Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Lansarea romanului Rezervatia unicornilor, de Cristina Nemerovschi, la Silencio


de morgothya la: 20/03/2014 15:12:26
rezumat: lansare de carte
voteaza:
Editura Herg Benet şi clubul Silencio vă invită vineri, 21 martie, de la ora 19, la lansarea romanului Rezervaţia unicornilor, de Cristina Nemerovschi – ultima parte a trilogiei Sânge satanic, una din cele mai citite şi mai iubite serii de ficţiune ale ultimilor ani. Evenimentul va avea loc la Silencio (Piaţa Rosetti, nr. 5., Bucureşti).

Alături de Cristina Nemerovschi, vor fi prezenţi Felix Nicolau, Lorena Lupu, Leonard Ancuţa, Ana Mănescu, Andreea Tănase, Andreea Vasile şi Ciprian Burcovschi.

Evenimentul va aduce de asemenea publicului un preview al romanului grafic Sânge satanic – o expoziţie cu ilustraţii de Oana Martişca.

Despre romanul Rezervaţia unicornilor:

Rezervaţia unicornilor continuă povestea stranie şi captivantă a lui M. – “nihilist şi mizantrop”. O carte care demitizează societatea consumeristă şi superficială, dezvelind brutal mecanismele şubrede şi ruginite pe care se bazează falsa realitate cotidiană. Concepţiile lui M. sunt tranşante, neiertătoare şi extrem de lucide, fie că vorbeşte despre iubire, moarte, viaţa la limită, obsesii sau înstrăinare.
Aflat în faţa perspectivei de a părăsi România, M. este prins între obsesia pentru libertate absolută şi iubirea care îl îndepărtează de ea. Dar dacă cele două ar putea să se identifice?
În cazul în care te-ai regăsit în romanele Sânge satanic sau Ani cu alcool şi sex, mult-aşteptatul final al trilogiei nu te va dezamăgi!

“Nu e greu de înţeles de ce M. a devenit un model pentru adolescenţii care au citit trilogia Cristinei Nemerovschi. Spre deosebire de mulţi alţii din generaţia sa, el ştie cum ar arăta lumea, “dacă ar fi să reînceapă.” Ştie tot ce ar trebui să existe într-o lume perfectă, în care să poţi respira. Iar asta nu-i deloc puţin lucru.” (Alexandru Petria)

“Rezervaţia Unicornilor, ca şi primele două romane ale trilogiei, abundă în situaţii comice care te fac să râzi în hohote în metrou, acasă sau la şcoală, când citeşti cartea pe sub bancă în timpul orelor, pentru că nu o poţi lăsa din mână. Dincolo de situaţiile comice şi de sex, drugs and rock’n’roll, Rezervaţia unicornilor are însă şi un substrat serios. Aflat la pragul de 30 de ani, M. este mai introspect ca niciodată, şi, în mod surprinzător, mai uman şi mai nostalgic. [...] citind Rezervaţia unicornilor veţi avea senzaţia că totul se petrece în timp real, iar personajele trăiesc în România actuală, alături de noi. Este ca şi cum Cristina Nemerovschi ori scrie azi şi publică mâine, ori lasă loc în text pentru a insera înainte de publicare ultimele evenimente din rubricile mondene şi de ştiri. Găsim în text patinatorii din Cişmigiu îmbrăcaţi după moda iernii 2013/2014, protestele de la Pungeşti şi Roşia Montana, divorţul Biancăi Drăguşanu de Victor Slav şi prăbuşirea avionului cu medici în munţii Apuseni. Toate acestea te fac să te întrebi dacă nu cumva M. era tipul din faţa ta la coadă la vin fiert la târgul de Crăciun din Piaţa Universităţii.
Iar dacă vreţi să aflaţi ce este Fram şi mai ales în ce constă The Fuckin’ Deal, vă invit să faceţi repede rost de un exemplar din Rezervaţia unicornilor, pentru că au cărţile Cristinei Nemerovschi un talent să dispară din librării şi să fie re-editate, ceva de groază! (Andreea Tănase)

“Cartea asta mi-a cutremurat realitatea, mi-a dat întrebãri acolo unde aveam certitudini. Mi-a dat insomnii, temeri, angoase. Şi întrebãri, nu numai despre prieteni şi Prieteni, ci şi despre mine.” (Ramona Badea)

Alte impresii despre Rezervaţia unicornilor: http://cristinanemerovschi.ro/impresii-rezervatia-unicornilor

*

Despre trilogia Sânge satanic:

Trilogia a debutat în 2010 cu romanul Sânge satanic, care se pregăteşte deja de cea de-a patra ediţie. A continuat cu Ani cu alcool şi sex, în 2012, care a înregistrat un succes asemănător cu prima parte a trilogiei. Rezervaţia unicornilor, apărută în martie 2014, încheie trilogia.

”Un roman cu umor nebun!” (Emil Brumaru)

“Mi-a plăcut cel mai mult verva romanului, atribut esenţial al unui debut literar memorabil.” (Mircea Cărtărescu)

“Sânge satanic e o carte excepţional scrisă, care nu seamănă cu nimic!” (Doina Ruşti)

“Cristina Nemerovschi este un Caragiale al zilelor noastre.” (Felix Nicolau)

„Curată purificare!” (Dominic Dembinski)

„Absolut genială!” (Vlad Olan)

„Trilogia Sânge satanic este viitoarea Biblie!” (Emilian Marciu)

“My dream: Sânge Satanic – infinitologie!
Why only 3 books when you can have 69 or more?” (Ioana Martin)

„Mi-a reamintit ce înseamnă să simţi şi cum să-ţi recapeţi umanitatea spunând NU.” (Mircea Ciobanu)

„Nu este o carte pe care să o arăţi părinţilor sau despre care să poţi scrie la teze. Este o carte care va face parte din tine, te va defini. Este o carte pe care o iei de mână şi-i mulţumeşti că există.” (Mia Matei)

„Sunt nerăbdătoare să mă îndrăgostesc de un nou M.!” (Maria Mărăndoiu)

„Sânge satanic e despre toate lucrurile care contează.” (Shadows)

Peste 50 de recenzii ale cărţilor din trilogie pot fi citite aici: http://cristinanemerovschi.ro/articole/recenzii

Impresiile cititorilor despre Sânge satanic: http://cristinanemerovschi.ro/impresii-cititori-sange-satanic

Impresiile cititorilor despre Ani cu alcool şi sex: http://cristinanemerovschi.ro/impresii-cititori-ani-cu-alcool-si-sex
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (0):

Nu exista comentarii

Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: