Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

prezumtii


de Homo Stultus la: 22/03/2015 16:48:05
rezumat: câh câââââh
taguri: Diverse 
voteaza:
Aș murdări oare hârtia (conform mult prea subtilului filosof al organismului pomădat) dacă mi-aș permite unele considerațiuni cu privire la atitudinea norodului atunci când vine vorba de pedepsirea ticăloșilor cu vocație?

Citeam deunăzi emanația plină de patos a unui meșter al cuvântului scris, cu privire la prezumția de VINOVĂȚIE pentru semenii care au acumulat mai mult de un milion de euro/dolari. M-a surprins că în România, locul unde odinioară a avut loc o eradicare a chiaburilor, a vampirilor poporului, această emanație a stârnit o aprobare înfocată, în loc de firescul dezgust. Sunt românii un neam de jigodii lașe? Citind comentariile la articolul respectiv, cred că răspunsul dat nu ar fi prea măgulitor la adresa norodului mândru și verde.

Prezumția de nevinovăție ar trebui așadar să funcționeze doar pentru inapții care nu au reușit nimic în viața lor (asta doar pentru că au fost impiedicați de nefasta influență a acestor lipitori care sug vlaga poporului, săracul). Dacă nu ar exista acești tirani ai banului public, toți ceilalți ar fi oameni de succes, asta în ciuda procentului alarmant de analfabeți funcționali.

Să-i plimbe dar pe toți acești ghiftuiți în cătușe, să ii vedem la televizor, iar noi să ne hrănim cu lacrimile copilului care îl vede pe tat-su încătușat, să lingem ca niște bestii tâmpe rănile din care supurează rușinea unui om (căruia nu i s-a dovedit vinovăția în niciun fel, existând doar niște ”suspiciuni rezonabile” că ar fi făptuit cine știe ce măgărie). Oh, să fim fericiți ca niște câini care în
târla lor au descoperit că unul e bolnav și pot să îl sfâșie.

Suntem toți oameni de dreapta, suntem oamenii de dreapta pentru care bogăția este păcatul capital, păcat ce trebuie ispășit prin umilire și distrugerea oricărei urme de demnitate.

Dacă se poate dovedi că un om a făptuit ceva împotriva legilor omenești, să plătească. Asta este justiția. Dar să plătești înainte ca faptele tale să facă obiectul unui proces, asta nu numai că nu e justiție, e și inuman.

Era un principiu pe care norodul l-a uitat: mai bine să scape zece vinovați decât să fie închis un nevinovat. Din atitudinile pe care le-am remarcat, la noi pare că mai bine inchidem zece nevinovați decât să scape un vinovat.

Setea de dreptate este o sete bună, pentru că are ochi. Setea de răzbunare este rea, pentru că e oarbă și transformă o ființă rațională într-o bestie hâdă și idioată.

E oficial, ramura stultus din specia umană a intrat intr-un ev de înflorire fără precedent.

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (0):

Nu exista comentarii

Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: