Pentru a accesa aceasta pagina trebuie sa fii conectat

Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Învins de sistem, un tânăr care a îndrăznit să îşi ia viaţa în propriile mâini îşi ia adio de la România: „Plec până nu îmi pierd minţile”


de Daniel Racovitan la: 09/10/2014 13:54:31
taguri: Romania emigrare viral Salonul 
voteaza:
Nitel melodramatic, dar in parte cred ca are dreptate.

Fragment:
"(...) Nu mai merge. Tot am încercat, am crezut că pot, dar am obosit. Vreau să ne despărţim. Eşti o ţara minunată şi sunt convins că într-o zi vei face un alt cetăţean foarte fericit. Dar eu trebuie să plec până nu îmi pierd minţile. Acum, la sfârşit, îmi e greu să spun dacă te-am iubit vreodată. Nu ştiu de ce am fost atât de convins că da, dar am crescut alături de ţine şi nu mi-am imaginat cum aş putea există în afară ta. Cele mai frumoase momente din viaţă le-am avut alături de tine. Mare parte din ce sunt acum, cu bune şi rele, e aşa datorită ţie. Dar şi cele mai abisale clipe ale disperării le-am aflat tot de la tine.

Când eram la şcoală ţi-am adus primele jigniri. Am pus la îndoială calitatea dascălilor tăi. Am trecut cu 10 la Română născocind citate din Tudor Vianu şi alţii şi niciunul din ei nu a avut tupeul să spună că sunt inventate, de teamă să nu se facă de ruşine că nu l-au citit niciodată. Le-am spus eu. Am avut curajul să îi spun profesoarei de chimie că e psihopată şi să îmi susţin cauza în faţa inspectoratului. În facultate le-am spus profesorilor că eu nu am venit la facultatea de Microsoft şi Oracle şi că nu voi fi părtaş la şmenurile lor. Ai încercat să mă scoţi din sistem pe toate căile şi să mă pui jos cu alţi învinşi dar am reuşit de fiecare data să rezist. Şi nu te înţelegeam de ce erai atât de înverşunată împotrivă unui tânăr ce doreşte să fie mai bun pentru a produce pentru tine.

Mai ţii minte când eram student şi mi-am făcut prima firmă? Facturasem 6 milioane lei vechi. Prima mea factură, scrisă pe genunchi la un client care se amuza uitându-se la mine cu încerc să calculez TVA-ul. În două săptămâni mi-ai trimis Gardă Financiară care m-a amendat cu 50 milioane lei vechi pentru că nu trecusem numărul contractului pe factură. Le-am spus celor de la Gardă că nu am, că abia am facturat 6 milioane. Mi-au spus că lasă, ai părinţi, rude, eşti tânăr.(..)"

articol complet:
http://www.gandul.info/stiri/invins-de-sistem-un-tanar-care-a-indraznit-sa-isi-ia-viata-in-propriile-maini-isi-ia-adio-de-la-romania-plec-pana-nu-imi-pierd-mintile-13371645
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (4):


*** - de pescadorul la: 09/10/2014 15:26:09
Da interesant si cu toate astea au fost si sunt destui plecati care au pus si pun inca umarul ca aceasta stare de lucruri sa se perpetueze, bine nu ma refer la cei "acoperiti" care primesc simbrie s-o faca.
Dar am spus odata ca e foarte confortabil sa te implici foarte vehement intr-o treaba care practic pe tine nu te afecteaza, care acolo unde tu (un tu impersonal) traiesti ar fi inacceptabila.
#652636 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de RSI la: 09/10/2014 15:39:35
pescadorul si castravetele lui Mircea Crisan. ;))
#652637 (raspuns la: #652636) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de pescadorul la: 09/10/2014 16:14:38 Modificat la: 09/10/2014 17:06:40
Nu cunosc "personajul" si aici ma refer la castravete dar probabil ca trebuie sa ne radem desi e de plans.
Daca era o situatie speciala probabil ca era "emotionanta" dar cand ea se pierde intre alte vreo 3 milioane de situatii similare mi se pare ca nu mai pare. Ce este original in acest caz, "scrisoarea de adio", celelalte milioane au plecat probabil atat de sictiriti ca n-au mai considerat ca ar mai fi nevoie sa scrie ceva.
Dar probabil ca eu sunt de vina ca au plecat si de aceea merit sa fiu pus la zid... :))))))))
#652638 (raspuns la: #652637) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de Roman Haduch la: 11/10/2014 20:40:53
nu Romania i-a pus betze in roate tanarului nostru ci conteporanii lui, cocotzatzi in fundtii , mascati ( purtand masti de compasiune si mimand sinceritatea ) care, prin promisiuni desantate l-au jefuit de viatza ( nu numai pe el...). Concret, multi afirma ca Romania este binecuvantata de Dumnezeu, apai acum , noi sa multumim lui Dumnezeu si sa ne rugam sa ii binecuvanteze si pe romani ( am scris romani adica pe oamenii ce locuiesc in Romania si in diaspora si alcatuiesc poporul roman. )
#652647 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...