Pentru a accesa aceasta pagina trebuie sa fii conectat

Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Lansarea Editurii Karth și a volumelor de poezie Moartea era un iepure șchiop, de Teodora Gheorghe și Lumina ascunsă, de Carmen Zaniciuc


de morgothya la: 03/10/2013 14:46:13
rezumat: lansare de editura si dubla lansare de carte
voteaza:
Editura Karth și Tramvaiul 26 vă invită sâmbătă, 5 octombrie, începând cu 18, la o dublă lansare de carte, a volumelor Moartea era un iepure șchiop, de Teodora Gheorghe și Lumina ascunsă, de Carmen Zaniciuc, la Tramvaiul 26 (str. Cercului nr. 6 - zona Calea Moșilor noi, în spate la restaurantul Burebista). Evenimentul va marca și lansarea oficială a Editurii Karth.

Editura Karth este deschisă autorilor autohtoni și literaturii române, atât abordărilor clasice, cât și nonconformiste. Colecţiile deschise includ cartea de poezie, romanul şi proza scurtă, dar şi critica literară, publicistica şi ramurile academice ale ştiinţelor socio-umane. Coordonatori ai colecţiilor sunt personalităţi recunoscute în mediul literar autohton şi promoteri culturali de anvergură.

Invitați, alături de Teodora Gheorghe și Carmen Zaniciuc: Andreea Paris, Arnoux Maz, Ciprian Burcovschi, Tudor Gheorghe Calotescu, Marian Baciu, Dom White (Lucian Baciu), Alexandru Voicescu.

Despre volumul Moartea era un iepure șchiop, de Teodora Gheorghe:

„Ce-ar fi dacă asemeni lui Alice te-ai trezi nu în Wonderland, ci pe un alt tărâm la fel de magic, unde Iepurele de Martie e un straniu iepure şchiop, sau, mai pe şleau, cum o spune şi titlul cărţii: Moartea, dar o Moarte deloc terifiantă care în imaginaţia exuberantă a autoarei se desfăşoară şi se înfăşoară într-un fir/şir de întâmplări cu valenţe benigne, ludice, ba chiar de comedie bufă, cu animale şi personaje fantaste: un carusel când gigant, când minuscul, al unui aproape adult-copil, învârtindu-se halucinant sub ochii cititorului invitat cu nobilă graţie şi subînţeles să participe la jocul acesta unde nu mai ştii cu exactitate cine şi pentru cine face cărţile. Misterioasă şi ludică deopotrivă, autoarea se lasă „citită” mai mereu „ca o tulbure şaradă tristă” /„când îngerii urzesc blesteme cu urşii de pluş” chiar la căpătâiul ei.” (Ofelia Prodan)

„Teodora Gheorghe nu se teme să își ardă eroii în agora, la o oră de maximă audiență. Știe că poate da naștere oricând unui tablou mai bun, pornind de la zero. Cu un discurs poetic oscilând între ironie fină și reverie arcadiană, Teodora reușește să scrie și să rescrie mici tratate de istorie alternativă. În acest mod, ea trece cu naturalețe de la Tyrannosaurus Rex la celebra eroare informatică 404. Fiecare nouă lectură a textelor din Moartea era un iepure şchiop aduce cu sine unghiuri din ce în ce mai ascuțite și personaje tot mai vii. Dacă vrei să știi cum arată o dresură de oameni la circ sau cum sunt gheișele care își fac din yeni mărgele, trebuie să citești această carte. E posibil să ajungi chiar un înger cu jumătate de normă. Dacă nu vei reuși în acest ultim demers, mai ai totuși o șansă: adaugă lângă acest volum pianul lui Mal Waldron. Merită!” (Arnoux Maz)

Cartea poate fi comandată de pe site-ul editurii, aici: http://www.karth.ro/librarie/moartea-era-un-iepure-schiop-de-teodora-gheorghe

Un fragment volumul Lumina ascunsă, de Carmen Zaniciuc:

un sâmbure de lumină
stă în pieptul meu,
în umbra mâinii ce mă
strânge ca o gheară.
îmi cresc liane în carne
de care oamenii se prind
să hrănească fiarele
rătăcite prin junglă.

Cartea poate fi comandată de pe site-ul editurii, aici: http://www.karth.ro/librarie/lumina-ascunsa-de-carmen-zaniciuc

Pagina de Facebook a evenimentului: https://www.facebook.com/events/167882596751198/


Vă așteptăm!
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (0):

Nu exista comentarii

Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: