Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

bloggeri, cenzură și tipărituri


de ionbarb la: 06/01/2018 09:26:32
taguri: Diverse 
voteaza:
ziarele, revistele și cărțile au migrat de multă vreme pe net. dar ce se întâmplă cu formatul lor tipărit? ajunse în mâinile cititorilor acestea sunt citite și apoi aruncate. dar eu bănuiesc că în mod sigur câte un exemplar unic din fiecare (ziarele care apar zilnic sau săptămânal, revistele care apar săptămânal sau lunar și cărțile care apar după un an sau mai mult) ajung în arhiva unei biblioteci centrale acolo unde urmează să zacă necitite multă vreme. ce se întâmplă cu formatul electronic după ce în prealabil au fost tipărite și distribuite? evident că ajung pe net, dar când? unele ajung imediat altele după mai mult timp iar altele deloc. bloggerii au invadat netul acolo unde scriu, scriu, și tot scriu...stau acum și contemplez asupra unor termeni cum ar fi obiectivitate vs subiectivitate, realism vs idealism, materie vs spirit, adevărat vs fals și în raport cu toate acestea aș mai adăuga cenzura...este ea necesară? la multe publicații online am văzut că accesul la anumite articole se face cu plată acele articole fiind protejate împotriva găsirii lor întâmplătoare cu google. cândva am avut onoarea să corespondez cu un publicist american din Silicon Valley care m-a avertizat că publicația sa este una plătită și în final mi-a dat sfatul să nu subestimez niciodată materialele tipărite. ce-ar mai fi de zis?
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (5):


ionbarb - de zaraza sc la: 08/01/2018 10:41:39
Să învățăm să discernem între informațiile false și cele reale. Să învățăm din cărți, cu metodă, să învățăm cum să citim informația - cu atenție, cu reținere, punându-ne tot felul de întrebări, învățând să deschidem ochii și să gândim cu capul nostru, nu așa cum ar vrea unii să gândim. Informația falsă din toate domeniile e ușor de detectat. Mai greu e să afli adevărul, dar e foarte important să nu punem botul la toate afirmațiile, fie ele vechi de mii de ani sau susținute de știință.

Dar nu trebuie să stai să contemplezi... doar să contempli! Cenzura (ea e de mai multe feluri) e necesară atâta timp cât: adevărul este pus sub obroc; unii fac mizerie în jurul lor, de parcă le place să trăiască în mizerie - își imaginează că asta nu-i afectează- greșit!

#655660 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
zaraza sc - de ionbarb la: 08/01/2018 12:40:38 Modificat la: 09/01/2018 15:28:02
Cum e să știi prea multe și să crezi o prostie mai mare decât tine sau să crezi așa de multe ca în realitate să nu știi nimic? Așa cum ai spus, adevărul poate fi pus sub obroc. De regulă eu iau de ”bună” sau de ”adevărată” orice informație de pe site-urile oficiale care se repetă într-o sumedenie de alte site-uri. În blogguri am însă ceva îndoieli. Nu mai știu pe unde am citit cândva despre proasta părere pe care o au cei ce tipăresc despre mulți bloggeri. Îi consideră lunatici ba chiar idioți. Așa că mare atenție...
#655661 (raspuns la: #655660) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
ionbarb - de Vin alb la: 09/01/2018 19:05:18
Cenzura este totuși necesară, nu poate fi publicat chiar orice! Pe net lumea publica mult mai liber ca pe hârtie. Oricine publică poezii, proză, eseuri, oricine își dă cu părerea despre orice! Cuvântul e la liber și nu o dată se iscă furtuni de la vorbe...Dar cum să cenzurezi în internet? Mă refer la fb de exemplu, nu la forumuri ca acesta unde există un admin. Sunt multe bloguri si mulți bloggeri, un fel de căsuțe virtuale de idei care mai de care...Trebuie atenție, discernământ, inteligență și, mai ales, trebuie să știi ce anume cauți în această lume virtuală.
#655664 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
ionbarb - de zaraza sc la: 10/01/2018 12:27:00
Pentru mine cei mai multi bloggeri sunt scriitori, mai buni sau mai putin buni. Informatiile pe care le vehiculeaza pot fi verificate ca orice alta informatie. De regula nu citesc articolul unui blogger care trateaza despre o informatie falsa. De fapt acolo ma duc pentru literatura etc, in niciun caz pentru a fi informata.

#655665 (raspuns la: #655661) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de Daniel Racovitan la: 19/01/2018 14:49:58 Modificat la: 19/01/2018 14:51:07
publicațiile electronice pot avea propriul număr ISBN, din câte știu; iar o parte din ele pot fi găsite la archive.org
#655695 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: