Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Doua chestii: Basarabia si regalitatea


de Daniel Racovitan la: 04/12/2013 11:19:12
voteaza:
In ultima vreme (de vreo un an sa zicem), aud in mass-media tot mai frecvent despre doua chestii:

- unirea cu Basarabia: presedintele basarabean prezent alaturi de cel al Romaniei, pentru prima oara in istorie, la defilarea de 1 decembrie din Bucuresti; o lege initiata in parlament pentru crearea de institutii permanente pentru unire; Basescu vorbind pe sleau despre unire (spre exasperarea/nemultumirea Rusiei); republica Moldova incepand drumul spre integrarea in UE, ceea ce va conduce aproape sigur la unire odata intrata in UE, e doar chestie de timp si schibmare de generatii;

- regalitatea: TVR ii dedica o emisiune saptamanal; autoritatile si instituriile publice (primari, ministri, politia, armata, etc) interactionaza tot mai frecvent si in mod cordial cu membrii familiei regale, uneori organizand ceremonii cu fanfara, covor rosu si discursuri; sondajele indica o crestere a simpatiilor regale; personalitati ale societatii civile se declara regalisti

Voi sesizati vreo directie?
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (87):


*** - de pescadorul la: 04/12/2013 13:57:34
Moldova, acel stat independent de peste Prut reprezinta probabil, cel putin deocamdata, ultimul bastion al "imperiului" dupa ce Rusia a renuntat la "vasalii" din Europa de Est care s-ar putea transforma pana la urma in ultima concesie pe care Maica Rusia ar mai face-o Europei "unite" aflata sub umbrela NATO, asta cel putin aparent dupa semnarea tratatului de catre moldoveni cu UE, un pas mic pentru ei dar cam mare pentru rusi si inca inacceptabil vis-a-vis de ucrainenei fiind evident cine este Ianukovici, un Boc al Ucrainei tras de sfori de Basescul de la Kremlin.
Si tocmai acum sa incepem sa ne aducem aminte ca acolo se vorbeste limba romana chiar daca in dulcele grai specific? Probabil ca vecinii nostrii de la Est, aia marii nu "fratiorii" nostrii, privesc cu interes evolutia acelui petic de pamant dar ca stat de sine statator si nicidecum ca o eventuala viitoare regiune a Roamniei Mari. Exista inca multe interese chiar pornind de la faptul ca acolo ar fi o baza militara pe care chiar si-au "protejat-o" imediat ce pe Prut incepuse sa se construiasca "podul de flori", sub numele Republica separatista Transnistria si au facut-o cat se poate de elocvent.
Mai exista si alte probleme aparute in timp in Moldova caci ca orice imperiu care se respecta, dupa ce a pus ghiara pe spatiu au inceput sa-l goleasca de populatia "originara" inlocuind-o cu grupuri etnice aduse de aiurea tocmai pentru a "destabiliza" zona, incluzand aici in primul rand rusi, ucraineni, gagauzi, etc, cei pentru care Stefan este inca Mare si Sfant fiind in jur de maxim 70%, pentru ceilalti Fane al nostru fiind perceput chiar ca un inamic al inaintasilor lor, deci au ei interese comune cu romanii precum baba cu mitraliera. Asta nu inseamna ca ar trebui renuntat la idee caci probleme similare au chiar si Tarile Baltice in care cetatenii rusofoni cer tot felul de drepturi sacre ale "minoritarului" care pana mai ieri reprezenta elita si forta conducatoare in acele zone. De parca ii opreste cineva sa vorbeasca pasareasca lor si sa se imbrace in portul specific cand vrea muschii lor, un comportament asemanator cu al "hunilor" de la noi care vor muuuuult mai mult, 1 Decembrie reprezentand pentru ei o zi calendaristica absolut banala.
Un moment pe care il consider impropriu momentan pentru agitarea subiectului unionist ce ar putea avea repercursiuni asemanatoare cu cele de la prima tentativa si ar putea destrama chiar si primii pasi facuti pana acum in incercarea moldovenilor de a iesi de sub tutela "bolsevica". Probabil ca o viitoare evolutie spre UE a Moldovei, cosolidata in timp, ar usura abia atunci o unire in toata regula.
#648497 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de pescadorul la: 04/12/2013 13:59:50 Modificat la: 04/12/2013 14:36:46
In legatura cu regalitatea suport masiv fata de subiect in marea masa a romanilor a existat dintotdeauna fiind dovedit elocvent chiar si cand Iliescu si-a calacat pe cordul lui cel purpriu si a permis in sfarsit grupului "Popescu, Ionescu Georgescu" asa cum au fost denumiti reprezantatii Casei Regale cand au fost returnati de pe aeroport in prima tentativa de vizita gasind "fortele revolutionare" conducatoare la momentul respectiv absolut nepregatite sa faca fata unei confruntari cu "istoria" considerata la acel moment "periculoasa". Si s-a vazut ce s-a intamplat cand Regele a vizitat capitala, probabil cea mai numeroasa asistenta adunata prin libera vointa din istoia Roamaniei, deci nu cacaturile alea regizate de adeziune pentru tot felul de evenimente si "nulitati" umane dintre care cel mai grandios in aceasta speta fiind, fara discutie, "impuscatul".
Tinand cont ca de 25 de ani parca suntem condusi de "fanarioti" care nu au avut si nu au alta menire decat propria lor chivrnisire pe spinarea majoritatii fapt pe care nici macar nu se mai obosesc sa-l ascunda , probabil ca o revenire a regalitatii ca element de echilibru in politica romaneasca este privita de unii ca o solutie, acelasi rol avandu-l si la insaurarea initiala caci si-n acele timpuri exista cam aceeasi practica in sanul mai marilor timpului, fie ei "pamanteni" sau "venetici", ce transformasera Romania intr-o "vaca de muls". Si rezultatele faptului ca s-a atins scopul dorit sunt evidente daca privim cum a evoluat Romania si la ce nivel ajunsese ca tara europeana in acea perioada de glorie.
Mentionez ca nu sunt regalist dar obligat de imprejurari as putea deveni... :))))))
#648499 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de pescadorul la: 04/12/2013 14:02:14 Modificat la: 04/12/2013 14:02:55
Scuze pentru repetare...
#648500 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
vreo directie... - de om la: 04/12/2013 16:09:09
da, un popor vrea o unire a unui teritoriu pierdut de regalitate.

da, o regalitate care se agata de orice sansa pt publicitate si-si transporta exponatele (de muzeu) dintr-un loc in altul...in rest curiozitatea ii mare, se intoarce capu' pe strada dupa pitzipoance (Cruduta de ex), nu vad de ce nu s-ar intoarce dupa'o ....principesa (par example)
#648504 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de pescadorul la: 04/12/2013 16:57:56 Modificat la: 04/12/2013 16:58:49
Fata de aspectele absolut grotesi care abunda in politica contemporana locala chiar si regalitatea avand, un rol preponderent "decorativ" si constant indiferent de fortele politice ce se agita pentru guvernare, asa cum functioneza in lumea civilizata pe care o tot dam exemplu ar fi o varianta mult mai acceptabila decat actualul sistem care poate crea astfel de "abratii" cu care se confrunta romanii acum.
#648506 (raspuns la: #648504) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de pescadorul la: 04/12/2013 17:01:48
Si in alta ordine de idei, un mare castig al "confirmarii" este si faptul ca poti modifica in timp real "erorile", care in textele mele abunda.... :)))))))))
#648507 (raspuns la: #648506) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de pescadorul la: 04/12/2013 17:29:11
"da, un popor vrea o unire a unui teritoriu pierdut de regalitate."

O excalamtie un pic prea severa pentru ce s-a intamplat atunci astfel ca folosim materiale scrise de altii mult mai inteligenti ca noi... in aceasta privinta:

"Al doilea ultimatum sovietic de pe 27 iunie a cerut evacuarea administrației și armatei române din Basarabia și nordul Bucovinei în patru zile.

A doua zi, guvernul român condus de Gheorghe Tătărescu, după ce primise și sfaturi din partea Germaniei și Italiei, a acceptat să se supună condițiilor sovietice.

Decizia de acceptare a ultimatului sovietic și de executare a unei „retrageri” (s-a evitat folosirea cuvântului „cedare”) din Basarabia și nordul Bucovinei a fost luată în Consiliul de Coroană din noaptea de 27 – 28 iunie 1940. După cum este consemnat în jurnalul regelui Carol al II-lea, rezultatul votului a fost următorul:

6 voturi pentru respingerea ultimatumului: Ștefan Ciobanu, Silviu Dragomir, Victor Iamandi, Nicolae Iorga, Traian Pop, Ernest Urdăreanu
20 de voturi pentru acceptarea ultimatumului: Petre Andrei, Constantin Anghelescu, Constantin Argetoianu, Ernest Ballif, Aurelian Bentoiu, Mircea Cancicov, Ioan Christu, Mitiță Constantinescu, Mihail Ghelmegeanu, Ion Gigurtu, Constantin C. Giurescu, Nicolae Hortolomei, Ioan Ilcuș (Ministru de război), Ion Macovei, Gheorghe Mironescu, Radu Portocală, Mihai Ralea, Victor Slăvescu, Gheorghe Tătărescu (prim ministru), Florea Țenescu (șeful marelui Stat Major al Armatei)
o abținere: Victor Antonescu.

Nu este clar dacă regele a participat sau nu la discuții, sau dacă a votat sau nu."

Deci iata ca nici regele nu face ce vrea muschii lui asa cum isi poate permite sa faca un presedinte. Daca atunci Romania nu ceda Bucovina in situatia cand razboiul era deja declansat si aliatii erau mai procupati de propriile piei decat de a altora, cel mai probabil ca dispaream ca tara la fel ca Polonia ce fusese spulberata de germani de la est si aliatii lor din acel moment rusii, de la vest.
#648508 (raspuns la: #648507) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
pesca - de om la: 04/12/2013 22:08:01 Modificat la: 04/12/2013 22:11:36
te invit sa observam impreuna niste...hai sa la spunem ... dovezi si discrepante ;)

-unirea din august 1918 votata de poporeni vs ruperea din 1940 votata de consilul de coroana

-retragerea [...] din Basarabia și nordul Bucovinei a fost luată în Consiliul de Coroană = ghici de ce se chema si ce reprezenta consiliu de COROANA? Hai sa te ajut...Roaita avea sirena, deci Romanica avea cap incoronat..chiar daca cel care trebuia sa conduca dadea un regat pt o curva, iar varianta de avarie (a se citi a mentine osul de ros) era Mihaita cu vrajnicu' CV: baiatu' lu' tata.
#648513 (raspuns la: #648508) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de pescadorul la: 04/12/2013 22:22:00
Subiectul nu era "episoadele picante din culisele casei regale" ca si aici exista subiecte stufoase. Era vorba ca nu chiar casa regala in sine a cedat Basarabia.
Evenimente de acest fel exista si astazi ceea ce nu desfiinteaza istitutia regalitatii in sine nicaieri in lume unde functioneza inca.
#648514 (raspuns la: #648513) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
pesca - de om la: 04/12/2013 22:26:05
de acord, nu desfiintam casa regala, doar capacitatea ei de a conduce ;)

In nicio lume/societate civilizata nu se pedepsesc soldatii :)
#648515 (raspuns la: #648514) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de pescadorul la: 04/12/2013 22:27:07
Intr-o tara unde toata lumea politica si "statul" isi fac treaba pentru care au fost investiti slujind pe cei ce i-au numit acolo nici nu conteaza persoanele in sine.
#648516 (raspuns la: #648514) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de pescadorul la: 04/12/2013 22:29:55
Facand o paralele intre cele doua perioade din acel timp si de atunci incolo exista o diferenta strigatoare la cer. Care o fi cauza?
#648517 (raspuns la: #648516) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de pescadorul la: 04/12/2013 22:36:30
Cine este de vina ca am ajuns milogii Europei cand chiar la inceputul perioadei "democratice" ramasa inca originala eram fara datorii si cu buzunarele pline ca stat, bine toate astea obtinute tot pe spinarea noastra care am fost pur si simplu batjocoriti in ultimii 10 ani in special de un dement, tinuti in frig, in intuneric si cu hrana din ce se scurgea din exporturi.
#648518 (raspuns la: #648517) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de pescadorul la: 04/12/2013 22:43:53
Pai acesti pigmei contemporani nu ajung nici pana la gleznele curvarului de Carol sau infantilului Mihai la vremea aceea cantarindu-i ca "realizari". Inca o data subliniez nici nu conteaza cine conduce ci cum conduce.
#648519 (raspuns la: #648518) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de Victorian Silă la: 04/12/2013 22:51:25
"Mentionez ca nu sunt regalist dar obligat de imprejurari as putea deveni... :))))))" Asta-mi place. Poate ca si eu.

In principiu, simpatizez cu ideea de unire cu Moldova. Dar dupa cum cunosc eu natiunea noastra, chestia asta va crea mai multe probleme decit s-ar intrevede, comform principiului "in Romania orice aparent pas inainte consta de fapt in vreo trei inapoi." N-am indoieli ca se va intimpla in viitorul apropiat (sub 5-8 ani).

Faza tare la serviciul pasapoarte Bucuresti, acum trei ani.
Reinnoiam pasaportul romanesc. Intru. Vara. canicula, nici un aer conditionat, plus mirosul ala de cladire comunista cu birouri de tabla sau toc de usa mincat de molii.
Plus transpiratie si invalmaseala.
Asta era la parter dar vad o hirtie cu o sageata in sus "Cetatenii romani cu domiciliul in strainate, va rugam la etaj!" (La etaj ce?)
Imi spun: "Hei, sa vezi ce coada selecta o sa fie sus: oameni stilati, Australia, Franta, etc, o sa fie o placere asteptarea"
Maiculita mea, ce am patimit acolo!! 99% erau cetateni moldoveni si Basescu/ guvernul basescian, daduse o lege ca sa le faciliteze obtinerea de pasaport romanesc, nu de alta dar veneau alegerile. Shooot! Jos era parfum in comparatie. Coada pe 5 rinduri? Nu, era pe 8. Multi nu intelegeau cum se completeaza actele sau completau gresit. Era un singur ghiseu al carui geam se deschidea din cind in cind ca sa expuna un cap coafat si artagos, care tipa la noi.
Eu am renuntat pt ca am cedat psihic dupa o ora si am revenit ziua urmatoare.
Era identic! Parca erau aceeasi oameni (nu sint sigur)
"Domnita, di ci nu vrieti sa ni ajutati oleaca.."
"Pai nu ai completat bine"
"Di si?"
"Pt ca in limba romana nu exista ochi cenusii!! Albastri, caprui, verzi sai negri. Atit. Cenusii nu avem!"
Da va aduc copchilul ca-i acilea afara, vi-l aduc sa-l vedeti ca are ochi cienusii"

Si multe altele. N-am timp acuma.
#648520 (raspuns la: #648516) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de pescadorul la: 04/12/2013 23:28:41 Modificat la: 04/12/2013 23:47:36
Apropo de ce povestesti si de faptul ca nu s-a schimbat mare lucru dupa "revolutie" si pentru simplul fapt ca majoritatea celor care au deservit cu sarg un stat comunist au ramas in continuare pilonii statului "democrat".
Tot despre Pasapoarte am si eu o poveste dar de pe vremea "impuscatului". Am o prietena care a riscat totul ca sa plece si a reusit... in 87 si acum este in Los Angeles, numai prin cate a trecut pana acolo ar fi subiect de roman. Cand s-a prezentat la Pasapoarte era un "vierme" acolo care se considera obligat sa fie si zelos in exercitarea meseriei vorbind cu "transfugii", ca nu era singura, ca ultimul porc facandu-i tradatori, vanduti, oameni de nimic si tot felul de astfel de "epitete" profitand bineinteles de neputinta lor de a respira mai scacadat macar dar sa raspunda in vreun fel.
Probabil ca acel cacat uman mai lucreaza si acum la Pasapoarte numai ca mai nou si-o fi schimbat discursul, acum e vorba de cetateni europeni onorabili. Pai cu astfel de jeguri in functii unde puteam ajunge? Avea ca sarcina de serviciu si monologul pe care-l vomita din maruntaleiele-i fetide?
#648521 (raspuns la: #648520) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
pesca - de om la: 04/12/2013 23:57:57
Inca o data subliniez nici nu conteaza cine conduce ci cum conduce. = perfect!...dar din pacate Mihaita a fost o marioneta si nu are experienta la condus! Pana si tzapu' (Constantinescu) a condus mai mult ca ex-regele...cat despre Iliescu si Base...le dau bataie la poponet si lectii de condus tuturor:)
#648523 (raspuns la: #648519) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de pescadorul la: 04/12/2013 23:59:19
De condus spre ce?
#648524 (raspuns la: #648523) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
pesca - de om la: 05/12/2013 00:03:01 Modificat la: 05/12/2013 00:03:45
cum spre ce?...spre ce vrea muschii lor ca d'aia nu sunt marionete la nivel regional ;)

PS: hai sa fiu serios...spre ce vrea electoratul lor
#648525 (raspuns la: #648524) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de pescadorul la: 05/12/2013 00:03:29
Daca vorbim de interesul public aceste doua personaje nu exista.
#648526 (raspuns la: #648524) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de om la: 05/12/2013 00:04:31
ok, atunci vorbim de interesul electoratului ;)
#648527 (raspuns la: #648526) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de pescadorul la: 05/12/2013 00:06:52 Modificat la: 05/12/2013 00:07:46
Pai tocmai ca sunt marionete la nivel regional servind prin politica lor in niciun caz interesului comun. In ultimul caz este evident cui ca nu degeaba au transpirat "mai marii" Europei sa nu pateasca ceva domnul pesedinte in timpul loviturii de stat sau doamne fereste a referndumului ala fraudat... ;)))))
#648528 (raspuns la: #648526) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de om la: 05/12/2013 00:11:09
Base nu a fost in ecuatie si mai marii EU au transpirat deoarece pucistii au fost prosti si nerafinati pe model sovietic ;)

De ex, garantez ca Putin nu a transpirat :)))...ca deh...asta numai pe la conducere se invarte (asa cum invarte si legile Ru)
#648529 (raspuns la: #648528) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de pescadorul la: 05/12/2013 00:11:45
Probabil ca acum doamna Merkel isi aeriseste fusta aia care a servit drept umbrela... :))))))
#648530 (raspuns la: #648528) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de om la: 05/12/2013 00:15:28
sa inteleg ca Base ii vreun Don Juan care se foloseste de femeile puternice?
:)))))))))))))))))))))))))))
#648531 (raspuns la: #648530) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de pescadorul la: 05/12/2013 00:17:08
Pai cum era cu telefonul pe care nu l-a dat dar in care i=a explicat ce grozavii se intampla in Romania?... :)))))
#648532 (raspuns la: #648531) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de om la: 05/12/2013 00:20:13
eu nu stiu, dar sa-i intrebi pe americani ;)
#648533 (raspuns la: #648532) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de pescadorul la: 05/12/2013 00:24:57
Dar acum ce rost mai are sa discutam de ce a fost caci probabil intre timp lucrurile s-au vazut mai limpede decat atunci si oricum indiferent de schimbari romanii au ramas tot "carne de tun".
Stii ce este enervant la actualii guvernanti ca isi dadaeau cu caramida in piept ca sa vezi ca daca vin ei si opresc furturile din banul public si doar cateva procente din economia neagra si pe dracu si pe lacu sa vezi trai neneaca pe banii babachii. Si tot din jupuit traiesc si ei astazi... rezulta ca nu s-a furat ca n-au avut ce sa stopeze si economia este "la vedere" ca iar n-au avut din ce sa mai albeasca... :)))))))
#648534 (raspuns la: #648532) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de pescadorul la: 05/12/2013 00:27:32
Mai ramane sa le cera scuze PDL-isilor ca i-au "calomniat"... :))))))))))))))))
#648535 (raspuns la: #648534) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de om la: 05/12/2013 00:34:04
Si tot din jupuit traiesc si ei astazi... = hai mai ca vorbim in deja-vu...sau despre aceeasi Marie cu alta palarie.


#648536 (raspuns la: #648534) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de pescadorul la: 05/12/2013 01:05:26
Pai este evident, cel putin pana acum, ca asta este realitatea. Si tocmai in contextul asta spuneam ca e posibil ca niste oameni, ca n-or fi toti din aceeasi tagma a "fanariotilor", s-au gandit ca chiar regalitatea ar fi o iesire din acest "marasm" asta apropo de tema de la care s-a plecat... o gasesti in textul introductiv.
#648537 (raspuns la: #648536) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de pescadorul la: 05/12/2013 03:46:25 Modificat la: 05/12/2013 03:47:57
Acum ca sa inchidem totusi subiectul cu un final mult mai aproape de realitate ca suntem amandoi oameni inteligenti si am glumit destul.
Ca sa poti opri niste furturi trebuie sa ai un element indispensabil, justitie si cum deocamdata in Romania ea este inca "indpendenta"... aceeasi Marie ba chiar cu aceeasi palarie asa ca pana la noi ordine fraudele s-au facut singure... :))))
#648538 (raspuns la: #648537) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Pescadorul - de Victorian Silă la: 05/12/2013 05:04:36
Apropos de asta si de politica iti mai spun una. Dupa ce a iesit Base, cam la un an, eram in Turnu Severin. Oras mic, are 2-3 fabrici mari si late: santierul naval, fabrica de apa grea si hidrocentrala. Daca nu esti la nici una din astea esti cam mincat: sofer de taxi sau agricultura.

In fine, la masa cu niste rude, se vorbea politica, un unchi in virsta din partea sotiei simpatizant legionar pe fata - foarte misto, dar nu ma lungesc, ce vreau sa spun e ca apare o vecina care spune ca ea a votat cu Basescu (sau PDL?) pt ca nu a avut ce face.

"Cum adica?" devin eu interesat.
"Pai directorul fabricii a fost numit politic. Ne-a spus ca daca nu iese cine trebuie, adio servici. AM fost la votare cu autocarele. Ne-a luat de la fabrica, ne-a suit in autocare, am coborit la sectia de votare, am fost insotiti pina la cabina de vot! Si am votat cu el."

"Ok!" a, spus eu, "Dar de ce in cabina, odata ce te-ai vazut singura nu ai pus stampila pe ce voiai de fapt??"

Recunosc ca m-am simtit superior ei cind am pus intrebarea, si cu atit mai mult raspunsul m-a dat pe spate:

"Pai mata pe ce lume traiesti?! Buletinele de vot erau DEJA stampilate!"

Faza reala si va spun ca nu parea deloc genul de persoana care sa minta mai ales ca raspunsul ei a fost f spontan.

Ei, Pesca, acum sa te vad cum comentezi asta? :)
#648540 (raspuns la: #648521) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Victorian - de zaraza sc la: 05/12/2013 11:44:41
Nu zic ca nu e posibil, dar nu "de sus", ci de la lingai si fricosi. La noi in Nasaud putini oameni au votat din alte motive cu Base decat din convingere proprie: fie tigani, care se dadeau bine cu primarul, fie locuitori pe varful dealului unde mergea urna de vot.

Oare acum la Turnu, ce noutati mai sunt?

#648548 (raspuns la: #648540) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Victorian - de pescadorul la: 05/12/2013 14:27:31 Modificat la: 05/12/2013 14:30:09
Eu nu pot renunta la demnitate... :)))))
Eu cred ca peste tot in Europa se intampla la fel si deci pentru ca sa putem spune asa nici nu mai e loc de comentarii.
Si eu as vota, acum cu si mai multa convingere la fel ca la Turnu numai ca din neneorocire, cel putin pana la noi alte eventuale minuni ce ar putea schimba Constitutia, nu mai am posibilitatea.
Nu poti sa nu admiri pe cineva care face exact ce spune ca nu face si dupa ce baga Romania sub comanda FMI-ului pentru 20 de miliarde care dispar in neantul bancilor dar pe care "prostimea" trebuie sa le plateasca mai primeste la promotie si taieri de salarii, de pensii, de alocatii, tva 24%, scumpirea accizei cu 50% la carburanti si mulate alte "bonusuri" se erijeaza in aparatorul aceleasi "prostimi" si se arata intransigent ca dupa ce au fost recuperate toate aceste "masuri dure dar necesare" dar nu de catre cei ce le-au luat, nu accepta inca 7 eurocenti scumpire la acciza.
Este fabulos dar demnitatea te impiedica sa te uiti la "bucatarie", eu ma cred fericit si multumesc lui Dumnezeu ca m-a eliberat din prizonieratul matern exact pe aceste meleaguri de vis cu oameni asa de admirabili si devotati chiar si pe ultima suta la propasirea nemului.
#648551 (raspuns la: #648548) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
zaraza sc si Pesca - de Victorian Silă la: 05/12/2013 14:55:40
"eu ma cred fericit si multumesc lui Dumnezeu ca m-a eliberat din prizonieratul matern exact pe aceste meleaguri de vis" ce mod nteresant de a spune m-am nascut :) :)

zaraza, din cite stiu, pina la urma fabrica de apa grea oricum s-a inchis (sau e pe cale) iar din santierul naval mai e doar o umbra.

Trebuie sa o intreb pe soacra-mea care e inca acolo.
#648552 (raspuns la: #648551) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de pescadorul la: 05/12/2013 15:19:32
"fabrica de apa grea oricum s-a inchis (sau e pe cale) iar din santierul naval mai e doar o umbra"

Functionam exact dupa modelul european... :)))))
Probabil ca demnitatea tocmai asta inseamna, nu doar sa crezi ca esti condus de niste nemernici pentru ca asta este evident, ci sa te intrebi cat vei mai accepta sa fi condus altfel decat in Europa.
#648553 (raspuns la: #648552) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Eu.. - de monte_oro la: 05/12/2013 15:38:20 Modificat la: 05/12/2013 15:47:36
...sunt si pentru unire si pentru regalitate. Sigur, abia dupa aia, lucrurile si-ar arata labirintul complicateniilor iscate din asa ceva. Dar a spune, par exemple, ca regalitatea nu e buna, pentru ca ea ar fi pierdut Basarabia in 40, e doar o rautacioasa speculare a unui moment istoric extras din contextul intregului suflu al dinastiei in tara asta. Dar independenta, atunci, cine a cucerit-o? Sigur, inca nu eram, tehnic, regat, dar nu mi s-a parut ca era vreun republican la conducerea tarii in 1877? Si 1918 cine l-a facut? Modernitatea tarii asteia, preluata de Carol I practic de la nivelul de caftane si serbeturi a la turc, sincronizarea ei la ritmul european, in putinele decenii de respirare, cine a facut-o?
Sau poate era comunismul mai bun, ca, nah, el nu a pierdut nici o Basarabie. Doar sufletul si elita si randuirea astui popor le-a pierdut, tragandu-le pe roata. Da-n rest, mai nimic teritorial, asa-i (ca doar n-om pune Insula Serpilor la socoteala). pai, hai iar in comunism ca judecand strict in termenii astia, fu mai bun ca regalitatea...nu?..;)
Republica, in istoria noastra, n-a fost decat un pretext pentru ca ei distinsii conducatori sa se vizese "monarhi" si "dinastie". Cu exceptia lui Milica, rapus de structuri... de organe... e drept..
#648554 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de rumm la: 05/12/2013 16:57:59
as fi curios sa stiu, in cazul unui referendum, de exemplu...cat la suta din moldoveni isi doresc unirea.

