-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Eu sunt cineva de bine.


de sami_paris74 la: 19/01/2014 21:30:38
rezumat: un mic capitol din viata
taguri: sami Cutia_cu_litere 
voteaza:
Eu sunt cineva de bine.


Tu eşti un val de mare
Şi ca în fiecare seară
Am să zbor pe pe lângă norii întunecaţi
Cu vântul împreună, care adie o melodie
Iar gândurile mele pline de viaţă
Am să ţi le trimit.

Marele război
Azi împlinesc vârsta de 60 de ani, nouă luni şi 12 zile, mai exact 60 de ani nouă luni şi paisprezece ore.
De câteva zile mă trezesc noaptea de mai multe ori şi de fiecare dată mă străduiesc să dorm. Tot de câteva zile simt că puterile îmi slăbesc pe zi ce trece. Robert băiatul meu cu aceiaşi inima ca a mea, a venit în vizită la mine cu o zi înainte de crăciun, l-am crescut de mic, în luna mai a împlint 25 de ani şi sincer sunt tare fericit c-am reuşit să-l cresc.
Începând de la vârsta de 3 ani l-am înscris la grădiniţă, la şcoala generală, a urmat un liceu şi apoi continuat doi ani de cursuri într-o şcoală specială în domeniul bijuteriei şi al pietrelor preţioase, iar eu i-am fost cel mai bun profesor.
El mă cunoaşte destul de bine şi uneori îmi citeşte surprinzător de bine gândurile. Din acesta cauză nu vreau să-i împărtăşesc secretul meu, adică lupta pe care o declar azi 4 ianuarie 2014, împotriva bolii şi a morţii.
În primul rând nu vreau să-l destabilizez moral cu problemele mele de om bătrân. Acum când scriu aceste gânduri este noapte, în cealaltă cameră doarme Carmen şi mă aşteaptă. Ea este femeia cu care îmi împart viaţa de câţiva ani, nu doresc să implic pe nimeni să participe în războiul meu.De fapt « viaţa este o luptă, deci te luptă » De fapt, exact aşa cum am scris în una din cărţile mele, mă declar un om singur, pentru că începând cu ziua când te naşti; te poţi numi un om singur şi din acel moment devi un mare consumator de timp.
De la o anumita virsta timpul incepe sa devina parca mai scurt,si cu cit inaintezi in virsta ai impresia ca timpul trece rapid ca un gind.
Eşti singur pentru că nimeni nu poate să ia o decizie în locul tău, aşa că de când te naşti şi până mori, tot singur eşti. Din acesta cauză începând cu ziua de azi am declarat război împotriva singurătăţii.De fapt toată viaţa purtăm războaie invizibile. Te lupţi ca să treci peste bariere mai puţin dificile cum ar fi: copilăria, şcoala, examene, familia, dorinţa de a avea o casă, copiii, un loc de muncă, banii, fericire, aur şi diamante.
*

În viaţa asta de toate zilele nimeni nu scapă de răutatea altora, după cum nimeni nu scăpă ocazia, cel puţin până la vârsta când devenim morali, de a fi răutăcios cu alţii. Prin educaţia pe care am primit-o încă din copilărie am învăţat să ascult şi numai după aceia să răspund.
N-am mai scris de mult timp, lucrez şi corectez la volumul patru, o carte care face parte din cărţile mele parcă interminabile « Ţiganii, aurul şi diamantele », în luna mai vreau să mă apuc de volumul 5.
Poate că nu am un mare talent la scris, a fi romancier este foarte greu, probabil că într-o bună zi criticii o să mă spulbere şi-o să mă transforme în particule invizibile, cu fulgi cu tot.
Dar cu ce sunt eu de vină dacă îmi place, îmi place literatura, mă pasionează, doar această pasiune mi-a schimbat firea. Uneori am tendinţa de a considera ficţiunea drept fapt real.
Vreau să trăiesc încă câţiva ani ca să-mi îndeplinesc visul de a deveni un bun scriitor, iar moartea trece automat pe ultimul loc, pentru că omul care doreşte să moară înseamnă dramă. Adică vreau să spun: că adevărata dramă unui om este atunci când doreşte să moară »
La vârsta pe care o am, am reuşit să am o viaţă normală, satisfăcut pe deplin de munca mea şi de succesul meu câştigat prin muncă. Munca este pentru mine o lege morală, care nu permite celor leneşi să aibe un loc bine stabilit în societate.
Numai iubirea,numai iubirea de viaţă, voinţa de a învinge moartea îţi puterea de a trăi.
Da ! numai iubirea ….

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (6):


Mai mult ca sigur, Sami! - de Baby Mititelu la: 20/01/2014 14:15:23
Esti un cineva de bine. Ce nu inteleg si pace- de ceva luni de cand am citit cum ca ai fi singur- e tocmai chestiunea asta a singuaratatii.Adica cum te nasti, traiesti si mori singur? Care este rostul relatiilor atunci? Ca nu vrei sa apesi, sa impovarezi etc dar cum de ai tocmai aceasta senzatie, impresie cum ca ai apasa, impovara? De cateva luni ma invart in cercul asta ca sa te inteleg si nu te inteleg. :) Nu esti singur, omule bun, nu esti singur. Cum pana mea de te simti singur?
#649422 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Sami - de Victorian Silă la: 20/01/2014 18:35:20
Ti-am votat textul asta in verde, pentru ca m-a impresionat. Esti un scriitor foarte talentat.
Iti voi spune si de ce te consider talentat: pt ca scrii altfel decit ceilalti, nu copiezi pe nimeni, ai stilul tau si scrii cu pasiune.
Eu cred ca meriti respectul tuturor celor de pe cafenea, dar si al altor cititori in general, pentru calitatea textelor tale. Va fi o onoare pentru mine sa iti cumpar cartile cind trec prin Romania, sper anul asta.
Din propria experienta stiu cit de dificil este sa fii sincer si sa-ti expui sufletul pe tava, fara ascunzisuri, cum faci tu aici.
Iti doresc sanatate, spor la scris, si sa depasesti cu bine acest moment mai greu in care inteleg ca te afli.
#649423 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de pescadorul la: 20/01/2014 20:30:12
Sami pai abia am discutat pe aici de moral, subconstient, inconstient sau ce dracu este spiritul ala care insufleteste gramada de oase si carne care suntem si care ne poate influenta insasi starea de sanatate daca nu ne gandim toata ziua la doamna cu coasa da-o dracu ca oricum nu uita de noi dar nici nu e bine s-o tot invocam ca odata se sucareste si chiar vine.
Daca incepi ca ai 60 de ani si 9 luni si esti batran n-am facut nimic. Varsta este o statistica, conteaza ce simti si daca ai de gand sa-i dai tare cu scrisul atunci e bine ca ai un scop pentru care sa tragi inainte.
#649426 (raspuns la: #649423) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de Tot Areal la: 21/01/2014 05:48:54
"Traim impreuna, murim singuri!"
#649428 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de Baby Mititelu la: 21/01/2014 12:16:42
Nu suntem niciodata singuri! Avem doar impresia...
#649434 (raspuns la: #649428) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de parola.uitata la: 21/01/2014 19:12:55 Modificat la: 21/01/2014 19:30:23
"Azi împlinesc vârsta de 60 de ani, nouă luni şi 12 zile"


Că tot trăim inversul timpului nostru... Dacă tu eşti bătrân la 60, ce să mai spun eu? :)
#649450 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: