Pentru a accesa aceasta pagina trebuie sa fii conectat

Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Mimoza


de zaraza sc la: 06/06/2016 14:25:39
modificat la: 06/06/2016 14:26:47 arata originalul
rezumat: povestire in doi peri si un prun
voteaza:
I

Încă era nou-venită când a început să emită pretenții. Și nu așa, pretenții pur și simplu. Nu! Voia covor în laborator. Ok, i-am spus, ți-l pui când ești de serviciu. Că doar nu era să accept așa ceva!
Știam deja că laboranta existentă nu își dorea cu niciun chip un covor. O dată că el adună mizerie, o dată că gresia e foarte ușor de curățat, o dată că nu se justifică să îl mai cureți zilnic și pe ăsta. Măcar dacă pretențioasa ar fi fost Cenușăreasa, Albă Ca Zăpada sau Fata Moșului. Nuuu, ea era Mimoza! Așa am poreclit-o eu dupa câteva incidente din astea. M-a fredonat la cap cu covorul câteva zile... Adica tot o zi da și una ba, că așa lucrau ele pe schimburi! Putea să-și încălzească laboratorul și cu unitatea de aer condiționat, și cu aerotermele existente... plus caloriferul din rețeaua clădirii, conectat la centrala pe gaz. Care fiind la cap de linie nu se ridica însă la pretențiile Mimozei. Și-a emis pretențiile și de față cu niște lucrători care au montat un cuier. O ascultau și ei cu un zâmbet în colțul gurii. Mimoza vorbește mult, repetând niște afirmații care însă nu zic nimic.

II

M-am învățat foarte repede să nu o ascult... decât când era cazul; fiind chestiune de care-pe-care. Pentru mine ținea de supraviețuire în jungla mimozelor. Și pentru ea tot de supraviețuire.
Așa se obișnuise să obțină ce-și dorea! Numai că multe dorințe veneau ca nuca-n perete. Totuși a obținut dulăpioare pentru obiecte personale, câte unul pentru cele două laborante - laboratorul fiind încă nedotat corespunzător. A obținut chiar dulăpioare spațioase, dar nu cu trei rafturi cum ceruse, ci numai cu două. Nu știu cum de nu a insistat să fie cu trei rafturi. Dar probabil că și ea mai obosea.
Și atunci cum să nu revendice materializarea ideilor apărute peste noapte, dacă unele dorințe i se îndeplineau, deși nu mă așteptam. Cere și ți se va da, nu-i așa? Ba da, și e foarte adevărat, m-am convins cu ajutorul nedorit al Mimozei.

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (4):


*** - de insane la: 07/06/2016 08:52:08
de unde rezulta ca si de la mimoze ai de invatat :)
#654531 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de zaraza sc la: 07/06/2016 12:28:39
De la oricine, daca esti atent, receptiv, fara orgolii. :)

#654533 (raspuns la: #654531) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
continuare - de zaraza sc la: 08/06/2016 13:38:28
III

Prilej de amuzament și chiar râs pe rupte, Mimoza ne oferea mai mereu ceva nou. Nici nu mai țin minte dacă a primit un halat, știu că i-am dat eu din ce primisem în anii anteriori și că și-a cumpărat din tot felul de buticuri. Într-o zi a primit un halat de la firmă, dar… mare greșeală !! Pe etichetă scria “halat bărbătesc”. L-a refuzat categoric. Nasturii îi erau pe partea cealaltă, dar care e problema?! Deja eu mi-am cumpărat blugi femeiești cu nasturele când pe dreapta, când pe stânga! Avea însă dreptate că mâneca ar fi trebuit să fie cu manșetă, ca să nu-ți prinzi mâneca cine știe unde… Dar mofturile ei au acoperit această obiecție corectă…
I-am zis șefului, cât în glumă, cât în serios, să i-l aducă fără etichetă. Ceea ce cred că a făcut peste câteva zile, fiindcă halatul cu care a venit avea nasturii tot pe partea… masculină. Nu a vrut să-l ia. La un moment dat am întins eu mâna către șefu’ și i-am luat halatul, zicând către ea:
- Ca să ai nasturi de rezervă!

IV

La început Mimoza a venit la serviciu o dată cu prima laborantă, ca să învețe și să se obișnuiască la noul loc de muncă. Însă după două săptămâni cealaltă laborantă a zis că să fac cumva să le trec pe schimburi. Cum și șeful meu mă pistona cu întrebarea - de când le fac noul grafic – după trei săptămâni am despărțit ziua de noapte și treburile păreau să se liniștească. Și vă spun exact – pe 7 martie când angajații fuseseră invitați de Ziua Femeii să dănțuiască, să mănânce și să etaleze noile toalete, unde era cazul – eu am fost întrebată de șefa de la centru dacă noua laborantă era pregătită să lucreze singură. Am răspuns că da, bineînțeles, și așa va învăța mai repede.
Ce să vă mai spun că șeful meu era încântat că scăpase de Mimoza, ea fiind înainte în imediata lui apropiere! În fiecare dimineață se întâlneau și lua la cunoștință de noile pretenții ale ei. Dar nu făcuse nimic ca să scape de ea. Pur și simplu se redusese postul ei și a venit la mine, având domiciliul în localitatea unde se afla laboratorul.
Acum mi-am dat seama că am reușit pentru prima dată în viață să înțeleg expresia “să-ți intre pe o ureche și să-ți iasă pe cealaltă”. De un lucru mi-e teamă: să nu am urechi de mărimi diferite, din dorința de a elibera mai repede ce aud!
#654540 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
ce - de INSULA ALTUIA la: 09/06/2016 12:02:45
e sigur nu e sigur,ahhahaha ,faina povestire s.c,bravo :)
#654541 (raspuns la: #654540) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...