-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Cum sâ-ti strici concediul cu Omnia Turism


de mihai13 la: 06/11/2013 19:09:42
taguri: turism Salonul 
voteaza:
Am avut nesansa sâ cumpârâm 2 bilete pentru o excursie de 10 zile, în Spania, cu plecarea pe data de 20 sept. 2013. A fost pentru prima (… si ultima oarâ…) când am fâcut acest gen de excursii.
Din pâcate, ghidul, precum si modul de organizare ne-au lâsat un gust amar. Încercâm sâ facem cunoscutâ experienta noastrâ pentru a fi o lectie pentru viitorii "fraieri" ai Omniei Turism. Deci,
1. Cele 10 zile sînt de fapt 9 zile pline (8 nopti la hotel). A 10-a zi este de fapt statul la aeroport vreo 4 ore, pînâ la ora 2h 45 min. dimineata, plus transportul cu avionul 3 ore plus decalajul orar.

2. 4 hoteluri au fost în afara oraselor deci, s-au pierdut mai toate serile (sosire la hotel la 19.30h-20.00h). Hotelurile au fost de 3 stele... "câzâtoare" (cu o singurâ exceptie), fârâ frigider în camerâ, cu televizoare analogice (doar 5 canale) si cu mic dejun nesatisfâcâtor. Evident, numele si amplasamentul hotelurilor ne-au fost ascunse si ne-au fost date numai pe aeroportul din Bucuresti la îmbarcare, desi contractele cu hotelurile au fost fâcute cu un an înainte (informatie ghid) iar de la agentie, ni s-a spus câ vor fi cunoscute doar în ultima sâptâmînâ.

3. Contractul detaliat si complet (în 30 de puncte) nu a fost disponibil pe internet înaintea semnârii lui.

4. Alegerea nejudicioasâ a obiectivelor de vâzut, combinatâ cu încâpâtînarea ghidului (Livescu Mihai)de a merge doar unde vrea el, au dus la pierderea unor ocazii unice de vizitare a unor locuri minunate. Astfel, s-a ales exteriorul Palatului de la Aranjues si 2 localitâti de pe Costa del Sol (unde nu erau obiective turistice), dar nu s-a vizitat Castelul din Zaragoza, Casele Gaudi din Barcelona sau catedrala din Granada, desi eram în apropiere si timpul era suficient.

5. Prima si ultima zi sînt infernale (oamenii stau pe aeroport, zboarâ cu avioane inconfortabile, viziteazâ, nu dorm si mânîncâ te miri ce timp de 20h respectiv 24h).

6. Folosirea unui ghid incompetent, incapabil sâ gereze timpul grupului si a vizitelor. Nepoliticos cu cei ce "îndrâzneau" sâ-l întrebe sau sâ-i propunâ ceva, cu o atitudine nepotrivitâ, foarte departe de cea a unei persoane care este plâtitâ din banii turistilor, pentru a li se da un serviciu pe mâsura efortului financiar fâcut.


Într-un cuvînt, dacâ aveti chef sâ vâ enervati si sâ aruncati cu banii pe fereastrâ, alegeti… OMNIA.
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (18):


mihai13 - de cher la: 08/11/2013 15:21:57
Am mers de doua ori cu Omnia Turism si prima oara am dat de un ghid oarecum binevoitor dar aerian si a fost ca la tine, hotel inafara oraselor si vizitele aranjate dupa cum era interesul ghidului care isi completa niste filme si fotografii care il interesau.
A doua oara am nimerit o ghida simpatica care a reusit sa ne faca excursia placuta desi am tot dat cate un supliment pentru amabilitatea soferilor, etc... Dar excursiile cu Omnia Turist sunt ceva mai ieftine decat cu alte agentii. Si cred ca este vorba de hoteluri care fiind inafara oraselor mari sunt mai ieftine.
#648267 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de zaraza la: 08/11/2013 22:38:30
dar cat a costat excursia?
#648270 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de pescadorul la: 09/11/2013 10:32:36
Nu cred ca aici se poate incrimina o agentie in sine caci a vinde "vise" e caraterisitic in general dupa principiul "pe afara-i vopsit gardul, inauntru-i leopardul". Bine ca n-ati fost cazati la casute din lemn sau la "hoteluri" gen camine de batrani cu WC-ul pe hol. Si ce pretentii sa ai sa vezi castelul din Zaragoza, ghidul ala e si el om si daca l-o fi vazut de inca 20 de ori inainte prin natura profesiei, i s-o fi luat si lui saracul.
Pana la urma omul sfinteste locul si daca nimereati probabil un alt ghid un pic mai "omenos" probabil ca excursia devenea mai atractiva indiferent de agentie ca in rest cam toate procedeaza la fel.
Pai du-te la un "targ de case" de exemplu si incerca sa te arati interesat de vreo oferta mai tentanta ca pret. Ti se prezinta niste pliante cu "obiectivul" asezat intr-un peisaj mirific cu verdeata, gardulete, pomisori, tufisuri, alei, fantanele, bancute, legane pentru copii, cand cobori din lift te urci direct in metrou, la parter ai magazine, cinematografe, frizerie adica in general tot ce-ti trebuie ca sa poti sa ajungi la orice si-n pijama si papuci.
Cand ajungi la fata locului vezi o aratare inca in constructie pe un maidan cu acces pe un fel de drum de tara, metroul inca nu s-a construit dar e in plan in urmatorii 15 ani si cam tot ce ai vazut in poze sunt imagini de la momentul cand totul va fi gata ca trebuie sa gandesti in viitor. Dar poti sa te muti ca au promis constructorii ca o sa se rezolve rapid in maxim o luna si racordul la gaze si curent electric. Dar poti folosi cismeaua lor ca sa te speli pe dinti pana atunci.
Acum cativa ani am vazut la TV o reclama la un corn cu ciocolata ambalat frumos, acel Croissant care probabil ca asa se numea si pe eticheta. Si acolo vedeai un nene care il rupea si inauntru decopereai o cascada de crema de ciocolata ce dadea semne de defluire dupa care personajul musca din minunatie si urma gestul acela imbecil de a da ochii peste cap repetat la nesfarsit in toate aceste materiale cand este ceva de gustat prin care se sugereaqza extazul papaileor gustative ce iti provoaca un adevarat orgasm.
Si cum la mine o ciocalata la vremea ei face cat zice femei si nici n-am chiar 300 de kile si probabil nici diabet ca la doctor nu ma duc decat daca ma calca tramvaiul, sa ma panseze, am ramas placut surprins de imagine.
Si m-am intalnit cu produsul in carne si oase in magazin. L-am adjudecat si fericit nevoie mare am fugit acasa ca ma gandeam sa nu curga ciocolata pe jos daca repet gestul din reclama. Il rup si... descopar in miezul atotstapanitor un orificiu de grosimea unui creion in care se zarea ceva crema. Daca o scoteai prin presare nu umpleai o lingurita din ambele jumatati.
#648272 (raspuns la: #648270) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de ionbarb la: 09/11/2013 21:32:27
probabil un preţ tentant dar păcălitor
#648281 (raspuns la: #648270) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de Daniel Racovitan la: 10/11/2013 16:06:02
"Cand ajungi la fata locului vezi o aratare inca in constructie pe un maidan cu acces pe un fel de drum de tara"

Diferenta fata de excursia prin agentiile de turism e ca ai platit deja casa in totalitate si nu iti mai poti vedea banii inapoi.
#648282 (raspuns la: #648272) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de pescadorul la: 10/11/2013 20:03:04
Da sunt domenii diferite dar e vorba de principiu, acelasi in a oferi marea cu sarea mascand o realitate dezamgitoare vis-a-vis de "promosiuni".
#648283 (raspuns la: #648282) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
pesca - de zaraza la: 10/11/2013 20:35:21
da, dar conteaza si cat costa "marea cu sarea". in functie de asta iti dai seama daca e cazul sa ai mari pretentii sau nu. adica ok, faci toata spania in 10 zile, asta e tur de forta. costa transportul, costa mult hotelul in principiu (ptr ca ramai doar o noapte intr-un loc)...

as fi curioasa sa stiu cat a costat excursia, ca sa pot spune daca plangerea e intemeiata sau nu. adica na, uneori cat dai, atata face.
#648284 (raspuns la: #648283) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Omnia - de mihai13 la: 11/11/2013 00:56:25
Excursia a costat 960E/pers. la care se adaugâ aproape toate intrârile la obiectivele turistice vreo 100E(mai putin intrarea la Gibraltar si Alhambra) plus toate mesele (în afarâ de micul dejun).
#648285 (raspuns la: #648270) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de pescadorul la: 11/11/2013 07:34:50
"Dar excursiile cu Omnia Turist sunt ceva mai ieftine decat cu alte agentii."

Tocmai acel "ceva mai ieftin" trebuie scos din ceva. Dar eu nu pot sa atrag daca am ceva mai ieftin dar si mai "ieftin". Si atunci apar acele locatii nitel mai prin zone limitrofe unde iti pui untul pe geam in punga sa nu se altereze si sa nu-l ia musca iar micul dejun este moderat ca sa nu produca indispozitii ulterior cand vizitezi ce vrea muschii ghidului si de aceea "numele si amplasamentul hotelurilor ne-au fost ascunse si ne-au fost date numai pe aeroportul din Bucuresti la îmbarcare" iar "Contractul detaliat si complet (în 30 de puncte) nu a fost disponibil pe internet înaintea semnârii lui".
Si cu ce economii ati facut ca a avut grija "seful" sa nu va dati banii pe "prostii", ca pana la urma daca ai vazut un palat le-ai vazut pe toate, despre niste case ce sa mai spun 3 camere decomandate, cu baia in capul holului si bucataria la intrare. Una peste alta a fost super... ;)))))))
#648287 (raspuns la: #648285) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de Daniel Racovitan la: 11/11/2013 15:35:38
mai ce sa zic, eu sunt din principiu impotriva excursiilor organizare, care se preteaza cel mult pentru varsta a treia avansata; cu aceiasi bani puteai sa vezi Spania timp de trei saptamani, dormind in locatii ultracentrale, hrana si intrari la obiective; trebuie doar sa stii cum si sa iesi din cliseele despre turism
#648292 (raspuns la: #648285) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de Daniel Racovitan la: 11/11/2013 15:37:47
cat despre promisiuni netinute, din cate stiu in Occident exista legi si organisme de certificare a calitatii, necesare atata vreme cat nu poti compara sumele si implicatiile unei vacante de doua saptamani cu costul unui croissant

in Romania se pare ca domeniul e freestyle...
#648293 (raspuns la: #648283) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
mihai13 - de zaraza la: 11/11/2013 21:29:26 Modificat la: 11/11/2013 21:30:03
n-a fost ieftina. vorba lui Daniel, cu aceeasi bani puteai sa faci Spania pe cont propriu si sa-ti aranjezi lucrurile cum iti place.
#648296 (raspuns la: #648285) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de ionbarb la: 12/11/2013 09:54:05
am vizitat site-ul Omnia Turism şi am văzut lista de preţuri. dacă ar fi să ne luăm după Omnia, cu 960E se putea alege mai bine o excursie la Paris 7 zile, sau Londra 6 zile sau Londra-Paris 9 zile.
#648298 (raspuns la: #648285) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Omnia - de mihai13 la: 12/11/2013 18:35:43
Asa cum am zis, "a fost prima si ultima oarâ" cînd fac o astfel de excursie.
Într-adevâr, excursia fost pentru persoane de vîrsta a 3-a care, se miscau precum melcii, oboseau repede si nu dâdeau bâtaie de cap ghidului. Dupâ prima zi, dupâ ce am vâzut cum stau lucrurile, îmi dâdeam punct si orâ de întîlnire cu grupul, luam traseul si plecam. Ceilalti aveau timp doar sâ viziteze 1-2 obiective pe cînd eu si sotia, vizitam (mai mult decît grupul), mîncam si cumpâram suveniruri.
Scopul articolului meu a fost de a atrage atentia celorlalti pentru a fi mai vigilenti si mai informati decît am fost noi si sper câ si-a atins scopul.
Multumesc pentru opiniile dv-strâ, sâ auzim numai de bine si... concedii plâcute.
#648300 (raspuns la: #648296) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de pescadorul la: 13/11/2013 14:31:35
Si iata cum il luam pe maestrul Kissinger in brate ajungand la concluzia pe care domnia sa a enuntat-o "Virstnicii sint turisti inutili"... si unde mai pui ca si mananca... :))))))))
Dar problema se poate rezolva in timp relativ scurt daca se alcatuiesc niste trasee specifice, un obiectiv important de vizitat fiind Muntenegru, de exemplu, cu serpentinele lui spectaculoase marginite de hauri adanci.
Acum apropo de tragedia petrecuta in vara ca se incadreaza in subiect am prins ieri, trecand fugitiv pe la stiri, un interviu cu o supravietuitoare. Dupa formidabila vanzoleala legata de salvarea ranitilor cand au fost trimise avioane, rachete, si farfurii zburatoare pentru ca sa se rezolve rapid salvarea victimelor de se inghesuia protipendada politica in fata camerelor de luat vederi ca sa vaza lumea cum se zbuciuma ei pentru un tel umanitar, a intervenit sictirul atotstapanitor pe plaiurile mioritice cand nu e vorba de persoane cu greutate. Bagajele au disparut ca pe alea nu le-a salvat nimeni asa ca au ramas turistii doar cu ce-au avut pe ei in momentul "zborului", ancheta asupra cazului a intepenit si ea ca procurorii or fi ocupanti inca sa alerge ca sa probeze cele 2 milionane de "infractiuni" care au deturnat referendumul, societata de asigurare se face ca ploua ca daca nu e dat verdictul cangi despagubiri asa ca toata beleaua a ramas tot in carca celor care au avut sansa sa scape.
Ca unii chiar stau si se intreaba daca pana la urma a fost o sansa sau ghinion faptul ca au apucat sa mai deschida ochii.
#648303 (raspuns la: #648300) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
pesca - de om la: 15/11/2013 15:38:13
chiar ca am simtit lipsa commurilor tale savuroase :)
#648325 (raspuns la: #648303) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de pescadorul la: 15/11/2013 16:13:19
Esti printre putinii... :)))))))
#648329 (raspuns la: #648325) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
pescadorul - de Paianjenul la: 21/11/2013 05:56:53

"Il rup si... descopar in miezul atotstapanitor un orificiu de grosimea unui creion in care se zarea ceva crema. Daca o scoteai prin presare nu umpleai o lingurita din ambele jumatati."

- Cam ca si cornurile cu mac de pe vremea lui Ceausescu... Incepusera frumos, cu umplutura de mac - ca lumea... si-aveau sa sfirseasca cu citeva granule de mac presarate simbolic pe ele - doar atit cit sa corespunda din punct de vedere semantic cu descrierea sortimentului...

#648365 (raspuns la: #648272) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: