Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

O nouă platformă de carpool în Moldova!


de hailadrum la: 07/09/2014 11:27:52
rezumat: O nouă comunitate, o nouă modalitate de a calători mai ieftin, mai interactiv, mai social!
voteaza:
Suntem bucuroși să anunțăm lansarea HaiLaDrum.eu - o nouă comunitate, o nouă modalitate de a calători mai ieftin, mai interactiv, mai social! HaiLaDrum.eu reprezintă o comunitate de ride-sharing sau HaiLaDrum.eucovoiturage în Republica Moldova.

Înca din secolul trecut călătorii foloseau autostopul drept o modalitate de călătorie și din fericire se utilizează pe larg pînă în prezent. Autostopul este modalitate legală de calătorie și este practicată în toată lumea, există doar foarte puține locuri unde acesta este interzis.

Luînd în considerație faptul ca traim in epoca tehnolgiilor moderne noi ne-am propus să venim cu o solutție interactivă a autostop-ului modern. Am creat o platforma cu ajutorul careia dorim sa încurajam covoiturage-ul in țara noastra unde petrolul este scump, salariile mici însă mulți iubitori de călătorii. HaiLaDrum.eu este o platformă unde șoferii și pasagerii pot face legătura între ei, astfel avînd grijă de mediu, economisînd bani și timp.

Cu HaiLaDrum.eu nu doar economisești dar și comunici, socializezi și stabilești relații.

Este absolut normal să Vă puneți intrebarea cît e de sigură aceasta modalitate de a călători.

Pentru mai multă siguranță am luat mai multe măsuri de precauție:

1) La adăugarea curselor un cîmp obligatoriu este inserarea numărului de înmatriculare a automobilului pe care îl puteți verifica în timp real accesînd registru.
2) Datele de contact ale șoferilor sunt publice
3) Avem sistem de rating și de comentarii unde puteți lăsa opinii despre șoferi și curse

Sperăm ca HaiLaDrum.eu o să vă ofere multe călătorii frumoase și sigure!

Călătorie plăcută!
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (6):


*** - de Daniel Racovitan la: 08/09/2014 15:22:50 Modificat la: 08/09/2014 15:23:04
ideea e buna; am folosit un serviciu similar din Franta

numai ca nu e suficient sa il lansati, trebuie sa il si intretineti; de exemplu "oferta" asta http://hailadrum.eu/en/item/submitted-item-19 care e evident spam, si nu prea da o imagine de seriozitate sitului.
#652370 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de RSI la: 08/09/2014 15:37:23 Modificat la: 08/09/2014 15:40:07
" Autostopul este modalitate legală de calătorie și este practicată în toată lumea, există doar foarte puține locuri unde acesta este interzis."
Unul din acele putine locuri este Romania- vezi ultimele masuri legiferate in domeniul transporturilor. Nu stiu care este situatia in Rep. Moldova.

http://www.automarket.ro/stiri/proiectul-de-lege-privind-interzicerea-autostopului-a-fost-aprobat-de-57763.html
#652371 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de pescadorul la: 09/09/2014 06:10:03 Modificat la: 09/09/2014 10:31:25
Exista totusi niste circumstante atenuante si acilea caci:

"Proiectul de lege nu prevede sancţiuni pentru cei care fac autostopul, dar nu există o metodologie clară de diferenţiere a şoferilor care transportă autostopişti cu titlu gratuit şi de cei care fac ilegal taximetrie sau transportă persoane între localităţi."

Mai este o problema precum alta belea care exista la noi, nu este aprobata nici legea prostitutiei ca sa se poata plati "in natura" la soferul microbuzului, cum se mai intampla la "ia-ma nene", singurul impediment ar fi ca nu poti deduce taxa dintr-un "scurt". Se poate aplica la fata locului, daca opreste agentul mijlocul auto si o pasagera a platit astfel, trebuie sa pesteze si pentru TVA organului de control... :))))))))

Acum fie amenda cat de grea dar daca vezi o dominisoara cu picioare pana-n gat ca da din aripioare, cum s-o lasi parasita pe marginea soselei sa pateasca dracu vreun viol, mai bine o rezolvi tu... :))))))

Pana la urma nu "auto-stopul" se pedepeseste ci "taximetria" neautorizata. Ori asta din urma funtioneaza in general dinspre orase spre suburbii si invers iar agentii cam stiu cum sta treaba prin zona lor, daca nu stiu ei sunt informati de soferii microbuzelor... :))))

Altfel e dificil sa probezi asa la intamplare ca pasagerii dintr-o masina platesc tarif soferului daca nu exista cooperarea din partea acestora.

Legea nu stipuleaza ca nu ai voie sa iei pe cineva in masina, daca asa vrea muschii tai, doar sa nu ai tariful afisat pe parbriz, ca doar nu traim intr-o dictatura... sau traim?... :))))))

Si o gluma auzita recent:

Bula ajuns la Roma si-a deschis o fabrica de Coca Cola dar cum vanzarile nu prea erau in top ca concurenta este mare, s-a tot gandit el ce sa faca.

A cerut audienta la Vatican si ajuns in biroul Papei l-a rugat pe acesta sa introduca la pasajul "Da-ne noua Doamne painea noastra cea de toate zilele... si o Coca Cola"

Papa a ramas stupefiat si i-a explicat ca nu se poate asa ceva dar Bula a tot insistat... Fac o donatie grasa, 1 milion de euro... Nu se poate mai Bula, nu intelegi?... Am inteles dau 5 milioane, dau 10 milioane doar sa apara si o Coca Cola.

Papa deja satul de insistentele lui Bula a chemat garzile sa-l umfle si astia l-au aruncat pe scarile bazilicii. Se scoala Bula de jos si sucarit... Incredibil, cat dracu o fi dat turcul cu painea?... :))))))))
#652375 (raspuns la: #652371) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de Daniel Racovitan la: 09/09/2014 17:23:35
Nu cred ca se incadreaza la categoria "autostop", pentru ca drumul e planuit dinainte. E "carpool".

Si in Franta autostopul e interzis din cate stiu, dar siturile de carpool sunt legale.
#652376 (raspuns la: #652371) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de pescadorul la: 10/09/2014 09:23:44
"carpool" n-are legatura cu auto-stopul, aia este o afacere avand ca obiect de activitate sa bagi clientul intr-o masina, se stie destinatia si pretul iar bagatorul isi trage si el comisionul.
Asa se procedeaza de exemplu si cu marfa si transportatorii existenad intermediari care fac legatura doar ca aici marfa este clientul.
Dar subiectul se referea la ceva iar interventiile ulteriore la altceva, la actiunea de a sta la marginea soselei si a da din cange in speranta ca vei inmuia inima vreunui sofer sau in functie de situatia din teren, ii va sensibiliza alte organe.... :)))))))
#652378 (raspuns la: #652376) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de Baby Mititelu la: 10/09/2014 16:43:16
Foarte faina ideea, am share-uit-o pe fb.
#652382 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...