Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Homeschooling


de zaraza sc la: 16/09/2016 12:37:44
rezumat: scoala fara scoala
voteaza:
In sfarsit gasesc ceva demn de a fi prezentat! ;) E ceva in care cred si care va fi tot mai des intalnit, dupa umila mea parere.

Intai am gasit un articol pe facebook, al unor parinti care au ales pentru fiica lor sistemul Homeschooling. Apoi am cautat site-uri pe net care sa ajute parintii si sa ma lamureasca pe mine care e... adevarul. Ca nu strica. Asa am gasit rapid informatii necesare cui este interesat.

https://4inaventura.wordpress.com/2016/09/13/66/

http://www.homeschooling.ro/

Si aici gasiti detalii si explicatii:
http://homeschooling.urbankid.ro/2014/08/26/cum-poti-face-educatie-acasa-legal/

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

subiecte similare:

comentarii (6):


*** - de parola.uitata la: 18/09/2016 19:05:33 Modificat la: 18/09/2016 19:23:05
Şi distracţia din timpul orelor unde-i?

Hai, înţeleg moda guvernantelor; când copiii încă mai aveau naivitatea călăritului bidiviilor de lemn şi învârteau sfârlezele, era mai uşor să-i astâmperi pe scaune la studiat nemţeasca şi clavirul, însă ia-mă pe mine (şi nu un copil de azi!) şi du-mă departe de colegi, râsete, şicane şi altele pe care ni le făceam unii altora, şi pune-mă într-o încăpere c-un părinte care să-mi predea ceva, orice. Sau numai c-un calculator 6 ore, cu profesori-imagine, fără picioarele vreunui coleg pe sub bancă, doar eu şi patru pereţi.

Şi ăia ai vechiului timp, cu madama, mai aruncau un cornet de hârtie între ţâţele ei storcite de stinghia mesei, luau cu plăcere scatoalca la schimb, mai râdeau de buclele ei arse cu fierul de încreţit ţinut prea mult în flacăra lămpii de spirt... nu ştiu, era o persoană pipăibilă lângă ei pe seama căreia se găseau motive de miştocăreală ca să nu-i apuce căscatul cât ţineau nasu-n caiete şi cărţi.


Sistemu-i nou numai la noi şi tâmp structurat, la alţii rulează de decenii. Nu găsesc să se potrivească oricui, eu nu m-aş fi putut adapta învăţatului fără ceva care să-mi genereze amuzamente. Şcoala pentru mine a fost ca un derdeluş, chiuit la vale, fuga-fuga la deal înapoi să nu pierd distracţia. Să-mi fi făcut adulţii una ca asta fără să mă consulte... iaca izvor de reproşuri la nonageritate. :)
#654862 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
parola.uitata - de zaraza sc la: 19/09/2016 11:54:13
Cine vrea distractie gaseste oriunde. La noi sistemul nu e tamp, dimpotriva, cineva spunea in linkurile alea ca e mai bine asa, ca nu exista o legislatie consacrata homeschooling-ului in Romania. Doar iti inscrii copilul la o scoala-umbrela din alta tara si mai departe te priveste.

Apoi, fireste ca parintii se orienteaza dupa inclinatiile copilului. Sofia a mers in primele clase si numai dupa ce au constatat ca i s-ar potrivi mai bine sistemul liber, au schimbat directia cu 180 de grade. Si nu faci asa ceva fara sa ai acordul copilului. Un principiu pe care parintii moderni il stiu.

Sigur ca nu i se potriveste oricui! Asa cum ai povestit, mai-mai ca imi place si mie sistemul dintai!... Dar daca as putea, si as putea sa aleg, eu pentru mine as opta pentru sistemul asta zis nou. Si ma gandesc ca si fiica-mea cu prietenul ei, ar fi tentati de sistemul asta. Dar pana atunci mai trebuie sa aiba si copil.

#654864 (raspuns la: #654862) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de parola.uitata la: 19/09/2016 19:00:24 Modificat la: 19/09/2016 19:20:00
Un profesor mişto de fizică, să zicem, c-o metodă pasională de predare şi amoare pentru meserie, aţâţă-n elevii săi dorinţa de-a cunoaşte cât mai mult, cu toate că până mai ieri căscau când citeau orarul şi materia-n sine nu le trăda pasiuni viitoare. Dar dincolo, în casa părintească, unde nimeni n-are o pregătire-n domeniu şi mămucă-sa, în capoţelul ei de molton luat în grabă peste pijamale, încercănată de nesomn, bâiguie câteva noţiuni, încurcă paginile şi bâjbâie cu degetul rându-n manuale, stârneşte-n copil plictisuri de-ar arunca hăt-încolo cărţile, de unde visuri newtoniene şi dorul devenirii?

Cu facultatea de sculărie terminată la seral, e o fudulie să atace fineţuri didactice şi să-şi închipuie că scoate din copil un maestru, când îndrumătorul e submediocru.

Dacă m-ar interesa neapărat subiectul, m-aş întreba cam ce pregătire are o mamă de sofie (superb nume!) încât crede că poate acoperi toate nevoile de cunoaştere ale fetiţei. Un canto, bailando, fricando, poa' să-i exemplifice, că la cântat, dansat şi învârtit hartanu-n tigaie toţi suntem meseriaşi, dar o fizică şi-un sufleu de căpşuni, mai greu, că se taie şi se lasă. :)


Şi să nu mă trimiţi la meditatori, că un copil şcolit de mumă-sa n-are cum într-o mie de ani să-i ajungă din urmă pe cei care fac fizică de cinci ori pe săptămână, chiar comasate două-trei ore pe zi, cu toată bunăvoinţa meditatorului.


Dacă nu e nevoit copilul să bată pioleţii-n şapte versanţi şi să vâslească preţ de nouă mări, să sece lacuri şi să sape tuneluri s-ajungă la şcoală, nu-i îndreptăţit pentru homeschooling*, iar discuţia-despre e aşa... cât să învârtim linguriţa de cafea în cană, că o educaţie serioasă n-o capătă la mămucă-sa-n dining room. Sau, mă rog, ar putea-o căpăta dacă i s-ar perinda-n fiecare oră un alt profesor sau dacă mama-n cauză ar fi acea guvernantă cu gulerul-băţ, şcolită-n bunele instituţii ale vremii, despre care vorbeam în mesajul anterior.


*evident, pe lângă celelalte motive care-l pot conduce la o imposibilitate de-a se deplasa (ferească Dumnezeu!)
#654865 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
parola.uitata - de zaraza sc la: 20/09/2016 07:44:12
Homeschooling nu inseamna, in ciuda numelui, ca se ocupa in casa de educatie. Dar da, se ocupa acasa, in sensul ca parintii o trimit la cursurile necesare. Asa cum in alte tari se practica acest homeschooling cu rezultate bune, nu vad de ce sa nu mearga si la noi. Ca asa ar trebui sa ajunga toti doxă de materie pana intr-a XII-a... Toti fizicieni, matematicieni, lingvisti.

#654866 (raspuns la: #654865) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de alex andra la: 20/09/2016 12:19:17
Chestia asta poate fi buna sau rea. Depinde de prea multi factori ca sa pot fi total pro sau contra.
Ma opresc doar la un caz care poate suscita o discutie.
Am vazut la tv un fragment de emisiune despre Homeschooling, in care o mamica foarte mandra de ea povestea cum copilul ei fiind interesat de Japonia, a fost indrumat pas cu pas sa cunoasca "totul" despre tema in chestiune. Nu doar notiuni de geografie si istorie, ca la scoala, ci o informare cat se poate de vasta si de profunda. Toate bune si frumoase... numai ca asta ia foarte mult timp, in detrimentul altor teme cel putin la fel de interesante si poate mai practice, mai utile. Cine decide pana la urma ce si cat trebuie sa invete copilul? Cat de competent este cel ce ia deciziile ? Si intrebarile ar putea continua...
#654872 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de parola.uitata la: 20/09/2016 15:48:16 Modificat la: 20/09/2016 17:00:29
Aha, de fapt e un unschooling combinat cu un slab-înţeles homeschooling, pentru ca-n final, părinţii să-şi trimită copiii înapoi la şcoala tradiţională, dacă-s îndeajuns de puţin-mândri, că deloc-mândri nu se poate la nimeni, să recunoască chixul.
A, dacă încă de la prima giugiuleală dintre doi tineri, ei ştiu deja că cele-două-liniuţe de pe testul de sarcină vor deveni saltimbanc-emerit în Circul de Stat, minunat, homeschooling este o variantă pentru a-şi educa embrionul încă de la concepere. Pentru firile prevalent artistico-atletice, da, e o opţiune.


Dar dacă mă tentează să nu gânguresc eu pentru el când îi legăn pătuţul şi să nu eructez în locul său, atunci nu-i aleg nici meseria după visele neîmplinirilor mele şi-l las pe el să se descopere, bucurându-mă alături de copil de fiecare "mamaaaaa, am făcut un amestec de substanţe de-a bubuit catedra profului, mi-a dat totuşi zece chiar dacă a ieşit desculţ din clasă, cu talpa pantofului găurită." Exemplu de fost-copil imaginativ, nici un profesor n-a avut de suferit de pe urma trecerii sale prin laboratoarele ştiinţelor exacte. :)


Ideea e aşa, homeschoooling merge pentru vrăbiuţe, norişori, gheţuşuri şi tălpi mici butaforice, adică pentru viitorii actori, sportivi etc, iar şcoala tradiţională (particulară sau nu, sunt variante şi variante) merge şi pentru cei de mai sus, dar nu-i discriminează pe cei cu înclinaţii spre profilul real. Orice mi-ai zice, homeschooling înseamnă preponderent acasă, cu bifarea unor cursuri şi activităţi exterioare căminului, bineînţeles. Însă fix asta face şi şcolarul-clasic, după terminarea orelor, are diverse cursuri la care participă, educaţia lui fiind completă, nu are o gaură de şase ore pe care o umple cu pătuţeală, pijămăleală, capoţeală.

#654873 (raspuns la: #654866) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: