Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Un medic nigerian care lucreaza in Romania


de zaraza sc la: 11/02/2014 11:50:24
rezumat: A urmat medicina in Nigeria
voteaza:
Primita pe mail, cred ca e un articol aparut in Formula As.

"Nicio cremă din lume nu poate rezolva o afecţiune, dacă în minte şi în inimă nu e pace"

"- Acum 20 de ani, a abandonat Nigeria, pentru o ţară îndepărtată din estul Europei, despre care nu ştia absolut nimic. Nu credea atunci că nu va mai părăsi România, timp de două decenii. Astăzi, Chukwudi Nwabudike e un medic recunoscut şi apreciat nu doar de colegii de breaslă români, de la "Institutul de diabet Nicolae Paulescu", ci şi de cititorii Formulei As, care i-au urmat sfaturile medicale publicate în revistă şi i-au călcat pragul cabinetului din Bucureşti. Ceea ce-l face însă cu adevărat special, dincolo de studii, doctorate şi diplome, e credinţa lui fierbinte în Dumnezeu şi convingerea că, făptuind binele, ne putem oricând vindeca -

Acasă, în Surulere

- Vă mărturisesc, e neobişnuit pentru noi să avem aici, în România, un medic de culoare. Ne-aţi putea spune câteva lucruri despre locul şi ţara din care veniţi?

- M-am născut în Nigeria, la Lagos, în fosta ca­pitală, în partea de est a ţării. Părinţii mei sunt catolici, iar eu am fost botezat tot catolic, însă mult mai târziu, pe la cinci ani abia, fiindcă ţara era în plin război civil. Et­nia igbo, căreia îi aparţine şi familia mea, dorea să se desprindă, însă a pier­dut războiul, iar pentru noi au urmat vre­muri foarte dificile. Pe atunci, Biserica nu permitea la botez numele native afri­cane, le considera păgâne. Aşa se face că la numele meu igbo - Chukwudi - care înseamnă "Dumnezeu există", părinţii au fost nevoiţi să adauge numele de Lawrence, care era recunoscut de Bise­rică.

- Mai aveţi fraţi, surori?

- Da, sunt primul din cei cinci copii ai familiei mele. Tatăl meu e avocat, iar mama e profesoară de geografie. Fac parte din clasa de mijloc. Nu am fost o familie bogată, cu toate acestea, datorită importanţei muncii depuse, tata s-a putut pensiona cu o gradaţie echivalentă ca titulatură şi remuneraţie aceleia de se­cretar de stat. Am fost educaţi la o şcoală catolică, pen­tru care părinţii mei au făcut sacrificii financiare foarte mari. Dar deşi am primit o educaţie catolică, eu nu sunt un fan al dogmelor. M-am despărţit de Biserică foarte de­vreme, pentru că nu-mi place felul în care ea ri­gi­dizează viaţa. Până să ajung în România, nu am locuit niciodată într-un bloc. Car­tierul Surulere, unde stăteam noi, e un cartier frumos, cu case la stradă, cu grădini şi cu multă vegetaţie. Eram gard în gard cu prietenii mei din copilărie, dintr-un salt treceam la ei în curte.

"Am simţit că dacă aş pleca de aici, aş regreta şi pe patul morţii"

- La Medicină cum aţi ajuns? Există vreo întâmplare care v-a dus pe drumul acesta?

- În copilărie visam să devin aviator, că­pitan de zbor. Îmi pierdeam timpul uitân­du-mă pe cer, când treceau avioane. Nigeria e fostă colonie britanică, toată lumea vor­beşte engleza. Visam să ajung la studii la Lon­­dra. Dar într-o zi, tata s-a întors dintr-o călă­torie cu o broşură despre cursurile de aviaţie de la Oxford. Preţul studiilor era de neatins. Până la urmă, fiindcă trebuia să aleg totuşi o facultate, am ales Medicina. Am au­zit limpede în mine o voce care-mi spunea "E bine să faci Medicina!" şi am ascultat-o, deşi toţi prie­tenii m-au luat peste picior. Fa­cultatea de Medicină din Lagos era extrem de dură, politica era să nu ai nicio­dată va­canţe, erai permanent în spital, şi sâmbătă, şi duminică, practic, lucrai de pe băncile facultăţii. La obstetrică, de exemplu, nu intram în examen dacă nu aveam fiecare câte 30 de naşteri la activ. Ideea era ca, în momentul în care ai terminat facultatea, să poţi fi trimis oriunde şi să te descurci. Primii ani nu mi-au plăcut deloc, eram cu mintea în altă parte. Voiam să schimb lumea, îmi încolţise ideea de a deveni ofiţer în ar­mata care conducea Nigeria, voiam să rad toată co­rup­ţia şi să pun ordine în ţară. (râde) Odată, l-am rugat pe tata să mă ajute cu o pilă să intru în armată, el s-a uitat la mine şi a zis: "Eşti nebun, tu faci Medicina şi vrei să fii ofiţer? Bagă-ţi minţile-n cap!". Apoi, în anul doi, am pi­cat la examene şi am avut o cri­ză interioară. M-am între­bat: "Bine, dar tu ce vrei, de fapt, să faci?". Şi s-a pro­dus un declic, m-am în­dră­gostit brusc de me­seria asta şi nu m-am mai ui­tat înapoi.

continuarea in comentarii
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (29):


*** - de zaraza sc la: 11/02/2014 11:54:20
- Ce v-a făcut să lăsaţi Africa pentru Europa de Est? Ce v-a adus, de fapt, în Ro­mânia?

- Terminasem facultatea, eram medic practicant şi am avut ocazia să obţin o bursă. Speram, în secret, să ajung în Anglia sau Germania. Dar s-a întâmplat să primesc o bursă în România. Nu prea-mi venea să plec. Aveam deja în Lagos un post de rezidenţiat în dermatologie asigurat. Dar tatăl meu a zis: "Du-te, vezi cum e, e totuşi Europa, e o experienţă. Iar dacă nu-ţi place, te întorci". Am ajuns aici iarna, în februarie 1992. Nu mi-a plăcut deloc. Era frig, era prima dată când înţelegeam ce e zăpada. Am vrut să mă întorc imediat, dar nu-mi asigurau drumul înapoi, decât dacă încheiam studiile cu succes. Iar studiile durau trei ani. După trei ani, când am vrut să plec în Anglia - aveam nişte oferte de la prietenii tatălui meu -, s-a produs o încurcătură cu ambasada şi n-au fost bani de întoar­cere. Chiar atunci se făceau înscrierile la doctorat, aşa că m-am înscris. Când s-au deblocat banii, eram în plin doctorat. Şi uite aşa, de fiecare dată când mă gândeam la plecare, intervenea ceva, până când am simţit clar că, dacă aş pleca de aici, fără a termina ceea ce trebuie să fac, aş regreta toată viaţa mea, şi pe patul morţii.

- Dar ce avea România ce nu mai puteaţi găsi în altă parte?

- Aş fi putut să o duc mai bine financiar în Occident, dar am rămas din idealism. E ceva ce nu se poate explica, ştii, pur şi simplu, când clopotele bat pentru tine, ştii că trebuie să faci sau să nu faci un lucru. România a fost şansa vieţii mele. Alt sistem, altă limbă, altă civili­zaţie. A trebuit să reconfigurez totul, dar mai ales să mă reconfigurez pe mine. Şi, în tot pro­cesul ăsta, am simţit, de fiecare dată, că există o forţă de dincolo care mă călăuzeşte, care mă împinge înainte. Am simţit că aici trebuie să fiu, că aici e locul meu.

Străbunicul vrăjitor

- Vă propun să vorbim puţin şi despre te­rapiile pe care le practicaţi. Deşi veniţi dinspre medicina cla­sică, v-aţi spe­cializat în acupunctură şi homeopatie.

- Încă de când eram student, în Nigeria, mi-am promis că, dacă o să ajung undeva unde să pot să le stu­diez, o voi face negreşit. Medicina se schimbă vizibil, s-a şi schimbat deja. Acum 20 de ani, nimeni din România nu voia să audă de aşa ceva. Azi numai asta caută. Uitaţi-vă şi la Occident. Elveţienii au făcut o co­misie guvernamentală şi au ajuns la con­cluzia că te­ra­piile alternative sunt eficiente. Germanii virează şi ei spre na­tu­rism. Englezii se mai ceartă încă, dar nu mai e mult şi se vor lămuri şi ei, fiindcă sunt tot mai multe dovezi palpabile.

- Dar ce v-a făcut să pariaţi pe terapiile alterna­tive?

- Am crezut de mic în puterea tă­măduitoare a plan­telor şi a gândurilor. Bunica mea se pricepea la plante me­dicinale, le culegea şi trata cu ele. Nimeni nu punea la îndoială priceperea asta din vechime. Se transmitea din generaţie în generaţie, aşa cum se transmit reme­diile în revista dumneavoastră. Când eram mic, toată lumea ştia că, dacă nu ai bani să mergi la doctor, poţi să vindeci de malarie un copil opărind planta cutare într-un lighean, în care bagi mai apoi şi copilul, pe care îl acoperi cu o pătură, să stea în aburi şi să transpire. Bunica mea a învăţat tot ce ştia de la tatăl ei, care era chiar vraciul regelui. Dar vraciul nu era doar medic, era şi preot, şi mag, şi clarvăzător, avea foarte multă putere în comunitate. Dacă era un vraci răuvoitor, te puteai duce să-l rogi să-l "aranjeze" pe altul. Străbu­ni­cului meu i s-a cerut odată să facă o fată să piardă sar­cina, fiindcă bărbatul respectiv nu voia s-o ia de nevas­tă. Dar a refuzat. Şi cu el nu se punea nimeni, fiindcă era vraciul regelui. (râde) Vă daţi seama că era cel mai bun, altfel n-ar fi putut fi vraciul regelui, că toţi ceilalţi vraci "încercau" de la distanţă să-l dea jos şi să-i ia locul. Era un om cu adevărat foarte puternic, dar asta e ceva cu care te naşti, e un har de sus, o cunoaştere a lumii nevăzute. El lucra mult cu energia vindecătoare a plantelor şi cu puterea gândurilor. Ştiind toate aceste lucruri şi studiind apoi Medicina cât se poate de serios, lovindu-mă de tot felul de cazuri absolut inexplicabile, am înţeles un lucru: că ştiinţa nu e suficientă, mai e ceva acolo, dincolo de corp, de creier, de fiziologie, despre care medicii nu vorbesc.

#650433 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de zaraza sc la: 11/02/2014 11:56:32
- Ce anume?

- Spiritul. Marea problemă a medicinei e că e prea centrată pe biologie. Medicina viitorului e medicina spirituală. Până când nu va schimba abordarea, ştiinţa aceasta nu va fi cu adevărat de folos. Spiritul e de sine stătător şi e venit de Sus. Instrumentul lui este trupul uman. Fără această "haină", care e corpul omenesc, spiritul nu poate învăţa lecţiile pentru care a fost trimis pe pământ.

"Boala vine din suflet, întotdeauna"

- Atunci, ar trebui să privim boala ca pe o pe­deap­să?

- Nu, Dumnezeu nu dă nimănui boala, nici ca pe­deapsă, nici ca mesaj. Boala e consecinţa faptului că omul s-a îndepărtat de drumul bun, că undeva a greşit şi nu trăieşte aşa cum ar trebui, cum Dumnezeu ar vrea de la el. Orice realitate trăită în prezent este consecinţa unor decizii anterioare. Când un om se îmbolnăveşte e pentru că el "a dat voie", undeva a deschis porţile ca răul să intre în el. Dar poate, în schimb, să ia boala ca pe un dar, din care poate învăţa foarte mult, pentru a-şi îndrepta viaţa. Cea mai grea parte în medicina pe care o practic e să aduc omul să recunoască sursa pro­blemei din viaţa lui şi să hotărască să se schimbe. Să îl ajut să înţeleagă că nicio cremă din lume nu poate re­z­olva o afecţiune, dacă în minte şi în inimă nu e pa­ce.

- Dar cum vă puteţi da seama care e sursa de­zechilibrului spiritual?

- Există o corespondenţă între cauze şi organe, pe care o cunosc în parte din experienţele şi deducerile pro­prii, în parte din cunoaşterea altora. Plămânii, de pildă, suferă din cauza unei tendinţe spre melancolie şi in­teriorizare, de care pacientul ar trebui să se elibereze. Ri­nichii sunt afectaţi mai ales de griji şi de situaţiile ne­sigure. Rinichii sunt locul unde se stochează ener­giile cele mai profunde ale omului, inclusiv energiile regenerative. De aceea, ei mai pot suferi şi în cazurile de suprasolicitare, atunci când nu există un echilibru în­tre muncă şi odihnă. Mânia şi nervii rănesc mai ales ficatul. Nervii reprimaţi îi simţi imediat la ficat. O fe­meie care s-a dăruit din iubire unui bărbat care n-a fost pe măsura dăruirii ei şi a ră­nit-o în feminitatea ei poate să se îmbol­nă­vească la organele sexuale (atributele pri­vate ca fiind ale feminităţii şi ale mater­ni­tăţii). Un lucru e sigur, boala vine din suflet întotdeauna, nu din corp. Sufletul e cel care ne ţine în viaţă şi care ne controlează corpul prin siste­mul nervos şi prin plexul solar. De aceea, în cazul unei suferinţe, simţim un gol dureros, o arsură în piept, între coaste. Şi tot acolo simţim o strângere de inimă, atunci când am făcut ceva rău. E vocea spiritului că undeva am încălcat o ordine.

- Una din afecţiunile cele mai răs­pândite în vre­murile noastre e depresia. Ar putea fi numită boala secolului. Ea cum ar trebui abordată?

- Medicamentul pentru depresie nu e de vânzare, fiindcă nu aduce profit. Se nu­meşte cunoaştere, iar cu­noaşterea e Lumină, e Dumnezeu. Întrebaţi un depresiv cum se simte. Vă va spune că nu-şi doreşte nimic, că nu are nicio direcţie, că e neputincios, că nu ştie în­co­tro s-o ia, că şi-a pierdut bucuria. Ce e asta altceva decât fap­tul că nu cunoaşte şi nu recunoaşte existenţa lui Dum­nezeu? Când crezi în Dumnezeu, ştii că totul are un rost, că nu suntem aruncaţi la întâmplare, ci suntem doar o verigă în acest univers, unde am fost trimişi să îm­plinim dorinţa Lui, aceea de a învăţa. Singura noas­tră sarcină este asta, să învăţăm, fă­când binele de bună voie. Domnul nu cere decât să înflorim la maxi­mum, să de­venim tot ceea ce putem de­veni. Asta în­seamnă "Fa­că-se voia Ta!". Ca să re­vin, de­pre­sia nu e de­cât semnul cel mai limpede că am pierdut conexiu­nea cu sursa. Prin urmare, nu pu­tem fi împliniţi, nu putem fi fericiţi. În epoca noastră, asta se vede şi la nivel bio­logic. Suntem nişte fiinţe umane schilo­dite cere­bral.

"Dumnezeu vrea schimbare"

- De ce spuneţi asta?

- Creierul uman are două părţi, creierul mic şi cre­ierul mare. Creierul mic este creierul de vise, de ins­tincte, dar e şi creierul de trăiri spirituale. Creierul ma­re este creierul raţional, creierul de gânduri şi ju­decăţi. În mod normal, ambele ar trebui să funcţioneze egal, să aibă aceeaşi dimen­siune. De-a lungul evoluţiei uma­ne însă, acest creier de vise şi trăiri spirituale s-a mic­şorat, lăsându-i loc celui­lalt, care a crescut, precum muş­chii care sunt antrenaţi permanent. De mii de ani ne folosim mai mult ca­pacităţile intelectuale, iar pute­rile noastre spirituale au slăbit. Cu alte cuvinte, ni s-a atrofiat organul de comu­ni­care cu Dumnezeu. Cum vă explicaţi că păsările şi animalele, făpturi mult mai ru­dimentare, pot simţi când se apropie un tsunami şi se pun la adăpost, dar omul, cât e de mare, nu e capabil?

#650434 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de zaraza sc la: 11/02/2014 11:58:04
- Ce am putea face, pentru a ne reconecta la sur­să?

- Cel mai bun sfat pe care l-aş putea da este rugă­ciunea, pe care o putem face oriunde, când avem un moment de linişte. Dar să nu fie o rugăciune for­ma­lă, ci una făcută din inimă. Foarte puţină lume înţelege că adevărata şi singura rugăciune este doar de mulţu­mire. Să mulţumeşti pentru orice, şi pentru o palmă pe care ai primit-o, pentru că ai învăţat ceva din ea. Noi nu putem să-i dăruim lui Dumnezeu în semn de mul­ţu­mire nimic, fiindcă toate sunt ale lui, toate sunt cre­ate de El. Nu putem decât să ne dăruim pe noi. Asta e credinţa adevărată, e trăirea unui adevăr cu inima, nu cu­noaşterea lui cu mintea. Astăzi, voinţa lui Dum­ne­zeu e mai vizibilă ca oricând. Dumnezeu vrea schim­bare. Dezordinea climatică, turbulenţele politice, criza economică sunt ca nişte bube care au copt şi au ieşit la vedere, pentru ca noi să vedem exact ceea ce sun­tem şi încotro trebuie să o luăm. Suntem în faţa unei alegeri fundamentale: ori ne schimbăm, ori vom fi eliminaţi.

Cu domnişoara muncă

- Domnule Nwabudike, acasă, în Nigeria, v-aţi mai întors în toţi anii ăştia?

- În Nigeria nu m-am mai întors de 20 de ani. Mi-e foarte dor de părinţi, care au îmbătrânit, mai am şi o soră avocat acolo, dar vorbesc cu ei la telefon în mod constant sau ne vedem şi povestim pe internet. Multă vreme nu am avut nici timpul, nici banii pentru a mă întoarce. Acum plănuiesc însă o călătorie, dar vreau să fac în aşa fel încât să nu fiu pentru ei o povară, ci o bucurie. Românii nu cred că înţeleg exact ce vreau să spun, dar în Nigeria când o rudă te vizitează, tradiţia te obligă să faci totul pentru ca ea să se simtă bine. I te pui total la dispoziţie. Or, exact asta încerc să evit, nu vreau să fiu o grijă în plus pentru ei. Mai am un frate medic la Londra, pe care l-am revăzut de curând, o soră care se ocupă de afaceri în Franţa, care e mai aproape. Şi încă un frate inginer petrolist în Texas, pe care nu l-am mai văzut de mult. Dar m-am obişnuit ca, atunci când ceva îmi este peste mână, să nu mă gândesc prea mult, că îmi fac rău. Acum, acasă pentru mine înseamnă România. Mi-ar fi şi greu să mă mai întorc să trăiesc în Africa, ar trebui să mă readaptez nu doar la climă, ci şi la altă mentalitate. Dacă m-aş întoarce, tradiţia m-ar obliga la mai multe lucruri. Şi nu ştiu dacă e ceea ce vreau să fac.

- Aveţi familie, aici, în România?

- Nu am.

- Nu vă simţiţi singur?

- Ba da, uneori mi se mai întâmplă, mai ales pri­măvara, când mă plimb şi văd ceva frumos, descopăr o floare nouă, mă bucură şi aş vrea să po­ves­tesc cuiva apropiat, dar nu am cui. Dar dincolo de asta, eu sunt foarte îndrăgostit de muncă, iar domnişoara muncă e foarte posesivă, nu-mi dă timp pentru altci­neva. Ce aş putea eu să ofer unei femei? Asta e viaţă, să stai toată ziua în spital şi la cabinet? (râde) Sunt un om destul de introvertit, nimeni nu m-ar crede după cât de mult vorbesc despre lucrurile care mă pasio­nea­ză. Dar odată ce ajung acasă, nu mai simt nevoia să vor­besc cu nimeni, nu-mi mai vine să dau niciun tele­fon. Îmi iau o bere Guinness din frigider şi stau, pur şi simplu, şi mă încarc de linişte.

- Sunteţi singur, departe de rude, ce vă mai mo­tivează să vă treziţi în fiecare dimineaţă, să mergeţi la muncă?

- Ceea ce mă motivează este credinţa pe care o am şi convingerea că, dacă aceşti pacienţi au ajuns la mine, este pentru că eu trebuie să-i ajut, nu altcineva. De multe ori m-am întrebat "dar ce pot eu să le dau de la mine?" Şi mi-am dat seama că nu pot să le dau ni­mic, "îţi este dat să trans­miţi, transmite şi atât". Vocea aceea pe care am au­zit-o în copilărie îndem­nân­du-mă să fac Medicina a fost printre cele mai mari daruri ale vieţii mele. Mi-a deschis multe porţi şi m-a făcut să înţeleg foarte multe despre viaţă. Mulţi pa­cienţi îmi spun: "Domnule doctor, dar dvs. sun­teţi altfel". Nu doar pentru că sunt de altă rasă, ci pentru că le-am transmis încredere şi bucuria de a trăi. Indiferent ce meserie ai, dacă nu ai iubire pentru semenul tău, nu ai cum să dăruieşti şi nu ai cum să realizezi nimic.

- Mai visaţi şi acum să schimbaţi lumea, ca în copilărie?

- Am înţeles că nu poţi schimba lumea decât schim­bându-te pe tine însuţi. De aceea am hotărât să fiu cât se poate de bun pentru pacienţii mei. Nu ştiu dacă am descoperit lucruri noi în meseria mea, dar scopul meu a fost şi rămâne acela de a găsi mereu acel plus de valoare în oameni care să-i motiveze în viaţă şi să-i ajute să-şi găsească forţa de a se vindeca singuri.

sfarsit :)

#650435 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de pescadorul la: 11/02/2014 12:57:59 Modificat la: 11/02/2014 13:02:12
Aceste articole nu face decat ca sa ne tulbure si sa ne induca ideea abolut eronata ca insanatosirea mai are si alte "ingrediente" in afara de tratamentul alopatului ceea ce nu este permisibil intr-o societate civilizata in care nu putem ca sa credem in toti "vracii" veniti de pe toate coclaurile din curul pamantului. Sunt socat ca se ia drept buna si se mai si raspandeste o stire din Formula AS care dupa cum stim cu totii se cumpara doar pentru a fi frunzarita la toaleta pentru a o aduce la o stare mai aproape de a o utiliza in situatia jenanta de a termina ce avem de facut acolo si constatam ca sulul este gol iar Emma nu este acasa... :))))))))
#650437 (raspuns la: #650435) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Formula AS - de RSI la: 11/02/2014 13:22:02 Modificat la: 11/02/2014 13:23:13
Un articol din faimoasa revista: http://www.formula-as.ro/2000/395/sanatate-35/o-noua-biruinta-in-lupta-cu-cancerul-nicolit-1132

Si rezultatul:
"Un bucurestean vinde de 30 de ani otrava de gandaci drept leac pentru cancer
"Medicamentul Nicolit" ucide
-- "Savantul" Corneliu Niculescu produce "serul de Valeni" intr-un laborator sofisticat compus dintr-un aragaz si o oala
"Medicamentul" fabricat si comercializat de un bucurestean fara respectarea prevederilor legale si fara a detine autorizatiile necesare, sub denumirea de "Nicolit" si prezentat drept vindecator al cancerului are in compozitie acid boric, utilizat ca insecticid pentru gandaci, a declarat, ieri, pentru Mediafax, Ion Fulga, directorul Agentiei Nationale a Medica-mentului.
Tinand cont de concentratia extrem de mare de acid boric din produsul respectiv, este clar ca acesta nu poate fi un produs eficient pentru vindecarea cancerului, consi-dera Ion Fulga. Analiza efectuata la ANM a mai stabilit ca Nicolit mai contine procaina hidroclorica, utilizata ca anestezic local, doar daca este folosita in concentratie de 1,3 - 1,5 la suta si clorura de sodiu, intr-o concentratie similara celei folosite pentru serul fiziologic. Reprezentantii ANM si politistii care au efectuat un control la sediul firmei lui Corneliu Niculescu au constatat ca produsul era fabricat in "conditii derizorii", singurele "instalatii" folosite fiind o oala mare si un aragaz.
Directorul ANM a precizat ca, inca din februarie 2001, l-a somat pe Niculescu sa opreasca productia asa-zisului medicament, insa acesta a refuzat, motiv pentru care au fost sesizate organele de Politie. Din informatiile primite la ANM, produsul ar fi comercializat in Romania de aproape 30 de ani, insa pana la 1 ianuarie 2000 nu a existat nici o legislatie care sa poata stopa producerea ilegala a unor asemenea produse. La sediul ANM au fost primite o serie de reclamatii in legatura cu decesul multor persoane care au folosit acest medicament, vandut multi ani sub denumirea de "serul de Valeni".
Bucuresteanul Corneliu Niculescu (54 de ani) este cercetat de politisti pentru ca a fabricat si comercializat medicamentul "Nicolit", fara a avea autorizatiile legale. Impotriva acestuia a inceput urmarirea penala, a informat Politia Capitalei. El este acuzat ca a pus in circulatie un produs, fara respectarea prevederilor legale si a efectuat fara ilegal operatiuni cu substante toxice. Potrivit Politiei, Niculescu, in perioada ianuarie 2000-aprilie 2001, in calitate de asociat si administrator al societatii "Dr.Corneliu Niculescu", din Str. Raditei numarul 2A, Sectorul 5, a fabricat si comercializat "Nicolit", fara autorizarea Ministerului Sanatatii si Familiei si a Agentiei Nationale a Medicamentului, produs ce contine substante ce pot produce intoxicatii.
Sursa :"Ziua" "

Dupa care sa-mi spuneti voi ce credibilitate mai are foaia asta: Emma!!!
#650441 (raspuns la: #650437) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
pescadorul - de zaraza sc la: 11/02/2014 13:29:00
Emma este acasa si ii da ceea ce merita. ;) (adu-ti aminte sfarsitul)

Nu exista nimic complet rau si nimic complet bun. Nici revista aia nu e hartie stricata. Medicul ala nu e un basm, tot ce scrie acolo e "pe bune". Depinde de fiecare ce intelege citind. Daca preferi medicul lui Tudor Popescu, e alegerea ta. :)

Am auzit chirurgi la radio descriind experienta din domeniul lor. Ei sunt foarte aproape de moarte, viata pacientilor e adesea in mainile lor si depinde de indemanarea si stiinta lor. Totusi nu o data chirurgii recunosc ca meritul de a salva vietile nu le apartine pe deplin. Au vazut miracole in viata lor.

#650442 (raspuns la: #650437) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
RSI - de zaraza sc la: 11/02/2014 13:43:45
Nici mailurile nu au mai multa credibilitate. Cititi numai ce are avizul academiei. ;)

Nu poti avea incredere in nimic daca nu iti dezvolti un mod de a face alegerile bune.

#650443 (raspuns la: #650441) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
sc - de RSI la: 11/02/2014 13:52:36
corect.Dar o urmarire penala are unele urme de credibilitate. Sper.
#650446 (raspuns la: #650443) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de proud la: 11/02/2014 13:54:15 Modificat la: 11/02/2014 14:05:57
Doar in primele 10 luni ale anului trecut, 2.600 de medici au plecat sa munceasca in spitalele din strainatate, potrivit Digi24. Cei mai multi dintre acestia au optat pentru Marea Britanie, in timp ce restul au ales Germania, Franta si Belgia.

Totodata, un studiu recent a scos la iveala ca cei mai multi medici din randul strainilor care lucreaza in Germania provin din tara noastra. Datele oficiale arata ca peste 2.700 de medici din Romania activau, in 2012, in unitatile sanitare din Germania, in comparatie cu circa 2.250 din Grecia si putin peste 2.000 din Austria.

http://www.ziare.com/articole/medici+plecati+strainatate

na, ne-am pricopsit si noi cu un nigerian. :))) oare tot asa se mira si
englezii, nemtii, francezii, belgienii, grecii, austriecii cand dau de medicul roman din cabinet?

nu-l subestimez defel pe nigerian. Sa nu uitam ca are la baza medicina. 'Vraci' este bonus. :)

besides :) ce rau poa' sa faca?! ia ui' la el!  photo d.jpg
#650447 (raspuns la: #650442) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de pescadorul la: 11/02/2014 14:12:56 Modificat la: 11/02/2014 14:13:52
Stimati colegi eu nu am negat existenta si priceperea medicului in discutie mai ales ca convingerile mele reies clar din alte surse din cafenea, era doar o parodie legata de faptul ca trebuie sa crezi doar ce accepta Academia Romana iar Dumnezeu in cazul pacientilor ar fi doar alopatul pentru ca citeste un manual de anatomie dupa care te ucide pe masa de operatie ca a facut facultatea la "fara frecventa" sustinut pe toate caile de niste parinti potenti care au platit cu regularitate "taxa de examen" plus atentia fata de comisie si pentru care telul lor in viata este sa-si vada copilasul doctor chiar daca acesta la randul lui visa sa devina spalator de masini.
#650449 (raspuns la: #650447) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
:) - de proud la: 11/02/2014 14:19:00
de acord. As adauga doar, oare cati dintre astia cu diplome cumparate pleaca!? iata zic, tot noi in tara ne-am pricopsit cu ei.

Nu stiu in Europa, dar in Canada medicii imigranti sunt obligati sa dea examene si de limba si de recunoastere a diplomei.
#650450 (raspuns la: #650449) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de pescadorul la: 11/02/2014 14:20:52
Da exista multi salatani fara scupule dar asta nu inseamna ca existenta lor desfiinteaza medicina alternativa caci sunt din belsug si dintre cei ce poarta halate albe. Nu o sa mor mai impacat daca ma mut intre 4 scanduri datorita unui eventual tratament "eronat" aplicat de un alopat dar nici nu o sa ma simt jenat de faptul ca un individ a reusit sa-mi salveze viata datorita unor "medicamente" inventate de el... :)))))
#650451 (raspuns la: #650449) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de pescadorul la: 11/02/2014 14:23:51 Modificat la: 11/02/2014 14:24:47
Da macar la limba sa se potriveasca ca altfel:

Buna ziua!
Buga lumba!
Stiti ma doare inima.
Hugu gugu trambalata.... :))))))))))
#650452 (raspuns la: #650451) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de zaraza sc la: 11/02/2014 14:47:51
Cunoasteti cazuri de diplome de medicina cumparate? Zvonuri? Eu nu.

#650457 (raspuns la: #650450) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de zaraza sc la: 11/02/2014 14:50:40
Asta era acum doua minute. :D

Iaca niste italieni, la noi in Romania, evident. Altfel nu ma interesa.

http://www.bzi.ro/medici-cu-diplome-de-licenta-false-foto-258027

Medicina dentara...

#650458 (raspuns la: #650457) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de pescadorul la: 11/02/2014 14:55:55 Modificat la: 11/02/2014 15:24:09
Nenorocirea este ca cei care le cunosc nu mai pot sa depuna marturie caci tratamentele si-au facut deja efectul si pacientul este in stare de oale si ulcele... :))))))
Pai numai cu ceva timp in urma studentii straini de la facultatea de medicina din Iasi au facut reclamatie datorita faptului ca "examenele aveau taxe" si cine nu platea ajungea cel mut infirmier calificat sa improspateze plosca de la patul pacientului.
Uimirea lor se referea la faptul ca ar fi fost de inteles sa platesti in cazul in cazul in care esti loaza dar sa fie obligati s-o faca si cei care chiar sunt doxa?
Cazul a fost preluat de organele locale in cercetare.
#650459 (raspuns la: #650457) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de proud la: 11/02/2014 13:54:15 Modificat la: 11/02/2014 14:05:57 - de om la: 11/02/2014 16:12:38
na, ne-am pricopsit si noi cu un nigerian. :))) oare tot asa se mira si
englezii, nemtii, francezii, belgienii, grecii, austriecii cand dau de medicul roman din cabinet?
= poate, daca medicu ala roman lucreaza ca homeopat ;)
#650464 (raspuns la: #650447) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de dumbo la: 18/03/2014 14:39:37
"Aceste articole nu face decat ca sa ne tulbure si sa ne induca ideea abolut eronata ca insanatosirea mai are si alte "ingrediente" in afara de tratamentul alopatului ceea ce nu este permisibil intr-o societate civilizata in care nu putem ca sa credem in toti "vracii" veniti de pe toate coclaurile din curul pamantului. Sunt socat ca se ia drept buna si se mai si raspandeste o stire din Formula AS care dupa cum stim cu totii se cumpara doar pentru a fi frunzarita la toaleta"


comentariul tau este absolut grosolan.probabil socul e de vina....

daca intamplator o fiinta draga tie sufera de o boala grea, nu cumva sa incerci s-o incurajezi si nu care cumva s-o duci la un medic care pune suflet in profesia sa si nu care cumva sa incerci homeopatia si nu care cumva sa te rogi lui Dumnezeu pt insanatosirea ei...pt ca sa fie clar, in afara chimicalelor pe care medicina alopata ti le da cu generozitate, nu exista altceva care sa ajute...


ps:uimitor ca ies doar vraci de pe bancile facultatilor noastre.o fi mai bun un medic roman care-ti spune asa rece ca, daca vrei sa faci operatia aia care-ti salveaza viata, te costa atat si nimic mai mult.nu avem nicio metoda de sustinere a celor care sufera de boli grele, de sustinere a familiilor celor cu astfel de boli, nu dam atentie unui aspect atat de important, vital as putea spune...SUNTEM FIINTE UMANE, AVEM SUFLET, AVEM CREDINTA SI E NORMAL SA TINEM CONT DE ACESTEA.

...din nefericire ne reducem singuri la conditia de animal si apoi ne plangem ca se intampla doar nenorociri...
#651377 (raspuns la: #650437) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de dumbo la: 18/03/2014 15:23:21
parodie...daca spui tu...

exista cu adevarat terapii alternative, care dau randament chiar si unde medicina alopata nu poate face nimic sau da rezultate pe termen scurt.cum gandeste acest vraci, cum l-ai numit, m-as bucura sa gandeasca mare parte din medicii care au ramas sa profeseze in tara.la noi sunt putini aceia care tin cont de factorul uman asa incat un bolnav ajunge sa creada ca nu mai e nicio speranta pt el, traieste ani de zile cu o boala pe care ar putea-o vindeca cu usurinta, ajunge doar sa-si deschida un pic mintea si sa adauge si alte ingrediente in reteta prescrisa.

acupunctura, kiropractia, homeopatia sunt terapii pe care le-am incercat si le prefer medicinii alopate si le recomand cu incredere, indiferent ca le practica un roman, rus,nigerian...important este sa practice cu pasiune profesia asta.si le consider de viitor...sper sa apuci si tu acel viitor :)
#651379 (raspuns la: #650449) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de dumbo la: 18/03/2014 15:23:21 - de om la: 19/03/2014 17:20:20
acupunctura, kiropractia, homeopatia sunt terapii pe care le-am incercat si le prefer medicinii alopate si le recomand cu incredere, = ca sa fie tacamul complet, pune si lista de boli ;)

important este sa practice cu pasiune profesia asta = cool pasiunea asta! Era sa spun cere si ti se va da...dar iti spun o povetire reala:
Pe vremuri la orele de practica aveam un coleg care punea pasiune in experientele sale...din pacate toate erau nereusite datorile lipsei de cunostinte si indemanarii. A ramas la fel de pasionat cand e vorba de biologie, dar acum e ITist de meserie ;)
#651390 (raspuns la: #651379) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de dumbo la: 19/03/2014 19:05:03
ok, lista de boli...hm, pt kiropractie lista e scurta, pt celalalte mai bine folosesti Google ;)...ale mele raman ale mele :P

oricum, pt durerile de spate poti incerca numai acupunctura :)

cat despre cunostinte si indemanare nici nu se pune problema.adica nu e nevoie sa specific, se subantelege ca sunt doua conditii primordiale pt a fi medic.

apoi...sa nu-mi spui ca nu ai avut niciodata nevoie de medici, pt tine sau cei apropiati.si ca nu ai ajuns sa vezi diferenta intre un medic bun care-si face treaba cu pasiune si unul bun care o face in dorul lelii.pasiunea, in orice domeniu ai profesa sau se aplica, e ceea ce impinge lucrurile mai departe, naste evolutia si deschide mintea.

insa e evidenta diferenta dintre un prost pasional si un destept pasional.exact ca si diferenta intre inteligenta pusa in slujba binelui si cea pusa in slujba raului.

apoi...orice situatie are o parte buna si una rea.depinde de cel ce o priveste.daca vrei sa renunti la anumite concepte doar pt ca un fost coleg te-a dezamagit...e alegerea ta.
#651394 (raspuns la: #651390) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de dumbo la: 19/03/2014 19:05:03 - de om la: 19/03/2014 20:58:21
pt celalalte mai bine folosesti Google ;) = exact cum imi imaginam...recomanzi cu patos tratamentul a la gugal :))

Pe gugal se spune ca "celelalte" dau rezultate garantate pe bolnavul lui Moliere :)))
#651397 (raspuns la: #651394) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
:)) - de dumbo la: 20/03/2014 09:21:05
a trebuit sa vad cine-i bolnavu lu moliere...

ca sa fim intelesi, nu sunt vreo personalitate in niciun domeniu.doar ca sunt cam dificila...analizez si analizez...caut sensuri si semne si esenta lucrurilor...

acupunctura trateaza in special afectiuni ale coloanei, incheieturilor, muschilor, afectiuni ale sist nervos, endocrin, digestiv, mergand pana la unele forme de cancer.personal am cunoscut un tanar cu cancer osos, caruia medicina alopata ii daduse inca trei luni de viata.eu l-am cunoscut la patru luni dupa acest pronostic, era la a treia runda de tratament si se simtea vizibil mai bine.medicul era un moldovean venit de peste prut, foarte exigent si foarte competent.

metoda de diagnosticare era sa priveasca in iris cu un aparat asemanator celuia care citeste dioptriile.eu am avut o prob cu muschii spatelui si am incercat medicina obisnuita pt un an jumate.rezultatul a fost ca luam 5 feluri de calmante zilnic si aveam un loc special la birou unde ma intindeam la fiecare 2h...de medicul asta auzisem insa nu aveam incredere in straini si metodele astea neconventionale.disperarea m-a facut sa incerc si asta si mi-a parut rau ca nu am facut-o de la inceput.

kiropractia si acupunctura pot fi foarte dure, la sfarsitul trat mi-a spus ca nu se astepta sa rezist, ca au fost barbati care au renuntat fiindca nu e tocmai usor sa suporti ca cineva sa-ti manevreze oasele si sa-ti infinga acele alea din cap pana in talpi la propriu, dar merita.

despre homeopatie e mai complicat.trateaza cam toate bolile care exista, sunt putine exceptii insa metoda de diagnosticare e mai laborioasa si succesul tratamentului depinde intr-o mare masura si de pacient, nu numai de medic.adica in homeopatie chiar si cel mai neinsemnat gest sau obicei sau simptom poate conduce la gasirea remediului potrivit, care sa vindece.apoi e nevoie de multa rabdare si vointa pt ca, in functie de vechimea bolii, simptomelor, , dar si de obiceiurile pacientului, perioada de tratament difera.


asta-i tot.pt tratament eu te trimit la doctor nu pe gugal :).acolo te-am trimis pt informatii si ma mir ca nu ai gasit nimic.poate nu deschizi site-rile potrivite...sau poate ma iei peste picior :P

despre bolnavul lu moliere...dupa parerea mea nu exista.il asociez ipohondrului si spun ca e o boala a sist nervos, poate fi tratata sau macar ameliorata, cel putin asa cred.

treb sa ies...mi-a parut bine ca cineva mai spune o vorba in cafenea.mi se parea ca suna a pustiu si vroiam sa plec.ma plictisesc si fara sa vorbesc vantului :))

#651401 (raspuns la: #651397) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
:)) - de dumbo la: 20/03/2014 09:21:05 - de om la: 20/03/2014 16:37:28 Modificat la: 20/03/2014 16:59:58
metoda de diagnosticare era sa priveasca in iris cu un aparat asemanator celuia care citeste dioptriile. = super tare! A trebuit sa se uite-n irisul tau ca sa vada ca ai ... lumbago? :))
Io's mai tare ca moldoveanu', ii recunosc p'astia cu spatele in pioneze de la distanta, nu mai trebuie sa le vad irisul :)))

Serioja, tratamentul pt spondiloza, lumbago si alte cele asemanatoare incluzand discurile intervertebrale si "ciocurile" e kiro si/sau scalpelul (depinde de gravitate ;)
Tratamentul "homeopatic" cu votca in loc de apa e si el bun pt dureri de spate :)))

Sa stii ca mai sunt unii care-ti pun diagnostice dupa limba...scoti limba la ei gata diagnosticul :))
Pupa mi-as cotu' daca te mint;)

PS:
despre bolnavul lu moliere...dupa parerea mea nu exista.il asociez ipohondrului si spun ca e o boala a sist nervos, poate fi tratata sau macar ameliorata, cel putin asa cred.
=iti descriu cel mai eficient tratament homeopatic pt astfel de boli:
-vine pacientul daramat ca are boala lui moliere (sau a lui Calache ;)
-il darami si mai rau cu'n regim lipsit de aport energetic (practic il infometezi vegan, ca'i la moda ;) sau il tii la usa cateva ore fara sa bea si manance.
-cand il vezi lesinat de cat asteptat la usa ta ca sa intre, iti dai o lingura de apa cu zahar...si sa vezi cum il invigorezi ;)
-pacientul pleaca multumit si cu banii luati, happy end :))

Nota: in fctie de boala si resursele materiale ale pacientului se poate inlocui tratamentul homeopatic (apa cu zahar) cu diverse stimulante energetice homeopatice gen cafeina/efedrina si /sau niste esteri de la aracet (k-kanepa'i scumpa si ilegala)- si sa vezi ce se recomforteaza psihic chiar si'n clipa mortii;)


PS2 ca nu ma pot abtine :)))
observ ca nimeni nu e profet in tara lui!
La noi vin sa profeseze nigerieni si moldoveni (nehaliti autohtoni sau nu;) ca noi profesam la altii mai bogati gen UK, Fr, Ger, etc ;)
#651408 (raspuns la: #651401) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
:))))) - de dumbo la: 20/03/2014 20:56:18
...avem si turci care profeseaza medicina la noi, mare chirurg pe vene...si mi se pare ca am auzit si de un afgan undeva in cluj...

ce sa zic?intotdeauna se spera la mai bine.moldoveanu cu siguranta traieste mai bine ca in moldova lui, sedintele de trat au fost dintotdeauna scumpe...

granitele nu sunt inchise, nici pt noi, asadar...e inutil sa critici un lucru facut si imposibil de schimbat.

pt tot restul nu intru in amanunte, sunt un pic lenesa la ora asta ;).

totusi...

"Serioja, tratamentul pt spondiloza, lumbago si alte cele asemanatoare incluzand discurile intervertebrale si "ciocurile" e kiro si/sau scalpelul (depinde de gravitate ;) - pana la scalpel cu siguranta e kiro si acupunctura.insa am cunoscut o tipa care, practicand qigong a scapat de scalpel.ce sa zic, totul e sa fii deschis spre mai mult decat "Tratamentul "homeopatic" cu votca in loc de apa e si el bun pt dureri de spate :)))"

;) e buna si vodca sau altceva mai fin, dar nu ca metoda de tratament.

esti precum vulpea din povestea cu strugurii, stii? :)))
#651411 (raspuns la: #651408) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
:))))) - de dumbo la: 20/03/2014 20:56:18 - de om la: 21/03/2014 16:15:45
...avem si turci care profeseaza medicina la noi, mare chirurg pe vene...si mi se pare ca am auzit si de un afgan undeva in cluj... = la chirurgi nu ne bagam ;)

ce sa zic?intotdeauna se spera la mai bine.moldoveanu cu siguranta traieste mai bine ca in moldova lui, sedintele de trat au fost dintotdeauna scumpe... = io-te la sholdovean, include si taxa de turist in onorariu ;)

...e inutil sa critici un lucru facut si imposibil de schimbat. = se numeste malpractice ;)

;) e buna si vodca sau altceva mai fin, dar nu ca metoda de tratament. = mda, o dama fina incalzeste mai tare ca votca, bashca masajul;)

esti precum vulpea din povestea cu strugurii, stii? :))) = nope! nu am nevoie de cascaval, poate peste 100 de ani ;)
#651429 (raspuns la: #651411) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de dumbo la: 21/03/2014 21:14:28
la chirurgi nu ne bagam ;) = de ce?iti taie venele mai fin?

io-te la sholdovean, include si taxa de turist in onorariu ;) = e rezident nu turist si nu e mai scump ca alti medici romani, care te taxeaza chiar daca stiu ca nu-s capabili de nimic.


se numeste malpractice ;) 0 era vorba despre granite :))


mda, o dama fina incalzeste mai tare ca votca, bashca masajul;) = raman la povestea vulpei :P (nu te supara, e doar o parere)

esti precum vulpea din povestea cu strugurii, stii? :))) = nope! nu am nevoie de cascaval, poate peste 100 de ani ;) = eu ma refeream la lucruri pe care nu le cunosti si pe care preferi sa le consideri inutile...tu te-ai gandit la cscaval... :) fiecare isi apara stima de sine cu ce poate...

;)
#651439 (raspuns la: #651429) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de dumbo la: 21/03/2014 21:14:28 - de om la: 21/03/2014 21:36:02 Modificat la: 21/03/2014 21:37:04
de ce?iti taie venele mai fin? = decat cine?

e rezident nu turist si nu e mai scump ca alti medici romani, care te taxeaza chiar daca stiu ca nu-s capabili de nimic. = asa-i! invatamantul din Moldova e superior celui din Ro in aceasta ..."ramura", bashca ne bat la popou cu "racketii" lor (acolo scoala nu gluma;)

era vorba despre granite :)) = in afara de granita dintre moarte si viata nu stiu alta involabila si neschimbatoare ;)


eu ma refeream la lucruri pe care nu le cunosti si pe care preferi sa le consideri inutile = eiiii si tu acum, de unde sti ca nu le cunosc? ;)
In fine, redevin glumet ca-i Vineri: asa'i, prefer sa consider inutil ce nu cunosc, decat sa-mi prind urechile ca prostu si apoi sa ma vait;)

fiecare isi apara stima de sine cu ce poate... = dpmdv, din momentul in care iti aperi stima, inseamna ca ai pierdut-o in fata altora ;)
Eu imi apar doar cuvantul dat, ca i-o fi si lui amar calatorind printre straini! :))

PS: (nu te supara, e doar o parere) = de ce sa ma supar dear? fiecare primeste ce cere ;)
#651440 (raspuns la: #651439) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de dumbo la: 22/03/2014 04:59:13
scoti lucrurile din context...

ma intrebam motivul pt care de chirurgii straini nu ne legam, m-am gandit ca ar fi precizia cu care manuiesc bisturiul...de fapt intelesesem gresit, tu nu agreezi altceva in afara medicinii alopate. nu e vorba de faptul ca sunt straini cat despre metoda cu care lucreaza...

asa-i! invatamantul din Moldova e superior celui din Ro in aceasta ..."ramura", bashca ne bat la popou cu "racketii" lor (acolo scoala nu gluma;) - a facut medicina in romania, medic generalist.specializarea in acupunctura si kiropractie a facut-o in china.a profesat cativa ani in Bucuresti, apoi s-a stabilit in orasul meu natal, acolo s-a integrat mai bine.probabil aici a intalnit mai putini rasisti...de fapt si eu am intampinat dificultati in relatia cu unii colegi bucuresteni.privesc moldovenii ca pe niste ciumati...ce sa zic, e usor de distrus o tara deja dezbinata...

in afara de granita dintre moarte si viata nu stiu alta involabila si neschimbatoare ;) - granita dintre toate lucrurile contradictorii, ar mai fi si alea.dar totusi, era vorba despre granitele deschise ale romaniei...e liber oricine sa intre si sa iasa.pana una alta asa stau lucrurile...

In fine, redevin glumet ca-i Vineri: asa'i, prefer sa consider inutil ce nu cunosc, decat sa-mi prind urechile ca prostu si apoi sa ma vait;) - eu sunt insomniaca, e 4 dimineata :)), asa ca nu sunt prea glumeata.

eu nu m-am vaitat de nimic, dimpotriva.am studiat un pic ce inseamna lucrurile astea fiindca am vazut ca dau randament fara efecte adverse.mie imi place sa stiu...schimbarea poate fi benefica daca stii sa alegi.si sa fugi de ceea ce nu cunosti nu e o solutie.

dpmdv, din momentul in care iti aperi stima, inseamna ca ai pierdut-o in fata altora ;) - cand ai pierdut ceva e bun pierdut, nu mai ai ce apara :).cel mult recuperezi...tu combati tot ce spun... e amuzant.eram cam plictisita :)

Eu imi apar doar cuvantul dat, ca i-o fi si lui amar calatorind printre straini! :)) - ah...revenim la granite...dar acum simt si eu amarul asta asa ca devin dulcica :)...sa-ti treaca amarul :)))))


#651442 (raspuns la: #651440) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...