Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Psihostimulatoarele intre avantaje si riscuri


de zaraza sc la: 01/09/2014 10:55:00
rezumat: Acceptati sa le folositi sau sa fie folosite de catre altii?
voteaza:
A fost la televizor un scurt documentar, sa-i zicem, despre psihostimulatoare, acele medicamente care sunt de obicei folosite de catre studenti inainte de examene. S-a pus problema ca ar putea fi folosite si de catre anumite categorii de oameni cu servicii solicitante, cum ar fi controlorii de zbor. Dar mai devreme in emisiune au zis ca te si lasa fara energie dupa aceea. Pai daca le folosim pe scara larga, ajungem o populatie de "roboti". O sa lucram la serviciu cu spor si drag, iar acasa ajungem niste legume. Nu mi-as dori asa un controlor de zbor, care sa fie hiper-atent la serviciu, dar cand ajunge acasa sa il astepte doar un caine docil, pe jumatate tranchilizat si ala.

Si s-a discutat si despre testele anti-doping in facultate. Că să fie facute prin sondaj. Atunci pe loc, la examen. Dar prin analiza firului de par nu se poate dovedi ca s-au folosit psihostimulatoare cu cateva zile inainte? Sa fie facute teste acelora cu note maxime, tot prin sondaj. Desi nu-mi surade ideea cu controlul acesta. Alta e buba, de ce trebuie sa fie stacheta asa sus, si de ce trebuie neaparat sa fim supermani? Chiar ne simtim obligati sa punem inconstient umarul sa construim o societate a performantelor in-umane?

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (10):


*** - de Daniel Racovitan la: 05/09/2014 11:58:20 Modificat la: 18/09/2014 15:33:17
interesant subiect.

io am citit cate ceva despre modafinil, care e folosit in State, in general pe sest.

Pe de o parte rezultatele suna fabulos, insa efectele secundare suna suspect. :)

O regula empirica cica ar fi: cu cat efectul e mai puternic asupra creierului cu atat riscul de efecte secundare nasoale e mai mare.
#652368 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de Baby Mititelu la: 10/09/2014 16:47:28
Foarte interesant. Din categorie fac parte si cafeaua, tigara, alcoolul, te stimuleaza pe moment ca apoi sa simti caderea. Cred ca aproape fiecare dintre noi foloseste cate un stimulant ca sa avem un pic de forta in plus- iluzia ca o avem.
#652384 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Baby - de zaraza sc la: 17/09/2014 14:54:33
Efectele oricum difera de la om la om.Dar nu cred ca dupa cafea urmeaza o cadere la fel sau pe aproape de urata ca dupa energizante. Eu folosesc cafea doar cand simt ca adorm, desi nu e ora de culcare, dar nu o folosesc dimineata. Mi se pare normal sa fiu mai ametita dimineata. Pana ajung la serviciu sunt fresh fara stimulante. Bineee, mai beau cafea si intr-o companie.

Deosebesc stimulantele de energizante!#652404 (raspuns la: #652384) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de Daniel Racovitan la: 18/09/2014 15:34:33
"Deosebesc stimulantele de energizante!"


Okei. Atunci despre ce psihostimulante vorbesti?
#652406 (raspuns la: #652404) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
sc-ule - de om la: 24/09/2014 09:48:02 Modificat la: 24/09/2014 09:50:34
ok, veni, vidi, comment ...cu toate ca nu prea stiu ce vrei de la mine? ;)

dpdv egoist, prefer un controlor de zbor sharp, decat un adormit...apoi ce face ala in timpul lui liber je m'en fishe, vorba neamtului.

Hai sa fiu un pic mai serios, dpmdv, tindem (ceea ce este normal) spre o societate extra-specializata.Nivelul de informatie este enorm si creierul s-ar scurt-circuita (vezi pe blogul meu;) daca ar fi sa integreze tot-tot pana in cele mai mici detalii (si aici nu intru in detalii-sic- despre ce inteleg eu despre intelectual vs specialist ;).

Amu' o sa simplific lucrurile spunand (in termeni de ying/yang) ca cei care apeleaza la stimulente fie sunt pasionati pana la geniu sau sunt tocilarii care nu inteleg, dar memoreaza ad literam...una este sa intelegi mecanismului , alta este sa-l reciti ;). In viitor, tocilarii dupa ce se vad cu diploma o sa devina mediocrii, iar geniile ori intra in Mensa 200 si schimba meseriile ca pe chiloti de plictis, ori iau premiul Nobel ;)

Totusi, un echilibru trebuie sa existe in consumarea acestor substante psihopupu...un fel de ordine a prioritatilor ca sa-ti dai seama cand sa iei si cand sa nu iei. De ex, cei care chiulesc la cursuri si vin numai in sesiune ar putea sa ia numai in sesiune (daca vor note mai mari la examene;), dar nu tot timplul incluzand atunci cand chiulesc si ar lua alte...stimulente :)))

Nu te supara pt comm, dar candva spuneam ca viata nu e un echilibru, ci o balanta a extremelor siiiii nu mi-am schimbat opinia ;)
#652476 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Daniel - de zaraza sc la: 24/09/2014 12:26:44
Ca sa putem avea o discutie, energizantele zic ca sunt alea din magazin, pe baza de taurina in special. Psihostimulatoarele sa fie medicamentele alea pe care le iau studentii in sesiune. O sa pun un comment si pentru om, poate ne spune care e diferenta intre ele si/sau cum vede el distinctia asta.

#652478 (raspuns la: #652406) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
om - de zaraza sc la: 24/09/2014 12:36:56
Multumesc, vezi ca nu stiu diferenta intre energizante si psihostimulatoare, eu zic ca exista...

#652479 (raspuns la: #652476) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
sc-ule - de om la: 24/09/2014 13:07:42
amu' dear, devin circumspect ca te stiu interesata de ...universalitate.

Energizante ii simplu: de la ciucalata, si cafea pana la ... redbull cu vodca ;) Normal ca pe o parte te stoarce si pe alta te leAsina :)

Despre psihopupu...adica activare sinapse, subconstient, telepatii, spirale energetice si nirvane? ... eu te-as sfatui sa-i intrebi p'ai de la Woodstock, ori proud, ori bivolaru sau eventual pe adina :))

Din cate stiu iarba exista, ciuperci exista, broaste exista, chimia e in dezvoltare, dar tot mai bune rezultate dau metodele capului in apa si cristinel ;)
#652481 (raspuns la: #652479) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
om - de zaraza sc la: 24/09/2014 13:45:51
Cu tine nu se poate vorbi serios... desi acum ai vorbit mult mai la obiect decat alt'unde. :D Cine s-a simtit stors de puteri dupa... ciocolata? :D Iar dupa cafea dau eu cu subsemnatul si zic ca nu mi se intampla. Cat despre red bull si altele cat de cat ok, stiu ca fiica mea nu are probleme dupa ce le ia. O ajuta cat are nevoie si pe urma e ok, nu se simte epuizata. Asa ca depinde mult de la om la... "om"... :D Riscurile cresc insa cand vorbim de cafea (pentru bolnavii de inima) si red bull si altele asemenea (persoane sensibile si care afla abia cu ocazia ingurgitarii produselor, efectele putand fi grave).

A, desteptii care cica fac cercetari incurca varza cu barza. :D Cafeaua consumata nu inlocuieste odihna, somnul. Deci bei cafea, te simti ok o perioada, dar pe urma tot trebuie sa recuperezi somnul pierdut sau sa te odihnesti ca sa iti revii dupa efort.

#652485 (raspuns la: #652481) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
adina - de zaraza sc la: 24/09/2014 13:48:43
Tu ce zici, cum actioneaza energizantele si psihostimulatoarele asupra organismului, dar asupra creierului in special? :)

#652486 (raspuns la: #652481) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...