ma indoiesc foarte ca rezultatul ar fi satisfacator pentru cei ce ridica in prezent aceasta problema.

cred sincer ca timpii nu-s inca maturi.

deja CE a inceput sa calce pe coada ursului cu Ucraina.

#648557 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Pescadorul - de Victorian Silă la: 05/12/2013 05:04:36 - de om la: 05/12/2013 17:53:45

Ei, Pesca, acum sa te vad cum comentezi asta? :) = poate sa comenteze Ponta? ;)
#648558 (raspuns la: #648540) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de Daniel Racovitan la: 05/12/2013 17:54:03
"cred sincer ca timpii nu-s inca maturi"

clar; trebuie sa se mai schimbe generatiile indoctrinate
#648559 (raspuns la: #648557) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de pescadorul la: 05/12/2013 17:58:09
"as fi curios sa stiu, in cazul unui referendum, de exemplu...cat la suta din moldoveni isi doresc unirea."

Buna intrebare ca pana acum s-a discutat despre partea de la Vest de Prut. E ca si cum un flacau zice ca gata se insoara ca a gasit aleasa si povesteste ce-o sa faca cu ea, nu intru in amanunte ca nu s-au culcat toti copiii... :)))
Si cand se duce s-o anunte ca sa fie gata ca la 12:00 au cununia la biserica, aleasa il intreaba dar el cine este si care este scopul vizitei... :)))))))
Deci ca sa revenim la fratia indestructibila dintre romanii de pe cele doua maluri ale Prutului cel mai probabil ca moldovenii cu toate minoritatile gramada ar pune botul 100% daca asta ar fi singura sansa sa iasa si ei la un d'alde Paris, Milano, London City sau pe alte coclauri europene sa faca sedinti di shopinguri di aselea ieuropenesti sau sa puna umarul si ei pe langa fratii lor mai naravaiti deja la UE, la consolidarea economiilor europene muncind la negru ca la cat se gaseste la ei de muncit in draci nici n-ar pleca 3 sferturi in prima saptamana. Singura consolare a englezilor in special, ca astia isi dau ochii peste cap mai abitir, ar fi ca noile valuri migratoare n-ar mai fi la nivelul potential dintre hotarele Romaniei ca astia sunt cu totii cat populatia Bucurestilor si comunele limitrofe, o nimica toata... :))))
Daca cumva primii pasi fiarvi spre UE continua sub privirile un pic incruntate ale lui Ivan cel Groaznic si chiar ajung vreodata sa intre si ei in randul lumii civilizate ca noi, bine inca ma intreb la ce ne-a folosit, ma indoiesc ca ar mai fi o prea mare vanzoleala pe podul de flori ce va uni atunci cele 2 tari surioare, in situatia in care UE ii vrea ca piata de desfacere ca sa fie si pentru ei bine si sa nu fie rau, pentru UE ma refer in timp ce moldovenii ar astepta gaze si alte servicii de unde bate Crivatul. Probabil ca vor primi ceva flatulente pe teava daca se apuca rusii de dieta naturista cu fasole iar vinul, principala bogatie a nepotilor lui Stefan de peste Prut, ca nici romanii cat sunt ei de prieteni cu Bahus n-o sa poata sa-l soarba decat in mica masura, va fi folosit eventual la baile publice si prin agricultura la irigatii daca fostii importatori raman doar pe principala dragoste, votca.
Caci spre Europa cangi ca la cat produce doar Franta, Italia, Spania din licoarea respectiva le-ar ajunge la moldoveni vinul pana la brau si mai mult ca sigur ca se vor gasi norme europene ca sa-l scoata din competitie, asa cum am patit si noi cu carnea de porc, laptele, etc.
Lucrurile par un pic mai complicate decat sentimentul de fratie in sine care ne macina de atata amar de ani de cand regalitatea a dezlipit Moldova ca asa a vrut muschii ei, ca pe o masea stricata, de trupul sfant al patriei... :))))))
#648560 (raspuns la: #648557) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
monte - de om la: 05/12/2013 18:04:24
asa cum am spus, nu soldatii sunt trasi la raspundere ci seful! Ar fi culmea sa spui ca poporul a pierdut Basarabia, doar ca sa scuzi un rege incompetent.

Daca tot vorbeam de competente sa nu-mi spui K-Karol II sau Mihai I au fost competenti! ...poate competent doar in budoarul Lupescei ;)

Si IAR daca tot vorbim de competente, nu vad de ce as alege un incompetent doar ca strabunicu' a fost competent! D'asta sunt impotriva alegerii incompetentilor numai pe baza de arbore genealogic!

Daca (in prezent) am avea un personaj gen Carol I, as fi primul care ar vota monarhia, chiar daca ar fi cam dictatoriala ;)

PS: monte cred ca esti cam dur si uiti de progresul inceput de Cuza !
#648563 (raspuns la: #648554) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
OM - de pescadorul la: 05/12/2013 18:07:11
"Ei, Pesca, acum sa te vad cum comentezi asta?"

Pai eu am comentat-o foarte clar spunand ca de 25 de ani parca suntem condusi de "fanarioti". Asta nu scuza pe unii ca si altii au incercat sa faca la fel ca doar tu ai inteles ca a recunoscut... :))))
#648564 (raspuns la: #648560) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
pesca - de om la: 05/12/2013 18:13:00
nu conteaza ce sa spune/recunoaste, important e sa ai dovezi. Crezi ca daca Ponta avea dovezi despre Turnu Severin ar fi tacut?

Ar mai fi o varianta:
Dpmdv, si ceilalti (PDL-istii) aveau dovezi de alte nereguli PSD-iste Turnu Severin-like si atunci fiecare si-a inghitit galusca...un fel de "nu spun de X, dar nici tu nu spui de Y" ;)
#648565 (raspuns la: #648564) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
monte - de Victorian Silă la: 05/12/2013 18:18:56
Bine-ai revenit! Ti-am simtit lipsa..

La scara globala sint pt abolirea monarhiei, pt ca nu-i vad sensul in sec 21. In particular, cind e vorba de Romania (vorba lui Pesca, "nu sint regalist dar in imprejurarile actuale as putea deveni) se schimba foaia. Din moment ce e clar ca sistemul actual nu functioneaza, ar fi interesant de incercat monarhia. La naiba! - macar vedem daca s-ar schimba ceva in bine. Apoi din exterior s-ar vedea ca si un inceput nou, tara noua, monarhie constitutionala, seful statului n-ar mai fi unul caruia i s-ar ridica mesa de pe chelie in bataia vintului, l-ar apuca de cot si l-ar trage dupa el pe presedintele Chinei (asta mai demult, nu acum) ci un om care (speram) ca ar sti ce-s bunele maniere, diplomatia si limbajul elevat, pt ca monarhia de fapt asta e: traditia de a fi cea mai cultivata persoana din tara aia.

Nu stiu cit de logic m-am exprimat..
#648566 (raspuns la: #648554) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
monte - de Victorian Silă la: 05/12/2013 18:18:56 - de om la: 05/12/2013 18:25:12 Modificat la: 05/12/2013 18:26:09
de accord cu traditia (care poate sa fie si traditia eroilor neamului), dar dpmdv ar fi tot un: pana la Dzeu, te mananca sfintii (tot parlamentarii aia corupti si lenesi).

A propos, ce se mai aude cu propusul 300 reprezentanti ai poporului votat de popor?
Incerc o comparatie, in SUA sunt un pic peste 500 (parlamentari si senatori) la o populatie de peste 300 milioane, iin romanica cam care ar fi raportul actual "alesi"/populatie? ;)
#648569 (raspuns la: #648566) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
om - de Victorian Silă la: 05/12/2013 18:30:04
se tergiverseaza la nesfirsit.
exact aceeasi situatie e si in Canada: se promite in alegeri (reducerea/desfiintarea Senatului) si pe urma nimic.
#648570 (raspuns la: #648569) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
VS - de om la: 05/12/2013 18:31:47
nashpa :(
#648572 (raspuns la: #648570) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
OM - de pescadorul la: 05/12/2013 18:39:44
Aici nu e vorba de ce spun eu sau tu sau Ponta sau altul caci acestea ar fi doar aprecieri mai mult sau mai putin subiective prin care fiecare e liber sa-si exprime opinia.
Ce conteaza este verdictul oficial ori daca la referendum a plecat in bejenie pe plaiurile mioritice institutia abilitata impreuna cu Bilbliile din dotare sa se ocupe de niste plangeri legate de fraudele imense produse atunci de mai ramasesera la sediu doar femeile de serviciu si portarii intr-o situatie similara anterioara, adica la realegerea carmaciului desi se intamplasera niste fenomene paranormale legate de voturile venite din diaspora, recte Paris si au existat vreo 12 mii de sesizari legate de niste fraude intamplate atunci care in parte erau vizibile si cu ochiul liber pe TV cand soseau autobuzele cu votanti la Gara de Nord iar politia ii controla soferului actele in rest nu existau probleme cu "turistii", dar ca sa vezi chestie nu s-a intamplat nimic deosebit, n-a mai alergat nimeni cu Cartea Sfanta la subtiori si s-a considerat ca la Paris romanii de acolo si-au bagat cate un ardei iute in cur ca sa capete viteza supersonica la votat deci iar nimic de semnalat.
#648576 (raspuns la: #648566) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
pesca - de om la: 05/12/2013 18:55:01
hai mai, lasa-i ca-si spala reciproc mainile cand dau boborului paine si circ :(

Singura nostra sansa e sa avem alternative la vot ...in rest vin ai nostri, pleaca ai nostri (indiferent de curentul politic -osu' puterii n'are culoare politica ;)
#648578 (raspuns la: #648576) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de pescadorul la: 05/12/2013 19:21:35
Nasol ca circul primeaza cand mult mai profitabil era sa fie la promotie painea... :)))))
Alternativa tocmai incepe sa se intrevada iesind din negura istoriei... :))))))))))
#648579 (raspuns la: #648578) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
pescadorul - de rumm la: 05/12/2013 19:59:13
succint problema unirii o vad in modul urmator:

- moldovenii (ca asa-si spun...)nu vor unirea cu Romania; vorbesc de majoritate cand spun "nu vor" ;)

- Rusia nu accepta deocamdata un alt spin in coasta-i, vezi si Ucraina.

