-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Nicu Caramidaru


de sami_paris74 la: 22/10/2013 13:39:23
rezumat: capitol nou din volumul 5 tiganii.
taguri: sami Cutia_cu_litere 
voteaza:

Pentru câinii maidanezi trebuie să avem mulţi copaci, pentru că ei trebuie să aibe cu adevărat teritoriul lor.
- Cum adică să aibe teritoriu lor?
- Păi n-aţi observat? Câinii când trec pe lângă un copac, ridică piciorul şi fac pipi, direct pe scoarţa copacului (adică marchează teritoriul) intră în vorbă “Nicu Cramidaru “un ţigan care venise la Bucureşti pe jos tocmai de la Iaşi.
- Să vă trăiască familia, ascultaţi-mă şi pe mine...
- Te ascultăm Nicule! Răspunseră câteva ţigănci în cor.
Uite eu o dată m-am angajat să lucrez la un cărămidar, munceam pe brânci de dimineaţa de la patru până seara târziu.
Primeam o ciorbă de fasole în fiecare seară, pentru că ţiganului îi plăcea la nebunia fasolea. El nu vedea în faţa ochilor decât ciorbă de fasole; o dată a bătut-o pe nevastă-sa de ia rupt un picior, că în loc de ciorbă de fasole a gătit varză călită. Mirosea bine varza, deşi nu prea avea carne în ea... el a răsturnat oala de varză în capul ei. Târziu după ce-au adormit m-am dus şi-am adunat cea mai rămas şi-am mâncat-o eu singur- singurel pe toată.
Bani ,nu prea plătea cărămidarul că zicea el că toate cărămizile făcute de mâna mea, nu se uscau prea bine la cuptor... aşa că mi-am luat traista mea din rafie şi-am plecat spre Bucureşti.
M-am oprit să mă odihnesc puţin într-o piaţă la Oneşti şi tocmai găsisem pe drum patru borcane goale, mari, în care se conservaseră o dată castraveţi.
În piaţă m-am aşezat pe o bordură mai înaltă; de şi bordura aia nu-mi aparţinea, aşezând jos la picioare toate cele patru borcane.
Doamne Dumnezeule mi-am zis: ajută-mi şi mie să vând aceste patru borcane.
Păi,păi ,păi dacă vând cele patru borcane aici la Oneşti şi-mi merge afacerea!!! O să cumpăr pe banii obţinuţi opt borcane şi de ce nu şi citeva zeci de sticle goale, a doua zi, bine înţeles că le voi vinde şi pe - astea, în câteva săptămâni am să investesc toţi banii mei în cantităţi mult mai importante.A treia zi ,mai mult ca sigur ca voi avea posibilitatea sa devin societar la afacerea mea si de ce nu director de firma.
În două – trei luni de zile o să am capital suficient ca să pot să investesc şi într-un mijloc de transport, adică o căruţă cu cal cu tot, cu -care desigur o să transport chiar si legume la ţăranii care vind in piată şi în acelaşi timp o să le vând borcanele mele frumoase pentru murători. Dacă totul o să decurgă aşa cum gândesc eu, în doi ani o să-mi cumpăr un apartament cu trei camere şi de ce nu o casă mai măricică. O dată ce-am asigurată locuinţa, o data ce –am asigurata locuinta « repet » ,desigur cà o să mă însor cu o ţigancă frumoasă care o să-mi facă zece copii, pe care am să-i duc eu în fiecare zi la şcoală.
Că ştiţi şi dumneavoastră cum e? « N-ai şcoală n-ai parte », spre seară am adormit acolo pe bordura aia, nici nu-mi mai simţeam picioarele care se bălăngăneau când într-o parte când într-alta.
