni sa ma corecteze?! Chiar daca n-am veleitati de scriitor, o consider una din prioritatile unui om civilizat mai.
#647659 (raspuns la: #647658) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
dar nu mai spuneti - de proud la: 12/09/2013 13:35:30
ca-s din cauza demolarilor, ca nu-i adevarat, cel putin in Arad. Va spun cum se proceda atunci. Anual nb uneori chiar de doua ori pe an, se punea otrava pentru sobolani pe la rascruci. Era un maglavais de culoare rosu strident. Eram anuntati uneori in ziarul local. Cainele in lesa era ferit sa se apropie, dar ceilalti mureau toti fara exceptie. Ce sterilizare?! Vise taica! Asa murea tot ce misca nesupravegheat. Ca era pisica ori caine ori cioara. Cui ii mai pasa? Si chiar daca ti se rupea inima in doua, cui ii pasa de tine? Asa se face ca nici macar dupa inundatiile masive din anii 70, cand orasul s-a umplut de cainii smulsi din lanturi de la sate, n-au apucat iarna, daramite sa se inmulteasca.

Nu stiu cum s-a procedat in anii de dupa, dar va spun ca in Arad n-am vazut anul trecut niciun caine de pripas. Si mai cred ca s-a procedat legal. Sunt convinsa ca dusmanii declarati ai primarului Falca de mult il muscau de cur daca se abatea de la lege. :)
#647660 (raspuns la: #647658) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
proud - de monte_oro la: 12/09/2013 14:06:05 Modificat la: 12/09/2013 14:08:24
explicatia cu demolarile... trust me... e in top, cel putin pentru Bucuresti.. Ba chiar s-a calculat ca un singur caine ramas de pripas, dupa demolarea casei careia ii apartinea, a adus pe lume pana acum, in medie, cam 4.000 de alti catei... ma rog... mergand pe "arborele genealogic" al unui singur caine-sursa.. Cred ca numarul exact era de 4.300..:))
#647661 (raspuns la: #647660) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
monte, - de proud la: 12/09/2013 14:44:49
dar tu, personal, ti-amintesti din vremea aia pe strada caini fara stapan? Nu stiu daca esti nascut in Bucuresti ...ma refer la strazile copilariei tale. ma gandesc c-ai fost copil pe vremea cand au inceput demolarile. :)
#647663 (raspuns la: #647661) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
proud - de monte_oro la: 12/09/2013 15:20:32
imi amintesc... chiar binisor..;) maidanezii imi apar in memorie... fix dupa cutremurul din 77... tot mai pregnant.. catre 89...
#647669 (raspuns la: #647663) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de pescadorul la: 12/09/2013 15:40:21
Bine deja discutia s-a adancit iar in meanfrele filozofice ale lui Freud. Si s-a ajuns la concluzia irefutabila ca cainii nu aveau cum sa ramana de pripas pentru ca... nu aveau cum. Se serveau gustari de culoare rosie care ucideau tot ce misca prin zona inclusiv ciorile care nu aveau stapan.
Din neneorocire astazi ei misuna prin capitala patriei noastre dragi si cum Schopenhauer nu mai este treaz nu mai are cine sa ne explice cum dracu s-au impuiat ei ca o catea trebuia sa aduca pe lume 4.000 de caini.
Ca niste catele i-au adus pe lume ambetate de trairile freudiene este clar, concluzia la nivel de laba gastii ar fi ca nu erau atatea catele nimfomane mai la origini cat sa fie nevoite sa produca 4.000 de copilasi ci mult mai multe, daca catei exista. Dar a gandi este foarte dificil.
Daca ei nu provin din inaintasii care din diferite motive au ramas de izbeliste prin oras, unul dintre ele cel dupa demolarile masive ce ar fi trebuit sa produca si efective masive de maidanezi nu sta in picioare e clar ca i-au adus extraterestrii. Asa cum omul a aparut pe Pamant, conform unor teorii, cu ajutorul lor nu mai exista nici o indoiala ca si cainii comuntari au aceeasi origine. Ai dracu bagabonti extraterestrii nu aveau ce sa faca cu cotarlele pe care catelele lor i-au fatat si acolo o catea fata 1.222 de pui o data asa ca au gasit rezolvarea, ii plantam in Romania frate ca catelul e cel mai bun prieten al omului si cum pe roamani nu-i prea iubeste nimeni ca e lenesi si hoti si cersetori si banditi, macar cainii sa-i iubeasca. dar pana si la patrupede li s-a facut lehamite si au inceput sa ii manace.
Cauza indiferent care a fost ea, ca nu s-a gasit pana acum un raspuns ci doar s-a negat cu vehemanta unul posibil, oricum si-a facut efectul deci nu mai conteaza. Problema arzatoare la ordinea zilei era cum scapam de aceste animale extrateresre si onor politichia romana si-a facut datoria si a dat verdictul. Se culege cainilii dupe strada se duce la stabiliment, se asteapta 14 zile pentru ca sa se constate daca vreun cetatean nu revendica vreo jigodie dupe care se aplica eutanasierea.
Dar cum teoria e una si practica ne omoara a aparut deocamdata otrava in parcuri ca ii doare in cur pe cei ce se ocupa de problema de ce zice legea, ei o au pe alor aia haiduceasca. Intai ii otravim apoi ii culegem ii ducem la adapost, asteptam 14 zile ca poate ii revendica cineva dupa care ii eutansiem. Simplu si eficient in stillul in care s-au rezolvat si alte probleme cand se-mpute treaba.
#647670 (raspuns la: #647663) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
monte - de zaraza la: 12/09/2013 22:50:49 Modificat la: 12/09/2013 22:51:24
deci sa planga cainii, ca oricum n-au de ales. :)

eu sunt de acord ca trebuie sa se miste ceva. dar isteria asta a populatiei ingrozite ca va fi mancata de caini de pe-o zi pe alta, n-o inteleg. daca erau brusc parasutati 65 000 de caini in bucuresti, o intelegeam. dar oamenii astia traiesc cu caini pe strazi de 20 de ani. deci nu pricep de unde atata batut din picior ca sa se rezolve ACUM, sa omoram ACUM toti cainii. brusc, s-a umflat taratza in bucurestean si explodeaza. ma lasati?

sunt montata caci mai citesc pe un forum femeiesc, unde frate, au innebunit femelele. a dat strechea in ele, brusc, progeniturile lor sunt in pericol de moarte, daca nu dispar toti cainii ACUM. nu le intereseaza cum, ele nu gandesc asa de departe, ideea centrala este "ACUM". incep sa cred ca maternitatea vine la pachet cu lobotomia, serios.
#647673 (raspuns la: #647658) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de pescadorul la: 13/09/2013 00:36:22
Imi permit sa conctinui ideea Zarazei cu o traire deja consumata in parc cand am scos criminala la plimbare.
Pe o alee paralela o pereche avea un dalmatian care se zbenguia in jurul celor doi tineri care purtau o conversatie. Aleea este marginita pe o portiune de un loc cu leagane unde se zbenguie copii si erau cativa la ora destul de tarzie iar pe banci cei cativa autori ai lor.
Un copilas a vazut catelul si a inceput sa tipe catre mamita lui ca aoleu uite cainele, mami mi-e frica. Normal ca mamita a sarit ca arsa sa-si puna viata pavaza pentru puiul ei desi cainele nici nu-i bagase in seama si era deja iesit din zona de contact.
"Fir-ati ai dracu cu animalele voastre" a iesit din gatlejul amazoanei. Normal ca daca nu se intampla acea tragedie cel mult mamica i-ar fi atras atentia urmasului "Uite mami catelul" asa singurul neuron pe care-l poseda era deja ocupat.
Tot ce pot sa sper ar fi ca urmasul sa nu ajunga in acelasi hal de prostie ca mamica lui desi probabil ca era deja infestat de sfaturile ei caci deja ii era frica doar ca pe alee trecuse un catel si probabil ca trebuia schimbat de urgenta... de pantaloni nu cu altul ca daca are aceeasi autoare nu s-a rezolvat nimic.
#647674 (raspuns la: #647673) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
na, pescadoare! - de zaraza la: 13/09/2013 01:13:56
a venit si ziua cand suntem de acord! eu zic sa bem o sampanie, sa-i spargem capu' de trotuar si s-o bem, mama ei (care ne-a unit in revolutie)!
#647675 (raspuns la: #647674) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de pescadorul la: 13/09/2013 03:10:10
Pai suntem ca si normali pana privim realitatea inconjuratoare prin ochelarii de cal ai politicii si atunci ne apar spume pe la coltul gurii. Daca am fi mai cerebrali amandoi chiar si-n aceste momente, ca pana la urma nici eu dar nici tu nu rezolvam absolut nimic, probabil ca am deveni insipizi chiar plicticosi in dialog. Nu ti-e mila de cei 380.000 de vizitatori sa intre aici, ca citesc cafeneaua ca pe Biblie si sa inceapa sa caste?
#647679 (raspuns la: #647675) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
si eu - de Victorian Silă la: 13/09/2013 04:54:31
Vin si eu la sampanie, dar sa nu-mi scapi vreun ciob in pahar, ca te-ai ars! :)

Pesca, m-a distrat comentariul! :)
#647681 (raspuns la: #647675) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
zaraza - de rumm la: 13/09/2013 09:01:13 Modificat la: 13/09/2013 09:02:27
problema trebuie rezolvata, in cel mai scurt timp . ACUM ar fi ideal insa e dificil, daca nu imposibil.

altfel vom asista la alte tragedii de genul...

cu precedentul inca in fata ochilor...n-as vrea totusi sa fiu mamica "isterica" inconjurata de haita (nesupravegheata), cu plodul in brate.

e clar, multi caini vor plati cu viata intrucat se vor ivi si dubiosi care-si vor masura puterile cu bietele animale.

din pacate...
#647685 (raspuns la: #647673) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de rumm la: 13/09/2013 09:07:22
actiunea de adunarea a cainilor de pe strazi, intreprinsa de autoritatile competente se loveste in multe orase de "darzenia" cu care niste iubitori ai animalelor se opun acesteia.

un mod bolnav si caraghios de a-si manifesta lipsa de civism.
#647686 (raspuns la: #647685) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Rumm - de pescadorul la: 13/09/2013 10:09:50
Sa nu mai dramatizam ca pana la urma in problema aia cu copilul ucis bunica este principala vinovata atata timp cat copii au stat nesupravegheati timp de 40 de minute, cel putin asa au afirmat la TV cand fusese chemata respectiva la audieri. Dar principalii vinovati sunt cei care prin durerea in cur fata de aceasta problema au facut posibila o astfel de situatie ca Bucurestiul sa devina din "micul Paris", "marele Cotet".
Mi se pare cel putin stupid sa acuzi un caine ca se poarta ca un caine atacand in anumite circumstante conform instinctului de carnivor. In relatia dintre om si animal doar omul poate rationa, animalul este condus de instinct. Astfel ca-n orice ipostaza indiferent cat de tragica devine doar omul poate fi acuzat ca n-a facut ce trebuia ca sa evite. Animalul nu gandeste, lasa-l nene pe asta ca e batran sau ala e copil.
Mamica trebuie sa aprecieze despre ce e vorba si daca a reactionat asa fata de o situatie care n-avea nici in clin nici in maneca cu vreun pericol si nici macar nu aducea cu cea petrecuta insemana ca e un pic dementa. Ce vina aveau tinerii aia ca sa strige cretina aia dupa ei? Ce motiv avea respectiva sa-i dracuie in gura mare? mamica cu copilul in brate inconjurata de o haita... Doamne ce patetic si ieftin totodata chiar spre penibil.
Este adevarat ca unii incerca sa-i salveze probabil ca s-au legat de cate un caine al locului si le este mila de soarta ce-i asteapta. Astfel de cazuri insa nu pot impiedica prea serios acesta actiune. Intre civism si mila probabil ca ei aleg mila.
Iar cuvinte mari fara rost la tema. Pai in primul rand autoritatile au dat dovada de o crasa lipsa de civism lasand cainii de capul lor ba si profitand fara rusine de fondurile alocate pentru a-si face treaba. Si noi gasim sa-i bestelim tot pe aia amaratii pe care ii doare sufletul de cativa caini de care s-au atasat. In mod cert pe majoritatea ii asteapta o moarte cruda nicidecum aia pe care o trambiteaza javrele bipede pe care o denumesc "eutanasiere". Asta nu se face nicidecum cu bata si otrava.
#647689 (raspuns la: #647686) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
pescadorul - de rumm la: 13/09/2013 10:16:47
exemplu meu cu "mamica inconjurata..." era unul general, nicidecum nu ma refeream la "dementa" care zbiera la cei doi tineri.

repet, exista un precedent, e normala si o anumita reactiune. isteria, de exemplu.

iubitorii aceia de animale care ascund cainii si numaidecat ii elibereaza dupa disparitia hingherilor, bleah.

#647690 (raspuns la: #647689) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de pescadorul la: 13/09/2013 10:20:12
Cainii sunt o afacere si vor fi si deacum inainte... "Este o solutie extrema prin care nu se incearca decat obtinerea de fonduri. Din bugetul pe anul acesta, de peste 3 milioane de euro, Autoritatea pentru Supravegherea Animalelor (ASPA) aloca doar o mica parte efectiv pentru caini si peste 2 milioane euro pentru personal si alte cheltuieli".
Daca tot cautati pe internet pentru tot felul de suse cautati si cine castiga, cine a castigat si cum de pe spinarea cainilor si imlicit a noastra cheltuind pentru interese personale banii alocati din buget si lasand cainii vraiste tot pe capul cetatenilor.
La momentul dramei servicul de ecarisaj avea 4 echipaje de hingheri formate din sofer si operator lat care erau coordonati de 39 de birocrati, directori, secretare, asistenti, consilieri marea majoritate cu studii superioare si cu salarii conform pregatirii. Ce dracu faceau aia acolo?
#647691 (raspuns la: #647689) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de pescadorul la: 13/09/2013 10:27:24
Pana la urma acei caini pe care astia incerca sa-i protejeze sunt ca si cei de companie numai ca nu-i tin in casa. Cum ar fi sa-mi vina un hingher si sa-si puna laba pe Saba, pai as muri cu el de gat si chiar nu glumesc. Dar nu sunt atat de tampit incat sa adun repede cainii de prin jurul blocului si sa-i tin in casa pana trec hingherii. Pana la urma cainii fara stapan n-au ce cauta intr-un oras.
Dar fata de grosul ce umbla peste tot prin Bucuresti nu reprezinta mai nimic incercarile astea de salvare. Probabil ca vor fi si din cei care se vor repezi la adaposturi sa adopte caini pe care ii vor elibera ulterior tot pe strada. "Extremisti" exista in ambele tabere.
#647692 (raspuns la: #647690) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
pascadorul - de rumm la: 13/09/2013 10:30:25
nu-ti contest ideile si nici indarjirea, ai dreptate in ceea ce priveste marlania din spatele acestei afaceri. s-a tot discutat pe tema cainilor si-n trecut, diferenta este ca nu existau decat raniti :)

Acum avem un MORT.

Violatori, Asasini, Betivi ce maltrateaza, Shmanglitori...etc.

Mai trecem pe raboj un alt pericol.

HAITA.

Prefer imbogatirea unor bortosi si rezolvarea problemei decat Marele Cotet... :)))

#647693 (raspuns la: #647691) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de pescadorul la: 13/09/2013 10:45:48
Pai imbogatirea unor burtosi duce fara dubii la aceeasi situatie in care ne aflam acum adica tocmai la nerezolvarea acestei probleme. Exact asta s-a intamplat pana acum.
Chiar nu se poate si in Romania sa se faca exact treaba care trebuie sa se faca folosind banii strict la ce este necesar si programat? E clar ca trebuie sa dispara cainii dar nu cetatenii sunt de vina ca au ajuns 60.000 de mii si pentru ca niste unii incearca sa salveze cativa caini se pune in pericol actiunea.
S-o faca dracu odata si gata asta doresc si eu.
Acum avem un MORT. Il avem din cauza ca "bunica" a fost cel putin inconsienta. Cu o astfel de sifilitica care isi lasa de izbeliste nepotii ca sa stea ea sa trancane ca cretina in parc un copil poate muri din orice alta cauza. Iese din parc si-l calca o masina. Ce dracu facem atunci ca masinile nu le poti eutanasia. Atunci aveam un vinovat clar, "bunica" si acum este absolut acelasi lucru numai ca acum exista un "acar Paun", un caine.
#647697 (raspuns la: #647693) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
zara - de monte_oro la: 13/09/2013 10:46:45
din pacate, in tara asta... contraargumentul la o anumita atitudine frizeaza mai mereu... cealalta extrema...a opiniei careia i se opune.. C-asa-i la noi.. e o mare "jmecherie", chipurile.. sa gandesti totul in alb sau negru, laie sau balaie.. fara cai de mijloc, fara masura lucrurilor, fara solutii optime..
#647698 (raspuns la: #647673) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
monte, - de proud la: 13/09/2013 13:40:09
ma refeream la demolarile ceausiste, nu la cutremur. Vad ca trebuia specificat.

ma intreb in continuare, cum naiba de n-am vazut un maidanez in Arad?! Am fost si in Brasov anul trecut. Nici acolo nu-mi amintesc sa fi vazut. Si nici in Sibiu ...Cu acest comentariu doresc sa spun ca 'se poate'. In sensul ca legile sunt acolo, la indemana tuturor in tara aia. Doar aplicarea lor face diferenta. Si daca urmarim firul logic ar trebui sa ne duca la adevaratii vinovati. Deci nu-i bunica, nu-i persoana care le da o bucata de paine. Nici voluntarii iubitori de animale, nici lipsa legilor etc...
#647701 (raspuns la: #647669) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
asa si? - de proud la: 13/09/2013 13:51:36
care este soluti, ca de lamentari este plin podul!

iata una geniala :)

Caso: Territorio de Zaguates from GARNIER BBDO on Vimeo.

#647702 (raspuns la: #647701) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
proud.. - de monte_oro la: 13/09/2013 13:52:16
vezi..eronat..ia uite ce intrebasesi tu, ca vaz ca trebe sa-ti reamintesc..;) "dar tu, personal, ti-amintesti din vremea aia pe strada caini fara stapan?".... iar eu ti-am raspuns la intrebare...fixand ca reper temporal cutremurul...
Sigur ca, dupa aceea, au inceput si demolarile... dar eu iti spusesem cam de cand incep sa am in memorie cainii fara stapan... adica fix ce intrebai..;)
#647703 (raspuns la: #647701) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
ei - de RSI la: 13/09/2013 14:04:14
si sa mai zica cineva ca Bucurestiul e ca un sat fara caini! ;))
#647704 (raspuns la: #647703) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
pai iata - de proud la: 13/09/2013 14:04:43
ca ne-am fixat. :)
#647705 (raspuns la: #647703) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Nu exista.. - de monte_oro la: 13/09/2013 14:05:32 Modificat la: 13/09/2013 14:09:17
solutie win-win...intr-un asemenea context... dupa ce 23 de ani nu s-a facut practic mai nimic in acest sens... Si, ma repet...chiar de zic unii...hai sa-i starpim pe toti...sa-mi spuna..tot concret...cum si cand pot fi prinsi.. peste 65.000 de caini... da cum vorbele nu costa mare lucru..."implementam, restructuram"..bla, bla... Cine dreak sa fie capabil in tara..in orasul asta, mai ales, sa adune atata cainime? Muma lu Oprescu, poate.. Cine va impiedica excesele, rastalmacirile? Cine va sta sa separe cainii bolnavi sau agresivi, de aia blanzi care, tocmai, vor fi primii prinsi de blegi ce sunt.. si tot asa..
#647706 (raspuns la: #647702) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
proud - de monte_oro la: 13/09/2013 14:06:49
pai, pentru mine fura clare si intrebarea ta... si raspunsul meu... numa tu pari a fi avut probleme cu propria-ti intrebare..;)
#647707 (raspuns la: #647705) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
cam asa - de proud la: 13/09/2013 14:52:04
intrebare:
dar tu, personal, ti-amintesti din vremea aia pe strada caini fara stapan?

raspuns:
mi amintesc... chiar binisor..;) maidanezii imi apar in memorie... fix dupa cutremurul din 77... tot mai pregnant.. catre 89.

unde la mine aia insemnau 'demolarile lui ceasca' din comm tau Zara - de monte_oro la: 12/09/2013 12:55:32
da, mah... m-am prins io... da-n fiece ironie e si un strop de adevar, la o adica..;)Apoi, cu cainii tin si io, dar, pe de alta parte, ceva... cumva... trebuie facut. Cu simpla constatare "nu e vina cainilor" sau "din cauza demolarilor lui Ceausescu e situatia asta" etc..etc.. nu se rezolva nimic concret. Si nu-mi pare nici o situatie win-win... deci, cineva tot trebuie sa planga...


iar tu in raspuns bagi cutremurul ...

noa, so it goes. Nu ca ar avea fo importanta cum ziceam ...
#647708 (raspuns la: #647707) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
proud - de monte_oro la: 13/09/2013 14:58:52 Modificat la: 13/09/2013 15:00:05
ai asa un talent...sa faci... tocana... musaca... din lucruri simple, ce n-am vazut.. Invata sa pui intrebarea clar si logic... nu sa-mi spui dupa aia... ca-n viziunea ta...'unde la mine", adica... X insemna de fapt un Y anterior... si tot asa... pana iese carcalete... Ca nu sta nimeni sa faca "anamneza" tuturor..."unde la mine.."... Eu ti-am dat un raspuns absolut clar, fix la intrebarea aia a ta...nu la variantele de "unde la mine"... dracu insemna ta-su sau invers...
#647709 (raspuns la: #647708) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Si-n general... - de monte_oro la: 13/09/2013 15:17:37
Is unii pe care... i-am 'suspectat" uneori chiar de inteligenta, apoi au venit alte momente in care mi-au demonstrat ca "sclipirile alea" n-au fost, de fapt... decat clipe de ratacire.. regula fiind alta..
Asa ca cine nu e in stare sa isi tina minte intrebarile si raspunsurile... cine nu e capabil sa aiba o coerenta logica in dialog... sa ma lase dreak in pace... si sa nu se mai bage-n seama cu mine.. Sa faca bors! Da-n ograda proprie, cu cine o vrea..
#647711 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
da de ce te enervezi? :) - de proud la: 13/09/2013 15:33:50
ce problema am eu cu unii si altii suspectati de tine de inteligenta? :) ca ma faci sa rad. Asta vine la pachet? :) Bonus?

in general, pentru stiinta ta. Cand se discuta anterior despre demolarile lui ceasca este vorba de "decretele de demolare" semnate doar de ceasca! asta ca sa nu mai faci confuzie pe viitor sa zici despre cutremur.

daca e ghiveci la tine nu pune pe seama altuia. :)

vezi ce simplu este?

mai bine te-ai uita la filmulet sa-mi zici si mie cum de in alte parti se poate?!
#647712 (raspuns la: #647711) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
a - de proud la: 13/09/2013 15:35:25
poate vorbesti de Plesu? ca asta-i titlul confei de fapt ...
#647713 (raspuns la: #647711) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
proud - de monte_oro la: 13/09/2013 17:29:41
pentru ultima oara iti spun... am raspuns fix la ce ai intrebat...nu stiu de unde scoti acum referiri la decrete de demolare si altele...ca nu aia ma intrebasesi.. Era vorba DOAR... de un reper temporal... puteam zice la fel de bine... ca imi aduc aminte de maidanezi... incepand cu 84 vara... sau din 1996 toamna..
Priveste-ti intrebarea initiala si lasa-ma naibii cu decrete de demolare si alte "demonstratii"...ce NU au legatura cu ACEA intrebare...
#647714 (raspuns la: #647712) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
de ce continui atunci - de proud la: 13/09/2013 19:02:02
din moment ce am spus aici ca ne-am fixat #647703 ca ne-am inteles asupra 'reperului temporal'. Ai inteles ca acum cateva comentarii ti-am spus asta ? :)))

#647721 (raspuns la: #647714) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: