Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Revolutia islandeza


de zaraza sc la: 10/12/2013 07:30:27
rezumat: Revolutia pasnica ce a salvat populatia islandeza de imprumuturile facute de catre guvern
voteaza:
Preiau textul de sub videoclipul de pe youtube:

"Pe timpul acestor ani de criză mondială, în Islanda s-a desfăşurat o revoluţie tăcută, paşnică ce a dus la eliberarea acestui mic stat de sub influenţa ocultei bancare mondiale. ( Va rugam,trimiteti aceste informartii mai departe,impreuna putem invinge si noi sistemul corupt din Romania )

În acest timp, în România, autorităţile repetau necontenit că singura soluţie pentru ţara noastră este un acord cu FMI, urmat de măsuri foarte dure de austeritate îndreptate împotriva populaţiei, pe care le ştim foarte bine, pentru că mulţi dintre noi le-am simţit pe propria piele.

Atunci când a fost vorba de revoltele din Tunisia, Egipt sau Libia, ori de mega înscenări de genul uciderii lui Osama Bin Laden, mass-media de pretutindeni şi de la noi nu au mai contenit cu relatările, reportajele şi dezbaterile televizate. În cazul Islandei însă a fost o tăcere totală.

Iată o traducere, care circulă pe Internet, a unui articol spaniol care prezintă derularea evenimentelor în cazul revoluţiei din Islanda:

În Islanda, ţara în care Guvernul a fost demis în totalitate, marile bănci au fost naţionalizate, s-a decis să nu se plătească datoria creată în Marea Britanie şi Olanda, din cauza politicii lor financiare rău intenţionate şi s-a creat un grup popular pentru a rescrie Constituţia.

Şi toate acestea paşnic. O revoluţie împotriva puterii care ne-a adus la criza actuală. De ce aceste fapte nu au devenit cunoscute de doi ani: Ce se întâmplă dacă alţi cetăţeni UE vor lua exemplu? Iată pe scurt, istoria evenimentelor:

2008. Se naţionalizează cea mai mare bancă din ţară. Se prăbuşeşte moneda, bursa îşi suspendă activitatea. Ţara este în stare de faliment.

2009. Protestele populare din faţa Parlamentului fac să fie convocate alegeri anticipate şi provoacă demisia primului-ministru şi a membrilor Guvernului în bloc. Continuă situaţia economica nefavorabilă. Printr-o lege se propune rambursarea datoriei către Marea Britanie şi Olanda având de plată suma de 3.500 de milioane de euro, o sumă pe care toate familiile islandeze să o plătească lunar pentru următorii 15 ani la 5,5% dobândă.

2010. Oamenii ajung să iasă în stradă şi cer ca această lege să fie supusă referendumului. În ianuarie 2010, preşedintele refuză să o ratifice şi anunţă că se va consulta poporul. La referendumul, organizat în luna martie, 93% din voturi au fost împotriva acestei legi. Pentru toate acestea, Guvernul începe o anchetă pentru a rezolva responsabilităţile legale ale crizei. Începe arestarea mai multor bancheri seniori şi directori. Interpolul emite un ordin, şi toţi bancherii implicaţi, pleacă din ţară.

În acest context de criză, se alege o adunare pentru a elabora o nouă Constituţie care să includă lecţiile învăţate în urma crizei şi pentru a înlocui pe cea curentă, o copie a Constituţiei daneze. Pentru a face acest lucru, se merge direct la poporul suveran. Se aleg 25 cetăţeni fără afiliere politică, din 522 care şi-au depus candidaturile, pentru care era necesar să fie majori şi să aibă sprijinul a 30 de persoane. Adunarea constituţională începe activitatea în februarie 2011. Prezintă un proiect de Constituţie bazată pe recomandările poporului din diverse reuniuni din întreaga ţară. Noua Constituţie trebuie să fie aprobată de către actualul Parlament şi de cel care se va forma după alegerile legislative.

Aceasta este scurta istorie a Revoluţiei din Islanda: demisia Guvernului în bloc, naţionalizarea băncilor, un referendum pentru a permite oamenilor să decidă cu privire la deciziile economice, închisoare pentru cei responsabili pentru criză şi rescrierea Constituţiei de către cetăţeni. S-a menţionat acest lucru în mass-media europene? S-a comentat cu privire la acest lucru în talkshow-urile politice? S-au văzut imaginile evenimentelor la televizor?

Bineînţeles că nu. Poporul islandez a fost în măsură să dea o lecţie pentru toată Europa, să se împotrivească întregului sistem şi să ofere o lecţie de democraţie întregii lumi."

Cunoasteti alte descrieri ale evenimentelor? Gasiti in engleza alte descrieri?

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (9):


*** - de zaraza sc la: 10/12/2013 07:50:21
http://mccsolidari.wordpress.com/2013/03/27/video-islandezii-aresteaza-bancherii-mass-media-din-romania-tace/

"Islandezii nu au cedat nici un gram în fața trucurilor cu care au tot venit organizațiile oligarhe internaționale, pas cu pas au spus NU și continuă să-și creeze un stat unde hoția băncilor și a corporațiilor să dispară.

Mass media românească, în „libertatea” ei…, a pomenit anemic că islandezii arestează bancherii, ca pe o știre de can-can și nicidecum ca pe un exemplu demn de analizat și aplicat în România unde știm că bancherii în frunte cu Mugur Isărescu și cu sprijinul politicienilor au distrus țara prin: falsa inflație, vânzarea avuției poporului, împrumuturi în numele poporului pe care apoi le-au direcționat tot către ei (miliarde de euro au fost dați împrumut de BNR către SUA sub formă de „titluri de trezorerie” , citește aici http://www.badpolitics.ro/ ).

Numai că manipularea, care ne face să credem că un protest prelungit duce la grave repercursiuni, a pus stăpânire pe mințile românilor. Tot timpul se folosesc „cozi de topor” care spun: nu se poate, noi suntem lași, pe cine punem în loc. Urmăriți prezentarea din film. Se poate, nu suntem lași, avem pe cine pune în loc."

Parerea mea este ca nu neaparat au distrus tara, dar mentin iluzia ca nu avem incotro si trebuie sa suportam masurile ce le iau ei. Guvernele exista pentru ca noi le-am investit cu puterea de a ne conduce. Noi le-am dat-o, noi le-o putem lua inapoi. Trebuie sa credem in puterea noastra, a celor multi. Atat.

#648665 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
zexe - de RSI la: 10/12/2013 08:59:39 Modificat la: 10/12/2013 09:01:32
Culmea este ca am vazut reportaje despre criza din Islanda la TV, cred ca in emisiunea lui Moise Guran.
Nu prea buna informarea asta a conspirationistilor(bine, este si clar tendentioasa). Uite un articol ceva mai serios si care afirma altceva:
http://en.wikipedia.org/wiki/Economy_of_Iceland
Iata ca totusi s-au imprumutat de la FMI si de la tarile nordice pentru a iesi din criza. Romania de la cine sa se fi imprumutat: Turcia?
Ce nivel de democratie si ce nivel de trai au islandezii si cum se compara asta cu cel al romanilor, mai ales din pdv credibilitate pentru obtinerea de imprumuturi?
In afara discursurilor conspirationiste inflacarate anti-capitalism mai trebuie si ceva documentare urmata de gandire.
#648668 (raspuns la: #648665) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
RSI - de zaraza sc la: 10/12/2013 11:20:33
Si ce afirma? Ca e in engleza si aici m-ai pierdut.

Nu ne-am imprumutat si noi?!
Comparam ce se poate compara, doar nu suntem copii...

Nu e anti-capitalism, e luciditate. Cum am spus nu stiu unde: diferenta intre noi si occident e ca acolo economia merge mai bine si in buzunarele oricui gasesti mai mult. Asa ca ai cu ce sa inchizi gura cetateanului.

#648672 (raspuns la: #648668) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de RSI la: 10/12/2013 11:26:52
afirma ca tot la FMI a recurs ca sa treaca de criza. (Google Translate face o treaba destul de buna).

Da, dar ideea "lucizilor" astia era sa nu ne imprumutam. Comparaison n'est pas raison ;)

acolo economia merge mai bine? De ce? Deci nu factorul extern este de vina ci acela intern.
#648673 (raspuns la: #648672) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de pescadorul la: 10/12/2013 12:30:48
La noi de atata amar de vreme "haiducii" care au considerat Romania un fel de Codrii Vlasiei si au luat de la "saraci" ca sa devina ei bogati si li se rupe in 14 ca nu-i baga nimeni in seama, e mai greu sa inceapa asanarea mocirlei.
"Legea este ca o bariera: cateii trec pe sub ea, dulaii o sar doar boii intra cu coarnele în ea"
Deci degeaba mugim a pustiu cat javrele sunt "intangibile". Cel mai probabil cand doamna aia seminuda care tine cantarul intr-o mana si sabia in alta isi va lua dracul valul ala al slugarniciei de pe ochi si va folosi sabia nu doar sa se scobeasca cu ea intre dinti...
#648677 (raspuns la: #648673) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de proud la: 10/12/2013 13:51:46 Modificat la: 10/12/2013 14:22:33
doamna aia seminuda care tine cantarul intr-o mana si sabia in alta isi va lua dracul valul ala al slugarniciei de pe ochi

pai e oarba mai , ca se tine ca orbul de bata de legile votate in parlament. Ia sa vedem ce amnistie se mai da azi aciisa ....:)))

http://www.romaniacurata.ro/parlamentarii-modifica-legi-ca-sa-scape-de-condamnarile-pentru-corupti-4293.htm
#648682 (raspuns la: #648677) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
RSI - de zaraza sc la: 10/12/2013 14:22:39
Tot factorul intern zic si eu ca are importanta. Nu sa dam vina pe guvernanti ca ne c... si noi ajungem in rahat. Intai insa trebuie sa fim constienti ca mentalitatea ne tine pe loc. Mentalitatea ca la noi nu se poate intampla nimic bun. Nimic bun, pentru ca cei mai multi asteapta sa inceapa celalalt. Se vad neputinciosi de unul singur. N-o sa ne unim decat cand ne ajunge cutitul la os. Asa ca n-ar fi rau sa invart eu cutitul in rana. ;)

#648684 (raspuns la: #648673) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de rumm la: 12/12/2013 14:21:10
bineinteles ca nu e anti-capitalism.

e doar revolta impotriva fascismului financiar.
#648734 (raspuns la: #648672) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de zaraza sc la: 13/12/2013 09:58:11
Cele mai potrivite comentarii pentru ce voiau sa faca parlamentarii romani iac-aicea! :)) (sursa-internet)

Furt calificat. Spre deosebire de găinari, parlamentarii chiar au o calificare în acest sens. Iar excelența într-o meserie nu poate fi pedepsită.

Tâlhăria. Unele dintre cele mai apreciate personaje din folclor sunt haiducii, niște tâlhari care luau de la nobilime și dădeau la prostime. Asta face și parlamentarul: ia bani de la românii cu suflet nobil care plătesc impozite și îi dă prostimii din Parlament, Guvern, primării etc.

Abuzul în serviciu. Cel mai stupid articol din Codul Penal. Păi, cum ar putea un parlamentar să comită un abuz în serviciu, în condițiile în care el nu se duce la serviciu?!

Neglijență în serviciu. Aici e cu totul altă situație. Dacă parlamentarul se dovedește suficient de neglijent încât să se rătăcească și să ajungă, din greșeală, la serviciu, merită măcar o mustrare.

Ultraj contra bunelor moravuri. Prea subiectiv. Moravurile sunt doar convenții sociale care se schimbă de la o epocă la alta și sunt diferite de la o zonă geografică la alta. Astfel, dacă un parlamentar din București se îmbată, violează o babă și-și ucide fratele cu sapa, procesul penal se va judeca la Vaslui, unde va primi, probabil, o amendă pentru că umbla pe drumurile publice cu sapa murdară.

Fals intelectual. Un articol de lege ridicol, în condițiile în care conține cuvântul „intelectual”. E drept, un parlamentar poate comite un fals – un cont fals de Facebook, o scutire falsă pentru ora de educație fizică, dar nu-i nimic intelectual în asta. E ca și cum ai spune că Leo de la Strehaia se ocupă cu vânzarea intelectuală de fier vechi.

Favorizarea infractorului. În primul rând, în cazul parlamentarilor, denumirea infracțiunii este profund greșită. În situația lor, denumirea corectă este „cumetrie”. De când e greșit să faci favoruri cumetrilor tăi?

Omor. Potrivit ultimelor modificări ale Codului Penal, un parlamentar nu poate fi acuzat de omor decât dacă infracțiunea s-a întâmplat în timpul orelor de muncă. Și cum aleșii nu se omoară cu munca…
#648752 (raspuns la: #648682) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...