N-am să-l uit niciodată pe poliţistul ăla împuţit cu mustaţa lui galbenă din cauza fumatului; mai zise el şi îşi trecu mâna de două ori prin părul lung şi creţ.
Caraliul ala a tras de mine până m-am trezit, din cauza lui când m-am sculat în picioare, am spart cele patru borcane goale, care s-au facut zob , în zeci şi zeci de bucăţi, că dacă se spărgeau în bucăţi mai mari, poate că as fi reusit să le lipesc cu « glu » şi poate aş mai fi reuşit să păcălesc vreun ţăran cinstit de prin piaţă... Ce să fac ? Visele sunt vise ! Poliţistul ăla cu mustăţile galbene din cauza fumatului, , mi-a tras un şut în fund, de frica lui am luat-o la fugă. Aşa am alergat mereu, de pe-un teritoriu pe-un alt teritoriu, niciodată n-am avut parte de stabilitate.
Aşa am alergat pe străzi până când am întâlnit o alergătoare ca şi mine, fără teritoriu! I-am zis:
- Cum te cheamă?
- Angelica.
- Pe mine mă cheamă Nicu. Nicu Caramidaru din Bacău.
- Vrei să alergăm împreună?
- Sigur că vreau!
Angelica, tu simţi lumea de deasupra ta?
- Sigur că da!
- Aş vrea să ajung să zbor ca păsările, dar pentru a zbura îmi trebuie aripi.
- Te ajut eu Nicule! Am două deltaplane, ascunse în pădure.
- Adevărat?
- Da, da sigur că da! Niciodată nu mi-am permis să fiu aşa de sinceră cum sunt cu tine. Angelica simţea că-l iubeşte pe Nicu.Îl privise fără s-o vadă. Niciodată nu se simţise aşa de aproape de un bărbat în timpul alergării, niciodată nu-şi îngăduise să fie atât de sinceră şi total fericită în prezenţa unui bărbat.
- Ce-mi dăruieşti Nicule, dacă-ţi dau deltaplanul?
- Păi am să-ţi dăruiesc tot ceea ce am eu mai bun în mine!
- Ce, ce, ce -ai să-mi dăruieşti tu iubitule?; şopti Angelica timidă.
- În primul şi în primul rând, am să-ţi dăruiesc mâna mea, apoi am să-ţi dăruiesc inima mea, am să-ţi dăruiesc ochii şi gura mea, am să mă dăruiesc pe mine însumi, mai de preţ ca tot aurul din lume.
- Nu-i aşa c-ai să mă iubeşti şi n-ai să te desparţi de mine niciodată?
Zise ea din ce în ce mai curajoasă, căutându-l cu privirea. (avea senzaţia înăbuşitoare că încă nu avea puterea să se oprească din alergat şi să-l atingă, ori să-l sărute apăsat, aşa cum se cere la bărbat. Nicu clipea din ochi, se opri brusc o luă în braţe şi-o sărută pe gură. Îşi imagina că erau amândoi într-un pat uriaş, ascunşi sub o plapumă de lână călduroasă. Traseră plapuma până sus deasupra capului şi acolo în întuneric îşi uniră dragostea şi iubirea. Ea îl sărută pe obraji, el o mângâia pe sânii mici ca două piersici coapte, frigul din oasele lor se transformă într-o căldură care le creă imaginea unei stabilităţi pe un teritoriu cumpărat pe banii cash, un teritoriu care le aparţinea numai lor. Un teritoriu unde există numai căldură, unde aveau posibilitatea să se adune şi să uite cu desăvârşire lumea aceea nevăzută şi rece, de dincolo de vise. Când visezi o casă mare cu pat moale şi plapuma călduroasă, n-ai datorii la stat; acolo nu se plăteşte apă; electricitate, taxa de abitaţie şi nici taxă funciară... Casa din vise este gratuită pentru toţi cei care n-au reuşit să se stabilească încă pe un teritoriu.
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (4):


deltaplanul - de sami_paris74 la: 23/10/2013 10:22:58 Modificat la: 23/10/2013 10:59:00
- Angelica mea scumpă, hai să găsim deltaplanele alea; îi zise Nicu în momentul când se trezi din vis.
De ce nu dormi?
Ea nu răspunse imediat, îi răspunse puţin mai târziu doar cu ochii, clipind des, îl mângâie pe obraz atât de drăgăstoasă, încât Nicu Cărămidaru se muie de tot spunându-i: - Oare este adevărată povestea ta cu deltaplanele?
- Este! Să ştii că este. Cu ele au zburat doi copii aurolaci deasupra Bucureştiului, le-au ascuns în pădure, uite! Chiar aici, doar eu i-am ajutat să le plieze corect. Sunt fericită că ai încredere în mine; te iubesc.

*
- Un singur lucru îţi mai cer, lasă-mă să zbor lângă tine şi aşa o să vedem tot ce s-a construit după moartea lui Ceauşescu.
Au trecut peste 23 de ani şi poate au avut loc schimbări, schimbări foarte mari dragostea mea, pe care noi nu le ştim.

- Şi o să vedem şi autostrada?
- Care autostradă?
Cea veche care merge până la Piteşti; ori cea nouă care merge până la Arad?

#648162 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
deltaplanul 2 - de sami_paris74 la: 23/10/2013 18:12:24
- Vrei să mâncăm ceva înainte de a zbura?
- Nicule, mi-e o foame de lup, n-am mâncat nimic de câteva zile.
- Ştii ceva?
- Hai să zburăm spre Titan, acolo am prieteni buni, cei mai perfecţi aurolaci din România. Cunosc o echipă experimentată care au reuşit să pătrundă direct într-un magazin Billa, pe dedesubt. O să mâncăm ca la noi acasă, apoi o să zburăm spre autoruta cea nouă, spre Arad, care poate să fie şi pista de aterizare atunci când avem chef să coborâm cu picioarele pe pământ.
- Spre Arad?
- Da fă, da! Spre Arad.
- Auzi Nicule? Cu mine să nu mai vorbeşti cu fă! Că eu nu sunt ţigancă, ţigancă din alea analfabete. Vezi că dacă îmi mai spui o singură dată « fă » să mor eu dacă nu-ţi tai suspanta » şi-ai să vezi tu pe dracu!!!
- Iartă-mă prinţesa mea, îţi jur; să fac să pătimesc « să mor eu, dacă-ţi mai vorbesc aşa urât.Mă iartă, regina mea, prinţesa mea... Măcar o dată în viaţa noastră putem deveni şi noi reporteri adevăraţi să prezentăm lumii imagini de şoc, de ce nu un film documentar despre sufletele unor copii care trăiesc în infern.
- Tu ştii cum sunt copiii ăia?
Cum sunt?
- Sunt ca viermii diabolici!
- Ca viermii ? Doamne Dumnezeule ne iartă, decât o viaţă de vierme mai bine la cimitir.
- Nicule mă auzi?
- Da » fă », da. Pardon iartă-mă, da « scumpa mea »!
- Hai să cântăm ceva frumos, până ajungem în Titan.

Re minor « şi hai să ne - înţelegem « să cântăm ceva frumos « e chiar mişto!!!


- Te rog, te rog fără manele!
- Atunci ce vrei să cântăm?: Nicu se gândi puţin şi zise:
- Hai să cântăm « Sister act » I will fallov hil.
O să ne audă doar cerul şi stelele până ajungem în Titan.
- Dar este un cântec religios! Să stiiiii...
- Nu-i nimic, este suficient să-l cântăm doar noi doi. Să-l cântăm pentru copiii străzii, ei sunt noua generaţie a României.

#648192 (raspuns la: #648162) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Pe teritoriu străin - de sami_paris74 la: 24/10/2013 10:11:39 Modificat la: 24/10/2013 10:47:30
Ţiganii îşi ascunseră galbenii disimulaţi în diferite obiecte şi în îmbrăcăminte. Mulţumiră celor trei bulibaşi şi plecară grăbiţi în direcţia oraşului Manheim.
Plecară spre dimineaţă strecurându-se printre hăţişuri. Călătoria lor spre România avea să devină o altă aventură. Libertatea lor îi purta în permanenţă în lumea magnifică a pădurilor, a dealurilor şi al râurilor.
După o perioadă de timp descoperiră o câmpie cochetă, cu iarbă verde, unde te poţi odihni în voie, întreg peisajul sugera paradisul unde au fost creaţi Adam şi Eva.
Printre hăţişuri călătoria până la Mannheim te poartă într-o lume fantastic de frumoasă. Descoperiră arbori giganţi, flori, iarbă verde, unde te poţi odihni în voie. Un peisaj de poveste. Dacă te încumeţi să porneşti printre tufişuri şi copaci vei descoperi caravanele ţiganilor din România. Zidurile vechi, construite din pietre imense, sunt acoperite de buruieni. Printre hăţişuri, drumul e o adevărată aventură: fiecare pas e o victorie, iar fiecare piatră răsărită - o descoperire. Dacă mergi de-a lungul pietrelor ajungi din nou la Rhin. O cetate uriaşă este mai mult de trei sferturi din scufundată, iar dacă apa e limpede o poţi observa cu uşurinţă. În unele locuri, Rhinul s-a retras, iar trunchiurile şi rădăcinile copacilor dezgolite de ape oferă o imagine spectaculoasă. E un ţinut sălbatic. Pe o insulă poţi sta o zi întreagă mai ales că ai ce explora. Fiecare peisaj e unic. Obligatoriu într-o astfel de excursie este căutarea unei soluţii împotriva ţânţarilor. Zona este frecventată de francezi şi nemţi. În fiecare weekend, oamenii dau fuga la pescuit. O parte din bărci sunt furate seara, şi aduse în acelaşi loc dimineaţa, pentru că aici noaptea se poate pescui fără permis , în linişte,doar pescarul şi natura minunată de jur împrejur, iar peisajul este din poveşti de basm. Satisfacţia lor este maximă când pescuiesc cu unelte de pescari profesionişti.Unii ţigani amatori de pescuit, au pus nevestele să fure unelte profesioniste,mulinete pe rulmenţi,ace de bună calitate ,şi chiar momeală.Unele dintre ele au fost prinse ,pentru că au uitat să scoată alarmele de pe obiecte.
-Ia uite fă Aglaio,hasta hare halarme fă ?
-A pă ce fă ,bărbatuto nu a ştiut să te înveţe când te-a trimis la ciordeală ;îi răspunse Ciocolata,nevasta lui Raj.
-Să mă vezi moartă fă ! dacă mă prinde ăştia la furat şi nu-i duc ţiganului sculele pe care mi le-a cerut ,trebuie să mă ucid singură !!!
-Nu se zice aşa fă Aglaio ,bătatear să te bată, de hanalfabeto : se zice « mă sinucid ».
#648193 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
deltaplanul 3 - de sami_paris74 la: 31/10/2013 13:30:39
Sister act.
Deltaplanul 3.

- Te rog, te rog fără manele!
- Atunci ce vrei să cântăm?: Nicu se gândi puţin şi zise:
- Hai să cântăm « Sister act » I will fallov hil.
O să ne audă doar cerul şi stelele până ajungem în Titan.
- Dar este un cântec religios! Să ştiii...
- Nu-i nimic, este suficient să-l cântăm doar noi doi, să-l cântăm pentru copiii străzii, ei sunt o mică parte din noua generaţie a României.

- Vai ce urât este drumul spre Arad! Credeam că văd o autostradă şi când colo văd numai un amărât de drum european plin de gropi şi de gunoaie.
- Auzi fă Angelico, îţi place să zbori?
Sigur că-mi place Nicule, sigur că-mi place!; aici nu cred că suntem pe teritoriu străin, e tot teritoriul românesc.
- Angelico !
- Da mă te aud: ţipă ea, apropiindu-se cu deltaplanul foarte aproape.Cu cât casele devin mai frumoase şi grădinile mai îngrijite, să ştii că ieşim de pe teritoriul României.Ai văzut ce gunoaie sunt în parcări şi prin canalele pe marginea drumului naţional, sunt numai conserve şi sticle sparte, mizerii aruncate de unii locuitori şi de şoferii care vor să se opreasca ca respire puţin din aerul Ardealului.
Resturile de mâncare pe care le aruncă, sunt mâncate de câinii maidanezi care au fugit din oraşe, mă refer la câinii inteligenţi care au reuşit să scape de eutanizare , te rog sa ma crezi Angelico;ca eutanizarea asta este anticonstitutionala !
-Anti..ce ?
-Anticonstitutionala iubirea mea .
- Oare crezi că au înţeles?
- Sunt convins c-au înţeles! Mai mult ca sigur că bietele animale, preferă libertatea decât să fie aruncate în gropi comune.

- De ce plângi?
- Pentru că simt o emoţie puternică în inima mea, o emoţie care mă face să plâng.
Teritoriul ăsta pe care îl lăsăm în urma noastră, este pământul unde ne-am născut. Chiar dacă n-au construit o autostradă, chiar dacă peste tot vezi multe gunoaie, eu tot in Romània vreau sa mor.
- Vrei să aterizăm la unguri?
- Daaa !sigur că vreau .
Trebuie să ne odihnim şi să mâncăm gulaş cu carne de oaie .Mi-aş da haina de pe mine pentru un ceaun de gulaş cu mămăligă pripita.
#648232 (raspuns la: #648192) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: