Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Mă simt jignit


de stancosty la: 28/12/2004 11:19:00
modificat la: 28/12/2004 17:48:48
voteaza:
Iată un citat din Adevărul de azi, 28.12.2004

<< Comisiile de politica externa au respins-o, ieri, pe Maria Cristina Parvulescu, nominalizata pentru functia de ministru al Integrarii. (...) Cu ce se mananca aceasta integrare nu stie deocamdata, dar "este o persoana tanara care doreste sa invete si sa se foloseasca de experienta colegilor din guvern si parlament". Potentialul ministru al Integrarii nu stia care sunt criteriile politice necesare aderarii la UE, deoarece "criteriile politice nu este un domeniu foarte al meu". (...) Nici macar care este diferenta intre Consiliul Europei si Consiliul European nu a putut explica (...). Asa ca, in final, membrii comisiei au avut "lipsa de eleganta" sa respinga, cu 16 voturi impotriva fata de 12 pentru, candidatura doamnei Parvulescu la functia de ministru al Integrarii. De remarcat ca intrebarile care au starnit indignarea parlamentarilor din PD s-au referit la chestiuni elementare legate de integrarea europeana, un fel de "abc" al meseriei, si nu la CV-ul destul de subtirel al aspirantei. Maria Cristina Parvulescu, in varsta de 29 de ani, a lucrat patru ani ca invatatoare la Ramnicu Valcea in timp ce a urmat cursurile Facultatii de Management Turistic si Comercial din cadrul Universitatii Dimitrie Cantemir. Dupa absolvire, a fost inspector financiar, functia sa cea mai importanta fiind de director al Directiei de management al creditelor externe din cadrul Primariei Bucuresti...>>

Iată că bănuiala pe care am avut-o încă de la început se dovedeste din păcate a fi realitate.
Lucrurile semănau mult prea mult cu cele întâmplate în 1996 si se dovedeste că si acum, ca si atunci, succesul electoral i-a luat pe nepregătite. Altfel nu se explică faptul că nu au reusit să încropească un guvern serios si vin în fata noastră cu oameni fără experientă, cu facultatea făcută la ff la o universitate particulară (la vremea aceea neacreditată). Asa vor dumnealor să intrăm in UE?
Am discutat in ultimul timp cu multi tineri care au votat Alianta si toti mi-au mărturisit că au făcut-o pentru că doreau o schimbare. Din păcate, această schimbare s-a făcut astfel: în loc să scoată pampersii si să-i arunce, ei i-au întors pe dos si i-au refolosit ... Si pute al naibii de tare!
Eu personal mă simt jignit de neseriozitatea cu care mai-marii Aliantei tratează problemele si de modul în care răspund ei asteptărilor si sperantelor celor care i-au votat.
Bineînteles însă că deja au apărut tot felul de scuze. Mostenirea grea ... etc. Deja ni se spune că negocierile cu UE au impus conditii foarte grele, asta pentru ca ei să spună la sfârsit: "Noi am vrut, dar era imposibil de realizat."
Dar dacă este asa, de ce nu-i lasă pe cei care au negociat aceste conditii să-si frângă ei gâtul?
Se pare că iar vom trăi patru ani de deziluzii si regrete pentru timpul pierdut si pentru sansa ratată.
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (9):


Te simti jignit??? - de Philmore la: 29/12/2004 09:04:18
Phill
"Iată că bănuiala pe care am avut-o încă de la început se dovedeste din păcate a fi realitate."

Domnule stancosty!
Sunt si eu roman stabilit de vreo 15 ani in State. Si am urmarit cu atentie foarte marita ce se intimpla in Ro. Din 1990 incoace. In fiecare zi imi dedic 2-3 ore pentru a ma edifica asupra a ceea ce vor deveni romanii sau mai bine zis mentalitatea lor. Prin diverse surse si metode. Observ caci romani ca tine mai sunt din pacate, -ma refer la mentalitate,- si din aceasta cauza nu s-a putut progresa asa cum ar fi fost de dorit. Da. datorita unora ca tine si sunteti tare multi, era gata sa ii lasam tot pe astia (PSD) sa-si rupa gitul asa cum spui tu. Pai bine domnule nu te-ai saturat de partidul stat ? de Iliescu si ai lui ? de coruptie si de umilirea zilnica a celor multi ? pentru ca Ei cei putini sa fie in fruntea bucatelor? Adicatelea sa mai stam 4 ani sa-i lasam sa-si rupa gitul? Pai ni-l vor rupe ei noua mai degraba.
Ce daca nu au experienta cei care sunt acum la guvernare?
Mai bine sa ii ajutam sa o capete. Cum ? Asta e treaba fiecaruia.
In noua democratie, fiecare este chemat sa faca ceva pentru tara noastra. daca ai sa stai cu bratele incrucisate asteptind ca altii sa faca ceea ce pot, e normal ca e mai usor sa pleci in alta tara si sa faci acolo ceea ce nu faci in tara ta.

Inca mai imi fac reprosuri caci in 1990 nu am ramas in Ro.
Atunci as fi putut sa fac ceva, pentru mine si pentru cei care vin dupa noi. Am

#32379 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
cam asa e - de (anonim) la: 29/12/2004 13:26:25
ceea ce spui este adevarat... dar hai sa vedem ce vor face. Nimeni nu este invatat de la inceput... macar stim sigur ca nu vor mai fura cum au furat astia si nici nu vor mai pune cisma pe gatul justitiei.. Doamne Ajuta
#32389 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului .
Cred ca acesta este destinul - de (anonim) la: 30/12/2004 15:32:59
Cred ca acesta este destinul romanului: sa faca filosofia timpului pierdut si sa piarda trenurile, sa isi dea seama prea tarziu si sa cada in melancolie. Macar daca am invata ceva si am aplica in viitor. Dar Nu! Noi ne imaginam ce-ar fi daca am fi fost mai treji si am stii sa luam atitudinea potrivita in momentul potrivit.
#32457 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului .
Răspuns lui Philmore - de stancosty la: 31/12/2004 12:39:15
Ai o scuză! Ba nu, de fapt ai două.
Una, aceea că din textul meu lipsea citatul din ziarul Adevărul, care-mi susţinea argumentaţia (citatul a fost probabil scos de administrator din motive de copyright) şi a doua este că, aşa cum spui, eşti plecat de vreo 15 ani din ţară.
Ce uşor este să spui: "In noua democratie, fiecare este chemat sa faca ceva pentru tara noastra. daca ai sa stai cu bratele incrucisate asteptind ca altii sa faca ceea ce pot, e normal ca e mai usor sa pleci in alta tara si sa faci acolo ceea ce nu faci in tara ta." Culmea este că tu şi nu eu este cel care a plecat în altă ţară.
Sfaturi de la cei care au plecat şi acum se cred superiori prin simplul fapt că vorbesc englezeşte mai des decât o facem noi aici, mulţumesc, dar nu am nevoie. Şi nici lecţii nu esti în măsură să ne dai. Crezi că deţii adevărul absolut? Alţii, dacă nu gândesc după tiparul tău, nu au dreptul la opinie?
Eu în locul tău m-aş abţine de a face comentarii, dacă nu ştiu cum stau lucrurile.
Să le luăm în ordine:
1. Dacă ai fost plecat, înseamnă că nu ştii de lamentabilul eşec al guvernării CDR, din care, se pare că cei care au fost şi atunci şi mai sunt şi acum, n-au prea învăţat prea multe.
2. Eu am spus că mă simt jignit pentru un lucru punctual: acela că domnul Tăriceanu vine în faţa noastră cu o propunere care, de altfel, era impusă de domnul Băsescu. Era vorba de doamna Pîrvulescu. Dumneaei, de profesie învăţătoare, cu studiile completate la "fără frecvenţă", la o facultate particulară neacreditată a avut obrăznicia de a veni în faţa noastră pentru a candida la postul de ministru al integrării europene fără a avea o minimă pregătire.
Spui: "Ce daca nu au experienta cei care sunt acum la guvernare? Mai bine sa ii ajutam sa o capete." O ajuţi tu pe doamna Pârvulescu?
Până ar învăţa i s-ar termina mandatul. Dacă eşti plecat, probabil că nu ştii că urgenţa urgenţelor pentru România este acum integrarea în UE. Cu oameni nepregătiţi nu se poate face acest lucru.
De altfel, degeaba te lamentezi, că problema este rezolvată, a fost înlocuită (dar gafa rămâne).
În plus, în cadrul Alianţei se pot găsi oricând zeci de oameni care au experienţa necesară şi nu e nevoie să experimenteze pe pielea noastră!
3. După cum gândeşti tu şi mulţi alţii ca tine, schimbarea la noi ar trebui să se facă a la Caragiale: "Pe ici, pe colo, dar să nu se schimbe nimic!". Păi de o aşa schimbare, mersi, nu avem nevoie, că ne mai dă şi speranţe deşarte.
Aşa că, de-acolo, de departe, poţi doar să-ţi exprimi opiniile cu privire la alegerile din USA. Lasă-ne pe noi aici, cu problemele noastre, să le rezolvăm noi. De unde ştii tu cum ne este mai bine?
În final, pot să-ţi spun că m-ai şi amuzat cu expresia:
"coruptie si umilirea zilnica a celor multi". Uite cine vorbea! Unul dintre cei mulţi, care a îndurat umilirea zilnică timp de 15 ani în America!
Pentru cum gândeşti, în dreptul tău am apăsat butonul "utilizatori ignoraţi".
Adio!
Costy
#32509 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
dati-mi si mie, UN MOTIV, pen - de maan la: 04/01/2005 18:16:43
dati-mi si mie, UN MOTIV, pentru care se simte autorul (à propos ...cine-i?) asa JIGNIT!!!
sa-mi dea un nume de ministru care a facut facultatea la ff!
... cine spune, dom'ne, ca n-ai voie sa muncesti si sa faci si scoala, ba inca esti un post daca n-ai facultate 'la zi'?

ce-au facut anume, guvernantii, de-au intors scutecele pe dos???
prin ce-au dat dovada de neseriozitate???

eu ma simt jignit de usurinta cu care se simte romanul jignit, dom'ne draga, si de superficialitatea in a-si expune motivele.

singurele doua greseli pe care le-am remarcat cu amaraciune au fost: pregatirea slaba a candidatei propuse pentru ministerul integrarii europene care nu facea diferenta dintre Consiliul Europei si Consiliul European si 'marja de singuranta' ('masura de precautie) pe care si-au luat-o de teama ca au s-o festeleasca la cota unica de impozitare, ceea ce dovedeste ca, desi stiu ca 16% e o treaba buna, nu prea se dumiresc ei cum s-o gestioneze, riscand sa se-aleaga doar cu o treaba mare ...pardon ...c-o gaura mare-n buget.

Numesc 'masura de precautie' cateva biruri (in secial impozitul pe dividende) care s-au dublat in spatele micilor intreprinzatori, care si-asa sustineau, ei singuri, putreda economie romaneasca.

si ma mai simt jignit de liota de prostovani pe care in mod gresit ii numim ziaristi, care s-ar fi descurca mai usor in a incropi un articolas de ultima pagina, daca ar fi facut liceul la seral.
#32680 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Raspuns lui maan - de stancosty la: 07/01/2005 11:07:09
Răspunsul meu pentru tine este acelaşi ca pentru Philmore (dacă l-ai fi citit de la bun început pe acela nu mai trebuia să-ţi mai pui tot felul de întrebări inutile). Singura diferenţă este că tu ai o singură scuză.
#32862 (raspuns la: #32680) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
"jucam mingea, sau fotbalistul?" - de maan la: 08/01/2005 19:10:07
am citit interventia lui philmore si raspunsul aferent, dupa ce trimisesem deja mesajul - astea-s avatarurile utilizatorilor neconfirmati!:(

intr-adevar, am o scuza: daca as fi citit ce mi-ai sugerat, m-as fi ferit sa intervin.
tot din perspectiva asta, intrebarile sunt si ele, nu inutile, ci idioate.

ai de doua ori dreptate!

in rest, sunt de acord cu philmore.
#32990 (raspuns la: #32862) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
alegeri 2004 - de doru001 la: 10/06/2005 22:13:26
Cel mai important este ca in 2004 am evitat o dictatura a lui Nastase, care, in opinia mea, gasise in Europa parteneri pentru muls prostii din Romania.

Si mai bine este ca am facut asta in mod democratic. De fapt, e prima data ca democratia a functionat. A fost socant pt. mine, dar pt. bietii securisti.

Ca ne-am intors la zapaceala de dinainte de Nastase e adevarat, dar asta e datorata in primul rind lipsei de calificare a romanilor pentru functia de cetateni, si mai putin relei vointe a clasei politice. Sa nu uitam ca alegerile au selectat clasa politica. Cei cu un trecut mai negru au primit mereu mai multe voturi, cu exceptia lui Constantinescu care, sa nu uitam, a cistigat cu 54% cu f. probabila tradare a lui Magureanu, care a preferat totusi Europa indepartata unor rusi f. apropiati si ... a alegerilor din 2004, care nu au dat rezultatul scontat de Dl. caruia ii raspund. Iar Dl. respectiv afiseaza o sfinta minie si nici o solutie. Ce ar fi, de pilda, programe clare, defalcate in pasi clar definiti, facuti publici, si transparenta? In locul sfintei minii.
#54261 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
El stie mai bine pentru ca e - de doru001 la: 11/06/2005 14:01:36
El stie mai bine pentru ca e capabil sa dialogheze.
#54317 (raspuns la: #32509) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...