Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Teste de limba romana la angajare


de zaraza sc la: 14/11/2014 08:35:12
rezumat: Asa nu mai merge. ;)
voteaza:
In sfarsit s-a umplut paharul si da pe dinafara... Si cand ma gandesc ca ne plangem ca vedem jumatatea goala a paharului. Uite ca da pe dinafara! :))

http://stiri.tvr.ro/teste-de-limba-romana-la-angajare--companiile-sunt-nemultumite-de-slaba-pregatire-a-absolventilor_52710.html

Am urmarit la televizor stirea. Acolo au dat si exemple cand intr-o fraza, in loc de "să" era folosit "că". Si suna stramb, o exprimare ca din pestera.

In alta ordine de idei, ofer ajutor gratuit pe net celor care nu trec testul. ;) Pe bune. Dar cel mai usor e sa cititi mult din clasici, si ca preventie.

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (11):


*** - de pescadorul la: 14/11/2014 09:27:43 Modificat la: 14/11/2014 10:09:38
Eu cred ca problema porneste de la ce trebuie sa faci pentru a depasi ce-ti ofera scoala. Adica la scoala, in principal inveti sa citesti si sa scrii, primesti undita.
Problema se pune aici nu cum scrii sau vorbesti, adica cat de corect gramatical, e vorba de continut nu de forma, ce scrii sau vorbesti.
Scoala incearca sa te obisnuiasca cu deprinderea de a citi, de a capata un bagaj de cunostinte care sa-ti permita sa te exprimi dar si sa traiesti, pe scurt, "cultura" sau altfel spus experienta de viata.
Studiile superioare, in afara de cele la obiect unde te specializezi exact in acest domeniu al "culturii", iti ofera doar o specializare tehnica.
Asta ar ar functiona doar in cazul in care scoala produce ceteni care au o baza consolidata avand macar instrumentele pentru a incepe sa acumuleze. Din pacate astazi este dificil sa-ti iei dipolma de bacalaureat. Multi nu sunt in stare sa se exprime sau sa scrie corect, dar sa mai aiba si ceva de spus... :)))))
#652892 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
pescadorul - de zaraza sc la: 14/11/2014 10:18:56
Nu ti-ai exprimat prea clar ideile. ;)) As vrea sa comentez (sau vrei sa vorbesti astfel incat sa nu pot comenta? :)) ), dar n-am inteles de ce nu se exprima absolventii corect. Unde se greseste? In scoala? Si cum? Din ce clasa, aproximativ?

#652893 (raspuns la: #652892) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de pescadorul la: 14/11/2014 11:12:25
Depinde ca exista deja 2 ipostaze. Sa nu scrii corect ori asta inseamna ca ai jucat cam mult fotbal in curtea scolii in detrimentul orelor de gramatica incepand din clasa a 3-a, mai exact din trimestrul 4... :)))))
Nu este o presupunere ci doar trebuie sa vizitezi forumuri "populare" si vei observa mici "tragedii gramaticale".
A te exprima corect, asta apropo de exemplul dat chiar de tine, tine tot de scoala, ca tot acolo inveti constructia unei propozitii, a unei fraze.
Nu neaparat doar scoala dar in principal scoala. Cati scriitori, pictori, muzicieni, savanti au plecat de la tara. In familie invatau, cel mult, perceptele moarle si ca pregatire, cum sa tii plugul echilibrat in curul calului sau al boului, in funtie de timpul de tractiune utilizat si cum sa bagi caii putere sau echivalentul bovin, la caruta. In cazul lor scoala a avut un rol primordial dar si "calitatile" individuale. Prin scoala au trecut multi dar au ramas la cornele plugului. Am dat acest exeplu nu in sens peiorativ pentru "viata la tara" ci pentru ca de aici poti extrage cel mai clar rolul scolii.
Daca in scoala ne deprindem sa scriem si sa vorbim corect, mai trebuie sa facem ceva efort ca sa invatam si ce sa scriem sau sa vorbim. In scoala facem doar debutul daca reusim sa citim macar lecturile obligatorii.
Daca inca exista probleme in a intelege, insist. Dar ca sa stiu in ce mod sa ma fac inteles, la ce varsta ai absolvit clasa a 4-a?... :))))
Asta apropo de micile rautacisme ce le banuiesc in exprimarea ta fata de macar momentul exact al startului erorilor in scoala.
Probabil ca trebuie sa intelegi corect ce spun. Nu scoala face niste erori fundamentale. Asta tine de interesul elevului de a sorbi din invataurile ce i se ofera. De aceea ies probabil si asa de multi fotbalisti din scoala... :))))
#652894 (raspuns la: #652893) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de pescadorul la: 14/11/2014 11:24:36 Modificat la: 14/11/2014 14:18:12
Si incerc sa gasesc niste explicatii pentru faptul ca elevii se duc mai mult ca sa socializeze cu bunaciunile pe care le au ca si colege, sa-si mai arate mobilele, masinutele, hainutele si ce tip de prafuri sunt acum la moda si in pauza mai trag cate un "exercitiu sexual" pe la toalete, asta ca sa scape de tensiunile acumulate in creier de polologhia pe care trebuie s-o asculte din partea profesorului, asta doar in cazul in care sunt de acord sa intre la vreo ora... :))))
Si ar mai fi si "morala" actuala care nu s-a schimbat in sine ci doar ca tendinte. La ce dracu sa inveti ca boul cand "oamenii de afaceri", multi dintre ei, nici macar nu stie sa vorbeste dar are teancurile de bani adanc infipte in buzunare. Sa te faci profesor sau doctor, adica sa mori de foame? Normal daca nu faci meditatii si-ti cumperi 6 case sau n-ai tarif "privat" pentru actul medical pe care-l executi intr-un spital al statului, fara a primi "pretul corect" refuzand sa faci ceva .
#652896 (raspuns la: #652894) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de pescadorul la: 14/11/2014 15:00:29 Modificat la: 14/11/2014 18:05:18
Si pentru o mai corecta subliniere, probabil ca si unii profesori sunt vinovati facandu-si meseria precum doctorii, tarifand succesul scolar al copilului. Nenorocirea este ca, daca in cazul doctorului "spagar" ai putea avea norocul sa scapi, in cazul profesorului intra in societate toate loazele care nu stie nici sa scrie macar dar e blindate de tot felul de diplome si multe nu doar de Bac.
Si asa ajungi la spital si mori dupa o operatie de apendicita, nasc femeile singure prin spital sau in Taxi copii morti, ca au fost refuzate la spital sau te duci cu piciorul drept beteag si te opreaza la stangul. Si asta aproape zilnic dar se alcatuiesc imediat comisii care studiaza cazurile. Moare omul "relativ sanatos" si doctorul primeste 10% penalizare la salariu pe 3 luni si eventual o mustrare scrisa... :)))))
Doctor "spagar" fiind acela care nu opreaza decat daca primeste "spaga", nu neaparat cel care accepta o atentie benevola din partea pacientului multumit de tratament, daca are de unde.
Pentru deteriorarea relatiei profesor-elev legata de un minim repect fata de cadrul didactic, probabil ca vina apartine in primul rand parintilor, apropo de perceptele morale cu care ar trebui sa-si inarmeze puradeii. Prea ocupati insa cu supravietuirea in cazul multora sau cu afacerile in cazul altora, copiii cresc educati mai mult de anturaj. Si cum liderii in acest caz sunt tocmai cei "rai" ajungem, fara sa ne explicam de ce, sa aflam tot felul de "nenorociri" pe care odorul nostru a fost in stare sa le faca. Incredibil draga sa vezi ce-am patit cu Frusinica... :))))
#652897 (raspuns la: #652896) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
râde ciob... - de ionbarb la: 14/11/2014 20:08:42
de oală spartă. citez: "Fără noţiuni elementare şi zero experienţă, ei s-au ciocnit cu angajatorii cu aveau nevoie de forţă de muncă bine pregătită." nu-mi place că nu s-au dat exemple concrete cu acei tineri slabi la limba română.
#652901 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de pescadorul la: 14/11/2014 21:16:52
Ceva sambure de adevar exista caci e clar ca pentru multi Bac-ul este "intangibil" si cu micile scandaluri de ciubucuri pe ici pe colo prin partile esentiale, probabil ca spre 50% sunt pafaristi... :))))
Dar au fost date tot felul de citate din lucrari, ma refer aici la romana, Circul Globus... :)))))
#652902 (raspuns la: #652901) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Ultimele - de Tot Areal la: 15/11/2014 06:04:07 Modificat la: 15/11/2014 06:05:05
notiuni de gramatica le-am primit prin 1952, in rest depinde cu totul de tine...
#652903 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de Baby Mititelu la: 15/11/2014 18:43:24
Se citeste putin si in mare parte pe net. De aici limba romana are de suferit. Foarte buna, frumoasa si valoroasa ideea ta, Z!
#652904 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
ionbarb - de zaraza sc la: 16/11/2014 18:21:43 Modificat la: 16/11/2014 18:23:15
Te referi la ce scria in articolul dat in link? Mi-aduc aminte ca am vazut si eu greseli. Pai e vorba de ala care a scris articolul si care fie ca a uitat ce a invatat, fie ca nici n-a stiut prea bine.

Dar el o fi avand impresia ca nu are greseli. Mi s-a intamplat nu demult sa fiu corectata pe facebook. Din pacate sau din fericire, eu scrisesem insa corect...

#652909 (raspuns la: #652901) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
pescadorul - de zaraza sc la: 16/11/2014 18:35:19
Vai de mama ei scoala... Uite cateva exemple ramase in memorie din 1990 incoace. Ca dupa 90 s-a stricat treaba... Imediat dupa 90 mi-aduc aminte ca am observat ca profesorii de alte discipline decat limba romana nu mai corectau greselile elevilor din lucrari, avand diverse motivatii, de la caz la caz. Asa ceva inainte de 90 nu se intampla. Ieseai din scoala cu gramatica bine invatata si ca profesor nu puteai trece cu vederea greselile elevilor, chiar daca tu predai altceva.

Sau cat de mult se copiaza si se invata pe de rost in scoala... sunt "profesori" care se multumesc cu temele elevilor luate de pe internet. Cand era fiica mea in liceu erau profesori care nu verificau temeinic cunostintele elevilor, asa ca daca cineva lua note mari in lucrarile scrise dar in oral stia numai de nota 4 nu se sesizau. Prosti... ca si acei elevi...

As interzice sa se mai ceara teme cu subiecte ce pot fi luate de pe internet.

Nici macar fotbalisti nu ies. Au distrus cluburile locale care cereau fonduri ca sa-si bage mai multi bani in buzunar.

#652910 (raspuns la: #652894) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...