Pentru a accesa aceasta pagina trebuie sa fii conectat

Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

De-ar...


de Omerta la: 27/12/2016 21:56:12
rezumat: matasuri mucegaite
taguri: chei Cutia_cu_litere 
voteaza:
Voiam sa fie rece. Intre clipele de lumina si nebunie, daltuite-n batai contorsionate de inima, ma rugam… poate in zece limbi pe care nici nu stiam ca le stiu, sa inghet.

Si ma rugam sa se intample repede.

Imploram cerul gri-albastrui si pe oricine ma aude-n el… sa se termine.
Linistea de bumbac inghitea respirul sacadat, care, pret de o clipa parea sa erupa convulsionat din plamanii cancerizati… nu stiu daca tuseam. Dar vedeam in sunetul respirului padurea si morile, cu lanturi, cadavre si mocirle cu sange. Suna manjit, fulgerat de radacini verzi-galbui.
Deliram ca din radacinile astea crestea graul din lanul dirijorilor; ca odata cu ei murea si reinvia batranul schiop din casa inclinata de la margine… blestematul cititor, incuiat in camera fara carti.
… ca pe fereastra lui se nasteau imagini frante din sceneta tanarului actor, tatal copilului inghitit de padurea de la marginea oraselului.

N-avea sens…
… insa mintea nu parea deranjata.

Pentru ca, asemeni primului drum secund, aici nu-si gasea loc cugetul.
Zambeam apoi debil, imaginandu-mi stalpii creatiei si pielea alba a celui ce umbla pe vise. Imi lipsise mult, si peste urma lui cescusera in timp tumori.

Ochiul stang, cel bolnav si plin de cenusi, parea sa se fi ruginit de la apa zilei. Iar graul de la Odessa se incalcea peste rugaciunea celor rapusi de gloante acolo. Imi aminteam noaptea de primavera rece, in care ma inecam in cimitirul de prunci, cel scufundat.
Dincolo de oglinda apei eram si eu, pierdut printre multi. Fusesem mereu prea obosit sa ma caut si sa-mi dau o gura de aer… desi puteam. Insa am simtit viu clipa cautarii, sau a iluziei ei. Timpul se oprise intr-un respir: o clipa in case se nascuse cumva Amelia cea batrana. Cea mai batrana decat mine…

N-am adunat merinde sa-mi ajunga si pentru drumul inapoi. Si plecasem stiind asta. Intre veacuri imi croisem un batran sa ma dojeneasca. Il croisem din bumbacul tacerii, si-I dadusem ochii sanatosi, dupa care ii smulsesem limba, sa fie mut.


Miazanoaptea isi batea orologiul in cruncea cerului. Undeva in zapada, pe campul dimprejurul manastirii, murea un batran bolnav.

… fara crini din sange,
si fara haina…
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (2):


Omerta - de alex andra la: 29/12/2016 15:57:16
Ciudat de frumos si plin de mister:)
#655180 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
ca o moarte... - de Cri Cri la: 03/02/2017 12:49:46
...in vis
nici nu aduce a cosmar ci a constiinta calma a trecerii in descompunere
#655217 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...