-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Lansarea romanului ESCROC SRL la Târgul de carte Gaudeamus


de Victorian Silă la: 22/11/2013 05:37:18
rezumat: vineri 22 nov, ora 7, Humanitas
taguri: Salonul 
voteaza:
Dacă de-a lungul timpului te-au enervat în postările mele ghilimelele în locul dialogului, nefolosirea lui î din a precum şi lipsa virgulelor, acum (dacă sînteţi prin Bucureşti şi aveţi vreo 30 de lei prin buzunare), puteţi citi textul complet (fix 500 de pagini mi-au ieşit) cu toate chestiile astea corectate de băieţii (şi fetele) de la Humanitas.

http://www.humanitas.ro/humanitas/escroc-srl

Am încercat să pun poza copertei dar n-am reuşit, cu toate că acum cîteva luni am fost în stare să postez poza căţeluşei mele, Roxy. Poate mă ajută vreun creştin sau vreo creştină, mai pe seară, într-un scenariu gen: eu spun url-ul pozei şi el/ea o adaugă printre comentarii. Ştiu că unii mă iubesc sau, mai bine zis, cel puţin o persoană care îmi votează textele în verde. Dar eu cred şi sper că nu e numai una…

De ce aş vrea eu să-mi luaţi cartea de pe raft?

Avantaje materiale nu am absolut deloc, ţin să spun asta de la început
Iar dacă aş face vreun ban cu cartea asta în România, aş dona tot cîştigul. O bursă pentru un elev sărac sau ceva de genul ăsta. Momentan am un salariu foarte bun, o casă ok, maşină (Prius 2013) – nimic nu e făcut din scris. Şi oricum nu vreau să fiu cunoscut, să apar la televizor şi să explic altora cît sînt eu de deştept.
Eu mă consider un bun povestitor şi atît.
E ca şi cum te-ai născut cu voce şi ureche muzicală. Nu-i cine ştie ce, dar e totuşi plăcut să vezi că poţi face oamenii să se distreze.

După părerea mea literatura a ajuns un talmeş-balmeş. Se publică atîtea porcării, încît, pe bună dreptate, cititorul este bulversat. Eu însumi am cumpărat cîteva cărţi atît de slabe, încît mi-am propus să citesc numai chestii recomandate de amici.
Cartea aţi putea-o lua dacă aveţi chef să intraţi într-o altă lume, una pe care am construit-o eu, scriind cîte puţin în fiecare noapte timp de aproximativ trei ani S-ar putea să va placă, pentru că tot ce e acolo sună real şi, exact că şi în viaţă, veţi găsi frustrare, bucurie, durere, dragoste, bani cîştigaţi, bani pierduţi, prietenie, trădare şi un pic de umor negru. (Sper că nu mi-a scăpat nimic, iar dacă mi-a scăpat, cu atît mai bine, va fi elementul surpriză)

În continuare postez textul pe care l-am pregătit pentru lansare. Humanitas mi-a cerut să-l scurtez, aici însă pun varianta mai lungă:

"S-au scris o mulţime de cărţi bune ce au ca punct de plecare orgoliul masculin: un bărbat adevărat nu dă înapoi, chiar dacă situaţia în care a intrat se poate sfîrşi teribil. Mîndria de a continua lupta devine mai importantă decît rezultatul în sine. Această încăpăţînare de-a dreptul copilărească pentru care unele personaje ajung să-şi rişte viaţa, iar altele să ucidă, şi pe care am întîlnit-o atît de des în marile romane, fie clasice sau contemporane, m-a marcat dintotdeauna într-un mod deosebit…

Romanul meu introduce chiar un astfel de personaj, ce poate fi clasat într-un grup generic numit “al răufăcătorilor cumsecade”. Veţi întîlni un tip care nu acceptă să fie guvernat prin regulile unui sistem pe care el îl vede depăşit, corupt, repulsiv, dar felul în care îşi alege să se războiască este copilăresc şi pare sortit eşecului – este un fel de luptă cu morile de vînt.

Trebuie totuşi spus că personajul nu şi-ar fi găsit vocea pe care o are dacă, exact la momentul potrivit, nu ar fi apărut o conjunctură deosebită în viaţa mea.

In 2005 aveam un servici bun în domeniul telecomunicaţiilor. Salariul era bun, beneficiile deasemenea, atmosfera de la servici plăcută. Din nefericire, cum compania se afla într-un proces perpetuu de eficientizare, pînă la urmă a fost deschisă o fabrică identică cu a noastră în China.
Astfel am ajuns să fiu disponibilizat alături de alte sute de angajaţi.
Aveam 32 de ani. dar nu am vrut să-mi caut de lucru decît după ce am terminat complet cele nouă luni de şomaj. Apoi am lucrat încă doi ani după care iarăşi am fost disponibilizat, chiar cu o zi înainte de Crăciun, în 2008.
Situaţia a fost similară cu prima.
Eficientizarea, disponibilizarea, şomajul, aşteptatul pînă la capăt, a fost exact ca şi cum îmi retrăiam viaţa, dar nu era deloc partea pe care îţi doreşti să o retrăieşti.

Aşa că după ce am terminat tot şomajul a două oară, m-am gîndit să fac ceva nou.
Să nu-mi mai caut de lucru.

În loc de asta mi-am deschis o mică afacere în domeniul construcţiilor, mai exact renovări. Am pus pereţi, am bătut cuie, am dărîmat ziduri. Am pus geamuri, acoperişuri, gresie, tocuri de uşi şi multe altele. În timpul acesta am cunoscut tot felul de tipi cu care munceam. Erau oameni intersanţi, cu totul altfel decît cei pe care-i întîlnisem în telecomunicaţii. Mult mai duri, mai direcţi. Unii destul de distractivi, alţii taciturni de la care nu ai fi scos o vorba. Majoritatea erau frustraţi, unii mult mai frustraţi decît mine. În general, nu erau nişte tipi obişnuiţi. Am întîlnit oameni veniţi în Canada cu containerul, alţii, cu facultate care trecuseră fraudulos frontiera, înainte de ’89 sau imediat după.

Apoi a avut loc un alt eveniment deosebit, o altă chestie care m-a marcat foarte tare. Fără să fiu consultat, o rudă din România a vîndut casa bunicilor, casă în care copilărisem şi în care trăisem poate cele mai fericite clipe din viaţa mea. La modul utopic, fără să mă gîndesc prea clar, întotdeauna îmi imaginasem că la un moment dat, peste zeci de ani, aveam să mă retrag acolo sau că-mi voi face o căsuţă de vacanţă.
Vestea aceasta care m-a deranjat nespus, a declansat un mecanism de auto-aparare. Amintirile personajelor ce-mi animaseră copilăria, a bunicii, a bunicului meu care fusese un personaj extraordinar, fost veteran şi supravieţuitor de gulag sovietic, au revenit în forţă. Toate dialogurile şi situaţiile prin care trecusem atunci, demult, m-au izbit pur şi simplu cu o detaliere extraordinară, de parcă totul numai ce se întîmplase. Mai important decît orice mi se părea faptul că bunicul fusese cel mai iscusit povestitor pe care îl întîlnisem vreodată şi cumva mi se părea dintr-odată important să nu-l las să dispară ca şi cum nu a fost. Bunicul fost un povestitor asemeni Povestaşului din romanul lui Llosa. Avea acea capacitate unică de a-i vrăji pe cei din jur, amestecînd fapte reale, cu anecdote şi situaţii imaginate de el, şi în plus, poveştile lui sfîrşeau cu o morală, aveau un punct culminant, aproape întotdeauna la final, o întorsătură neaşteptată care te punea pe gînduri.

Mai rămîne să spun că în 2010 şansa a făcut ca soţia mea să aibe posibilitatea de a-şi lua un an sabatic de cercetare la Paris (mai exact am stat zece luni).
Eu am fost imediat de acord să mergem.
“Tu ce o să faci? Mi-e teamă că o să te plictiseşti!” mi-a spus ea.
“Nu mă plictisesc. O să scriu un roman.”
Deşi cum am spus, nu scrisesem proză niciodată pînă atunci, soţia mea nu s-a mirat deloc şi a aprobat ideea. ( E prima căreia îi multumesc)
În anul acela am scris mare parte din Escroc SRL.
La final, aş vrea să mulţumesc cîtorva persoane.
Mihai V. care mi-a făcut sugestia să intercalez pasajele copilăriei şi adolescenţei pentru a începe în forţă, cu acţiunea. Majoritatea sugestiilor lui, inclusive pentru copertă, au fost extraordinare.
Doamnei profesoare universitare Stana Buzatu, (acum la pensie) care m-a încurajat cînd nimeni altcineva nu auzise de carte.
Juriului, care a premiat romanul în ciuda faptului că a găsit fraza: “Criticii o s-o desfiinţeze, dar cui îi pasă? Doar întotdeauna se refulează pe cărţile altora. Eu cred c-o să dau şpagă la cei mai cunoscuţi pentru o recenzie bună şi pun pariu c-au mai făcut-o şi alţii!”(Personajul spune asta, nu eu! ☺ )
Mulţumesc organizatorilor, şi încep prin a menţiona Banca Ţiriac, pentru că nu a încercat să boicoteze romanul în ciuda multor idei vehiculate acolo din care amintesc numai citatul:
“Cel mai simplu mod de a jefui o banca este să deschizi una.” (Tot personajul!☺)
Cu Bibliofagia şi Humanitas am comunicat prin intermediul a două persoane fermecătoare, amabile şi eficiente: Mihaela Tivdă, respectiv Marieva Ionescu. A fost o plăcere să le cunosc. Cu o aşa echipa mi-ar place să debutez în fiecare an ☺

Cafeneaua: mulţumesc pentru atenţie, găzduire şi aprecieri! Vă iubesc!
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (33):


*** - de pescadorul la: 22/11/2013 11:05:13


Ai avut noroc, cunosc un manelist care se pricepe... :)))))
#648375 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
pescadorul - de Victorian Silă la: 22/11/2013 14:46:34
Ce surpriza misto! Mai ca mi-a scapat cafeaua pe jos! Merci mult!
#648379 (raspuns la: #648375) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
FELICITARI - de munteanu rodica la: 22/11/2013 15:40:31
Inca o data ma bucur pentru tine.
Cu toate ca am citit romanul in mod sigur il voi cumpara .Nu cred ca este nevoie dar repet,mie mi-a placut si nu putin :)
#648380 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
rodica - de Victorian Silă la: 22/11/2013 16:21:11
Si eu iti multumesc inca o data! :)

In curind, daca ai timp si chef iti voi trimite romanul #2. Inca fac ceva corecturi la el. O sa folosesc acelasi grup de "cititori pt rodaj si CTC":) Tu, Zaraza si inca citiva off-cafeneaua.
#648381 (raspuns la: #648380) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Victorian, - de Tot Areal la: 23/11/2013 04:56:57 Modificat la: 23/11/2013 13:15:14
Felicitari si la mai multe!
Viata reala bate telenovelele!
Ti-am descris la "imagini pe cafenea" cum sa postezi singur poze, pas cu pas!
BAFTA!
#648382 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
La mai multe! - de adynet1 la: 23/11/2013 10:41:03
Succes!
#648383 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
bravo! - de zaraza la: 23/11/2013 12:24:57
bravo, asta da reusita, sa debutezi la Humanitas! Ma bucur mult pentru tine si abia astept sa-ti cumpar cartea! (se poate comanda pe net?).

Felicitari si asteptam romanele urmatoare!
#648384 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de Victorian Silă la: 24/11/2013 01:02:14
Multumesc tuturor!
Zaraza: se poate, de la link-ul pe care l-am postat acolo. Probabil ca livrarea numai in Romania :)
#648386 (raspuns la: #648384) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de pescadorul la: 24/11/2013 08:44:11
"Probabil ca livrarea numai in Romania :)"

O masura samavolnica ce incalca dreptul de libera circulatie a cartilor punand granite de neaceptat in calea raspandirii culturii pe toate coclaurile Europei unde asteapta avizi clientii sa-si adape intelectul.
Voi face plangere la Consiliul Europei, personal lui Barrosu impotriva Romaniei care iar da cu mucii in fasole pentru a mia oara, ba tu lovituri de stat, ba sugrumarea justitiei independente, ba milioane de fraude la referundum, ba ca sa te pui de-a curmezisul in calea propasirii natiunii din castigurile monstruoase pe care le-ar fi putut obtine... canadienii ca ei cu aurul, noi cu cianura nu mai zic cum ne otravim cu inconstienta mancand acei "mici" despre care cercetatorii englezi au ajuns la concluzia ca este otravitori, ca de atunci n-am mai pus botul.
Chiar ma intrebam stimate Victorian cum de ti-a venit sa-ti alegi un pseudonim atat de sugestiv... Silă, probabil ca nu mai necesita nici un fel de explicatii... :)))))))))
Si unde mai pui ca acusi vine toamna si conform planului de masuri stabilit de mai marii Cafenelei, ca probabil toamna nu dorm ca nu mai au somn de atata grija, ar fi de asteptat sa intri in randul "confirmatilor" cu magna cum laude, asta fiind motivul de a trai pentru orice locuitor al planetei... :))))))))
Acum revenind la subiect, felicitari si admiratia mea pe care sunt nevoit s-o impart cu cea pentru Sami pe taram literar. Nu lasa penita sa se usuce ca ar fi pacat sa ramane nescrise atatea intamplari si crampeie de viata. Cat despre eventualele imagini n-ai grija ai om, ti le incarca baiatul... :)))))
#648387 (raspuns la: #648386) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
pesca - de zaraza la: 24/11/2013 19:49:41
relax, se poate si in strainatate, numa' ca trebuie sa platesti in lei. dar e ok, se face!
#648388 (raspuns la: #648387) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de pescadorul la: 25/11/2013 06:22:17
Mi se pare normal caci noi nu ne vindem tara iar atunci cand mai exista scapari o vindem pe lei iar cand schimbam in euro constatam ca am vandut-o mai pe nimic... :)))))
#648389 (raspuns la: #648388) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
pescadorul - de Victorian Silă la: 25/11/2013 18:33:13
E mai mult chestia ca la un moment dat nu se mai merita, ex cind livrarea ar costa mai mult decit romanul in sine. Am un prieten in Paris - probabil prima persoana care a lua-o pe net dar uite ca nu l-am intrebat cit a fost.

Eu vad lucrurile in felul urmator: cum fara experienta mea de viata din Romania sau a diversilor a caror intimplari le povestesc (toti romani) cartea nu ar fi avut cum sa apara, mi se pare corect sa nu fac bani cu ea in Romania. Sper totusi ca la un moment dat traducerea sa-mi aduca un oarecare profit.

De curind am trimis o poveste scurta in engleza (1500 de cuvinte) la un concurs literar si-ar fi misto sa fiu eu primul imigrant care-l cistiga. Nu e vorba ca as lua 6000$ dar mi-as dovedi mie insumi ca se pot face bani din scris. Eu spun un lucru: daca Mircea Cartarescu era german, acum ar fi avut premiul Nobel pt literatura deja luat.

Iar Pamuk cred ca l-a luat atit de repede pt ca Zapada are un mesaj politic (pe linga ca e scrisa perfect)

Ce vreau sa spun este ca, din start, publicarea in romana este un mare dezavantaj.
#648390 (raspuns la: #648389) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Pesca - de Victorian Silă la: 25/11/2013 21:38:49
"... ar fi de asteptat sa intri in randul "confirmatilor" cu magna cum laude, asta fiind motivul de a trai pentru orice locuitor al planetei... :)))))))) "

Pesca, tu inca nu te-ai prins ca daca Plesu in persoana vine si scrie aici, trebuie sa stea la coada ca toata lumea!? Asa e democratic: nu mai merge cu "facem o exceptie pentru cutare, reducem la 6 luni" pentru ca pe urma nu mai stim unde sa ne oprim cu favorurile. Iar daca vine Cartarescu, eu propun sa-l lasam sa stea neconfirmat chiar mai mult decit Plesu, pt ca numai asa ii facem sa se invrajbeasca si sa concureze pe site.
De ce iti spun toate astea?: vreau sa incetezi cu apropurile, de care toata lumea s-a plictisit. Din nou revin: pune-te un pic in pielea lui Plesu. Crezi ca el ar sta sa se milogeasca ca tine ca sa fie si el confirmat?
Nu! Ar continua sa scri, sa faca tot posibilul sa exceleze, asteptind o minune!
Sper ca ai inteles, pt ca daca nu ai inteles, eu nu mai revin!

Merci pt aprecieri, dar nu trebuie sa-ti imparti admiratia intre mine si Sami, pt ca stilurile noastre sint diferite. Si eu, si el, amindoi asteptam toata atentia si admiratia ta!
#648393 (raspuns la: #648390) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de pescadorul la: 25/11/2013 22:20:18
Stii care este treaba cu confirmarea mie deja mi se rupe de ea si am si spus asta dar tu esti prea nou ca sa cunosti toate amanuntele. Macar misto pot sa fac pe marginea subiectului. Daca tie ti se pare ca suna a milogeala stilul in care ma "rog cu cerul si pamantul" ce sa mai zic.
Nici pe departe nu e vorba aici de nici o coda de asteptare, n-a mai fost nimeni confirmat de o gramada de timp fapt sesizat si de altii in timp ce pana mai acum vreo cativa ani cu 3 fraze erai deja inauntru.
Mi se pare mult dezinters amestecat cu nitica nesimtire din partea domnului director macar fata de ceilalti, unii mai vechi si mai "cuminti" ca mine care ii fac trafic ca sa iasa si sa se impopotoneze o data pe an ca vai de mine cum s-au calcat cei 386.542 de cititori in piciore ca sa citeasca "cafeneaua" la care el isi aduce aportul cu cate un citat din ziare de 2 ori la 3 luni.
Ma mir ca un literat confunda apropourile cu exprimari directe despre subiect si de unde stii tu ca toata lumea s-a plictisit, esti deja noul purtator de cuvant sau speri ca daca ma iei pe mine nitel in tarbaca, oaia neagra a cafenelei, castigi capital pentru o mult dorita confirmare, peste rand, depre care ti-ai si exprimat dorinta de cand ai venit in acest spatiu.
Lasa-ma pe mine sa scriu ce ma duce capul ca nu toti ne-am nascut romancieri. Cat despre admiratie trebuie s-o impart caci din nenorocire nu esti singurul care scrie carti.
#648394 (raspuns la: #648393) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de pescadorul la: 25/11/2013 22:51:24
Si ar mai fi un amanunt tu ai intrat aici anul trecut pe la jumatate eu sunt aici din 2007, nici nu mai conteaza din ce luna. Probabil ca eu sunt mult mai indreptatit sa scriu eu ce scriu decat sa scrii tu ce scrii si aici nu ma refer la romane... :)))))
#648395 (raspuns la: #648393) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Pesca - de Victorian Silă la: 26/11/2013 17:23:03
Nu stiu ce ai inteles tu, dar eu faceam misto de situatie. Citeste si tu mai atent ce naiba.. Unde vezi tu ca eu as vorbi serios? Sau chiar crezi ca Plesu si Cartarescu o sa apara vreodata pe-aici??
Nici eu nu sint chiar nou. Fac anul in decembrie.
O sa-mi fac blogul meu, cit de curind.
#648401 (raspuns la: #648395) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Pesca - de Victorian Silă la: 26/11/2013 21:03:47
Mi-am recitit textul, mai exact "...pune-te un pic in pielea lui Plesu. Crezi ca el ar sta sa se milogeasca ca tine ca sa fie si el confirmat?
Nu! Ar continua sa scrie, sa faca tot posibilul sa exceleze, asteptind o minune! "

Mie imi provoaca risul dar incep sa cred ca stilul meu de umor nu este prea accesibil.
#648402 (raspuns la: #648395) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de pescadorul la: 27/11/2013 00:05:11
Tinand cont ca la acest capitol sunt un pic mai versat ca tine eu am inteles in mare ca exista tendinta de umor in aceasta interventie numai ca pe spinarea mea si nu a situatiei.
Pai citeste si tu mai atent textul scris de tine. Pe langa ca deja ma imbraci in pielea lui Plesu spui ca el si sublinezi iar ca sa nu existe nici o indoiala, nu s-ar milogi ca mine.
Deci pana la urma cine este ironizat eu sau situatia, ca Plesu in niciun caz... :))))
Pai sa-ti explic cum ar fi sunat un misto fata de situatie?
"Daca Plesu ar fi intrat n-ar sta sa se milogeasca si ar fi continuat sa scrie asteptand o minune."
Si fara sa ma arati cu degetul in ipostaza de milog ai fi facut misto si de situatie si de mine ca pana la urma eu bat toba pe acest subiect... :))))
Acum ca m-ai bagat in seama eu trebuia sa ma sesizez ca sa ne radem de misto-ul facut de situatie... :)))))
Cand mai vrei sa faci misto de cate vreo sitauatie d'asta consulta-ma ca doamne fereste ajungi pe scarile tribunalului cu o astfel de strategie daca nimeresti vreo "situatie" ce nu prea intelege de gluma... :))))))
Sa inteleg ca deja ti-ai schitat si numele noului tau roman, Milog SRL... :))))
Pana la urma nu este nici o nenorocire caci eu nu sunt Plesu si accept cu interes o provocare mai ales cand cu atata fervoare imi pui mingea la fileu. Sper sa cunosti bine sportul asta... :))))
#648404 (raspuns la: #648402) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de pescadorul la: 27/11/2013 00:40:18
Si ca sa nu existe dubii eu m-am sesizat doar pentru faptul ca misto-ul facut de tine a fost facut intr-un stil de parca ne-am fi aflat in conflict si nu cred ca era cazul la momentul dinaintea interventiei.
Una este sa fii in "razboi" cu cineva, o situatie des intalnita aici si atunci nu mai exista loc de aluzii ca in cazul in care ai un dialog mai aprins cu cate o fiica a Evei, de exemplu, care isi ridica poalele in cap si e dificil sa nu raspunzi cu "Doamna, imi permiteti, v-as ruga frumos sa va acoperiti nascatoarea ca doamne fereste sa se produca vreun hazard"... :)))))
Este obligatoriu ca intr-o astfel de tentativa de a ironiza o situatie sa nu numesti un personaj prezent intr-o comunitate decat daca chiar asta doresti ori ma indoiesc ca pentru tine o astfel de regula reprezinta o noutate absoluta. Mai reciteste o data textul daca iti provoaca rasul, mie nu... :)))))
#648405 (raspuns la: #648402) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de pescadorul la: 27/11/2013 12:18:10
Tinand cont ca trebuie sa exsite totusi un nivel minimal de exprimare vis-a-vis de Agora ce tinde sa devina iar Cafeneaua, ajungand si mai mult decat a fost ea probabil o odata ca asa spuneau unii, trebuie sa-mi cer scuze pentru textele scrise la repezeala care in unele cazuri induc ca aspect si exprimare... cuvinte repetate, litere mancate, chiar si intelesuri mai greu de sesizat pe ici pe colo, etc... catre un autor mai mult patruped decat biped adica de pe vremea cand antropoida era inca nehoatarata in ce pozitie sa se deplaseze.
Textele provin direct din "atelier" fiind nefinisate caci nu m-am hotarat inca sa le trimit la Academia Romana ca sa stau sa le perii deci, in consecinta, va rog sa le luati ca atare si sa scuzati "stagaciile" care in unele cazuri abunda... :))))))))
#648409 (raspuns la: #648405) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de Victorian Silă la: 27/11/2013 17:20:33
Pesca, eu nu cred ca tu te-ai "milogit" vreodata. Din contra, ti-ai cerut drepturile foarte raspicat. Din cauza asta mi-am imaginat ca o sa sesizezi ca-i o gluma. Faptul ca eu folosesc verbul "a se milogi" cind tu de fapt aproape ca injuri, are o tenta umoristica evidenta. Din nou, n-am pretentia ca toata lumea sa fie pe aceeasi lungime de unda cu mine.
Siteurile de genul asta functioneaza pe baza de participare. Dupa cum vezi, din pacate neparticiparea adminului se reflecta in neparticiparea (sau scaderea numarului de) cafegiilor.
Eu sint aici cu scopul de a ma distra. In plus, m-am imprietenit "virtual" cu citeva persoane - speram ca si cu tine. De ex, acum ceva timp, fosta Paula, aflind ca scriu la un roman axat pe vise, a avut bunavointa sa-mi "arunce" doua dintre visele ei (de fapt lui) absolut halucinante cu ajutorul carora am scris doua capitole, cred eu, foarte bune.
Asta-i un exemplu. De pe hyperliteratura, unde scriam mai demult, m-am imprietenit cu un alt tip extraordinar cu care schimb acum e-mailuri zilnice, chestii legate de literatura si carti (in caz ca-ti imaginezi altceva).
Pt mine restul nu prea conteaza. Adica confirmat sau neconfirmat, nu ma afecteaza prea tare, atita timp cit imi apar comentariile.
Dar te inteleg perfect si inca o data, nu am facut misto de tine ci era un fel de haz de necaz.
Hai, sa fie pace si intelegere, intre oameni, Pesca, relax si ingroapa securea raboiului ca n-ai cu cine sa te bati, inca o data iti spun! :)
#648413 (raspuns la: #648404) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Victorian Sila - de sami_paris74 la: 27/11/2013 18:16:03
Felicitari pralea! mult succes si la mai multe.Cu toata stima.Sami.
#648415 (raspuns la: #648413) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de Victorian Silă la: 27/11/2013 18:30:07
Multumesc, Sami, la fel si tie!
#648416 (raspuns la: #648415) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Victorian Silă - de cher la: 02/12/2013 12:40:15
T-am cumpărat cartea !
Am intrat azi în librăria de pe langă unde locuiesc si am văzut cartea ta expusă la loc de cinste, cu banderola roşie care certifica faptul că este un volum câştigător al concursului de Debut Literar UniCredit 2013
autor C.G. Balan
Am cumparat-o datorită a ce ai scris aici, la Cafenea.
M-a impresionat mai ales povestea ca sotia ta a fost de acord să mergi la Paris cu ea timp în care să îţi scrii romanul.
Intr-o situaţie aproape similară am cerut şi eu această favoare, şi nu am primit-o.
Esti un norocos oricum ar fi cartea asta.
După ce o citesc voi comenta mai mult.
#648448 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Cher - de Victorian Silă la: 02/12/2013 18:24:15
Deabia astept sa aflu daca ti-a placut!
Crede-ma, am emotii de fiecare data cind astept vesti de la cineva care o citeste: oare o sa spuna ca e o porcarie, mi-o fi "scapat" ceva care nu se leaga, etc.

Sa-mi spui si care parte/capitole ti-au placut cel mai mult/cel mai putin.

Si pe mine m-a impresionat.
De-a lungul timpului dadusem mai multe rateuri.. ce s-o fi gindit, "mai urmeaza unul, intr-un domeniu nou" :)

Daca ar fi sa spun ce-i trebuie unui scriitor ca sa scrie bine: cit mai multe esecuri. Experienta de viata e importanta, dar si mai important e sa treci prin chestii dure.
#648453 (raspuns la: #648448) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de parola.uitata la: 02/12/2013 20:22:16
Fain! Voi cumpăra cartea negreşit. Felicitări!!!
#648456 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
parola.uitata - de Victorian Silă la: 02/12/2013 21:01:17
Merci!
#648457 (raspuns la: #648456) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Victorian Silă - de cher la: 04/12/2013 19:09:03
Abia am inceput sa citesc si trebuie sa iti spun ca imi place foarte mult cum scrii.
Nu stiu dece din ceea ce ai postat nu mi-am dat seama ca ai atat talent. Nu ma asteptam sa fie o carte asa buna.
Sunt insa incantata ca am luat cartea. O citesc cu mare placere si pentruca este a mea, o citesc fara graba, bucurandu-ma de fiecare cuvant. (eu obisnuiesc sa iau carti de la biblioteca publica )
Iti voi face o prezentare la sfarsit dar deocamdata ma bucur de lectura si vreau sa te felicit. Zici ca mai scrii o carte?
Sunt sigura ca va fi si aceea foarte buna.
Inca odata, FELICITARI !
#648510 (raspuns la: #648457) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Cher - de Victorian Silă la: 05/12/2013 04:44:16
Comentariul tau m-a inaltat rapid chiar intr-al 9-lea cer, de unde tot tu poti sa ma cobori sa zicem miine, daca o sa spui ca brusc nu-ti mai place :)

Da, a doua e terminata, acum o las vreo luna la "dospit" apoi voi trece la faza 2: taiat cam 10% din materialul initial, corecturi minore, erori gramaticale, frazare, etc.

Ai luat cartea de la o librarie din Bucuresti? Eram curios daca au distribuit-o si in orasele din provincie.

Merci mult inca o data!

#648539 (raspuns la: #648510) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Victorian Silă - de cher la: 05/12/2013 10:46:42
Libraria este in zona liceului Sincai, in Bucuresti si era expus un exemplar. Am sa trec pe acolo sa vad daca au mai scos alt exemplar la vanzare.
Este o mica librarie langa o biserica, daca stii zona.
Poate sa iti creasca inima, chiar scrii bine. Imi place limbajul natural, lejer si cum ai intercalat episoade din viata ta in Roania in epopeea aventurii tale.
#648546 (raspuns la: #648539) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
VS...tardiv... - de monte_oro la: 05/12/2013 16:26:47
..e drept, dar, inca o data, felicitari.. Nu-i de colo reusita asta a ta.. Eh, chiar daca Adelin Petrisor te-a luat la vanzari, miles away..Dar, deh... s-a vazut ca Raduleasca n-a mai scos niciun bestseller anu asta..:))
#648556 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
monte - de Victorian Silă la: 05/12/2013 20:51:11 Modificat la: 07/12/2013 04:24:50
Merci Monte, oricum m-ai mai felicitat tu odata..

#648582 (raspuns la: #648556) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
cher - de Victorian Silă la: 05/12/2013 20:58:31
Multumesc pt precizari.
Stiu biserica dar nu stiu libraria :)
In zona am facut scoala generala pina intr-a 5-a cind m-am mutat de pe bd. Pionierilor tocmai in Dristor, asta prin '84 :)
#648583 (raspuns la: #648546) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...