Am impresia ca "imperiul" UE incepe sa pluseze cam tare momentan.
#648580 (raspuns la: #648560) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de zaraza la: 06/12/2013 01:30:33
in legatura cu regalitatea nu vad nicio directie. regele e prea batran, iar printesa margareta nu pare genul care sa polarizeze masele (si cu atat mai putin alaturi de duda). deci, pas..


cu moldova, basescu ar putea juca o carte, caci sunt o gramada de moldoveni in romania, care au obtinut cetatenia si au drept de vot. o unire a moldovei cu romania nu vad in viitorul apropiat, cred ca nici nu se mizeaza pe asta. se mizeaza doar pe desteptarea unui sentiment nationalist pro moldovenesc, la care de altfel ar putea pune botul o gramada de romani (fara sa-i punem la socoteala pe moldoveni). la o adica, pana si eu as putea pune botul, caci am origini basarabene.

#648592 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
om, victorian - de zaraza la: 06/12/2013 01:47:34 Modificat la: 06/12/2013 01:52:31
vise, taica! cu cine vreti voi sa instaurati monarhia? pai pe printesa margareta n-o plac nici eu (habar n-am de ce, la o adica, dar n-are charm, n-are nimica), credeti ca o place talpa tarii, aia de a votat USL-ul 70% ?

va dau o veste proasta: toata lumea stie ca ponta e prost gramada si mincinos patologic si totusi ponta conduce in sondajele electorale.

deci, cu cine vreti voi revolutie????
#648593 (raspuns la: #648566) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de pescadorul la: 06/12/2013 02:00:17 Modificat la: 06/12/2013 02:21:04
Probabil ca asa este si doar se mizeaza pe un efect nu si pe o finalizare reala, problema este ca pe langa moldoveni ar putea pune botul si rusii care au stat foarte calmi pana cum cel putin fata de Moldova. E clar ca nu vor sta la fel de pasivi daca se agita problema unionista mai mult decat declarativ.
Numai ca problemele incep sa evolueze cam brusc precum a fost hotararea curtii constitutionale de la ei sa bage iar limba romana pe tapet si sa scoata moldoveneasca din meniu. O sa vedem cum evolueaza situatia caci pe langa basarabeni mai sunt acolo si o gramada de rusofoni pentru care limba romana este limba straina. Ceva mici scandale imi inchipui ca vor porni chiar in interior ca sa nu mai zic ca deja in Transnistria s-a si miscat Militia si a dat buzna intr-un liceu cu predare in romana si l-au cam inghesuit pe domn directorul de acolo si au facut nitel balet ca sa impresioneze copii si nu numai.
Sa asteptam urmarile.
#648594 (raspuns la: #648593) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
om - de Victorian Silă la: 06/12/2013 02:26:35
Nu stiu cum de ai gasit clipul, dar cu asta ai pus punctul pe i.
Ce mirsavie, deci chestia e pe fata, toata lumea stie!

Deci tot asa se pune problema: cine fura mai cu spor.
Invata si ei de la fatele mai mare, doar asa l-a batut Bush pe Gore in Florida.
#648596 (raspuns la: #648558) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
zaraza - de Victorian Silă la: 06/12/2013 02:31:24
no ca aici nu pot decit sa-ti dau din pacate dreptate
#648597 (raspuns la: #648593) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de pescadorul la: 06/12/2013 02:49:16
Pai nu degeaba se spune ca politica este o doamna de moravuri usoare... :)
#648603 (raspuns la: #648597) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
om - de monte_oro la: 06/12/2013 10:15:07
Nici nu spun ca regii au fost perfecti, dar iti spun eu ce imi sugereaza monarhia, in raport cu presedintii. Un rol de "arbitru" al diverselor forte centrifuge politice - unul cvasiimposibil de gasit in stilul romanesc republican - si prestigiul. Nu stiu cu cine-or fi rude Iliescu sau Basescu - de Ceausescu nu mai zic - dar nu prea as crede ca e vorba de mari familii domnitoare sin case regale europene.
Iar prestigiul nu e deloc de colo intr-o lume dominata de impostori si parveniti. Ca acum luam cate un Carol II sa-i numaram toata neghina din grau, e una, dar de privim cam cum era Romania - inclusiv ca pozitie si imagine externa - in raport cu ce e acum, doar un orb n-ar vedea diferentele.
Tu vezi mai degraba imperfectiunea regalitatii - si e dreptul tau - dar nu putem sa nu judecam lucrurile prin comparatie.
Ai senzatia ca acele imperfectiuni is mai maligne decat cele ale 'republicanilor? Sau calitatile celor din urma, puse in balanta, vor fi fiind mai bune pentru tara decat cele ale dinastiei? Eu cred ca nu..si, fireste, nu iti pot transmite decat ceea ce cred...asa... din cat m-am "plimbat" eu prin intelegerea istoriei astei tari.
#648608 (raspuns la: #648563) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: