Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Doamna Bringer.


de sami_paris74 la: 08/05/2014 12:40:27
rezumat: O mica pagina din viata mea.
taguri: sami Salonul 
voteaza:

Cannes le 07 /05/2014

Azi este o zi cu soare, la magazin am avut din nou o mare surpriză. Pe la ora unsprezece, a intrat o doamnă, o franţuzoaică, pe care o cunoşteam de la Paris.
Nu credeam că există oameni care pot lega relaţii de prietenie aşa de strânse cu mine, să mă respecte şi să mă caute indiferent unde- aş fi!
Sunt zece ani de-atunci, la început a reparat la mine mai multe bijuterii din aur şi câteva ceasuri, printre care un ceas cu brăţara din aur masiv care cântărea 35 de grame, un ceas din metal preţios de culoare galbenă de 18 karate, cu cadranul în formă ovală, aşa cum sunt tăiate unele pietre scumpe, în formă de marchiză.. Am preîntâmpinat greutăţi foarte mari ca să repar ceasul, deoarece partea mecanică avea un calibru foarte mic şi nu putea fi înlocuit , decât cu un alt mecanism de origine. Neavând alt mecanism i-am propus să-i creez din ceas o brăţară şi a fost de acord cu mine, în acelasi tip i-am desenat creaţia pe care aş putea să o realizez doar într-o singură zi.
Am scos maşinăria ceasului şi am umplut locul liber cu aur masiv, în locul geamului am sudat o plăcuţă din aur alb pe care am montat trei pietre: la mijloc am montat un diamant de 0,50 karate, şi pe fiecare latură a diamantului am mai montat câte un safir albastru de origine Madagascar.
Safirele pe care le-am montat sunt foarte rare pentru că sunt safire Padparadscha ori Cingalais: numele safirului este asociat cu mai multe culori: roz, albastru şi portocaliu, din acesta cauză poartă denumirea de Cingalais « floare de lotus » În momentul când am terminat montajul pietrelor, am rămas stupefiat de frumuseţea creaţiei! La lumina puternică, razele albe ale diamantului se transformau în culori albastre. Doamna Bringer mi-a plătit fără să ezite, în plus mi-a trimis pe parcursul anilor foarte mult clienţi.
În momentul când a intrat în magazinul meu din Cannes am recunoscut-o imediat, prima şi prima oară mi-a arătat brăţara, m-a îmbrăţişat şi mi-a spus că nici atunci când doarme nu se desparte de ea.
Sunt 23 de ani de când am plecat din România, nu am ştiut şi nici măcar n-aş fi visat vreodată că am să reuşesc să devin bijutier într-o ţară dificilă, pretenţioasă şi frumoasă aşa cum este Franţa.
Norocul meu a fost corabia care mi-a călăuzit destinul aici unde trăiesc şi muncesc zilnic. Am fost un călător nomad, stabilit pentru început la Paris, m-am străduit din toată inima şi din tot sufletul să merg mai departe şi să nu devin un naufragiat. Niciodată nu m-a întrebat cineva din ce ţară sunt! De ce origine sunt, din contră am specificat că sunt român de etnie ţigan.
- De ce mă căutaţi? I-am zis zâmbind înţelegător, privind-o o clipă puţin mai pătrunzător.
- Din cauza brăţării! Mi-a răspuns aproape în acelaşi timp, de parcă mi-ar fi citit gândurile.
Sunt convinsă că nu este o brăţară obişnuită, dacă o dau jos de la mâna nu mai pot să dorm, cum o pun la loc, adorm, şi dispar toate durerile din corp.Aş vrea să - mi spuneţi ce i-aţi făcut, ce-aţi pus în ea?
N-am pus nimic stimată doamnă! Totul pleacă de la sufletul pe care l-am depus atunci când am creat-o, şi cred eu ,că de atunci brăţara are un suflet bun.
Japonezii spun că orice obiect creat de mâna omului are un suflet.
- Mă bucur foarte mult că brăţara creată de mine v-a schimbat viaţa spre bine.
- Să ştiţi dle Samson că oricine priveşte aceasta brăţara, rămâne impresionată de frumuseţea ei, este într-adevăr magică!
- Doriţi să beţi o cafea?
- Doar ce-am băut una mai devreme.
- De fapt, dna Bringer, să ştiţi că nu contează ce cafea beţi, contează cu cine o beţi!
- Vă mulţumesc, o să beau cu plăcere o cafea împreună cu dumneavoastră.
S-a uitat din nou la brăţara, ca la un obiect secret, mi-a zâmbit din nou.
- Brăţara asta ascunde o taină, un suflet, de când o port mi-a schimbat viaţa, vă mulţumesc din toată inima.
- Nu aveţi pentru ce!
S-a sculat de pe fotoliu, în acelaşi timp a băgat mâna în geantă şi mi-a dat o carte de vizită.
- Am un iaht de 17 metri, este tare frumos, vă invit să veniţi când aveţi timp să facem o mică croazieră împreună.
Pe cartea ei de vizită scria că yachtul este ancorat în portul Digne Levant sud ,în oraşul St. Rafael.
Anul acesta o să merg la pescuit, ador să pescuiesc, apoi să las în libertate peştele prins.
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (0):

Nu exista comentarii

Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...