Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Studiul China


de zaraza sc la: 20/02/2014 09:34:17
rezumat: carte despre nutritie
voteaza:
Am primit pe mail documentul in format pdf cu aceasta carte si voi aduce aici niste citate care au oarecare legatura cu alte discutii de pe aici.

Cartea a aparut si in romaneste, la Casa de Editura Advent, Rm. Valcea 2007. Incepe sa-mi placa sa vad reactia la niste surse "neortodoxe" - revista As sau o casa de editura intitulata Advent. :D

http://www.scribd.com/doc/190859742/Studiul-China

"Eram pe calea promovarii sanatatii prin sustinerea
consumului de multa carne, lapte si oua. Aceasta era o
consecinta evidenta a propriului meu fel de vietuire la ferma
si eram fericit sa stiu ca alimentatia americana era cea mai
buna din lume.
în acesti ani de formare m-am confruntat
permanent cu o anume viziune: parerea noastra era ca
folosim alimentele cele mai potrivite, bogate în special în
proteine de cea mai buna calitate."
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (39):


*** - de zaraza sc la: 20/02/2014 09:45:40
Al doilea citat:

"Timp de zece ani tinta noastra principala în Filipine a fost sa îmbunatatim alimentatia copiilor malnutriti din rândul saracilor, un proiect finantat de Agentia pentru Dezvoltare Internationala a SUA. în cele din urma, am reusit sa întemeiem 110 centre de educatie, „prin resurse proprii", pe tot cuprinsul tarii.
Scopul acestor eforturi în Filipine a fost simplu: sa ne asiguram ca acesti copii primesc cât mai multe proteine cu putinta. Se considera pe scara larga ca malnutritia la copii în lume se datora lipsei proteinelor, în special din produse animale. Universitati si guverne de pretutindeni din lume îsi uneau eforturile pentru a ameliora „lipsa de proteine" din tarile în curs de dezvoltare.
În cadrul acestui proiect am adus la lumina un secret bine ascuns. Copiii care beneficiau de o dieta cu cele mai multe proteine erau cei mai predispusi a face cancer de ficat!
Ei erau copiii din familiile cele mai bogate.
Atunci am remarcat raportul unui studiu facut în India cu niste descoperiri relevante, foarte incitante. Cercetatorii indieni studiasera doua grupuri de sobolani. într-unul din grupuri ei au administrat aflatoxina producatoare de cancer si apoi le-au oferit o dieta alcatuita din 20% proteina, un nivel apropiat de cel pe care majoritatea dintre noi îl consumam în vest. în celalalt grup ei au administrat aceeasi cantitate de aflatoxina, dar dupa aceea i-au hranit cu o dieta compusa din doar 5% proteine. în mod incredibil, fiecare animal care consumase dieta cu 20% proteine avea dovezi ale cancerului de ficat, în timp ce nici unul dintre animalele care avusesera parte de dieta cu 5% proteine nu a facut cancer de ficat. A fost un scor de 100 la 0 care a convins fara dubii ca nutritia este un atu împotriva împotriva carcinogenilor chimici, chiar si a celor mai puternici, în lupta împotriva cancerului.
Aceste informatii contraziceau tot ceea ce fusesem învatat pâna atunci. Era considerata o erezie a spune ca proteina nu este sanatoasa, cu atât mai mult sa spui ca ea ar putea contribui la aparitia cancerului. Acesta a constituit un moment de rascruce în cariera mea. A investiga o chestiune atât de sensibila asa de timpuriu în cariera mea nu ar fi fost o alegere prea înteleapta. Punerea sub semnul întrebarii a valorii proteinelor si, în general, a alimentelor de origine animala, ma expunea riscului de a fi etichetat drept eretic, chiar daca ceea ce sustineam trecea testul „stiintei adevarate"."

#650804 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
zaraza sc. - de proud la: 20/02/2014 10:32:22
N-am inteles ce doresti sa discutam la subiect. Pe de alta parte nici cartea n-am citit-o.

Asa ca m-am dus in wikipedia sa vad despre ce este vorba
http://en.wikipedia.org/wiki/The_China_Study

acuma sunt toba, cu argumentele pro si contra. No si? Unde naiba gasesc fructe coapte la soare cand in Canada totul in alimentara se vinde direct verde din cutiile in care au fost aduse din sud. Anul trecut, cand am fost in tara ziceam sa fac si eu o cura de alimente sanatoase. Vise taica, in vestita piata din Arad erau cativa speculanti cu fructe verzi in cutie. :)

na, de fapt despre ce e confa?!
#650806 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
proud - de zaraza sc la: 20/02/2014 10:40:24
Despre ce te intereseaza de pe aici... :)
Cartea spune ca (am ajuns la pagina 38 din cele 562), ca proteinele de origine animala sunt raspunzatoare pentru bolile noastre (studiul se refera la SUA), cum ar fi: diabet, boli de inima, obezitate. Deci nu-ti fa probleme, evita produsele de origine animala, mai ales carnea si laptele, si consuma fructe/legume, chiar si cele coapte fortat. :)

In piata cu tarani erau fructe comercializate en-gros? Mergi in zi de targ, cand vin taranii. Acuma depinde si de sezon... Cand eram copil nu ma uitam la cum arata un fruct, o leguma. Acuma trebuie sa fac un efort de imaginatie sa dau bani pe niste fructe/legume care "nu arata cum trebuie". Ce mult conteaza aspectul... :(

#650807 (raspuns la: #650806) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de zaraza sc la: 20/02/2014 10:48:30
Alt fragment:

"Cum un numar tot mai mare de americani cad victime ale bolilor cronice, nadajduim ca spitalele si doctorii nostri sa faca tot ce pot pentru a ne ajuta. Din nefericire, atât ziarele, cât si tribunalele sunt pline de relatari si cazuri care ne spun ca îngrijirea necorespunzatoare a pacientilor a devenit regula.
Una din vocile cele mai apreciate ce reprezinta comunitatea medicala, Journal of the American Medical
Association (Jurnalul Asociatiei Medicale Americane, JAMA) a avut recent un articol semnat de Barbara Starfield, doctor în medicina, care afirma ca eroarea medicului, eroarea în ce priveste medicatia si efectele adverse ale medicamentelor sau actelor chirurgicale ucid în fiecare an 225.400 persoane. Aceasta face ca sistemul american de îngrijire a sanatatii sa constituie a treia cauza de moarte în Statele Unite, depasit fiind doar de cancer si bolile de inima.
Ultima si cea mai numeroasa categorie de decese din aceasta grupa este alcatuita din pacienti spitalizati care mor din cauza „efectelor nocive, neintentionate si nedorite ale medicamentelor" ce se produc la doze normale. Chiar si în cazul utilizarii de medicamente aprobate si procedee corecte de administrare a medicatiei, peste o suta de mii de persoane mor în fiecare an din cauza reactiilor neintentionate ale „medicamentului" care este administrat pentru a le revigora sanatatea. In paranteza fie spus, acelasi raport, care a rezumat si analizat treizeci si noua de studii separate, a scos la iveala ca aproape 7% (unul din cincisprezece) din toti pacientii spitalizati au avut o reactie adversa grava la medicamentele prescrise, care „a necesitat spitalizare, spitalizare prelungita si a avut ca urmare invaliditate sau s-a sfârsit prin moarte"."

Erau si niste tabele aici.

#650808 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
tu crezi ca fructele - de proud la: 20/02/2014 10:57:46
la ora asta sunt sanatoase? Sa-ti dau un exemplu. In urma cu doar cinci ani aveam in curte fluturi monarhi. Am pus si aici cateva poze facute cu macro. Au disparut, nu numai monarhii, dar si aia de varza. Vara trecuta n-a fost niciunul. In schimb plin de albine si bondari morti pe flori. Bondari care nu se mai pot ridica, pur si simplu cad sub greutatea polenului. Cat despre mine am ajuns sa iau zilnic histamine. care-i cauza, stie toata lumea. OMG (org. modif. genetic) Si? Se poate face ceva? Desigur ...ne extindem si in Europa.:)

nu mai pot manca fructul preferat, din cauza de aciditate nociva direct in fruct, nu in stomac. Ma refer la lubenita fara samburi. Pruna, care are coaja sudata de pulpa, acra de-ti strepezeste dintii. Iar pulpa sudata de sambure. Tomata? ce-i aia? orice numa' rosie nu! :)
#650809 (raspuns la: #650807) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de zaraza sc la: 20/02/2014 11:02:42
Alt fragment

“Daca nutritia ar fi mai bine înteleasa si daca prevenirea si tratamentele naturale ar fi mai mult acceptate de catre comunitatea medicala, nu am mai introduce atât de multe medicamente toxice, potential letale, în corpurile noastre într-un stadiu avansat de boala. N-am mai cauta cu atâta frenezie noi medicamente care sa tempereze simptomele, dar care adesea nu fac nimic pentru a îndeparta cauzele fundamentale ale bolilor noastre. Nu ne-am mai cheltui banii pentru cercetarea, patentarea si comercializarea de medicamente „pilule magice" care, cel mai adesea, adauga noi probleme sanatatii noastre. Actualul sistem de îngrijire a sanatatii nu este la înaltimea promisiunilor facute. A sosit timpul sa ne schimbam mentalitatea, sa ne îndreptam gândirea spre o perspectiva mai larga asupra sanatatii, una care sa cuprinda întelegerea si utilizarea corespunzatoare a alimentatiei sanatoase.”

#650810 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
proud - de zaraza sc la: 20/02/2014 11:06:33
Pai atunci ultimii 100, sau 5, sau doi oameni de pe pamant, or redescoperi gradina din spatele casei. Se pare ca toata lumea e multumita "asa cum e". Nu numai romanul care zice "lasa ca merge si-asa."

#650811 (raspuns la: #650809) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
lozinci :) - de proud la: 20/02/2014 11:08:59 Modificat la: 20/02/2014 11:09:39
hai sa halim bine sa nu ne fie rau! :)

sti care este pretul unui kg de somon salbatic vs 1kg de somon de crescatorie, nu intreb doar constat.
#650812 (raspuns la: #650810) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
proud - de zaraza sc la: 20/02/2014 11:11:23
Iar Obama, ultrapremiatul, zice doar despre alte asigurari de sanatate. Sa... mori de... ras!!! Asta ar fi ultima cauza a mortalitatii... :))

Avem sansa, intamplator sau nu, sa avem in Romania zone naturale... Pana-si dau seama astia din America ce au facut, mai raman la noi ceva zone virgine.

#650813 (raspuns la: #650809) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
zaraza sc. - de proud la: 20/02/2014 11:12:29
Pai atunci ultimii 100, sau 5, sau doi oameni de pe pamant, or redescoperi gradina din spatele casei. Se pare ca toata lumea e multumita "asa cum e". Nu numai romanul care zice "lasa ca merge si-asa."

sper ca nu iei discutia 'personal' ca vad ca incepi sa te 'nerfezi. :)
#650814 (raspuns la: #650811) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de zaraza sc la: 20/02/2014 11:21:21
"Recent, a fost investigata starea de sanatate a populatiei din 12 tari printre care SUA, Canada, Australia si mai multe tari vest-europene, pe baza a saisprezece indicatori ai eficientei îngrijirii sanatatii. Alte tari cheltuiesc, în medie, doar aproximativ jumatate din cât cheltuiesc SUA pentru
îngrijirea sanatatii pe cap de locuitor. Nu ar fi logic atunci ca sa ne asteptam ca sistemul nostru sa se situeze mai sus decât al lor? Din nefericire însa, între aceste douasprezece tari, sistemul din SUA se afla constant printre ultimii performeri. într-o analiza separata, Organizatia Mondiala a Sanatatii a situat SUA pe locul treizeci si sapte în lume în ceea ce priveste performantele sistemului de îngrijrie a sanatatii. Este clar ca sistemul nostru de îngrijire a sanatatii nu este cel mai bun din lume, chiar daca noi cheltuim, categoric, cei mai multi bani în directia aceasta."

#650815 (raspuns la: #650812) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
zaraza sc. - de proud la: 20/02/2014 11:22:20
Avem sansa, intamplator sau nu, sa avem in Romania zone naturale... Pana-si dau seama astia din America ce au facut, mai raman la noi ceva zone virgine.

offf! asta ar ajunge pe o masea. :) daca n-au fost deja vandute.


http://en.wikipedia.org/wiki/Amazon_rainforest
Scientists at the Brazilian National Institute of Amazonian Research argue in the article that this drought response, coupled with the effects of deforestation on regional climate, are pushing the rainforest towards a "tipping point" where it would irreversibly start to die. It concludes that the forest is on the brink of being turned into savanna or desert, with catastrophic consequences for the world's climate.
#650816 (raspuns la: #650813) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
despre - de proud la: 20/02/2014 11:29:15
sistemul medical din SUA este cu totul alt domeniu de discutie. Las placerea altora. :)
#650817 (raspuns la: #650815) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
proud - de zaraza sc la: 20/02/2014 11:29:29
:)) Nu prea stiu cum "sunt vazuta". Am mai zis si altadata, eu sustin cu pasiune niste idei de ale mele, vorbesc mai pitoresc cand imi face placere si e cazul, dar nu ma "nerfez", ca n-am de ce. : Ce scriu eu aici nu e neaparat in ideea sa ma contrez cu cineva, ci sa las niste idei, ca nu se stie cine mai citeste... si ii prinde bine, poate ii mai deschide mintea la cate unul de varsta frageda.

Asa ca eu vorbesc mai colorat doar pentru ca imi place si e un subiect fierbinte, dupa mine. Dar n-am nimic cu nimeni, stiu sigur ca in toata lumea asta mare, virtuala sau nu, sunt si oameni care rezoneaza cu aceste idei. Mai trebuie numai curaj sa ne adunam si fiecare sa isi faca treaba. Ca eu, de aici, nu pot prea multe.

S-ar putea spune ca sunt o idealista. Dar numai de la idealisti au pornit marile schimbari. Nu c-as fi eu aceea, am zis ca eu nu pot prea multe.

#650818 (raspuns la: #650814) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
proud - de munteanu rodica la: 20/02/2014 11:37:19
de fiecare data cind am fost in Ca m-am mirat de lubenita fara simburi.rosii am gasit si foarte bune la gust dar pe alea le-am cules eu cu minuta mea la ferma.
în Ro,acuma este aproape la fel doar că oferta e mult mai mica.
foarte multumita am fost si chiar am facut o cura serioasa cu fructe de padure.chiar daca erau aduse din Mexic aveau un gust bun si mi-au fost de un real ajutor in diabet.
sa-ti mai spun ceva? soțul mieu iubit
(nu n-a plecat la oaste) s-a lasat de fumat în urma cu cinci ani dar tușea în fiecare dimineață de rupea pămîntul.cum am ajuns la Toronto si pe întreaga perioada cît am stat, nu a tușit deloc.
cum am ajuns acasă tusea a revenit.junghiul a fost tot timpul alaturi de el (asa zice). mi-am spus ca aerul este mai umed acolo si am luat umidificator.bineînțeles că degeaba.
#650819 (raspuns la: #650809) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
proud - de zaraza sc la: 20/02/2014 11:38:00
Deci carnea face rau, iar fructele/legumele, devin necomestibile. In concluzie nu mai este nevoie de acele dâre ale avioanelor.

#650820 (raspuns la: #650809) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
rodica, - de proud la: 20/02/2014 11:50:09 Modificat la: 20/02/2014 11:51:46
asa zic si eu. Fructele inghetate din frigiderul de la Costco, devin prin faptul ca au fost culese coapte si inghetate imediat, convenabile calitate/pret. Cumpar mango, fructe de padure, ananas. Proaspete mai gasesti vara pe aici comestibile. Nici legumele nu sunt mai acatarii.

s-a intamplat sa uit o telina(radacina) in frigider. Cand am gasit-o din juma' de kg se transformase intr-un fel de ridiche buna s-o pui in prastie sa spargi capul cu ea. Cumparam apa la pret de haleala.

daca este ceva ramas bun aici in Canada este puritatea aerului. Nu c-ar avea astia vreun merit, asa se intampla sa bata vantul dinspre nordul impadurit. cand schimba directia si vine din sud nu rezisti decat inauntru la aer conditionat.
#650821 (raspuns la: #650819) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de zaraza sc la: 20/02/2014 11:51:40
"M-am luptat cu aceasta confuzie publica [asupra dietelor si nutritiei] mai mult de doua decenii. în 1988 am fost invitat în fata Comitetului de Afaceri Guvernamentale al Senatului SUA, prezidat de senatorul John Glenn, sa îmi expun punctul de vedere legat de confuzia publica în privinta dietei si nutritiei.
Dupa ce am examinat aceasta chestiune, înainte si dupa acea marturie pe care am dat-o acolo, pot declara cu toata convingerea ca una din cauzele majore ale confuziei este aceasta: mult prea adesea noi, oamenii de stiinta, ne concentram asupra detaliilor în timp ce ignoram contextul mai larg. De exemplu, ne îndreptam eforturile si sperantele asupra unui singur nutrient, fie ca este vorba de vitamina A pentru a preveni cancerul, sau vitamina E pentru a preveni atacul de cord. Noi suprasimplificam si desconsideram infinita complexitate a naturii. Adesea, investigarea minutioasa a particulelor biochimice din alimente si încercarea de a extrapola concluzii la
scara mai larga cu privire la dieta si sanatate conduc la rezultate contradictorii. Iar rezultatele contradictorii duc la confuzie în lumea stiintifica si a celor ce fac politicile, precum si la un public din ce în ce mai confuz."

#650822 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
:))) - de proud la: 20/02/2014 11:55:07
scara mai larga cu privire la dieta si sanatate conduc la rezultate contradictorii. Iar rezultatele contradictorii duc la confuzie în lumea stiintifica si a celor ce fac politicile, precum si la un public din ce în ce mai confuz.

na, acuma-s linistita! Mi-a zis un om de stiinta ca-s un public din ce in ce mai confuz! :)
#650823 (raspuns la: #650822) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
mi-am - de proud la: 20/02/2014 11:58:22
amintit cum omori un soarece.

pui in stanga vitamine, in dreapta haleala OMG si la mijloc o lama. Cand soarecele confuz misca din cap de la stanga la dreapta si invers (din ce in ce mai confuz), isi taie beregata. :)
#650824 (raspuns la: #650822) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
citit pe diagonala - de om la: 20/02/2014 16:18:59
-extremele nu sunt benefice

-m-ar interesa articolul original (daca chiar exista;) despre ex aflatoxinei pe soareci

-tot citind despre efectele negative (fara discriminare) ale proteinei animale ma apuca un sentiment de religiozitate: chiar ca ne iubeste Dzeu, daca de milioane de ani humanoizii mananca carne si inca supravietuiesc.
Ups, pe aceasta baza nici teoria evolutiei nu e viabila ca deh vanau aia in draci, deci suntem CREATI de cateva mii de ani numai pe mamaliga si miere :)))

-despre mancarea vegetariana....he he he , la cate pesticide si poluare se stocheaza in clorofiloase...pare mai sanatos un copanel de pui la ceaun ;)
#650827 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Studiul China - de om la: 20/02/2014 16:26:45
banuiesc ca titlul are legatura cu pro-vegetarianismul ;)...bullsh...daca ai vazut vreodata ce mananca un chinez obisnuit ti-ai fi dat seama cand de haios pare articolul tau email-ilat (a nu se uita ca ei sunt cea mai numeroasa natie...deci adaptare perfecta cu mediul ;)
#650828 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de proud la: 20/02/2014 19:06:49
statistica "Vegetarianism by country"

http://en.wikipedia.org/wiki/Vegetarianism_in_China#China

- Only an estimated 4 to 5 percent of Chinese are vegetarian.
- 13% of the population of Taiwan, follows a vegetarian diet at least some of the time
- Israel. Although Vegetarianism is quite common in Israel, the estimated percentage of vegetarians in Israel may be lower - the Israeli food industry estimated it at 5%.
- As of 2007, UN FAO statistics indicated that Indians had the lowest rate of meat consumption in the world etc...
#650829 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de parola.uitata la: 20/02/2014 19:30:48
Pai atunci ultimii 100, sau 5, sau doi oameni de pe pamant, or redescoperi gradina din spatele casei.


Şi toloacă să fie tot pământul, că degeaba-s ei ultimii, dacă-n jurul lor ogoarele-s pline de culturi modificate genetic. Şi nici albina să nu mai fie, nici vântul să nu mai adie... grăuncioarele de polen să stea pe loc.
#650830 (raspuns la: #650811) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
om - de zaraza sc la: 21/02/2014 10:43:37
E o lucrare de cercetare despre influentei proteinelor asupra sanatatii. Nu iti interzice neaparat ceva, te informeaza cum sa iti pastrezi sanatatea sau sa o recapeti. De fiecare depinde ce face. Pana la urma se spune ca fiecare sa manance ce ii cade bine. Eu as adauga ca trebuie sa fim si constienti de ce facem, sa judecam un pic lucrurile, nu sa ne indopam cu dulciuri pentru ca ne plac. Excesul de dulciuri, de exemplu, se observa la cei care au arsuri la stomac. Am invatat asta la Ayurveda si am observat la cineva apropiat.

Este vorba de o carte. Se gaseste pe scribd.com. Eu o am in format pdf, o pot pune la dispozitia cui doreste, solicitand asta in mesaj privat. Aici nu o pot pune decat pe 4shared.com. Am mai facut asa, dar pare plin de reclame. Nu si la mine, care am cont. Cineva a citit-o in engleza acum doi ani. Deci e pe bune.

Decat sa te apuce religiozitatea, mai bine te-ai gandi cati oameni sufera pentru ca nu sunt educati corespunzator in familie si scoala. Nu zic de regim vegetarian, dar ar trebui sa mancam mai diversificat si mai usor. Totusi, nu mai mergem la sapa ca pe vremuri... Cum a evoluat alimentatia? Cei saraci nu aveau posibilitati, mancau mai mult vegetarian sau in orice caz mai putin sofisticat. Cei bogati isi permiteau... si atunci dadeau cu tifla celorlalti, prin meniuri tot mai pline de carne. Asa am ajuns toti sa pretuim alimentatia nesanatoasa, pentru ca fie ne tenta vazand la masa bogatilor, fie pentru ca "ne permitem". De sanatate nu ne interesam decat cand suntem bolnavi.

Numai pare... In carte precizeaza ca substantele chimice din alimente nu sunt nici pe departe principala problema. Si asa cred si eu, pentru ca un organism sanatos: 1. poate scapa singur de substantele nedorite 2. un organism sanatos nu agreeaza substantele chimice si evita de la sine preparatele cu multe adaosuri nesanatoase.
Si nu in ultimul rand, ce a mancat puiul ala?? Cumva vegetale cu pesticide?! Concentrate in crescatorii? :)

#650831 (raspuns la: #650827) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
om - de zaraza sc la: 21/02/2014 11:31:17
Trebuia sa aiba un nume... :D Sa nu uitam ca e vorba de americani din SUA, care mananca mult mai nesanatos decat chinezii. Chinezii au o cultura straveche... dar, ma rog, sa nu ne uitam la copaci si sa pierdem din vedere padurea... ideile transmise de carte.

Nu e un articol, e o carte. Cum am zis mai sus, o am in format electronic. Se poate vedea in wikipedia nivelul ei.

http://en.wikipedia.org/wiki/T._Colin_Campbell

#650832 (raspuns la: #650828) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de zaraza sc la: 21/02/2014 12:26:27
"Primii savanti, cum ar fi Carl von Voit (1831-1908), un renumit cercetator german, au fost promotori fideli ai proteinelor. Voit a descoperit ca „omul" are nevoie de doar 48,5 g pe zi, însa cu toate acestea el a recomandat o cantitate foarte mare, si anume de 118 grame pe zi, din cauza influentelor culturale ale vremii. Proteina însemna carne, si toata lumea aspira la a avea carne pe masa, asa cum noi aspiram sa avem case mai mari si masini mai rapide. Voit a intuit ca nu poti avea prea mult dintr-un lucru bun.
Voit a continuat sa fie mentorul mai multor cercetatori renumiti de la începutul secolului XX, printre care Max Rubner (1854-1932) si W. O. Atwater (1844-1907). Amândoi acesti studenti au urmat sfaturile profeso rului lor. Rubner a afirmat ca aportul de proteine, adica de carne, constituia un simbol al civilizatiei în sine: „o portie mare de proteine este dreptul unui om civilizat"."
#650835 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de zaraza sc la: 21/02/2014 12:48:31
Despre medicina ca stiinta:

"În stiinta, dovezile sunt relative. Chiar mai mult decât în stiintele „fundamentale" - biologia, chimia si fizica – stabilirea unor dovezi absolute în medicina si sanatate este un lucru aproape imposibil. Obiectivul principal al investigatiei în cercetare este acela de a determina doar ceea ce este probabil a fi adevarat. Aceasta deoarece cercetarea în domeniul sanatatii este inerent statistica. Când arunci o minge în sus, va ajunge aceasta jos? Da, de fiecare data. Aceasta e fizica. Daca fumezi patru pachete de tigari pe zi, o sa faci cancer la plamâni? Raspunsul este: poate. Noi stim ca sansele de a face cancer la plamâni sunt mult mai mari decât daca nu ai fi fumat si îti putem spune care sunt acele sanse (statistic), însa nu putem sti cu exactitate daca tu ca individ vei face cancer la plamâni."

#650836 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
China - de Horia D la: 21/02/2014 12:58:11
Nu ma faceti sa incep, ca atunci nu ma mai opresc:))
Pe galbiori, daca nu-i omoara MSG-ul, sau uleiurile (am vazut restaurante care aruncau uleiurile in care s-a facut mancarea, pe care angajati ai restaurantului de vis-a-vis, ii luau din canal, il strecurau, dupa care il foloseau), sau nu mor batuti de politie, atunci smog-ul sigur ii omoara (in Suzhou/Shanghai, in Decembrie pollution index a fost de peste 650 - FYI, 50 e limita superioara pentru aer curat. In Beijing am vazut peste 870, de nu vedeai la 10 metri).

Oricum, sunt 1.4 billions. ce conteaza ca mor pe capete, orezul e afrodiziac :))
#650837 (raspuns la: #650828) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
sc-ule - de om la: 21/02/2014 15:11:05 Modificat la: 21/02/2014 15:23:18
Nu zic de regim vegetarian, dar ar trebui sa mancam mai diversificat si mai usor. = asta am zis si eu prin extremele nu sunt bune, dar na...bine ca repeti si tu in alte cuvinte ;)

-------------------------

Cum a evoluat alimentatia? [..]Cei bogati isi permiteau... si atunci dadeau cu tifla celorlalti, prin meniuri tot mai pline de carne. [...] ne tenta vazand la masa bogatilor, fie pentru ca "ne permitem". = spune-mi ca este banc new-age!

------------------------

(i) Si nu in ultimul rand, ce a mancat puiul ala?? Cumva vegetale cu pesticide?! Concentrate in crescatorii? :)
(ii) 1. poate scapa singur de substantele nedorite 2. un organism sanatos nu agreeaza substantele chimice si evita de la sine preparatele cu multe adaosuri nesanatoase.

=din (i) + (ii) rezuta ca am dreptate, puiul e mai bun (a scapat el de chimicalele din vegetale si'l halesc eu ca sa-mi dea mai multa ... energie curata :))))))))))))))

--------------

serioja, ce ma interesa nu era cartea, ci experimentul in sine. Din cate stiu eu orice carte/autor serios cand face o precizare, o pune la referinte bibliografice.
Te rog sa-mi trimiti ce scrie despre experimentul pe soareci la referinte bibliografice din cartea pe care o citesti.
Multam anticipat !
#650843 (raspuns la: #650831) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
uraaaaaaaa - de om la: 21/02/2014 15:15:14
Aceasta deoarece cercetarea în domeniul sanatatii este inerent statistica. = in sfarsit ne intelegem!
De aici inainte cand vorbim tratamente (alternative sa nu) legate de sanatate sa incepem cu ... STATISTICILE ;)
#650844 (raspuns la: #650836) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
China - de Horia D la: 21/02/2014 12:58:11 - de om la: 21/02/2014 15:18:46
exact my point!
La cum manca chinezii...le dau peste nas tuturor veganilor :))))
#650845 (raspuns la: #650837) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
om - de zaraza sc la: 21/02/2014 20:31:28
Nevoia te invata... Sunt peste 150 de referinte bibliografice scrise in limba engleza, asa ca am gasit o metoda de a pune la dispozitie cartea. Se poate descarca de aici pana la 8 martie.

https://d.transfer.ro/transfer_ro-21feb-488d0d11c29.zip

#650847 (raspuns la: #650843) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
om - de zaraza sc la: 21/02/2014 20:33:32
Sa te vad eu cum scapi de chimicale daca stai inchis in cusca 24 de ore din 24 si mananci numai ce-ti dau aia. :) Era vorba de oameni.

#650848 (raspuns la: #650843) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
aolieuuuuu - de om la: 21/02/2014 22:00:40
vai de mine si de mine in ce ma baaaaagiii :))
N-ai si tu mila de mine ca sa-mi spui macar pagina unde a pomenit ala de experiment? Hai nu fi rea, ca aici numai eu sunt rau :)))

despre puiul de gaina si cusca, zau daca vad vreo diferenta intre mine si el...poate ca eu imi schimb de cateva ori custile pe zi ;)

#650849 (raspuns la: #650847) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
om - de zaraza sc la: 22/02/2014 08:25:44 Modificat la: 22/02/2014 08:54:28
Pai nu e obligatoriu sa cauti, putem vorbi si despre alte cele. :D Hai, ca nu e greu, dai cautare in pdf. CTRL+F si ai bara de cautare pe calculator. Despre experiment am citit in primele 46 de pagini, pe acolo pe undeva, in mai multe locuri, dar studiul ca atare e detaliat mai incolo. Asa am inteles. Daca va trebuie tratare stiintifica!! :) Poftim tratare stiintifica! (kiss) Transformam cafeneaua in site specializat pe soareci si cancer la ficat. :))

Dar linkul merge, da? :)

#650850 (raspuns la: #650849) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
sc-ule - de om la: 23/02/2014 18:59:41
link-ul merge, mersic.
referintele despre aflatoxina sunt din anii '60-'70 asa ca.... ;)
#650861 (raspuns la: #650850) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
pt munteanu rodica - de dumbo la: 11/03/2014 15:04:25
am citit ca multi fosti fumatori dezvolta asa zisa tuse a fumatorului, care trece cu timpul, de la sine.asta ar fi o metoda de autocuratare de toate toxinele acumulate in plamani.

insa poate fi si o tuse nervoasa, o reactie la ceva ce-l preocupa si care acum se manifesta sub forma asta, dat fiind ca a renuntat la gestul reflex de a duce tigara la gura.posibil ca in Toronto a fost departe de ceea ce-l preocupa, asa ca nu a avut motiv sa reactioneze.

ai putea incerca homeopatia...
#651255 (raspuns la: #650819) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de Daniel Racovitan la: 12/03/2014 13:48:39 Modificat la: 12/03/2014 13:50:28
"eram fericit sa stiu ca alimentatia americana era cea mai buna din lume"

mentalitatea tipica a celui neiesit din satul lui
#651277 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: