Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Studiu - Continut vs backlinks


de z9paul la: 24/06/2014 17:01:35
rezumat: Dupa recentele actulizari google, a aparut o dezbatere majora despre conţinut, si anume, daca este mai important sau nu decat backlink-urile. Voi prezenta un scurt studiu de caz, facut pe unul din site-urile personale, si rezultatele la care am ajuns.
voteaza:
Salutare tuturor,
Dupa recentele actulizari Panda, Penguin si Hummingbird, a aparut o dezbatere majora despre conţinut, si anume, daca este mai important sau backlink-urile sunt cele care conteaza cel mai mult. In continuare va voi prezenta un scurt studiu de caz, facut pe unul din site-urile personale, si va voi prezenta in detaliu rezultatele la care am ajuns.

Inceputul

Site-ul pe care l-am folosit face parte dintr-o nisa offline (nimic legat de IM), dar dintr-o nisa, cu o multime de alte site-uri care vizeaza sa ajunga pe pozitia 1. Site-ul este vechi si avea aproximativ 4500-5000 de vizitatori unici pe luna, inainte de a face schimbari. Site-ul era deja pe prima pagina pentru cele mai importante cuvinte cheie. Continutul de pe site nu era actualizat regulat. Site-ul are baclink-uri destul de diverse, multe din ele fiind vechi, si nu au fost facute backilnk-uri noi in ultima perioada, cu exceptia catorva linkuri care au fost adaugate natural de vizitatori.
Am trecut site-ul de la HTML la WordPress si am transferat tot continutul existent. Chiar si dupa aceasta schimbare, nu am sesizat nici o crestere a numarului de vizitatori unici pe luna, care au ramas in jurul a 4500-5000. In acelasi timp am deschis o pagina pe facebook, si am instalat un plugin-social pe site-ul web.

Procesul

Ulterior, am inceput postarea de continut relevant pentru site, nu de cuvinte cheie, si fara a face orice activitate de cercetare de cuvinte cheie, doar posturile care puteau fi benefice pentru utilizatori. Totusi acestea nu au fost facute in mod regulat, doar ceea ce era cel mai relevant si nu foarte multe informatii care sa plictiseasca. La inceput site-ul avea aproximativ 30 de pagini indexate, iar acum are aproximativ 120 (fara a pune la numar paginile de taguri si categoriile).

Rezultatele

Trafic
Acum, site-ul meu atrage aproximativ 12000 de vizitatori unici pe luna, adica mai mult decat dublu, am atras fani care urmaresc pagina de facebook, nu multi, dar sunt cei care sunt direct interesati. La inceput nici nu ma gandeam ca voi avea atat de multi vizitatori, deoarece este un nisa offline.

Clasament
Clasamentul pe cuvintele cheie principale, de asemenea crescut si acum in mod regulat site-ul meu apare in top 3. Google considera acum site-ul meu ca fiind de calitate, o autoritate in domeniu, si de aceea orice continut nou adaugat este clasat foarte bine in mod automat. Este stabil? Da, este, si cu toate ca nu s-a adaugat continut nou in ultimele 3 luni site-ul meu este inca stabil, avand o pozitie buna in clasament, dar acest caz nu poate fi luat drept model pentru o nisa online competitiva, care necesita adaugarea de continut de calitate in mod regulat.

Profit/Bani
Site-ul este pentru una din afacerile mele offline si este singura sursa de “publicitate” ca sa spun, pentru afacerea mea (cu exceptia celei din vorba in vorba), astfel crescand numarul clientilor. Deci, pe scurt, a crescut profitul.
Acum, sa nu credeti ca backlink-urile sunt inutile, nu, dar modul in care Google da valoare continutului de pe site-ul dvs. a crescut. Drept urmare, prioritatea mea acum este sa ofer un continut cat mai valoros si util pentru vizitatori, dupa care ma pot preocupa de backlink-uri, dar fara a fi agresiv in construirea lor, ci doar schimb de linkuri cu partenerii, inscrierea in directoare de specialitate, bookmark, si PR(foarte rar).

Beneficiile unui continut valoros si util
Cresterea in trafic pentru cautarile “long tail”, ceea ce inseamna vizitatori mult mai “targhetati”, care adesea sunt mai multi ca numar fata de vizitatorii care vin dupa cautarile de cuvinte cheie mai generale, deoarece cuvintele cheie nu erau vizate de mine ci, continutul a fost singurul relevant pentru acele cautari specifice.

Cresterea numarului de fani, care apreciaza continutul. Acest lucru nu sa intamplat cu continutul optimizat pentru cuvinte cheie.
Incredere mare: site-ul meu a crescut in autoritate, nu doar in pentru Google, dar, de asemenea, pentru utilizatorii mei, care stiu ca aici vor gasi informatiile corecte si actulizate de care au nevoie din aceasta nisa / domeniu.

Deci, daca site-ul tau nu are trafic si doresti sa cresti, atunci primul lucru pe care ar trebui sa il faci este sa oferi continut bun, dar fara a apela la scriitori profesionisti, ci mai degraba la pasionati din acea nisa / domeniu, chiar daca acel continut nu va fi bogat in cuvinte cheie, dar va fi scris pentru vizitatorii dvs., care se vor intoarce intocmai pentru acel continut.
Sper ca acest mic studiu de caz sa va fie de folos.
- Mai multe si comentarii pe acest mic studiu: http://www.taratechnology.ro/seo/continut-vs-backlinks/
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (0):

Nu exista comentarii

Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...